- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokxy
veterán
Ne is mond, előtte tök jól ment CQ-n, azelőtt is, aztán na mondom egy levezető TDM alvás előtt, háát, nem kellett volna. Már fáradt voltam, éreztem, inkább hagytam, mert csak golyófogó voltam!
Legközelebb jövök TS-re./csak adjátok meg a címet!
, ja meg vegyél fel barátnak.
/
proci985: gyári fele az biztos, most meg nem mondom Neked, h az mennyi...
De kb. 750-1000-en.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Most megnéztem, visszatoltam mindent a gyári ultra beállításra és több fps-em van egy kicsivel és úgy hajtja 90% felett is, tehát nem a proci a gyenge neki...
Ezt a részt nem értem.
Akkor csak valami beállítás nem stimmel.
Ha jól emlékszem, akkor volt, hogy magasabb élsimítással nem volt akkora terhelés a kártyákon.
Próbáld visszavenni az élsimítást. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nem kizárt, hogy nem fogja 100%-on hajtani őket bizonyos alkalmazás sem.
Ez úgy szép magyaros mondat lett..
- Olyasmire gondolok itt, mint a több magos CPU-k esete.
Mondjuk Én nem monitorozok. Ha valami gyanús, akkor ki kell lőni a CF-et, tesztelni egy, majd utána újra több GPU-val.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próba szerencse, hátha megoldja. Ha nem, akkor érdemes lehet régebbi driverrel próbálkozni.
Eddig ugye Én alapértelmezett módban használtam a CF-et, most át raktam, hogy használja a profilokat, túl sok különbséget nem vettem észre. Showdown talán egy hangyabokányival gyorsabb lett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Üdv!
Miután megérkeztek a kártyák, született egy ilyen kis szösszenet.
Most épp hajtom a procit, kicsit jobban, lehet lefuttatok pár dx11-es tesztet, hogy vajon javulnak-e az eredmények.
Játékok alatt, Dirt Showdown alatt volt egy bug, hogy bizonyos verseny alatt fagyott, ha CFX volt használva, ha 1 kártya ment, akkor nem volt fagyás. Ez szerencsére megoldódott. Diablo 3-ban, a játék megkezdésekor van egy kis lag, de ez köztudott.. nem a CF sara.
-
Milka 78
nagyúr
Az egyik kari 1250-en megy a másik meg 1200-ön?Nálam is volt ilyen a és össze vissza nyeklett az aszimmetrikus beállítások miatt.CCC-ben egyenként állítsd be a két karit és lődd ki a Tweak progit(hátha az zavar a képbe).Viszont ez a felosztás dolog érdekes.Ha jól emlékszem nem ez az első eset,hogy 7xxx-es karinál+Asrock(AMD-s 970 Extr4)lapnál geb@sz van,de lehet tévedek...
-
Milka 78
nagyúr
Simán tolhatsz neki egy tesztet.12v-s ágon a két kari 2x130 wattot eszik,de agyomfeszelve sem enne 2x150watt fölött nagyon.Ehez hozzájön az i5.Itt már érdekesebb a dolog,mert ugye 1.330v fölött iszonyat elkezd zabálni a Sandy,de mondjuk egy 4.5ghz-s 1.3300v-s beállítás+winyók,ventik,srbstbstb....is belefér 150watt-ba(mondjuk ez eléggé képlékeny adat).Hozzárakom a 2x130 wattot és kijön durván 410watt 12v-s ágon.A tápon 2db 18amperes ág van.Ez 2x216wtt,tehát az eredmény az,hogy elvinné a rendszert akár hosszabb távon is,igaz nem sok tartalék lenen benne.
Különben meg no para,mert max lekapcsol a táp védelme.Viszont a két karit ne egy ágra kösd,mert úgy a 18A-kevés.Hogy melyik korbács melyik ágra van kötve az jó kérdés,de jó szórakozást a kiderítéséhez(én is elvoltam ilyen dolgokkal anno jó pár órát,de isten áldja az egyágú tápokat) -
radi8tor
MODERÁTOR
Ebben a topicban kérdezz rá ugyanerre: Melyik tápegységet vegyem?
A kérdésed inkább tápos, mint CF.
-
Milka 78
nagyúr
Ahhoz elég
Pontosat nem tudok mondani,de nekem jócskán több mint 420watt,mert proci és a kártya is kapja a plusz feszt alkalmanként.Pl. nekem 1.330v-t kap a proci 4555mhz-n,de volt amikor 1.45vt is kapott.Csak konnektor felől mért adatom van így hirtelen,de az 520w-ig is felmegy.CF-hez kell az erős nagy táp és nem árt az egybehagyott 12-vs ág sem.PL. az A-Data tápom ilyen és elég jó az ára is,de mondhattam volna a Corsair GS600-ast is ami szintén bőven elég még a 6950cf-hez is.Persze jó a több ágú táp is(Chifi,FSP),de ott fennáll az esélye,hogy az egyik ágat túlterheled és akkor hiába a nagy wattszám.Ilyenkor lehet variálni,hogy melyik kábel,hova kötöd.Persze ez is megoldható és járható út.Nekem is ez előtt 4x18A 750-es tápom volt,de volt egy kis matek nálam is,hogy mit hova kötök.Ezért kényelmesebb az egyben hagyott ág. -
Milka 78
nagyúr
Bizony igaz
A 6950cf egy régi i7-essel 470w-t kajált 12v-s ágon és a kártyák full alapon mentek.A te tápod 2x18 ampers ággal rendelkezik ami akár hogy számolom 432w-re jön ki.Persze az i5 kevesebbet eszik(már ha nem feszeled 1.330v fölé mert akkor brutálisan elkezd zabálni),de még így is kevés.
A 6870cf durván 420-w-t eszik,de ez szintén tuning függő és drasztikusan tud növekedni ez a szám.Viszonyítás képen én is i5-öt használok 6870cf-el és gondolkodás nélkül belevettem a 650-es A-DATA tápot ami egybehagyott erős 12v-s ággal rendelkezi(12v-s ágon 636wattot ad le 53 Amperen) ami jól is jött a tuningnál,ráadásul nincs olyan problémám,hogy túlterhelem az egyik táp ágat és azért nem megy a cf(ez elég gyakori jelenség a tápspórolás miatt).
Természetesen megéri beruháznod még egy 6870-esre teljesítmény ügyileg.Egyetlen hátulütője az 1gb vram,de ezt pár hsz-el már kiveséztük.
Viszont a lényeg az,hogy ezzel a táppal én nem cf-eznék az tuti. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ebben a topicban biztos jobban tucnak rá reagálni: Milyen videokártyát?
Ez a topic Crossfire-ről szól, a kérdésed inkább videokártyákkal kapcsolatos.
Elöljáróban: HD6950 200W-ot zabál. Minimum egy minőségi 650W-os táp kell hozzá, de 750W-os még jobb. -
Winne
nagyúr
Amit most kigugliztam, hogy a Sacred2 nem igazán támogatja a CF-t, ezért is mehet neki szarul. Tudtok erre a játékra megoldást?
Én ezt találtam, el is küldtem neki, de szerintem ezen nem igazodik ki.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
TTomax
félisten
1280-ba bírni fogja,oda talán még elég a 4850CF kompromisszumok nélkül.De... nagyban befolyásol az ár,egy 5850-et vagy egy 6870-et megkapsz azért az árért amit erre még költenél meg amid most van és eladnád... esetleg egy 460... azért az csak 1G VRAM,és nem kell félned,hogy valahol kifutsz még ha egyszer monitort cserélsz is... ráadásul fejleszthető marad (CF,nagyobb monitor) és még kapsz DX11-et (ez utóbbi nem biztos hogy olyan nagyon nyomós érv,de hát sokan kardoskodnak mellette...)
Még most gondolkodtam egy kicsit,hogy jobban képben legyél.. a 4850CF kb 1280-ban hozza a GTX280-at... az olyan kb 4890 szint az ati oldalon... a 6850 pl erősebb már ennél kb 10%-al.. már azzal is jobban járnál...nem beszélve az 5850-röl vagy a 6870-röl,esetleg GTX460-ról amiben meg nagyon sok tartalék van...
-
TTomax
félisten
1.A te alaplapodban nem mert az minden csak nem CF ready...
2.Addig amíg ki nem fogysz a VRAM-ból (1680-ban már elfogysz gyorsan) addig 80-90%+
3.Sajnos nem érdemes,a gyengébb kártya lesz a szük keresztmetszet amit az tud arra számolhatsz XX %-ot..Ha elfogadsz tölem egy tanácsot...
Ha CF-et akarsz lapot kell cserélned... ráadásul 512-es 4850-ad van ami nem igazán jól muzsikál 1680,és a felett szürökkel,nagyon visszafogja az 512 VRAM...
Add el,és nézz inkább a Q6600-hoz passzoló vga-t kb 6850/6870 GTX460 1G ezzel megkapod a 4850Cf-et vagy még többet lapcsere nélkül hűvösebben kevesebb fogyasztással anomáliák nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Apple asztali gépek
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged