- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kokoato #3427 üzenetére
És a GT 240-es?Egyszerűen meg van kötve a kezem a kártya méretével.Olyan meleg van a panelben,hogy mindent alapfeszen használok,pedig léghűtéses rendszeren belül igen komoly kis rendszerhűtést hoztam össze,de még így is horror
Az a félelmem,hogy csak ront a helyzeten,ha gyengus a kari viszont a büdzsébe +40 ropi már nem fér bele(mert akkor inkább 1db 6870 elad 6870X2 megvesz=Tti CF azt jócakát
)
-
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
kokoato #2359 üzenetére
3 típusom van PCI, PEG, PEG1.
Teljesen mindegy melyikre állítom, nincs változás. Egyébként most PEG (első slot)A legrosszabb, hogy a legfrissebb BIOS-ban nincs "Advanced Chipset Features" menü, csak PnP PCI config, ahol az IRQ-n kívül semmit sem enged állítani.
A régebbi BIOS viszont nem ismeri a procim
-
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
kokoato #2356 üzenetére
Kipróbáltam, nyitott háznál + ventivel ugyanúgy fagy
Mihelyst bekapcsolom a CF-et és próbálok játszani megfagy max. 5-6 perc után (Pl.: Serious sam HD., Disciplse 3)
Érdekesség, hogy ha a Texas Hold'em Poker 3D - Deluxe Edition-t futtatom ablakos módban CF-el akkor olyan mintha szaggatna a kép, pedig a Fraps folyamatosan írja a 60FPS-t (v-sync ON). Ha kikapcsolom a CF-et minden ok. -
Gaboman
nagyúr
válasz
kokoato #2343 üzenetére
Volt 5850em és pont azért adtam el mert nem igazán lehetett játék közben észrevenni,most nem a Heaven Benchmarktról beszélek.Eddig akárhány játékot láttam 5850 és X2vel,igazából észrevehetetlen volt a DX11 előnye.Majd ha ténylegesen észrevehető lesz,mert nem az érdekel hogy 2db tégla kiáll a falból vagy 3db kő a földön jobban látszódik,esetleg a fa árnyéka kicsit élethűbb,mert ha játék közben ezek kötnek már le ott tényleg gond van a programmal.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
kokoato #2341 üzenetére
Számomra meddő téma még az 5970,állat kártya lehet az tuti.
De ha lesz értelme valójában a DX11nek akkor fog érdekelni a kártya.Most még nem látom túl sok értelmét.Meg én nem adok ki ennyit egy kártyáért lehet az akármilyen jó is.Sőt a Warcraft3hoz nekem nem kell még X2sem,kb az amivel mostanság néha játszom. -
Gaboman
nagyúr
válasz
kokoato #2326 üzenetére
azért azt elmondom, hogy pl a Metro 2033-ban az 5970-et is megfogja a bekapcsolt MSAA, anélkül viszont minden más becsutkázva, vsync 60 fps mindenhol, meg se rezzen onnan sehol.
Ez a CFX rendszerednél is így volt!
Még jó hogy a sima X2höz képest beszarás az 5970,az lenne a fura ha nem így lenne. -
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
kokoato #2320 üzenetére
Igen mert lekapcsolja a 2.gpu-t, ezt olvastam máshol is.
De az hogy 2db kártya esetén nem hiszem hogy lekapcsolná, kicsit nagyobb a lagg 2 slot-nál mintha 1 pcb-n lenne a 2 chip és cf chippel elválasztva. (Gondolom az összekötő chip felel a 2d-ben az egyik gpu lekapcsolásakor, ez 2 kártya esetén úgye a lap csinálná ami sokkal lasabb.)
Ergo szerintem csak 2 gpu-s kártyánál müködhet csak a gpu lekapcsolás. -
Enclave
aktív tag
válasz
kokoato #2243 üzenetére
Kösz a tippet, viszont az 5970-es topikban azt olvastam,h. a hűtőjét ajánlott lecserélni mert hamar csapágyas lesz...
Ha pedig csere akkor csak AC Accelero Extreme 5970 (vagy mi a neve) és ez +15k a kártyára...
És mivel én displayportos monitort használok, az 5970-en pedig mini DP van, kell átalakító is ami +5k...
Tehát egy 5970re még +20k-t rá kellene költenem...
Míg a mostani 5850-em mellé +1db 5850CF-be lehet olcsóbban jönne ki...
Ráadásul ha később el szeretném adni, talán egyszerűbb 2db 5850-et (akár külön-külön) is eladni, mint 1 db 5970-et...Emiatt érdeklődöm,h. mennyivel jobb 2db 5850 CF-ben mint egy 5970...Vagy fordítva...
VIszont még megérdeklődöm az 5970 topikban is esetleg...
-
MPowerPH
félisten
válasz
kokoato #2212 üzenetére
Egy jobb lapban, pl. Asus Rampage Extreme-ben nagyon szépen mennek a Wolfik, és elég kulturált lap is, talán a legjobb X48-as deszka. De X48-ba nem szabad Yorkfieldet rakni.
Érthető, hogy kímélni akarod a tápodat, mennyi az áramfelvétele konnektorból a teljes rendszerednek az X3-assal együtt?
-
MPowerPH
félisten
válasz
kokoato #2210 üzenetére
Igen, de pl. a HX750-es Corsair 12v-n egy ágon 62A -t, tehát 744W-t tud leadni. Az meg bőven elég, én is betettem az X2-es mellé a 4890-t, csak kíváncsiságból.
Prociról annyit, hogy sokáig én is azt hittem elég, nekem anno az E8400-asom 4,6GHz-n -t tudott 24/7 játékok alatt, vitt mindent. De egy York 4Ghz-nál meghal, nem beszélve arról, hogy X48 a Yorkal FSB wallos, így 3.8Ghz-nél nagyon nem tudsz feljebb menni stabilan, néha összejön a 4Ghz, de több esélytelen. Erre lehet megoldás egy QX9650, ott lehet a szorzót emelni, de azok meg elég gyengén mennek és az áruk is borsos. Egy jó X48-as lap se olcsó... P45-be nem érdemes ilyen multi gpu-s rendszert rakni.
Így vagy X48+Wolfdale, ez elég olcsón kijön. Vagy i7. 920-as procit kapsz 45k-ért, olcsóbb mint a QX9650, lapot kapsz 45k-ért, és memóriát 17k-ért, ha elég a 3Gb. 110k-ból megvan az i7, kb. ennyibe fájna az X48+Yorkfield páros is 4Gb rammal.
És a Phenom II minőségi alaplappal se lenne sokkal olcsóbb. Ha nem kell 4 mag, akkor Wolfi vagy i5. -
SipiBcs
őstag
válasz
kokoato #2134 üzenetére
Szétszedtem, összetettem. Teflonos szarság itt is volt mind a három helyen. Ebből egyet fent hagytam. Azt ami az alaplapi csatlakozók felől van sok pici chip-en. Gondolom nem lenne jobb a kontakt ha csak kentem volna, így maradt a szalag. A másik két helyen viszont szalagot le, kencét fel művelettel átpasztáztam és a tefloncuccot eltávolítottam.
Egy csöppet állítgattam a BIOS-ban. Minden beállítottam manuálisan
Mindezek fejébe bekötöttem egy 12 centis ventit a ház hátulsó oldalán, nehogy e miatt legyen instabil. Kíváncsi leszek mit dob, majd jelentkezem! -
olizsoli
tag
válasz
kokoato #2061 üzenetére
Hát megcseréltem a 2 karit, és semmi az egyiknek 0 órajelek, viszont biztos h mind2 működik, mert monitorra megkapom a cuccot akármelyikre csatiztatom.
Alaplap slotja meg szerintem jó, mert akkor nem is észlelné hogy egyáltalán van ott vmi, szerinte legalábbis. Azért köszi a segítséget -
Gaboman
nagyúr
válasz
kokoato #2002 üzenetére
Igazad van,820nál még jó de 850en hibázik STALKERBEN,igaz láttam már X2ből is 850-870órajeleket tesztekben,azért nem mindegyik 4890 bírja a 950Mhzet,volt itt már rá példa.
Ha kevés lesz megy hozzá egy 4870 inkább nekem is és akkor felesleges húznom,most 25be lenne eladó garival. -
MPowerPH
félisten
válasz
kokoato #1981 üzenetére
De ez alapon, ugye? Tudom, hogy jó a gyári hűtése, de a tuning az már nem ajánlott. Én a gyári hűtést többre tartom, mint a spec hűtéseket. Ennél a kártyánál nem is a GPU volt a vészes, hanem a VRM melegedése. Ami gyári hűtővel tartható, viszont mással simán nyalja a 110C -t.
-
-
válasz
kokoato #1729 üzenetére
És én hova vigyem át...
Ne legyél már ennyire értetlen!!! Nincs ilyen felbontású kijelző a környezetemben, nem tudom mit nem lehet ezen megérteni??? 1920*1080 a max felbontás amiben tesztelni tudom és ezért a tesztért nem veszek egy 22" CRT monitort! Akkor az FC2 tesztből sem lesz semmi... érdekes! Akkor CoP a megadott beállitásokkal, vagy az sem megoldható???
-
válasz
kokoato #1727 üzenetére
És min nézzem 2560*2048-ba mert nincs ekkora felbontású monitorom, amúgy meg a Crysis nem támogatja a 16xQ élsimítást így visszateszi 2*AA-ra... Megint egy fake eredmény! Teszteld pls olyan beállításokkal amivel a többiek is tesztelik, én sem 1920*1080-ba tesztelek mert van akinek csak 22" monitora van... Ha gondolod le tudom futtatni 1920*1080-ba 8*AA-val és az már korrekt lesz nem ugy mint a 16xQ AA. Érdekes hogy csak ezt a Crysis-t erőlteted... én már lefuttattam párszor párféle beállitással de Far Cry 2 tesztet még nem láttam töletek!
-
válasz
kokoato #1566 üzenetére
Erre már nem is mondok semmit... [link] Az a baj hogy a gyengébbik is Very High + 8AA beállitásnak lett beállitva mivel itt mindenki így mérte és teszt után vissza lettek állitva a beállitások a kép kedvéért. Ja és a második tesztnél is Very High helyett Custom beállitás van... gondolom nem véletlenül!
-
válasz
kokoato #1548 üzenetére
Utazzak át az ország másik felébe egy fake tesztért, nem rossz ötlet! Az is érdekes hogy ezek a rendszerek csak Crysis alatt képesek kiemelkedö teljesitményre, más tesztben meg hozzák a teljesen átlagos teljesitményt. És a többi bench? Far Cry 2, Heaven, Resident Evil5...stb?
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
kokoato #1369 üzenetére
Sajnos nem tudom.... még a tippeléshez is több adatra lenne szükség.
Ha most CPU limited van (ami szerintem sanszos az erős VGA oldal miatt) én mernék fogadni hogy a 4 mag azonos órajelen minimum 5-10% fps növekményt ad játék alatt,Szerintem két dolgot tehetsz hogy válazt kapj.
1. Kölcsönkérsz egy q9550-et és ugyanezen az órajeleken megcsinálod a tesztet.
Ez egyértelmű választ ad a 2 vs 4 mag problémára C2D platformon.
(én ezt megtettem, de más játékkal, más konfiggal. Ha kéred kiprobálom Stalkerral COP-val is, amig megvan a GTX275 SLI-m, de az gyengébb mint a te 3GPU-s VGA oldalad) Ha lesz növekmény i7 platformon 2->4 mag között akkor C2D platformon is kell lennie.2.
A VGA oldal gyengítésével tesztelsz: vagy visszaórajelezed kb, 70% és 40%-ra az egészet vagy kiveszegeted a kártyákát és 1,2,3 GPU-val benchelsz.
Ez utóbbi macerásabb, de szerintem korrektebb eredményt ad.
Sajnos ez csak azt mutatná meg hogy menniyre volt VGA limited, és csak közvetve tudsz következtetni CPU limitre és abból arra, hogy a 4 mag segítene vagy sem.Fontos:
Egyetértek azal a hozzászólóval, aki szerint a benchek csak tájékozódási pontotkat adnak, de minden a valós játék alatt dől el.
Ezért egyrészt a szubjektív benyomás is sokat számít (játékélmény), másrész a rivatunert javaslom, mint mérő eszközt. Adott játékidőre megmondja a Min/AVG fps-t és közben tudod monitorozni a GPU és CPU terhelést is, ami azért +infó.
(lásd amit Dirt2 ügyben linkeltem) -
fsb1000
nagyúr
válasz
kokoato #1366 üzenetére
Ez egy marhaság... (bár a cikk szerzője is megmondja). Már több olyan "cikk" született ahol "bebizonyítják" hogy nem kell több mag, bőven elég 2 mag is
Én ezt végig méregettem több VGA-val singlében és SLI-ben is. A 860-ason kapcsoltam le a HT-t majd a magokat egyesével.
A válasz elég egyszerű és szerintem eddig is köztudott volt.
Több cpu magot is használó játékok esetén (mamár szinte mindaz) VGA limitnél alig van különbség 2,3,4 cpu mag között, de minnél jobban növekszik a VGA teljesítmény (>GTX260 >5770 vagy SLI/CFX) és elötérbe kerül a CPU limit, a magok számánák növelésével szignifikánsan nő a futási sebesség.A VGA és CPU limit határa játékonként változik, erre jó példa az erőforrás zabáló Crysis meg Stalker COP szemben a magasabb fps-eken futó COD5 vagy RE5.
GTA4 kakuktojás, mert játékon is belül nagy mértékben változik az erőforrás igény, ráadásul függ a spec. beállításoktról is, hogy CPU vagy VGA erőforrást igényelne még.
A dirt2 DX10-ben egy jó középút, korrekt benchvel (szerintem)
Ime a 2,3,4 CPU mag hatása: [link] és ez még csak 2xGTS250!!
2xGTX275-vel még jobban skálázódott a magok közötti különbség. -
Gaboman
nagyúr
válasz
kokoato #1326 üzenetére
Eredmény,beállítások.
Jól látszik hogy igazán komoly beállítás mellett a CoP képes játszhatatlan FPSt is produkálni akár a 4870X2is,a napos pályán többször 20-25FPS között volt és az átlag is csak 27lett,azért a 40FPS átlagban kell folyamatos futáshoz a legtöbb játékban. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
-
TomiLi
addikt
Elég meggyőző volt a 4870x2 melletti érvelésed az 5870-es megoldásaival szemben!
Ehhez hozzá jön még az is, hogy az 5870 borsos ára mellett valljuk be, hogy nem azt a teljesítményt hozta amit vártunk... Amiben jobb az a fogyasztás, és a melegedés....
Meg hát ott van a DX11....Egyenlőre nincsenek játékok sem.... lesznek, de mennyiért? Mire azoknak a játékoknak elfogadható ára lesz, addigra a vga piac is körvonalazódik...és olcsóbbak lesznek a mostani 58xx vga-k...
Ami a másik furcsa dolog, hogy dx11 alatt nagyon nudli a teljesítménye a 5870-nek is!!!
Már van hozzá teszt program és elég karcsú FPS-eket produkál....[link]Na szó-szó... csatlakoznék hozzád! Ár érték arányban jobban megéri most egy 4xxxcf, mint egy új jövevény....
-
monosz
őstag
Olyan szinten jók már a driver-ek,hogy nem okoz gondot,ha több kártyás rendszert használsz.Anno 2db 3870X2-est hajtottam CFX-be,és bizony hozta a brutális teljesítményt.Nyilván voltak kivételek,ahol egy VGA jobban teljesített,mint a kettő,de ettől eltekintve a CFX,az akkor is CFX!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 7
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- OLED TV topic
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest