- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Told fel 4.5 ghz-re,de az sem lenne rossz ha menne feljebb is.A BF3 64-es rombolós pálya baromira megfogja a procikat.Nálam is vannak gondok a 3570k@4440mhz+2x 7870(tahilti-le)@1170/1600(ez üti a 7950-7970Cf közötti kraft). Felmegy a proci terhelés 90% fölé és elkezd laggolni.Ha meg váltasz 3770k vagy 4770k-ra(itt már alaplap csere is játszik) könnyen belenyúlhatsz egy hűthetetlen darabba mint én is.Ha nagyon leegyszerűsítem egy 4.5-ös Ivy partiban van egy 4.7 Sandy i7-el,ellenben az Ivy-t sokkal nehezebb hűteni,így hibába menne a proci,ha nem tudod hűteni.
Isten igazából sokkal jobb procit nem tudnál venni,így próbáld meg kihozni a maxot a mostaniból.duc : Érdekes.Pedig az FX-es topickba ódákat írnak a 83xx-ről BF multi alatt,hogy agyon alázza az i7-et
Milyen frekin használod?
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
Bár a valóságban nem lejjebb veszi az órajelet, mert ugye különbözö shaderes gpu-k is mennek ahol még azonos órajelen is gyorsabb lenne a jobb gpu hanem a gyorsabb kártya annyival kevésbé lesz terhelve amennyivel gyorsabb a másik.
Szóval 2 különbözö sebességü gpu-nál olyan gyors lesz a cf mint egy cf a 2 lassabb kártyával, viszont a mikroszaggatás tapasztalataim szerint erösebb az ilyen különbözö sebességü kártyás cf-nél szóval inkább kerülendö rendes használatnál emiatt is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Berakhatsz egy 3. kártyát fizikát számolni, ehhez kicsit hackelni kell a VGA drivereket.
Akkor van értelme, ha sokat játszol olyan játékokkal, amik profitálnak a fizikából.3-way CF-et most ugye nem erre a 3 kártyára értetted, hanem egy AMD kártyát tennél be 3.-nak?
Jól skálázódik, de az alaplap már szerintem csak 4x sebességgel tudná kihajtani a 3. kártyát.
3-4-es rendszerekhez X58 vagy X79-es alaplapokat szoktak használni, hogy ne fogja vissza a VGA kártya sebességét a 4x PCIe.Egyik topic, Másik cikk és topic
utóbbit látogattam anno, amikor egy GT220-at raktam be HD5850 mellé.
-
prokxy
veterán
Van itt egy cikk, erre gondoltam: Hybrid Graphics System
-
proci985
MODERÁTOR
nézd meg külön-külön mennyit bírnak és mennyi fesz kell nekik.
ha oké, akkor én rányomnék egy furmarkot és egy prime95öt egyszerre a rendszerre.
az ok az, hogy a tápnak is van egy dropja, ami 400-500Wos fogyasztásingásnál már elég nagy lehet ahhoz, hogy problémát csináljon, még ha nagy és stabil is a tápod.
illetve a furprime tökéletes azt is tesztelni, hogy biztos nem melegedik túl semmi, 600-700W azért egy jól szellőző kuckóban is érezhető, a 6970esek meg azért elég kazánok.
ha a furprimeot bírja a rendszer mondjuk 15-30 percig, akkor jó vagy. jellemzően így olyan instabilitásokat is ki lehet szedni, amiket egy 24órás prime nem talál meg. viszont hőfokokra nagyon ügyelj (ilyen fogyasztás mellett nincs túl jól szellőző ház), különösen a videokártya VRM/package lehet necces, az is lehet hibalehetőség.
illetve idővel változhat, hogy mennyi fesz kell adott órajelhez, néha ez nő, néha csökken, változó. furcsaság, de többen már több eszközzel megfigyeltek ilyet a fórumon.
-
atomeec
senior tag
Lusta voltam végigolvasni, de szerintem segíthet eldönteni
Sőt, ha van tápod hozzá meg pénzed...a végén az a "díj" gondolom nem véletlen.
-
N3urotic
csendes tag
Az enyém ilyen: http://cdn4.pcadvisor.co.uk/cmsdata/products/3259781/Asus_EAH6970_550.jpg
Mindkettő. Egyébként volt hasonló problémám mikor feltettem a gépre az Afterburner-t. Ott úgy tudtam ezt javítani, hogy egy rendszer visszaállítási pontba visszatettem a gépet.Gondolom az sem normális, hogy az Afterburner kinyírja a gépet :S
-
N3urotic
csendes tag
Most meló van, de este szét fogom kapni a gépet és pakolgatom benne a videokártyákat. Sajna nekem nincs ssd és elég lassan bootol be ez a dög
Egyébként futtattam egy FurMark Burn-in tesztet kb 6 percig, bár ott sok textúra nincs, de nem láttam hibát. 16 fps-t produkált igaz 1920x1080-s felbontással és 8X MSAA-val.
Az egyik kártya 92 fokra melegedett fel a másik 84.Az alap beállításokkal végigfutott és ott sem volt gondja, persze a melegedés ott is megvolt.
Az Unigine Heaven tesztet épp csak elindítottam és ott is tele volt ilyen textúra hibákkal.
Ez a hőfok kicsit soknak tűnik mondjuk, de nem tudom mennyi lenne a normális. A ház oldalára van szerelve egy plusz venti, közvetlenül a két kártyára fújja a levegőt. Ezt kb akkor tettem bele mikor belepakoltam a második kártyát.
-
N3urotic
csendes tag
Én nem húztam a kártyát, minden beállítás alapon van és volt is. Viszont ahogy említettem használtan vettem bele a második kártyát és az tudtommal volt húzva az előző tulajnál.
Most az előbb produkált a gép egy fagyást, utána pedig spontán kikapcsolást. Nem volt semmi windows kilépés csak simán mintha ki lett volna húzva az áramból. Szóval az is lehet, hogy a tápegységgel van baj. Viszont akkor gondolom játék futáskor kéne így elszállnia, mert akkor magas igazán a fogyasztás.
A képen egyébként a Call of Duty: Black Ops II.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Már annyira olcsó a 7970, hogy szerintem mindenképpen olyat vegyél.
Én is 6970CF-ről váltottam januárban 7970CF-re. Olyan 15-20 FPS-el lett több.
Azóta már sok újabb driver jött ki, amivel még többet gyorsult a kártya (de nekem már nincsenek meg).kovsol: én úgy tudom, hogy azon két 6950 van fixen CF-be kötve.
-
atomeec
senior tag
Ehun e táblázatok: link
Ha a teljesítményt nézzük csak, akkor valószínűleg nem éri meg a plusz kiadást, hogy a 6970CF-ből egy darab 7970 legyen. De ha 7950CF...na olyat elfogadnék én is
Szerk.: Csak 6950CF van a tesztekben, de jól érzékelhető, hogy az is sokszor erősebb a 7970-nél.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Viszont az érdekes, hogy miért 6GB memóriával írja a kártyákat a teszt? Nem arról volt szó, hogy nem adódik össze? Vagy, hogy van ez?
-
atomeec
senior tag
Nem tapasztalat, csak amiket olvastam neten. Szóval ha van pénzed 7950CF-re, akkor az nagyon ütős lehet
Én nem váltanám le a 6950CF-et egy 7970-re, mert tesztek alapján nem lennék sokkal előrébb, viszont rá kéne még fizetni jó pár ezret...Keresek tesztet mindjárt neked. Ami sokat számíthat, az a hang és a fogyasztás, meg persze az új drájver, ami igaz még béta, de nagyot szólt a 7000-es szériában. Valamint ha tapasztaltál mikroszaggatást, ami ugye egy kártyánál (egy GPU-nál) nem jelentkezik. Na pill, keresgélek -
-
atomeec
senior tag
Az oldallapra nem szeretnék ventit tenni (FD R4 ház, szivaccsal "hangszigetelt", külön venni kéne oda is porszűrőt). Alulra megy egy 14 centis venti, meg elöl két 14 centis, lesz ott elég friss levegő ha sikerül összetákolni. Már megkaptam haveromtól minek vettem ilyen házat, de sajna itt akkora a szmog, hogy hetente kellene kitakarítani az egész cuccot szinte, nagyon porosodna
Így viszont csak a szűrőket kell, ami gyorsan megvan. Egy képet felrakhatnál...
Érdekel, hogy néz ki belül a házad.
Ennek se lenne baj a hűtésével (Windforce 3), halk és hatékony, de mivel a felső kártya alapból meleg levegőt keringet...
-
Vajdy
csendes tag
Megvan az eredmény! A két kártya végig +90%-on ment, és stabil volt a rendszer.
Powered by Unigine Engine
Heaven Benchmark v3.0 Basic
FPS:
33.7
Scores:
849
Min FPS:
7.6
Max FPS:
85.1
HardwareBinary:
Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 7 2012
Operating system:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor
CPU flags:
3322MHz MMX+ SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 SSE42 SSE4A SSE5 HTT
GPU model:
AMD Radeon HD 7700 Series 9.2.0.0 CrossFireX 1024Mb
SettingsRender:
direct3d11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Shaders:
high
Textures:
high
Filter:
trilinear
Anisotropy:
16x
Occlusion:
enabled
Refraction:
enabled
Volumetric:
enabled
Tessellation:
extreme -
Vajdy
csendes tag
Köszönöm a tippet! Amint délután hazaértem a munkahelyemről, rögtön kipróbálom amit mondtál!
FX 6100 proci hajtja a gépet. A tápot egy CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W szolgáltatja.
Azért tartom kizártnak, hogy kevés az 500W, mert amint írtam Aida stress tesztben monitoroztam a kihasználtságot, és CPU, 2xGPU, RAM 100%-os kihajtás mellett is stabil volt a rendszer, nem fagyott egyszer sem. Főni főtt, nem volt éppen hideg a gépházban, de betonstabil volt. -
N3urotic
csendes tag
1080p-ben megy szépen. Viszont ha a vsync-et meg kiveszem akkor néha kicsit látszik, hogy a képkockák összecsúsznak. Nem annyira vészes, de nekem picit zavaró.
Procinak egy i7-2600 3.4 Ghz van szóval az csak elbírjaNézegettem és ha minden igaz befér a kártya, pont befér. Mondjuk a tápban lévő venti felfele fújja a levegőt, nem tudom az mennyire probléma.
Az alaplapom egyébként ilyen: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_PRO/
Úgy nézem ezzel sem lesz gond.
Még nem rendeltem be a kártyát, kicsit nézelődök hátha van ugyanolyan típus ami benne van. Bár nem tudom, hogy egyáltalán érdemes e keresgélni.
-
N3urotic
csendes tag
Igen, a böhöm nagy kártyát nézegetem most megvételre. Olyannak jobban örülnék ami most is van benne (mellesleg az is Asus), csak sehol nem találok. Ha minden igaz befér, a mostani kártya alatt van egy csomó. Én BF3-ban ultra beállítással tolom a Antialiasing Post van Medium-on az Antialiasing Deferred kikapcsolva és a Mobion Blur szintén kikapcsolva. Azt vettem észre, hogy hiába veszem lentebb a többi beállítást az nagyon nem eredményez több FPS számot.
Meg én azt vettem még észre, hogy a vsync fogja meg rendesen a kártyát. Ha nem csúszik el a kép zavaróan azt általában ki szoktam lőni, persze ez játék függő.Akkor lehet berendelem ezt a kártyát, másikat nagyon úgysem találok sehol. Meg egyébként is jobbnak tűnik ez a sok hűtős mint ami most van, legalábbis csatlakozók terén van rajta 4 hdmi
Nem mintha kihasználnám, de azért vicces.
-
N3urotic
csendes tag
Köszi a választ. Gondolom a dual ventis melegszik jobban, vagy pont a másik az egy venti miatt? Egyenlőre még csak az első kártya van meg, amit másodiknak szúrtam be azt még csak nézegetem, bár a kiépítése miatt nem szavazok neki túl sok bizalmat, félek a két extra ventivel baromi hangos lesz már. Sajnos a másikhoz hasonló modellt nem nagyon találok sehol.
Egyébként játékokban szeretnék maxolt beállításokkal a lehető legjobb fps számot elérni. Mennyire ebből a szempontból?
Anno mikor még gyenge gépem volt örültem ha 30 fps megvolt egy játéknál most meg minden bajom van, ha lemegy 40 alá
-
Edward1981
tag
Alaplap: Asrock M3A770DE
Ennél a lapnál az eggyik PCIE csatoló csak 4x módban megy crossfire esetében nem tudom az mennyire befolyásolja a dolgokat. Mennyin men nálad a 955BE???
Mert a Procin még tudok húzni olyan 3500-ig 4 maggal de nem hinném hogy az megoldaná a dolgokat.... -
AusWolf
őstag
Az a helyzet, hogy van egy 7770-em 970-es AMD chipsettel. Gondoltam rá, hogy vennék egy másikat x16/x4-es CF-hez, hátha nem lenne olyan sokkal rosszabb a teljes értékű x16-nál. Ott van még a mikroszaggatás is, amiről sok tesztben nem írnak, a külföldi fórumozóknak meg általában nincs személyes tapasztalata x16/x4-es rendszerekkel, csak dobálóznak az ilyen-olyan tesztekből vett számokkal.
Másik lehetőségként ott van az 1 db fullos kártya lehetősége, de ilyen 7850/7870 körüliekre nincs pénzem, és ha lenne is, sajnálnám egyszerre elkölteni. Főleg, mivel 2 db 7770 sok tesztben 7870 szinten van, néhol még gyorsabb is, miközben jóval olcsóbb.
Köszi a segítséget.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
rolo89
csendes tag
Sikerült köszi a megoldást! Bár 3dmark11 benchmarkon "csak" 7000 pontot kaptam holott1db 6870-es kap kb 4300 pontot. Amire panaszkodott a benchmark Driver version
8.951.0.0
Ebből a 8.951.5-ös kellene a progri szerint viszont a legfrisebb catalyst van fennt (márc 28)12.3.
De a furmarkkal pont dupla annyi fps em van volt mint amikor letiltottam a CF -t! -
Zoo123
senior tag
Ugyan nekem csak 5850 crossfire van, de 900/1200-on (20% tuning) az alábbi eredményeket kapom:
Battlefield 3, 1920x1080, Ultra felbontás (4xMSAA is!), 12.3 Catalyst
Missinon: Going hunting kb az első 5 perc odáig hogy bombázni kell a repteret.
Azért ez a pálya mert itt nem limitál az 1GB Vram máshol meg 2xMSAA és kész.Átlag: 71, min: 57 fps
A 6970 cf alapórajelen legalább 10%-al gyorsabb szóval igencsak jól fog futni
-
Milka 78
nagyúr
Nyugodj meg az sem tudja
A 6870cf is be tud akadni,főleg multiban.Persze itt nem eszeveszett szagtatásról beszélünk,hanem finom reccenésekről,lagolásról.Multiba viszont már igen csak zavaró tud lenni az ultra összes szűrővel,full-ban.Persze ha az ember nem vájt szemű akkor ez is bőven elviselhető.
Miresz pl. kitesztelte a 6870cf-et 8-as Bullal BF3-alatt és neki is ez jött le mint nekem.Egyszerűen kevés a 1gb vram,de azért bőven ki lehet okoskodni,hogy jól mennyen. -
SzO.okI
csendes tag
-
Milka 78
nagyúr
Monitor,táp,ház,2 vga...Lehet a táp lesz a ludas.Konnektorokat,elosztókat próbáltam.VGA-k kábeleit is cserélgettem,de a hiba marad.Így igaz a terhelésnél jön elő a dolog és csak játéknál.Olyan mintha valamelyik venti a sok közül interferálna,de most csak vaktában tippelgetek.Furmark-3d alatt nem láttam,de mivel ott csili vili mozgó háttér van nem is lehet kiszúrni.Világos álló háttérnél egyértelműen látszik,de egy kissé sötétebb tónusú mozgásban lévő háttérnél igencsak erőlködni kell,hogy kiszúrjam.Inkább csak azt érzem,hogy valami cseszteti a szemem.
-
Zoo123
senior tag
"Fura, de mintha BF3 alatt nem menne a ket 6850 CF-ben: multiban highon ok fullhdben, de a 2xes elsimitas mar nem a legjobb. Pedig ultran mennie kellene 2xes aa-val"
Amikor én végigtoltam akkor 5850 crosfire vidáman vitte, minden fullon, csak az élsimitást volt 2x és ment flottul singleplayerben!
4XMSAA esetén viszont időnként 50-60-ról hosszú másodpercekre leesett az fps ilyen 25-re majd ment tovább 60-on aztán ha úgy gondolta megint beesett 25-re aztán megint megjavult. Kétszeres élsimitással meg nem csinált ilyet!
Bizony Battlefield 3 esetén, 4xMSAA-hoz FullHD-ban már kevés az 1GB -
Whit3Rav3n
senior tag
Ja a 3dmark Physics test nagyon gpu physx optimalizált, sokkal több pontot kapsz cpu tesztnél. Bár abból a rendszerből physx nélkül is kihozod a physx-es pontszámot ha egy komolyabb cpu-val hajtod. Meg persze az ilyen kártyák mint gtx 580 már 60k pontot is elérnek a "cpu tesztben".
-
Milka 78
nagyúr
Ugyan annyira lehet húzni mindkettőt,minden a szerencsén múlik.Én is az említett tények miatt váltottam és nem is bántam meg sőt...
jokeman: Sajnos ez igaz,nem egy olcsó váltás,de cf alatt meg is hálálja a plusz pénzt.Az X4 teljesen kihajt egy 6870-et.6950 alá(és fölötte) már kezd elfogyni és cf alá már kevéske.Mint ahogy Whit3Rav3n fórumtárs is mondta cf alatt az X4 eléri a határait.Érthetetlen mikro szaggatások és akadások voltak érzékelhetőek elvétve.Persze egy kicsit lejjebb vettem a felbontást vagy a részletességet és megszűnt,de pl a i5 alatt ez a dolog megszűnt,ráadásul még tuningolni sem kellet a procit.Megoldás lehet egy FX 6100 4.5ghz-n.A régi játékoknál nem az igazi,de bf3 és az új játékok alatt valóban gyorsabb mint egy X4.Azért hozzáteszem,hogy az X4 alattis élvezhető marad egy 6870 CF,csak kicsit játszani kell a beállításokkal.Ezek olyan minimális változtatások amit én szabad szemmel nem is vettem észre a játékok alatt
-
evo0724
csendes tag
Sziasztok
De igen arra gondoltam amit ebben a cikkben olvashattok.: ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"
-
GreenAtis
tag
Nekem nem volt ehhez a kártyához ilyen kábel a dobozban. Proci meg egy Phenom II X2 555 ami 4 maggal megy, de ha ez nem elég akkor tudok még rajta húzni mert egyszer kipróbáltam és 4Ghz-n még felszemelés nélkül is stabil volt, csak visszavettem alapra mert nem vagyok híve a tuningnak (kivéve a diesel motor tuningot mert az kötelezőnek tartom). Vagy szerintetek nem lenne elég a proci? 4GB ram van mellette, meg egy OCZ Agility3 SSD.
-
Gabpassy19
csendes tag
Hát köszi szépen.
Kicsit elbizonytalanodtam, én 6850 CF-el szimpatizálok, de proci cserét abszolút nem akarnék. Még a táp cserét is megprobálnám kicsit eltolni 1-2 héttel, ha menne vele, 6850/6870 topikban azt írták, hogy mennie kell ezzel a táppal csak nem jó megoldás hosszú távon.Mondjuk a teljesítménynek ára van, sajnos.
-
Milka 78
nagyúr
Nem hajtja ki.Én most cseréltem a 955be-t(4ghz). Többször volt vele kis kellemetlenségem,hogy mozgalmasabb játékoknál néha beesett 25fps közeli tartományban és mintha finoman beremegett volna a kép ilyenkor.Elég zavaró dolog volt...A 2500k full alapon erősebb és jobba kihajtja(6870cf),mint az x4 alapon és megszűntek ezek a mikro akadások és látványosan javult a minimum fps.Persze ettől még vígan használható az x4,de azért egy i5 már más dimenzió.Mondjuk én azért odakínálnék 3.8-4ghz-t a procinak,mert javít a helyzeten.3.6ghz-n egy szimpla 6870-et is pont meghajt...
-
Zoo123
senior tag
Lehet hogy nem "hajtja ki" 100%-ra, de szaggat valahol, vagy érezhetően akad?
Mert ha erősebb procira váltasz akkor várhatóan a minimum fps lesz magasabb, tehát kevésbé "eseget" vissza az fps.Ha nincsenek zavaró belassulások és minden fut fa..án akkor ne foglalkozz vele hanem használd, azért vetted!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kés topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Opel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest