-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz
radi8tor #6183 üzenetére
Érdekes, most voltam nála, tökéletesen megoldotta. BF3 alatt ahol idáig a gpu1 100+ fokot mért, most nem ment 58 fölé, mind a kettő gpu 40%-60% közötti terhelést kap egyformán fix 60fps-nél, és az egyik kártya 58 fokos a másik meg 53 30 perc gameplay után. Nyilván a felül lévő a melegebb.
Shuttering sincs, monitorozva a gpu usage-t, nincsenek benne negatív peakek, tökéletes egyenes vonalakat mutat.
Márcsak arra kéne rájönni, h. a boost kártyáknak ezt az 1.25V-os üzemi feszültségét hogyan lehetne csökkenteni.
-
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #6098 üzenetére
Hát, hát...
Megértem. Tényleg baba.
Az enyém csúnyább, de csöndesebb... -
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #6095 üzenetére
Igen, épp pár perce linkeltem be az aktuális topikba, de közben megoldottam!
Hát a lényeg az, hogy ha a Crysist a 32 bites parancsikonnal indítom, akkor megy az OSD menü, minden ok.
Csak hát eddig a 64 bites exével indítottam...
Kutya sem gondolta volna...
Egyébként - gondolom - 32 és 64 bit között jelen esetben semmit nem fogok érezni (teljesítményügyileg)... -
prokxy
veterán
válasz
radi8tor #6031 üzenetére
2 kérdés volt, az egyik az nvidia egy ati mellé, megyek a linkelt topicba.
A másik pedig a 3way CF, igen, azaz még egy AMD kari menne a másik 2 AMD mellé. Köszi a válaszokat!Most még "csak" egy db 7970-em van, első körben mellé akkor mehet egy nvidia, kipróbálásképp.
Majd kérek egyet havertól, aztán meglátom, h mit produkál mondjuk Borderlands, BF3 alatt. -
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #6007 üzenetére
Igen, ahhoz jobb, bár messze nem tökéletes.
Lebeszélni sem akarok róla senkit, de azért legyen szabad halkan megjegyeznem, hogy nálam ez a béta driver sereg más játékkal komoly gondokat okozott. (Fagyás, képi megjelenítési hibák, kilépés, stb.).
Persze, ha csak a Crysis 3 számít, akkor ok, érdemes megpróbálni, de én már vissza is tértem a "régi" driveremre és inkább más, érdemesebb játékkal tolom, és kivárom, amíg emberbarátibb megoldás születik erre a fiaskóra akár a Cryteknél, akár az Atinál.
(A régi driver visszatelepítése után a fent említett problémák megszűntek, más sem hardveresen, sem szoftveresen nem volt változtatva a rendszerben...).De mondom: az is tény, hogy a Crysis 3 esetében a CF életre kelt, de a szignifikáns FPS-többlet elmaradt, mert a GPU kihasználtság észveszejtően droppingolt (40-50%). Ez valami vicc?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #6000 üzenetére
Én arányaiba gondoltam,tehát a saját gépe+7970 vs. 7870CF.Az ő procija sacc/kb 4.8ghz körül hasít annyit mint az én 2500k-m 4.5-ön a Crysis alatt így egyértelmű,hogy nem tudja azt az fps-t produkálni mint egy Core i7 3960 Extreme@4.6ghz-n,de ERRŐL is találtam némi infót.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #5977 üzenetére
nem és nem, először pistike módra estem neki a rendszernek
.
de kap nagyon úgy nézem kelleni fog.
közben megvolt az első desktop crash is, a Raceroom személyében. viszont a memterhelés a 2gigát karcolta, gyanús, hogy ennek is köze lehetett a crashhoz. és félig béta még a program. más kérdés, hogy nem ment alatta a CF.
BomiBoogie: az a baj, hogy a videomemória go/nogo. Far Cry 2-3 nem lassulni kezd, hanem CTDzik ha kifogy a memóriából. 2-3 óra után pedig 5760x1080ban már highon is kiugrál az FC3, egy gigással nem vagyok benne biztos, hogy folyamatosan játszható lenne emiatt. 5760x1080at pedig egy 6950 2GB még highon bőven szépen bír 30as vsync limiterrel.
Stalker CoPnek 5760ra ultra beállításokkal AA nélkül még elég 2GB, de AAval a benchmark el se hajlandó indulni, kevés neki a videomemória. 7850 CFnél -sőt pár esetben egy kártyánál is- meg bőven van elég GPU teljesítmény, hogy a kevés videomemória probléma legyen, méha ha tesztekből ez nem is mindig derül ki.
-
-
prokxy
veterán
válasz
radi8tor #5962 üzenetére
Nem emeltem fesz-t, de régebben nem volt gond a 900/1400-zal alapórajelen. Ment ez nekem 930/1450-en is simán, csak most meg akartam nézni, h mennyit emel FPS-ben.
Feszt mivel tok állítani kártya szinten? Az MSI AB nem engedi :S => szerk: megtaláltam, engedélyezni kellett
Mennyi + mV-ot adjak neki elsőre?Egyik 1175-ön van, míg a másik 1200-on, mind2 alapállapot.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
radi8tor #5880 üzenetére
Valahol láttam itt egy tesztet, ahol mutatták a 16v16 illetve 16v8 cf tesztet.. Valami kis különbség volt azért köztük.
vagy mégse? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
radi8tor #5827 üzenetére
Fx6100 és 4100 volt a tesztalany.Giga 970A ud3 és 990FXA szintén a gigától volt a másik lap.Csak neki valami régebbi nvidia van a gépben, nekem meg ugye a két 7770. Letiltottam én is egy modult, mindkét cpu 4300mhz-en ment. Lényeg a lényeg, hogy nekem nem ér meg 10-15K-t az a 10% teljesítménykülönbség.Bár a lap mérföldekkel jobb mint ez.Most is kb a 16. alkalommal tudott elindulni a win. Valami nyűgje lett az ati driverrel, kékhalálozik, nem indul el a driver, ect.Pedig friss a win is, 12.11 b11-től 13.2 b6-ig bezárólag próbáltam. Kezdem megbánni a lapcserét
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
radi8tor #5721 üzenetére
És tényleg! Köszönöm!
Kicsit trükkös a beállítás, legalábbis első pillantásra nem egyértelmű, de túllépve ezen ~ 15% teljesítményt hozott nekem bf3-ban. Ráadásul pont az alsó tartományban, így már nem esik le 50 alá az fps 64-es szerókon sem. Eddig 58-35 között ingázott, most 50 alatt még nem láttam, pedig kerestem a sürüjét -
gari24
tag
válasz
radi8tor #5709 üzenetére
12.1 es Catalist
3870 hez a 12.4 a"legújjabb" csak ha felrakom a 12.4-3-2 akkor valamiért nem működik a crossfire
mert miután felraktam és gép újraindít akkor az alábbit írja ki
kdbsync.exe működése leállt és nem működik a crossfire
Egyedül csak a 12.1 nél nem írja ezt ki azért használom eztPontosan a GPU kihasználtságot MSI Afterburnerrel nézem.
Csak a CPU kihasznéltságát szoktam úgy nézni h lerakom asztalra. -
enormous
csendes tag
válasz
radi8tor #5541 üzenetére
Na rávettem magam, hogy nekiveselkedjek.
Kipróbáltam többféle varióciót, és azok variációinak variációit is.
Cserebere, hogy mely kártya legyen az egyes vagy kettes slotban. Toxic - VaporX
Régebbi és újabb catalystek próbája, 12.11 Beta, 12.10, 12.8 és 12.6
CFX hidak variációja, hol mindkettővel, hol egyes, hol kettes híd volt csak használva.Minden kártyapakolgatásnál catalyst/driver reinstall. Szerencse, hogy az SSD gyorsan áll le és indul el, mert még most is csinálnám 'mezei' HDD-ről.
na a fentiek összes variációin túl vagyok, és eredményt jobb ötlet híján Unigine Heaven-nel néztem.
DX11, FullHD, Tess-Normal, Shaderek-High, AF16, AA8 - voltaképp 'szinte' minden maxon.A legrosszabb mért átlag FPS 51.1, a legjobb pedig 51.9 voltak.
Pontokban ez 1288-at és 1307-et jelentett.DX10-en Heavenben a különböző catalyst verziók (itt már CF híd és kártya cserebere nélkül) szinte mind ugyanígy, kis különbséggel teljesítettek. Átlag FPS-t 72.1-nél, pontot meg 1820 környékén tartották.
Apró különbség lett, "szinte" kár volt az egész tesztelgetést végigvinni, mert már gyanúsan hasonló eredmények voltak az első 12 lehetőség után is (lol).
A probléma, miszerint "GPUz nem jelez CrossFire-t, de a Catalyst szerint márpedig de", és a "catalyst miért nem tud manuál ventifordulatszám szabályzást állítani a másodlagos kártyára"
érdekes módon megoldódtak. Biztos megtette a hatását a megannyi restart, és "HW környezetváltás".Pár egyéb tapasztalat:
A #1 slot kártyája mindig 4-5°C-al melegebb volt, mint a #2 slot kártyája.
A VaporX-nek 250rpm-mel gyorsabb a ventije teljes gőzzel, mint a Toxicé.
A Heaven 26 scene-je, már 6 alkalom után is unalmas, nemhogy 20+ -
and1ao
őstag
válasz
radi8tor #5457 üzenetére
Igen csak a mostani az 512-es 1GB-set feleslegesen vennék mellé a CF ugyis az 512 lenne a "domináns" vagy tévedek?
glspeter1.: a 250w az teljes rendszer fogyatás ezt pár hete kiveséztük a 4850/70 topik-ba 150w körül megáll a TDP-je terhelve magának a kártyának.ezt biztosan tudom
-
and1ao
őstag
válasz
radi8tor #5455 üzenetére
Én is töröm rajta fejem de ezt most nem magam miatt kérdeztem,
de ha már itt tartunk az sem biztos hogy a tápom elbirja a cf-et.
Meg tényleg nem igazán tudom hogy mennyire éri meg most bár a DX11 nem mozgat ezt lekell szögezni csak parasztvakításés a VRAM még mindig kevés lesz FULLHD-ba.
De javíts ki ha tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest