- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokxy
veterán
válasz
rambustibi #3931 üzenetére
Sapphire HD6850CF, minden gyári beállítással: 4293 pont
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3913 üzenetére
A yártó nem számít, vagy van a game-hez cf profil vagy nincs. Bár mostanában szinte minden game-hez van elöbb utobb.
-
Zoo123
senior tag
válasz
rambustibi #3900 üzenetére
Crossfire szopás:
Arra gondolok hogy azért akad pár játék amiben nem működik a crossfire, Test Drive Unlimited, Test Drive Unlimited 2, Settlers 10 years anniversary, Dead Space 1 hogy csak párat említsek, de biztos van több is, én ezekkel találkoztam.
Persze az "újabb" játékoknál általában rendesen működik, bár crysis 1 és Crysis Warhead alatt 99%-ról sokszor leesik 66-70%-ra számomra érthetetlen okból, ilyenkor 60-70 fps-ről--->40-re is beesik, pedig nem gyenge gépem van.Összességében elégedett vagyok a crossfire-el, de ha elérhető egy kártyával hasonló áron ugyanaz a teljesítmény akkor 1 kártya, ez nem is lehet kérdés!
-
deadwing
addikt
válasz
rambustibi #3871 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos lehetőségem nem nagyon van másik lappal kipróbálni, így lecseréltem inkább a 6970CF kombót egy 6990-re -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3855 üzenetére
A hivatalos ajánlásokat nem kell komolyan venni, ott mindig durván felémenek hogy biztosan elég legyen még valami szar kínai táppal is.
-
Zoo123
senior tag
válasz
rambustibi #3805 üzenetére
Jó a vas, de a jobb szellőzés és az "esztétikusabb" megjelenés végett lenne egy javaslatom:
Az ODD-t (Optikai meghajtó, pl DVD író), tedd lejjebb egyel és azt a gyönyörű kábeldzsumbujt pedig rakd a tetejére. Sokkal jobban fog kinézni minimális ráfordítással.
Csak egy jó tanács, nem kötözködésképpen mondom!
Hogy-hogy csak 6500 pontot kapsz 3DMark11-ben én 5850 CF-el 7200-at kapok alapon, ha megcibálom 900/1250-re akkor meg 8600-at, pedig a 6870 elvileg erősebb
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3755 üzenetére
Szép config, de egy kis kábelrendezés ráférne.
-
Zoo123
senior tag
válasz
rambustibi #3730 üzenetére
Ugyanúgy mint nekem, a te alaplapodon is 2db kártyahely van a 2db PCI-E port között szóval igen, pont jó lesz az a kábel amit gyárilag adnak a kártyá(k)hoz.
Hogy megelőzzem a következő kérdésed: elég a két kártya egyik Crosfire csatiját összekötni a kábellel, a másik csati csak azért van hogy kettőnél több kártyát is össze lehessen kötni CFX-be.
------------------------------
Utóirat:
Nem mondtátok hogy az 5850 CF ennyire hasít:
Crysis Warhead DX10 minden maxon 4xAA és stabil 55-60 fps, robbanások közben is akár teles pályán, mióta várok erre! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3728 üzenetére
Tökéletesen fog menni mindkét kártya CF-ben. Az órajelüket célszerű ugyanakkorára állítani (ha más lenne).
-
zack
nagyúr
válasz
rambustibi #3672 üzenetére
iRacing-hez kevés lesz.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3670 üzenetére
Ha nem valami ilyesmiről van szó mint legújabb NFS meg stb hanem ilyen kevésbé látványos szimulátorokról akkor sztem elég lesz.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3668 üzenetére
Attól függ milyen game-ben milyen graf beállításon. Mondjuk nem túl ideális az 1gb ram miatt.
-
klac
aktív tag
válasz
rambustibi #3663 üzenetére
Szerintem nagyon jól döntöttél.
Nem fogod megbánni, hogy nagy teljesítményű tápegységet választottál.
Nézd meg ezt a képet 1010W os EVEREST táppal nem esik vissza annyira az FPS sem, pedig sokan állítják, hogy a 4870X2 leejti az FPS-t, persze ha nem kap elég szuflát.
Bár a Te kártyáid kevesebbet esznek, de tuningolva azért, CPU, GPU - k ..., hát nem vennék rá mérget. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3663 üzenetére
2 éve 65000-ért vettem a 850W-ost. De ez nem erre a topicra tartozik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3661 üzenetére
Ebben az árkategóriában csak 6000 Ft, de Zalmanéknál nem 6000 Ft lett volna a nagyobbik (2 éve).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3658 üzenetére
Nagyon túlzás az 1000W-os táp szerintem is. Nézd meg a configomat, és 850W-al vígan elvagyok.
-
Great_Muta
tag
válasz
rambustibi #3658 üzenetére
Sztem az 1000W-os táp túlzás...
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3538 üzenetére
A 3. monitornak displayporton kell lennie mert a hdmi és egy dvi port ugyanazt a kimenetet használják.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rambustibi #3497 üzenetére
Szeva!Nincs vele semmi gond azokon kívül amit pár hsz-el feljebb írtam(AB,ULPS,stb...olvass vissza kicsit,nem árt
) és azokra van megoldás és ha nem akarsz feszemelést a vga-kra(CCC-vel tuningolsz és nem AB-vel) akkor nem is érint.A 6870 CF az x4-essel karöltve full terhelésen 430-440w-t(12v-s ágon)eszik és erre még rájön még a tuning.Ha mindent meghúzol+ a biztonsági tartalék akkor 500w-kell 12v-s ágon ami egy minőségi 600-650-es tápot jelent.Lehetőleg egyben hagyott 12v-s ágú tápot válassz(pl.A-Data 650),de nekem sem ilyen van tehát nem létszükséglet,de azért jó dolog...Én 3840-en használom a 955-ösömet(most nyáron csak 3600-on) és a kártyákat alapon+full.hd,de eddig nem volt különösebb gondom a játékok alatt.Ha van szufla a prociban told meg 4ghz-re és annyi,de mint látod alatta sincs gáz.Ezen felül friss driver+applikációk+ccc-ben engedélyezed a CF-et és már megy is,nem lesz vele semmi gond.Nálam pofon egyszerűen ment-megy minden,teljesen gond nélkül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3497 üzenetére
A HD6870-es kb 170W-ot vesz fel max. Ha két ilyened van, akkor az ugye 340W. A maradék jut az alaplapnak, processzornak, stb.
Kérdéseidre a válasz:
-Egyáltalán nem bonyolult.
-Tápos topicban érdeklődj efelől (1 kártyának 2x6pin PCIe táp kell)
-Alaplapod jól kihasználja majd a kártyákat: 2 x PCIe 2.0 x16 support ATI CrossFireX technology(@dual x8 speed)
-Húzni nem tudom mennyire kell (AMD-ben nem vagyok otthon)
-Semmit nem kell okoskodni vele. Felrakod a Catalistet és CCC-t valamint töltsd le és tedd fel a CAP (Catalist Application Profiles-t)-ot is
-Kérdezz bátran, ha felmerül még valami -
monosz
őstag
válasz
rambustibi #3419 üzenetére
A lényeg,a lényeg:Ne Mercury,Vargáné és társa,Codegen,hanem valami nevesebb cucc legyen.Én jelenleg TT-t használok,de a Corsair,Chieftec,FSP,már tökéletes választás.Egy 650W-os minőségi Táp maximálisan elég!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rambustibi #3419 üzenetére
Bőven elég a 650-es táp.Személyes kedvencem az A-Data 650-es ami egyben hagyott bika 12v-s ággal és moduláris kábelekkel és baráti árral kecsegtet,de mondhattam volna Corsairt,Chifit,stb...de a táposok majd megmondják a tutit
.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rambustibi #3406 üzenetére
Szeva!Minden játék támogatja és folyamatos a támogatás ami bővül(persze egy két kivétel van,de azokon is dolgoznak).Igen erősebb mint az 570-es,viszont minőségi 650-es táp kell majd alá.A lap az jó lesz hozzá.
Ha rám hallgatsz AM3+-os deszkát veszel hozzá,mert ugyan a mostani AMD procik meghajtják szépen,de azért tudna többet is a 6870 cf,mondjuk egy jó kis Buldózer procival.Ha már ragaszkodsz a gyártóhoz akkor inkább a ASUS M5A99X EVO-t válaszd.Ugyan úgy tudja 8/8 cf-et és kemény 2-3 ropival drágább.Ha olcsóbb megoldás kell akkor GIGABYTE GA-990XA-UD3,ami csak 25-26 ropi körül megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest