- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Zoo123
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #3867 üzenetére
És Win7 64 bit?
Más ötletem nekem sincs, maradjunk abban hogy a bf3 egyenlőre egy bughalmaz, és majd egy patch megoldja.
Ha más játékokban problémamentes a CF, akkor azt javasolom hogy ideiglenesen bf3 alatt tiltsd le a crossfiret és úgy játsz vele. Következő driver vagy patch majd megoldja, vagy nem, majd kiderül. -
Zoo123
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #3864 üzenetére
Igen, valószínűleg azért ugrik meg a 12V-os ág feszültsége mert akkor éppen csökken a kártya által felvett teljesítmény.
Hanem közben eszembe jutott hogy nálam bf3 alatt ugyanez volt: 1-2 percenként folyamatos 70 fps-ről másodpercekre leesett 25 fps-re és ez baromi idegesítő. A grafikai beállításoknál hagytam mindent ultrán, de az élsimitást 4xMSAA-ról levettem 2x-re és láss csodát megszűntek az akadások.
Az akadásokat valószínűleg az okozza hogy ultra beállításon elfogy az 1GB video memória de ha visszább veszel a beállításokból akkor talán megszűnik az akadozás.Egy próbát megér!
Szerk:
Esteleg driver probléma
Nekem a 11.10-es WHQL driver CAP4-el -Catalist Apllication Profiles, crossfire-höz kötelező!- remekül működik.
De már a 11.10 prewiev 3 driverrel se akadozott, 11.9-el meg igen. -
Zoo123
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #3861 üzenetére
Feszültséget nem "mérünk" szoftverrel
, vegyél/kérj kölcsön egy multimétert az pontosabb.
Hogy teljesen kizárjuk a "kevés a táp" problémát, nézz meg más DX11-es játékokat is, méréseim szerint azok alatt fogyaszt a legtöbbet a számítógép.Hol laksz?
Szerk:
Igen, a 12V-os ágat mérd, ugye a fekete a föld, a sárga a +12V, mérheted egy MOLEX csatin pl, vagy a kártya hátulján a 12V-os betápnál a forrasztási pontokon. De a MOLEX csati biztonságosabb.
Az ATX szabvány szerint 12V +/-5% azaz 11,4V-12,6V közötti érték megfelelő, de egy minőségi táp elég közel szokott lenni a 12V-hoz.Azért kérdeztem hogy hol laksz, mert adtam volna multimétert kölcsön, de messze laksz!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3859 üzenetére
2 db 6850-es 245-250w-t vesz fel(tuning nélkül),full terhelésen. Vagy a 300-as ágra rakod,már ha tudod melyik az(de szerintem pont eltaláltad),vagy szétrakod két külön ágra.Én az utóbbit ajánlom,de szerintem nem ez lesz a baj,mert akkor más játékoknál is elő kéne jönnie.Mondjuk egy próbát megér.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #3699 üzenetére
Azt már patch-el javították. Egyébként egyrészt technikailag nem igazán megoldható a ram mennyiség összeadás ha az ember belegondol másrészt onnan is nagyon jól tudom hogy amikor 5970 CF-em volt ami ugye 4x1gb ram olyan szépen fogyott el crysis-ban meg metro-ban a ram hogy öröm volt nézni.
-
-
monosz
őstag
válasz
Sanyaaa26 #3644 üzenetére
Ezt a konfigot,bírni kellene egy 600-s TT-nek.A 6850-nek kb. 130W a max fogyasztása.A táp OK.
Én két hónappal ez elött,750-es TT vel nyomtam,stabilan.5970+5870+Gtx460(physx).a többit látod.
Sajnos a PowerColor nem egy stabil megbízható kártya,nálam meghalt kettő is.
Dobj fel egy friss win-t,és próbáld ujra.Ennek menni kell,hacsak nem hibás valamelyik Vga. -
monosz
őstag
válasz
Sanyaaa26 #3640 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog,leteszteled kölön,kölön a Vga-kat.Ha nincs hiba egyikkel sem,akkor vagy kompatibilitási gond,vagy lehet hogy megfekteti a tápot a CF.
A 85fok,tényleg nem túl sok.Azzal nem lehet gond.
Anno az 5970-es,89-94 fok is volt Furmark alatt,és semmi gond nem volt vele. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3598 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot...Inkább várj egy kicsit és ne kapkodj,mert abból nem sok jó sül ki(nyírtam már ki gépet a gyorsan-gyorsan elv miatt)
.Persze értem én,hogy már szeretnéd meghajtani a vasat,de nagyot lehet bukni a gyors vásárlásokkal.Én is először egy CF-es lapot vettem és egy jó vga-t,majd lett pénz és vettem egy böszme nagy tápot.Majd lett megint egy kis pénz és jött a másik vga.
Gondolom Kodegány tápok a köbön
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3595 üzenetére
Elégnek épp,hogy elég,de egy deka tartalék sem lesz benne(én tuti nem vágnék bele a sztoriba ilyen táppal,főleg mert vagy elég vagy pedig nem kategória).Az 550-es 450w-t ad le 12v-s ágon és 2 db pcie csati van rajta(amit fent linkeltem). Az általad mutatott 500-as csak 396-ot.Ez pont a határon van,de tuningolni tuti nem kezdenék vele(márpedig a procidon nem ártana húzni úgy 3.8-4.0ghz-re csak hogy érezze a törődést). Meg lehet oldani átalakítókkal,de abból is 2 db kell.A két táp között 2500ft különbség van(és az 550-eshez csak egy átalakító kell). Arany szabály.Ha cf-ezel a tápon ne spórolj,mert ha elszáll akkor nézheted magad és az egész géped(már ha marad valami belőle).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3587 üzenetére
Valószínű be fog indulni(bár ez sem tuti)majd tolsz neki egy játékot,vagy teszt programot és vagy elsötétedik az egész gép,vagy(mint nekem is volt) az 1 másodpercben kapsz egy olyan üzit,hogy a "vga illesztő váratlan hibát érzékel ezért leáll..." vagy valami ilyesmi.Én nem feszegetném ezt a dolgot,de nálad teljesen sansztalan is,mert durván 25 w hiányzik és akkor is necces a dolog.A másik dolog,hogy persze menne a prociddal szépen,de azér 3.8ghz kell azoknak a vga-k nak.Én 3.84ghz-n használom és ugyan gondom nincsen játékok futtatásánál(mondjuk nem is AVP&Metro-zok),de egy i5-i7 mérföldeket javít a minimum fps-en(és ez a lényeges).
Szerintem az ötleted jó.Ha tényleg alkalmi vétel akkor ved meg a vga-t,majd ad el a tápod(durván 4000-5000 ropi) és azt pótold ki és vedd meg a 600-as Chifit.Itt egy egész jó ajánlat->[link] és ebben van annyi tartalék,hogy ne kerülj bajba. -
Xenos
csendes tag
válasz
Sanyaaa26 #3590 üzenetére
Amit a fogyasztó megad az álltalába csak amit alap órajelen max fogyaszthat ha kicsit még húzol is a kártyán vagy ha nem referencia modell akkor jó eséllyel még több is kellhet nekik.
De igazából max csak újra indul a gép ha tulsok áramot szipuznak szal tudod tesztelni.. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3583 üzenetére
Hát,hogy érdemes lenne azt neked kell eldöntened.Én belevágtam és nem is bántam meg.Teljesítményben simán ütni fogja a szimpla 1 gpus kártyákat,viszont új táp az kelleni fog.A te rendszered egy masszív proci tuningal és a cf-el és felszemeléses vga tuningal,durván 420-430 wattot kér 12-vs ágon és erre nem árt egy kis tartalékot ráhagyni.Érdemes(bár nem létkérdés)olyan tápot választani aminek egyben hagyott 12v-s ágai vannak.Tuningnál jól jöhet.Ez a táp például tökéletes választás lehet,igazi minőségi darab.Van olcsóbb is a CHIEFTEC CTG-550-80P(de mondhattam volna a CTG-600-80PB-t is ami alig drágább viszont erősebb) személyében.Ez olcsóbb(ez alatt ne is nagyon nézelődj),és a kritériumoknak megfelel(ketté osztott 12v-s ág ami 450w-t tud leadni),de a táposok majd bővebben kifejtik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sanyaaa26 #3267 üzenetére
A biztonság kedvéért kérdezd meg ebben a topicban a tápos kérdésedet úgy, hogy megadod a géped pontos adatait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest