- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
válasz
Gabpassy19 #3851 üzenetére
Milka 78-nak igaza van.
Nekem 6870-ek vannak, és 1db 6870-hez kell hivatalosan minimum 500W táp vagy nagyobb: [link]
Nem tudom mennyit ehet a másik karid, de tényleg blődség, hogy a jelenlegi tápoddal elmegy ideig-óráig a CF. Inkább csak a bekapcsolás pillanatáig megy el.
Nem kötözködni akartam. Tényleg vegyél nagyobb tápot, utána karit szerintem. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Gabpassy19 #3851 üzenetére
Az 500p elméletileg jó(400w-t tud),de az 550-es kb 4 gombóc fagyival kerül többe és 50w-tal erősebb.Az 550-es időtállóbb,több tartalék van benne.Ha cf-rendszert tervezel akkor nem szabad a tápon spórolni,mindig kell benne hagyni egy kis tartalékot,ráadásul az esetleges jövőbeli fejlesztésekre is tekintettel kell lenni,mert ugye nem akarsz minden egyes cserénél tápot is cserélni
.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Gabpassy19 #3848 üzenetére
A 6850/70-es topickban úgy látszik elég optimistán osszák az észt
Azzal a táppal az életben nem menne a cf.A tápodról azt írtad,hogy 450-es Chifi.Gondolom a GPS 450 AA101A-ról beszélsz(de ha mégsem az sem változtat sokat). Erről annyit kell tudni hogy jó kis táp...volt 2006-os forgalmazása idején.2db 12v-s ága van ami 14A 168w-t és 15A 180w-t ad le,tehát harmat gyenge.Ha ezeket egyesíted akkor kapsz 348w-t ami a max terhelése.A te prociddal a 2db 6850 280w körül eszik terhelésen.Erősen kétlem,hogy egy i5-ös terhelésen,lappal vinyóval,tokkal vonóval beleférne a maradék 68w-be,de ha valami csoda folytán ez sikerülne akkor 100%-on menne a táp ami igen hamar elhasalna és lehet vinné az egész géped.A fent említett tápot én egy 4870-esel és egy agyonfeszel amd 6000x2-vel kifektettem.
Tápok terén EZ az alja amit ajánlanék.Ez lead 2x25A kombinált 450w-t 12v-s ágon.Ebben már marad egy kis tartalék(ami elengedhetetlen egy CF-rendszernél),és nem fog üvöltve működni,ráadásul az ára is okés.Ha jól rémlik kell egy átalakítót venni a másik 6850-es tápellátásához,de ez már nem nagy tétel. -
prokxy
veterán
válasz
Gabpassy19 #3848 üzenetére
Táp tekintetében, nekem régen volt ilyen 450-es chieftec. Hosszú távon nem tesz jót, sokat fog közel maxon pörögni, a venti lesz hangos, majd utána ki tudja, h mi kínja lesz, főleg, ha sokat játszol. Nekem a venti adta meg magát benne...de a többieknek igazuk van, szerintem is bírni fogj a táp a CF-et.Sok amper kell a ennek, emiatt határeset a tápod.
Amit le is írtam: 955 BE nem hajtja ki rendesen a 6850 CF-et, ez tuti. Tapasztalat.
Az i3 sztem hasonló szinten van az 955 BE-vel.A teljesítményed így is sokat fog javulni, mármint 6850CF-fel, i3 prociddal együtt, de azt majd látni fogod, h pár játék alatt procilimited lesz.
-
prokxy
veterán
válasz
Gabpassy19 #3845 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben jártam nemrég, majd döntöttem: 25e-ért vettem használtan, garisan egy Sapphire 6850-et, pont amilyenem volt, így nagyon megérte nekem a CF. A 6850CF pedig leküldi szépen a 6950-et...az 1GB VRAM pedig nekem nem okozott gondot FULLHD-ban sehol sem, bár én csak FPS-sel tolom, meg néha NFS. Tény, vmelyik játéknak elég sok VRAM kell...
Nekem a 955 BE 3.6GHz-en nem hajtotta ki a CF rendszeremet, ezért váltottam a mostani 2500k-ra. Ez alapon simán...nincs is értelme húzni. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Gabpassy19 #3845 üzenetére
A tápon kívül nincs.A 6950-est megfogja a 6850cf nyers erőben.Az már más kérdés,hogy a procid kihajtja e,mert szerintem igen csak határ eset(de még így is gyorsabb lenne a 6950-től).A 2500k full alapon majdnem elég egy 6870cf-alá,de sacc/kb 4ghz-n már koppig kihajtja.A 6950 viszont nem rossz választás a 2gb vram miatt ami néha már jól jön full.hd-ban egy két játéknál.Én lehet egy szimpla karit ajánlanék neked ehhez a procihoz.CF-et én szimpla i5 2500-től használnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest