- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
feltettem.. nem segített semmit ugyan az maradt.. újra húztam a drivert + cap-et se változott semmi..
afterburner ezeket írja ki:GPU1
________________________________________________________________________________
Display device : ATI Radeon HD 5670 on RV810 GPU
Display driver : 7.14.10.0894, Catalyst 12.3
On-board memory : 1024MB
BIOS : 012.018.000.001
GUID : VEN_1002&DEV_68D8&SUBSYS_21D91458&REV_00&BUS_1&DEV_0&FN_0
Multi-GPU role : masterGPU2
________________________________________________________________________________
Display device : ATI Radeon HD 5670 on RV810 GPU
Display driver : 7.14.10.0894, Catalyst 12.3
On-board memory : 1024MB
BIOS : 012.018.000.001
GUID : VEN_1002&DEV_68D8&SUBSYS_21D91458&REV_00&BUS_2&DEV_0&FN_0
Multi-GPU role : synchronized with masternem tudom mit alkossak hogy jó legyen.. héten jön elvileg az ssd-m várjam meg azt aztán lehet hogy friss rendszeren rendesen fog menni?
-
Lazsnak
tag
ez igy igaz, de haveromnak ugyanaz a konfigja van mint nekem leszamitva hogy giga ep45-ds4 lapja van az pedig tud, es megbeszeltem vele hogy ha veszek meg egy kartyat lapot cserelunk, de sanda a gyanum keves a q6600 2db 5870nek igy inkabb valtani kene....
latvanyosan javult az fps a dead island c jatekban, mikor 3ghz-rol 3,5-re huztam fel, 3 eve miota megvan a konfigom alapfeszen @ 3ghz-en hasznaltam, de par napja adtam neki kis feszet es 3,5-en hasznalom, es javult minden kb.
szerinted akkor platformvaltas? sajna penzem nincs annyi egyenlore, de akkor ez lesz a kovetkezo amire gyujtok, egy kifuto olcso 1366ra gondoltam, mindig arulnak lap+proc+memoria harmasat itt phn, ezt meg eladom akkor.
-
-
simi762
tag
Hali!
Ha azt a konfigomat nézed, ami az adtlapomál van, akkor az a régi.
Most raktam össze egy másikat.
Z68-X-UD5-B3-as decskával, 2600K-s prociva, meg 2x4zsiga RipjawsX-el.
Ami az adatlapomon van, már régen nem módositottam.
Azért köszike hogy szólsz!
Azért lenne még egy kérdésem!
Ha beraknék mellé, még egy Nvidia karit, PhysX-re, akkor az menne-e?
Köszike!
SimiJA!
És bocsika a tegnapi helyesirásomért, de már szerintem K:-voltam, amikor irtam!
Át is aludtam az évet! -
Takataka
csendes tag
Elméleti kérdés volt
Persze szeretném kihasználni egyszerre a firepro-t tervezésre ugyanakkor játszanék is ha lehetne de ugye az meg arra nem igazán jó
qudro fx-ekkel van tapasztalatom de azok majdnem alkalmatlanok játékra max a felsőbb kategóra ami jó lehet de milliós nagyságrendű árat a mi kis cégünk nem fizet meg
( nem is létfeltétel)
De egy kidobandó fire pro ne menjen kárba
valahogy rá kéne bírnom az itthoni gépet ha veszek lapot meg proc-t akkor ugyanmár használja mindkettő vga-t csak az egyiket tervezésre a másikat meg játékra
Olyan nagy álom ez? -
Sanyaaa26
aktív tag
Szia,meg vannak az eredmények,amik eléggé érdekesek lettek.
Játékban 12,05-11,89 között mozog.Ami nem vészes,viszont ami igen érdekes,
amikor az akadást produkálja,nem hogy le menne a feszültség,minden esetben megugrik,
pl 11,93 ról 12,06 és itt már bizony akadt.Minden akadás feszültség ugrással jár.
Ilyenkor nem használja a kártyát rendesen? -
-
Lazsnak
tag
nagy reszevel szerencsere tisztaban vagyok amit leirtal halisten nem indulok 0rol, de ha mar igy "elszoltad" magad hogy 1366-od van, akkor meg egy kerdes csak NEKED
en is gondolkodtam hogy azt veszek, sapphire pureplatinum lapot neztem x58asat es egy i7 960at neztem melle, na most vagy ez vagy 1155 2500k procival, tuningra en is gondoltam majd idovel.
1366on csak a 3csatornas memo miatt gondolkodom es telepakolni olcso ramokkal, esetleg arra nincs ralatasod hogy ez jar-e elonnyel a "sima" 4 foglalatos lapokhoz kepest? bar tudom hogy "halott" platform, megis elgondolkodtam rajta. nem szoktam gyakran cserelgetni, ezert nem zavar hogy nem jon bele tobb cucc, mire lecserelnem mar a 1155ot is lekene, szoval ennek fuggvenyeben, szemelyes velemeny?
-
Lazsnak
tag
hmmm, en is elkezdtem nezegetni teszteket, tomshardware stb oldalakon meg tulzottan nem astam bele magamat, csak abba a reszebe hogy iponba 70ezer egy olyan deszka amin van 2x16, de ezesetben ha nem fogj vissza szamottevoen a ket 5870et akkor, lehet nem is keresgelek olyat.
viszont akkor adja magat a masik kerdes, hogy rendes cf-es lapot ajanlani vki? naggyon max 40-45 ezer de inkabb alatta. Persze kozben teztek es gugli bujas ezerrel, de hatha itt mar vannak kiforrott megoldasok
es nagyon szepen koszonom az infot
-
diablo1984
veterán
annyit nem ér nekem a dolog, vettem egy másik karit, mert lenéztem és láttam, hogy hoppá, tényleg CF-es a lap és milyen lenne ha alapon kezdődött a dolog! most itt van, jó is a kari, ebben is van mostmár tapasztalatom, szóval veszteni nem vesztettem! megy át az egyik 4850-es anyám gépébe netezni....legalább az még kártya lesz 10 év múlva is!
-
Milka 78
nagyúr
Ezer köszi a linkért!
Most éppen azt nézegetem,hogy milyen kábelátalakítókra van szükségem,mert sajna 4x18a-ágam van így kötögetnem kell,hogy menjen a dolog.Még alszok eggyet rá,de a 6870-es karimra +40-et kéne ráfizetnem és mehetne a csere.Egyedül az 1gb vram bánt ami néhol már kevéske lehet full.hd-ban.Még alszom rá egyet
-
Zoo123
senior tag
Nos úgy tűnik hogy még ha a 2 GPU osztozik is a pci-expressz port sávszélességén, ez érdemben nem fogja vissza a kártyát.
Az alábbi videóban egy 6990-es kártyát mértek le 3Dmark11 alatt:
Link
x16-es slotban 3330 pontot kapott
x8-es slotban 3312,
x4-es slotban 3234 pont, ez nem valami nagy különbség.
Nyugodtan vágj bele a projectedbe mert ha egy 6990-nek elég x4-es sávszélesség akkor egy 6870x2-nek is elég lesz! -
Gaboman
nagyúr
A jobban eladhatóság nem biztos hogy előnyére válik az 5850nek 1év múlva pont a DX11 végett,nekem is volt nem tetszett benne a tudása,és ha jobban elterjednek a DX11es játékok nem biztos hogy jó alternatíva lesz.Fogyasztása az előny tény és való,ACvel a 4870X2 halkabb és hűvösebb is mint az 5850 főleg ha tuninggal használod,55ért ACvel is volt X2 eladó.
Jól döntöttem amikor 5850ről váltottam X2re ezt az álláspontom mai napig fenntartom.
És ne feledjük az X2 is tuningolható,ha egyszer ebből indulunk ki,persze nem olyan mértékben mint az 5850. -
Gaboman
nagyúr
Egy tuningolt 5850 950/1200on több esetben egy alapórajeles 4870X2nek felel meg és hasonló árban kapható használtban.
Ez a teszt pont jó alternatíva hozzá mert van benne 5870OC is,és pár játékban érdemes megnézni a különbséget!
Jelenleg legjobb ár/teljesítmény aránnyal az X2 jeleskedik. -
Gaboman
nagyúr
Kicsivel alatta van azért még így is,egy 5870OC van egálban a 4870X2vel a legtöbb esetben mai játékokban.
Jó kis teszt erről,friss driverekkel.
CFX ott valamiért nem akar nekik beindulni,tényleg csak az utolsó pályán mutatja meg az erejét,de ez is bőven elég,pár HSZel előbb megfogalmaztuk miért. -
Gabir
aktív tag
Szia!
Köszönöm, hogy utána néztél és válaszoltál nekem!
Egyenlőre egy kártyát tervezem a gépbe, de mivel ilyen az alaplap, gondoltam, akkor már úgy fejlesztem, és olyan kártyát nézek bele, ami a későbbiekben alkalmas lehet kétkártyás kiépítésre.
Azért későbbiekben ,mivel legutóbb pl 7éve volt gépfejlesztésem,így egy pár évig nem szeretnék alapjaiban hozzányúlni a rendszerhez, esetleg csak finomítgatni rajta.
A legújabb technikára nincs pénz, megelégszem a pár évessel is.
Procit sem teszteltem még, 2 napja került bele a gépbe
Köszi a választ mégegyszer! Van még mit fejleszteni a gépen a(két) VGA előtt.Csak információt gyüjtenék, mégis merrefelé induljak.
Üdv!! -
andras888
aktív tag
kösz a választ! megnéztem egy pár tesztet és láttam h egy-két tesztben jól szerepelt.
de láttam h sok játékban még a 5770 est se éri el, és még az se teljesen fullhd re van kitalálva esetleg ha nem extra beállításokkal. úgyhogy leteszek erről, csak egy kisebb fellángolás voltkisebb monitor kellene
-
monosz
őstag
Kösz!
Gaboman: a metro-nál,és a COP-nál durva FPS növekedés nincs,nagy általánosságban,5-6 Fps növekedés tapasztalható.Ez jellemzően a Min,Átlag,Max értékeket növeli.
Én úgy tapasztaltam,hogy ezeknél a gamek-nél pici különbség van a 2,ill.a 4 magos procik között.fsb1000 : Sajnos az X2-es nem egy tunningbajnok.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
NA hát akkor szép sorjában...
Ugye neked van egy 1gigás és egy fél gigás radeonod CF-ben... na most ahogy CF-be rakod öket akkor a gyengébb kártya teljesitményénre kapsz plusz XX%-ot... ez a p35-ös lapodban a 4X-es slotban lévö 512-es 4850.Na most a 4850-ed kb 10-30%-al fogja vissza a 4X-es PCI-E slot... kb annyival leszel elörébb hogy ez a minusz 10-30% százalék átcsap plusz 10-30 százalékba a CF miatt,de a vram menyiséged akkir is csak 512MB marad... kvázi a 4890 szolóban jobban szerepel mint a 4850-el CF-ben...
A CF rendszert mindig ugy képzeld el,mint egy olyan hordót aminek nem egyforma magasak a dongái... a vizet csak addig tudod beleönteni ami a legalacsonyabb donga magassága.Jelen esetben ez a HD4850-ed a 4X-es PCI-E slotban.
A p35 CF alkalmatlan lap a második 4XPCI-E slot inkább fizikai gyorsitó kártyáknak való,a dobozon diszelgü felirat miszerint "CF ready" csak disz.
Ha vennél egy jó CF lapot X48,vagy X38,akkor javulna a helyzet de akkor kázi egy 4850CF-eg lenne aminél sok esetben jobb a 4890,pont azért mert azon 1G vram van...ugye cf esetén a két kártyán lévö memoria mennyisége nem adodik össze lévén a technologia nem támaogatja az osztott memoriakezelést/használatot...ez még az X2-ön is igy van,ezért parasztvakitás amikor azt irja valaki hogy 2G ram van az X2-jén,holott az gpu-nként csak 1G,tehát gyakorlatilag 1G a VRAM mennyisége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest