-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
e00dgy
aktív tag
válasz
ADAM1337 #3398 üzenetére
Másik konfiggal, ez egy vésztartalék. Garos az alaplapom, a csere elvileg holnap érkezik.
De leírom mivel próbálom meg. Alaplap Gigabye GA-990FXA-UD3, AMD Phenom II x6 1100T, 8 GB 1866 ddr3 ram, msi HD 4890 cyclone 2 darab, plusz physx-nek egy gt 220.
Szerintem ezzel menni fog.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ADAM1337 #2429 üzenetére
Köszi a tippet, de az csak NV kártyán megy nem?
Ez áll a leírásában:
System requirements:--------------------------------------------------------------------------------
- Windows XP, Windows Vista or Windows 7 (both x86 and x64 versions) with full
administrative rights
- NVIDIA 6, 7, 8, 9, 200 and 400 series graphics card
- NVIDIA ForceWare 96.xx or higher drivers -
kokoato
aktív tag
válasz
ADAM1337 #2325 üzenetére
Az 5870 cf is szépen teljesít, azért azt elmondom, hogy pl a Metro 2033-ban az 5970-et is megfogja a bekapcsolt MSAA, anélkül viszont minden más becsutkázva, vsync 60 fps mindenhol, meg se rezzen onnan sehol.Már amilyen lehetőségeink vannak, ugye 22"-ban 1680x1050-ről beszélek.
-
kokoato
aktív tag
válasz
ADAM1337 #2321 üzenetére
Igen ez a gpu lekapcsolós verzió, csak a 2gpu kártyákon van, viszont anno a 4870x2-n nem kapcsolta nekem egyiket sem, csak vissza vette az órajeleket mind a 2 gpu-nak 2d-ben, ezzel a lekapcsolós módszerrel csak az 5970-nél találkoztam.De lehet hogy csak a 10.5 hotfixbe tették bele, sajna az x2 ezt a catalystot nem érte meg, ugy hogy nem tudom annál működne-e ezzel a driverrel.
-
Szuperzacskó
csendes tag
válasz
ADAM1337 #2284 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Nos a HD 4890-et downlockoltam a HD 4870 órajeleire. Hatás: Crysis Warhead simán ment, nem volt fagyi. Far Cry 2 is szépen ment. Persze nem mondom, azt, hogy nem volt FPS visszaesések, kisebb lagok, de szép volt.
A mai napig tartott a kis CF-rendszeren, mert mind2 HD VGA kikerül a gépből és átmenetileg egy 9800 GT veszi át a helyüket. Hogy milyen kártya lesz a fő VGA, majd kiderül.
Itt jegyezném meg én is, hogy, aki CF rendszerbe gondolkodik, itt elsősorban HD 4870 és 4890-re gondolok, azoknak ajánlatos az 1 Gb-os esetleg 2 Gb-os VGA vásárlása.
Üdv:
Szuperzacskó
U.i.: Még egyszer köszönök, mindent!
-
HellGreg
őstag
válasz
ADAM1337 #2298 üzenetére
Most adtam el a 4870-esemet, ami 512 Mb-os volt, őszintén szólva semmi de semmi problémám nem volt a játékok felbontásával, maxon futott mint kés a vajon minden, sőt még a LED tv-re is rákötöttem, és 1920x-os felbontást is gyönyörűen vitte.
Most kaptam meg a 3870-est, azzal már azt hiszem lesznek gondok, azért gondolkodom még egy beszerzésén majd.
Mielőtt bárki kérdezné, azért váltottam lejjebb, mert már nem nagyon játszok, vagy amivel igen, annak még egy 2600xt is elég lenne. A cf-et meg csak kísérletből próbálnám ki, és két olcsó kártyával inkább, mint drágával... -
Szuperzacskó
csendes tag
válasz
ADAM1337 #2274 üzenetére
Fel van frissítve a Crysis 1.3-ig míg a Warheadnak tudtommal nincs patch-e.
Nos ledaráltam a drivereket még a realtek-ét is (Driversweeper; Driver Cleaner Pro; CCleaner) és feltettem a 10.5 hotfixet. Nos játszottam a Warehead-vel és kifagyott megint, de most láttam, hogy a HD 4870 hátulján az egyik led világított, majd reset után 10-6 aticatalyst appprofiles feltelepítettem (Itt szeretném megkérdezni mivel, hogy hotfixet raktam fel és alapból ilyenkor AMD könytárat hozz létre a Catalyst, 10.6-os CFx optimalizálás pedig rendesen ATi könyvtárat és abba telepíti a dolgot. Ez gond a drivernek vagy nem?) utána is fagyizott de most nem világított led. Szerintem van 1 érzésem, hogy a HD 4870 lesz a ludas. Mivel én voltam a 4870-nek az első tulaja a következőket csinálta: mindig felhördült 1-2szer a ventilátora ilyenkor ált-ban megakadt a játék egy pillanatra. Szerintem nincs normálisan optimalizálva a ventilátor kezelése. Most mind2 VGA 65%-on hajtja ventilátort. Visszatérve a 4870-re míg a Catalyst alapállapotban a ventilátor használatát 0%-on hajtja, addig az everestben a következő érték olvasható 800 rmp.
Nos mint fentiekben is írtam szerintem a HD 4870 lesz a ludas, de további tanácsokat is szívesen elfogadok.
Üdv: Szuperzacskó
-
arthur3d
tag
válasz
ADAM1337 #1082 üzenetére
Nos...egy kis fejlemény:
Egyelőre 2 db kártya van a gépben, egy FirePro V8700 (elsődleges) és egy FireGL V7600 (természetesen nincsenek összekötve). A driver tökéletesen látja és konfigurálható külün-külön a 2 kártya. Mindkettőre külön kötöttem 1-1 monitort.
- WinXP64 alatt amíg az egyik monitoron megy egy 3D-s tesztprogram addig a másikon a 3D megjelenítés megáll a 2D tökéletes.
- Win7 64 alatt tökéletesen megy a 3D-s teszt mindkét monitoron
Lefuttattam 1 monitoron ill. 2 monitoron (kiterjesztve) is a tesztprogit és semmilyen teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam. Tehát ws kártyákkal úgy tűnik, hogy működik a dolog -
arthur3d
tag
válasz
ADAM1337 #1080 üzenetére
Viszont hogyha hardveresen nem kötöm össze a 3. kártyát, akkor nem szabadna neki hozzáfűznie a CF-hez driver szinten, hanem külön kártyaként kellene kezelnie
ergo, ha belerakok 2 kártyát és nem kötöm őket össze, akkor is működnie kellene a CF-nek, ami ugye nem igaz...
-
arthur3d
tag
-
arthur3d
tag
válasz
ADAM1337 #1071 üzenetére
3D munkára akarok most újabb gépet összerakni 2 kártyával (ezen menne a modellezés). Ebből adódóan a fölbontás 2x 1920x1200 lenne (tehát nem klónozni, hanem kiterjeszteni akarom az asztalt), ahol az egyik monitoron menne a 3D modellezés, a másikon pedig ugyanannak a programnak a 2D-s kiegészítői.
Vagy vegyek egy harmadik kártyát is a második monitornak és akkor az elsőre csak a CF jutna? -
Laceeeee18
csendes tag
válasz
ADAM1337 #398 üzenetére
Egy 500as nexus tápom van ami elvileg elenegendő hiszen 12 volton 4 ága van mely mind1ike 18 voltot ad le összesen 480W névleges teljesítménnyel. Most sikerült valamekkora gyorsulást elérnem de csak vista 32bitbe megy 64be már nem és valószinű nem tudja a phenom kihajtani a videokártyákat.
-
monosz
őstag
válasz
ADAM1337 #389 üzenetére
Nekem teljesen rendben van a 2 vga,az EX38-ban.Abszolut nem bugos,és ráadásul az MSI
gyári driver-ét használom.(8.501).(#390) leviske: igazándiból nem akartam 2db 3870x2-est,hanem egy 4870x2-re fájt a fogam,de az ára nagyon horror volt.Igy meglett a 2-ik 3870x2 is,és egy jó 4 magos CPU mellett (ahogy írtátok)szerintem,nagyon(disznó)teljesítményre képes.Valószinű,majd a procit cserélem le elsőként,utána jöhet a monitor. De sajnos bérből,és fizetésből élünk,és nem adatott meg a több százezres fizu!!!
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest