- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Edward1981 #4968 üzenetére
nekem is volt összekötve 3870 CF és én egy hidat használtam, és több helyen is eggyel javasolták
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Edward1981 #4959 üzenetére
A 6970 kicsivel gyengébb mint a 6850cf viszont van 2gb vram rajta ami jól jön ful.hd-ban(BF3)
A procit meg kéne húznod így is úgy is 3.9-4 ghz körül,hogy jól muzsikáljon.
Ha kis pénzben gondolkozol akkor szerintem 2 lehetőséged van.
Vagy eladod a két kártyát és 6970-ezel.A 2 karid 28-32 között elviszik és a használt 6970 60-65 között megy.Hátránya,hogy a régi lapod megmarad ami nem fejleszthető tovább.Vagy eladod a lapod(durván 10-12 ezerért) és veszel egy másikat(pl. ezt elhozhatod és szerintem még alkudhatsz is).Ez utóbbiban már megy a Dózer is,így a későiekben válthatsz erősebb procira is.
A 3. lehetőség,hogy megpróbálod újrahúzni az egészet ahogy fent is leírtuk hátha magához tér a gép,majd széthúzod a száját a procinak.Abban a lapban legalább 3.8ghz-t tudnia kell.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Edward1981 #4950 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
Edward1981 #4955 üzenetére
vagy elajándékozod nekem az egyik kártyát és nem lesz több CF gondod, és majd én használom
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981 #4953 üzenetére
Nézz szét a 3DMark06 topicban, vannak ott 6850 eredmények. Például egy OC-s eredmény.
De itt a VGA is húzva volt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981 #4950 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a CPU nem tudja kiszolgálni a két kártyát olyan mértékben, hogy nagyobb sebesség növekedést tapasztalj.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981 #4944 üzenetére
Két kártya külön külön jól működik?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981 #4942 üzenetére
Catalist application profiles-t felraktad Win7-en?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Edward1981 #4937 üzenetére
Én részemről olvasgattam a 16/4-es cf eredményeket és nagyon szépen mutatnak...csak az a bibi,hogy nálam is állandóan baj volt vele(Asrock 780GXH). Ugráltak az fps-ek,lagolt,stb...Lehet,hogy a lap nem kultiválta az egészet.955be 240-es fsb-vel 3840mhz-n nem hajtotta ki a 6870cf-emet(Asrock 870 Extreme3 8/8),viszont ebben a deszkában hiba nélkül működött mindkét kártya Persze használható volt,de a min fps-ek nagyon alacsonyak voltak.Viszonyítás képen az i5-ös alapon elverte a 4ghz-s eredményeimet(bár ez most téged nem érint,nem ez lesz a bibi).
A GPUZ-s képeden az látszik,hogy az egyik kártya nem is megy csak alapon ketyeg.Vagy valami driver hibád van(mondjuk a CF Enabled ennek ellent mond,de láttunk itt már érdekesebbet is),de szokott ilyet csinálni ha nem kap elég naftát a kártya(ilyenkor idle-ben ketyeg a kártya mint nálad). Milyen tápod van?
Esetleg próbáld meg szűz Win7-el friss driverrel+CAP-al,hátha észhez tér.
Ha megoldódik a probléma és menni fog a CF akkor szigorúan húzd fel a procit,addig ameddig bírod(4ghz isteni lenne és ne csak szorzóval) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Először az alaplapi drivereket tetted fel, majd utána a VGA drivert?
Mindkét kártya bent volt a helyén CF híddal összekötve? -
Edward1981
tag
válasz
Lehet ha egy 16x 16x PCIE csatolos alaplapban próbálnám akkor működne????
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981 #4935 üzenetére
Akkor lehet az XP-vel lesz a gond.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981 #4933 üzenetére
Driver gubanc lesz nálad eléggé.
Távolítsd el az AMD drivert, majd telepítsd újra és tedd fel a CAP-ot is (Catalist Application Profiles).
Ha ezután sem jó, akkor távolítsd el újból és pucold le mondjuk Driver Sweeper-el a VGA drivert.
Utána újból telepítés... -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981 #4932 üzenetére
A 3DMark06-ban semmi külömbség!
Az NFS Undercover ugyanez!!!!VALAMI ÖTLET??????????
-
AusWolf
őstag
válasz
Edward1981 #4925 üzenetére
A Catalyst alkalmazásprofilok fent vannak?
Ha majd sikerül működésre bírnod, akkor kíváncsi leszek a tapasztalatokra.
Ugyanis én is 16-4-es CF-t tervezek a közeljövőben, csak én 7770-nel.
-
kovsol
titán
válasz
gpu-z ben írja, hogy megy a CF ?
próbáld meg monitorozni esetleg a GPU használatokat, hogy mind a két kártya kap-e terhelést, vagy csak az egyik(#4928) prokxy komolyabb kártyánál is játéktól függően pár százaléktól a 10-12% ig terjedhet az a teljesítmény csökkenés amit a 16-16 hoz képest lehet tapasztalni a 16-4 felállással, szóval így is jelentős gyorsulnia kellene két kártyával. Én is használtam 16-4 felállásban CF -t és durván megdobta a gép teljesítményét így is.
-
prokxy
veterán
válasz
Edward1981 #4927 üzenetére
Valaki szerint nagyon visszafogja, vki szerint nem a pcie 4x az össz teljesítményt.
Vannak erre tesztek google, Corssfire pcie 4x, stb néven. Most nem tudok keresni, több időt rászánni, így is melóból segítek.3.6;3.8-on ment, de sokat nem ért hogy húztam....3.8-ig, 3.6on maradtam.
-
prokxy
veterán
válasz
Nem tudom akkor...Alaplapod típusa? BIOS frissítés annál?
Pedig a procinak ki kéne nagyjából hajtani a 2 kártyát. /bár tény, h a 955 BE nem hajtotta ki rendese a 6850Cf-et, még anno 15-tel látványos, azaz FPS számbeli javulás volt/ -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981 #4924 üzenetére
Probáltam már a Crossfire hidat cserélni, A két kártyát felcserélni ujj drivereket de ami érdekes hogy amikor benn van a két kártya akkor gyengébben muzsikálnak a játékok pedig nem így kéne
-
prokxy
veterán
válasz
Edward1981 #4922 üzenetére
A játékoknál VSync-off! Majd FPS mérés és látnod kell az eredményt!
-
prokxy
veterán
válasz
Edward1981 #4919 üzenetére
COD-ben mit akarsz telj.növelést? Még 1 kártya is bőven elég neki. Főleg, h fix 60fps-re van írva...
Nézd meg pl. Furmark alatt vagy MSI AB-vel (OSD-re rakd ki a 2 kártya adatait) Dirt3 alatt vagy BF3 alatt. Aminél biztosan nem ok a CF az a MW3, Crysis2, Alan Wake.
Híd fent van ugye??? Catalyst azt írja, h "Crossfire Enabled?"
Nekem volt 6850 CF, kb. 1 db 6970-nek felel meg, úgy nézd az adatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest