- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6731 üzenetére
Nem elmélet és nem a két pontja között lesz különbség, hanem az összes pontja között, mert a rendszerfolyadék hőmérséklete emelkedik meg x fokkal, mert nagyobb a disszipált hőmennyiség 2 GPU-n és ehhez képest a hőleadó felület meg nem nő, tehát magasabban áll be az egyensúly, hiszen a deltaté meg a szobahőmérsékletre számolt hőleadón van ugyanúgy. Attól mert 2 GPU-t hűtesz még nem költözöl a hűtőbe. A melegebb lötty miatt mindenhol csökken a deltaté, az összes blokk melegebb. A jó szivattyú az alap, naná, be is bacna, ha nem annyi fokos lenne a lötty a visszatérő ágban, mint a felnyomó ágon, nincs annak ideje annyit melegedni, hogy számottevő különbség legyen jó szivattyúval. A 3-4 fok emelkedés a rendszerfolyadék emelkedése miatt viszont simán befigyelhet, ahogy írod de ez a CPU tokozás hőmérsékletének az emelkedése és ehhez képest a CPU magok nem pont ennyivel emelkednek sajnos. Ez nem így korrelál az a bibi. Sokkal inkább múlik a magfeszültségen, hogy a mag hőmérséklete mekkorát pattan fel terhelésre, mint azon, hogy a tokozása éppen hány fokos a procinak, mert nincs két egyforma proci és korlátos a tokozás hővezető képessége.
Ezért fontos hogy ne emelkedjen még pár fokot sem ha nem muszáj, mert az igazán fontos deltaté mindig a tokozás belső oldala és a mag között van, a tokozás és a blokk közöttit már dughatod. Édesmindegy, hogy a blokk alja hány fokon tartja burkolat tetejét. Két mag között is simán lehet 5 fok különbség és egy mag miatt is elkezd gusztustalankodni a CPU. Akár 15-20 fok is lehet a tokozás és a magok között ha teljesen beterheli a játék a procit.
Nyilván nincs két egyforma, de az enyém is disznó módon fűt, 1,3V-nál már akkorát dobbant, hiába droppolja, hogy nem lehet csak 5 volton nyalogatni a radit. Kevés. Az órajellel meg kéri a feszt rendesen, különben hibázik, szóval én is mindig nézem, mert néznem kell, mert ettől nem fagy ki. Nehezebb kiszúrni, mint amikor nem stabil.
Nem az a probléma, hogy nem stabil 4,2GHz-en, mert ha felnyomom 1,35V-ra akkor simán stabil, csak a magok akkorát pattanak 100% terhelésre , hogy dob egy laza 15%-os throttlingot aztán azzl meg marhára megérte 4,2-re feltolni értesz... hiába a jó blokk, annyira szarok ezek a tokozások, hogy a CPU-n múlik igazán. Vagy jót fogsz ki vagy nem és nincs annyi jó, mint amennyi fórumozó linkeli a sajátját. Annak az egyik fele még csak nem is stabil, csak nem fagy ki játék alatt és azzal akkor már el is van intézve. -
csori23
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #6717 üzenetére
Max terhelés alatt néztem, és a legujjabb catalyst driver van fenn.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #6685 üzenetére
Bizony igaz
Eléggé verzió függő.Kombustorból nekem 3-ból 1 ment cf-alatt.Darabokra szedtem a gépet mire rájöttem,hogy " a hiba nem az ön készülékében van "Ellenben a furmark jól ment.
-
Dickinson
tag
válasz
Whit3Rav3n #6635 üzenetére
Hmm Valóban... Egyedül 6000 körüli a GPU pont, crossfireben pedig 11000 körüli, ami elég jónak tűnik... valóban itt már akkor a proci a gyengébb láncszem, azt húzta vissza a dolgot... a legegyszerűbb megolásra nem gondoltam, hogy csak azt a pontot nézzem
Köszi -
AGE-T
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6625 üzenetére
Nálam, high beállítások mellett, is bebe néz 30 környékére. Nem értem mi fogja meg ennyire a két 7970 kártyát. 12gb ram van benne, i7 950 plusz ssd.
-
AGE-T
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6619 üzenetére
és nálad hogy fut a ghost multi? Nálam játszhatatlan 2 7970-el.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6509 üzenetére
Nem csak kéne. Fogja is!
-
AGE-T
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6501 üzenetére
Az elképzelhető, hogy így van. De ez elvileg akkor fixálódott, amikor már elindult a második gpu is. Így most arra szeretnék tippet, hogy mitől lehwt az, hogy a két kártya között sebességben, órajelben ekkora a különbség?
És még mindig bem tudom mi is a kis kapcsoló a két kártyán. His 7970 iceq x2 ghz kártyákról van szó. -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6501 üzenetére
'' nem lehet a második monitort pl a második kártyára kötni mert nem fog képet adni.''
igen? ezt nem probaltam még.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #6451 üzenetére
:s Ééértem
Kár érte.
Mondjuk nem mintha olyan sokat várnék tőle, de szerintem a streamem jobban menne tőle.
Köszi a gyors választ.
Még egy gyors kérdés.
Megéri egyáltalán ezt a DDR3 as csodát CF módba kötni?
Ha várható olyan teljesítménynövekedés amivel kibékülnék akkor beszerzek még egy ilyet. -
kaszas19
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #6448 üzenetére
mindegy az biztos hogy tápot nem akarok most venni.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #6446 üzenetére
ilyentápom van.
12v-ágon lead 500W-tot.
hát most így nézve a 12v-tos ág keményen le volna terhelve lehet nem tenne neki jót hosszú távon de lehet instabil lenne tőle a rendszer -
kaszas19
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #6444 üzenetére
köszönöm elég jó strapabíró kis táp szerintem elviselné a majd nem 90-100% terhelést időnként persze a két vga nem lenne húzva mert hát minek
-
gigollo
tag
válasz
Whit3Rav3n #6416 üzenetére
Köszi!
Akkor azt választom! -
energy4ever
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6411 üzenetére
Ezeket irja.
Valami otlet? -
finest
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6399 üzenetére
Ajánlj már neki valamit! Miért engem piszkálsz? Leírtam a véleményem. 3 HDD, egy 125W-os procc, 2db 100W-os VGA-hoz nem vennék minőségi 500W-os tápot sem, spórol max. 5000-et most, de hamarabb használódik el, meg szívhat, ha később valami nem kerek. És én nem a jelenlegi konfigban gondolkodom. Látod, h ebbe a konfigba is betette az 5770CF-et, hátha később 7870CF-et akar kipróbálni, vagy megrángatja a prociját, elfogy a hely a 3db 160-as HDD-ről és betesz még egyet ( LOL), akkor miért vegyen új tápot?
Azt mondd meg már, h neked minek akkor a Corsair 850W? Amikor az i7-et vetted, nem tudtad még, h megrántva is csak 400W-ot eszik? -
finest
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6397 üzenetére
Bár csak 400W-ot fogyaszt 100%-on, de azért Corsair HX 850W-os tápod van neked is, nem 500W-os Kodegány...
Persze, tudom, Chikony Hipro 430W is mindenre elég, de most miért ajánljak neki 500W-os tápot, amivel a határon lesz, melegszik majd, zajos lesz? Vegyen egyszer egy értelmeset és akkor elfelejtheti a tápot örökre, meg tuningolhat, feszelhet, CF-ezhet később is. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #6386 üzenetére
a kártyákon tuti 1 giga ram van gddr5
az tuti
nincs is nagyobb ha jól tudom ebben a szériában
csak a cf miatt szerintem a win adja össze vagy nem tudom
de a gépen a fenti kép látható és ott azt írja amióta cf-ben mennek hogy dedikált 2 giga
de előtt 1 giga volt amikor nem volt csak egy karim -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #6386 üzenetére
grapich card test 3 vagy 4
épp nem voltam benn a szobában csak csippanást hallottam hogy újra indul
érdekes mert lehet nem megfagy, csak újraindul
bár egyik sem jóóó
az első kettő rendben is volt, azt még végignéztem
de már ma nem tesztelek, álmos vagyok
majd holnap -
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #6360 üzenetére
Akkor még egyszer...a tesztben alap 7970-es szerepel ami ha jól rémlik 1.175v-t kap alapból,de itt Boost-os karikról beszélünk(7950/70) amiknek 1.250v körül van az alap értéke ami ég és föld.Persze lehet alulfeszelgetni és a PT-vel játszani,de akkor nem is fog annyit menni a kártya.Pl. ha a PT-t 0%-ra teszed akkor kevesebbet eszik,de ugye akkor dobálja is az órajelet rendesen.Az én 7870(tahiti-le ami ugye boost-os) 1060/1560/20%PT-n megy 1.088v-n.Így szépen elketyeg és nem is zabál ennyit,de egy 500-as tápra azért nem bíznám,mert pl a BF3 multi 64-es rombolós pályán majdnem akkora pofont kapott a cucc,mint a fent említett Heaven+Linx kettős.Nagyjából beférne egy komolyabb 1 ágas 500-as tápba ami tud legalább 450v-t 12v-s ágon(a fent említett FSP nem tud ennyit és még két ágas is,mert ugye erről szólt a sztori),de akkor még nem beszéltünk az idegesítő fogyasztási csúcsokról ami nem tesz jót a tápnak.
Aki beruház két komoly kártyára ami van vagy 140 ropi újonnan és rábízza egy 500-as tápra az meg is érdemli. -
chipesz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6351 üzenetére
Köszi a választ!
(#6352) Lacielvtars:
Lehet, hogy rosszul látom, de az általad linkelt címen a harmadik oldalon látom a HD4850-et (nem mellesleg köszönöm, hasznos lesz még ez a cím, legalább tudom, hogy milyen kártyák kompatibilisek egymással.
)
-
KraX
őstag
válasz
Whit3Rav3n #6348 üzenetére
Igen en is olvastam itt ph forumokon is illetve anandtech cikkben is, hogy sokat javult a helyzet a 13.8-as beta driverrel.
-
prokxy
veterán
válasz
Whit3Rav3n #6056 üzenetére
Koszi, ez igy a legjobb megfogalmazas.
Ugy ertettem az elozo valaszom, h a kulonbozoseg miatt a mikroszaggatast nem igazan tudja kikerulni, es hiaba lesz a 4850 mellett gyorsabb kari, nem lesz az egesz rendszer gyorsabb a 4850 cf-nel. -
marinea2
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6041 üzenetére
Okés köszi!
Amúgy a gyártó az mindkét esetben Sapphire. Csak az egyik kártya nyákja és hátése már az átgondoltabb verzió.
-
marinea2
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6039 üzenetére
Okés, időközben már rájöttem!
A helyez az hogy az egyik 5850 egy Sapphire sima referencia. A másik pedig egy Xtreme. Ugye ez nem jelent majd gondot?
A referencán kettő db CF csatolási lehetőség van az Xtremen meg csak egy. Ez számít valamit?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #6032 üzenetére
A crysis 3 meg 2 katyaval is okorkodot. Sokszor csak 1 kartyaval ment.
-
klac
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #4402 üzenetére
Köszönöm az infót, ezt nem tudtam eddig
.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #4002 üzenetére
Köszi, néztem pl. Crysis 2-őt profil alapúval és profillal is, de elég ramatyul megy 6990-el dx11 módban, szépen mikrolagol sok helyen.
Dx9 alatt semmi gond nincs, és látványban se csúnyább, ott tökéletes.
Fura nem? -
pgergo.hu
tag
válasz
Whit3Rav3n #3997 üzenetére
5870 Cf-hez elég lenne egy cooler master GX 650W-os táp?
Procim i7 870 alap órajelen.
Itt teszteltem egy hasonló táppal és ott elvileg elég kéne, hogy legye:
http://prohardver.hu/teszt/mire_eleg_600_watt/sli_es_crossfire_proba.html
Köszi! -
prokxy
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3981 üzenetére
Ez eszembe sem jutott. Ma este megnezem a kihasznaltsagot, csak kiderul a turpissag benne. Koszi!
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3908 üzenetére
Sziasztok,én nem akarom elrontani a légkört de mióta cf em van,szívtam vele eleget.
Ha megy akkor nagyon jó,ha nem hát akkor halál.Az egyik 6850 es kártyámtól meg is válok.
Bepróbálom a 6950 et. -
diablo1984
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3841 üzenetére
ühüm! mondjuk az xfx mikor elől volt, 2d-ben is alig vette vissza az órajelét, 625-ön pirított, a 2.helyen, 2d-ben szinte azonnal 165mhz-re áll vissza! a giga szépen visszaáll mindig 500mhz-re 2d-ben, 3d-ben tolja neki rendesen a 625-öt! monitoroztam, ezt és a hőfokokat is, minden rendben működött! valszeg van valami, hogy melyik az első és melyik a 2. kari, 2d-ben gondolom a 2.-at szinte lekapcsolja, azért veszi annyira vissza az órajelét!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3826 üzenetére
Ha feltolja az fsb-t 240-re és tol még a szorzón akkor érezhetően gyorsul egy sima szorzós 3.7ghz-hez képest,de az tény,hogy labdába sem rúg egy sima 2500k-hoz képest és akkor még nem is beszéltünk az i7-ről.Nem viccből mondtam,hogy alapon hajtom a procim és még így is üti az x4-et 4ghz-n.
-
DIMITRIUS
tag
válasz
Whit3Rav3n #3826 üzenetére
Fasza de akkor most el kéne adnom az alaplapom :S (Asrock 890fx deluxe 5) valakinek esetleg nem kell?
-
DIMITRIUS
tag
válasz
Whit3Rav3n #3823 üzenetére
Fakk most vettem egy AM3+-os alaplapot -.-
-
TheJoeker
tag
válasz
Whit3Rav3n #3813 üzenetére
Értem, köszi!
-
_pifta_
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #3784 üzenetére
Ez egy vadizsír, pár napos táp, remélhetőleg nem beteg, bár ugye nem zárható ki teljesen.
Volt olyan teszt ami lefutott (3dmark vantage), volt ami nem. Pl Crysis2 is fagyott minimál játékidő után. (=pár perc.)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3784 üzenetére
Nekem pl az Aero felülettel összeakad a 3tré a proci és főként a kombinált teszteknél,tehát az asztalt szocreálra kell álltanom és úgy hasít.Az normális?AMD-s-Inteles ilyen olyan Win7-től függetlenül ez van...
-
Lazsnak
tag
válasz
Whit3Rav3n #3776 üzenetére
rendben, koszonom a valaszt, sajna nem talaltam konkretabb osszehasonlito tesztet a ket platform kozott, de ez esetben maradok a 1155nel.regebben meg azert gondolkodtam 1366ba mert van sok hasznalt egesz normalis aron, de aztan uj lesz inkabb
koszonom mindenkinek a segitseget, hasznos volt, az alaplapot pedig azert itt kerdeztem es nem a deszka topicba mert gondoltam itt jobban szempont a duplakartya mint ott, ott az lenne az elso dolog hogy lebeszelnek rola
szerintem de ki tudja
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3757 üzenetére
Ja tiszta káosz az egész...nem is kéne...nem is vagyok irigy...ha sokat mondogatom magamnak talán el is hiszem!
-
diablo1984
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3759 üzenetére
terhelésnél fullra forgatja, azzal nincs gond, de idle alatt sem akarok 70 fokos karit, vagy hangos cuccost!
-
diablo1984
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3757 üzenetére
jah, csak ott a gond, hogy én halknak akarom a gépemet tartani, így meg ez nem kivitelezhető!
-
diablo1984
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3747 üzenetére
a hidat a 2.csatira tettem és azt úgy nem ismerte fel, az első csatira áttéve azonnal okés volt!
-
KINIZSI
tag
válasz
Whit3Rav3n #3742 üzenetére
várom a fejleményeket!
-
Stanchore
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #3707 üzenetére
Köszi, most már világos, hogy működik a dolog. Akkor még lehet várok vele, a 2GB-ok most eléggé felmentek. THX
-
kawageza
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #3698 üzenetére
Hali!
Akkor lehet, hogy egy 2Gb VRAM-os kártya pl. HD6950
mégis jobb teljesítményt nyújt, mint az 5850 CF ?3DMARK11-ben 6950 kb P4800 ára kb 70.000
5850 CF kb P6800 ára kb 80.000 (2 db)Ez azért is érdekel, mert most nem tudom, hogy vegyek-e még egy 5850-et,
vagy adjam el és vegyek egy 6950-et.......
Árban ugyanott lennék, mert egy 5850-es 40.000 Ft, ha eladnám 30.000-ért
a meglévőt, akkor 40.000-et kellene hozzátenni a 6950-eshez.Szerintetek?
-
Stanchore
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #3702 üzenetére
Összesen 1GB?
Akkor az úgy nem járja. Ha 2GB-ost veszek, akkor összeadódnak, vagy csak ha teljesen ugyanaz a gyártó/típus?
Trixxben egyébként tudok váltogatni a 2 kártya közt?
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3698 üzenetére
Hali,nem tudom mennyire mérvadó,de pl ga4 ben 2gb ramot lát,a 2x 1 gb os cf rendszerre.
-
kawageza
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #3686 üzenetére
Hali!
CF-ben ezek szerint nem adódik össze a VRAM ?
Végülis ennek csak többmonitoros esetben van jelentősége, nem igaz? -
Baryka007
addikt
válasz
4850/6850 re gondoltam jól írtam mert most HD4850 esem van amúgy olyan táblázat van valahol ahova a HD4800 Series is fel van írva?
-
kawageza
csendes tag
válasz
Hali!
Most néztem egy tesztet, amelyben az 5970
szintjétől csak picivel marad el az 5850 CF !!! -
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3680 üzenetére
Mivel ez csak egy példa volt, így nem ebből kell kiindulni. Nem mellékesen 850W+ tápot ajánlanak a 6970 CF konfigokhoz. Gondolom nem véletlenül.
Majd ha gondja lesz a 700W tápegységével, akkor majd max. átveszed tőle a kártyát. Mert ez a "bőven elég" nem hinném, hogy fedi a valóságot, és kár lenne ennyire elbagatelizálni.550W+ ajánlanak 1db 6970-hez...
+1db VGA-nál "700W bőven elég" nem tudom hogy jön ki nálad egy olyan kártyánál ami 90-99% GPU kihasználtságnál alapon 2x250W fogyaszt. És van egy 4Ghz rángatott procija is.
-
rambustibi
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3671 üzenetére
Rfactor és iRacing
-
rambustibi
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3669 üzenetére
Főként autós játékok, és 720p-s felbontással maximális grafikai beállításokkal, beleértve a v-sync-et az aa-t is. Fontos, hogy fix 60 fps legyen.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3639 üzenetére
Akkor lövésem sincs sajna
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3631 üzenetére
Hali,mással ment eddig rendesen,nem tudom mi lehetett
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3589 üzenetére
Egy fogyasztónál megadott érték,az nem azt jelenti hogy mindig annyit fogyaszt.
Az a maximum fogyasztása,ez jelen esetben nem azt jelenti hogy nem kell tápot cserélni.
Amint tudom cserélek. -
Stanchore
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #3575 üzenetére
Áhhám, akkor lehet én értelmeztem félre. Tehát ha az elsődleges kártyámra kötöm a monitorokat, akkor ugyanúgy fog menni, mint eddig. Akkor nekiállok kártyát nézni
THX -
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3572 üzenetére
akkor ref. lesz,mert aktiválva van ! de azért köszi ismét a gyors választ
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3569 üzenetére
Üdv ! Még annyi kérdésem volna , hogy átállítottam mindent amit leírtál de a fesz emelés így sem megy..
2 db giga 5870-ről volna szó....
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3569 üzenetére
Siker!!! Nagyon köszönöm Whit3Rav3n
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3566 üzenetére
szóval :
UnofficialOverclockingMode = 0-ról 1-re
és a [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}] - nél az "EnableUlps" 0-ra a 0000 0001 0002 0003 vagy mindegyiknél amelyiknél találok
Ezek megvoltak, de mégsem engedi csak addig, ameddig a CCC.
???
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3564 üzenetére
pont arra kellene, túlhúzni rajta.
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3562 üzenetére
Gyári beállításokon kívül semmit nem kell vele tenni, az általad említett unoficialt sem?
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3560 üzenetére
2.0.0
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3558 üzenetére
Nem, segítenél?
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3556 üzenetére
Pffuuhh, na ebből semmit sem értettem!
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3554 üzenetére
Most nagy kő esett le a szívemről, köszi Whit3Rav3n
És az mitől van, hogy ha MSI Afterburnerrel akarom húzni a VGA-kat, akkor egyből újraindítja a gépet??? Pedig mindkét vga jól húzható külön-külön, leteszteltem.
??? -
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3551 üzenetére
Tehát akkor működik mindkettő rendesen, ez a normális, h nem látom alapjáraton?
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3549 üzenetére
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3543 üzenetére
Azt használom, de az nem monitorozza mindkettőt, legalábbis nem lehet választani, hogy most egyiket, vagy másikat lássam. Vagy csak én nem vágom hol kellene???
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3541 üzenetére
Köszönöm
Akkor együtt kell a kettőt egyformán húzni? Ezt mivel tudom megtenni, hogy egyszerre hasson a húzás mindkét kártyára és mivel tudom monitorozni mindkettőt? -
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3536 üzenetére
nagyon köszönöm a válaszokat
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3533 üzenetére
csak azt nem vágom ,miért csak az egyik karin pörög a venti..a másik csak akkor indul el ha elínditok vmit...pedig kézire van állítva ccc-ben de meg sem mozdul--a másik meg megy mint a barom...
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3533 üzenetére
oké..köszi a gyors választ
-
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3527 üzenetére
Sajnos Vsync-el is beszaladt 40 fps-re,pláne ha sok volt a geometriai számítás.A COD6-al is hasonló volt a jelenség.De sorolhatnám,Crysis,Warhead,maffia2.
Ráadásul, a Physx-es játékoknál,használtam egy gtx460-at dedikált fizikára.Tehát a procit nem terhelte. -
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3521 üzenetére
Pl.a Metro2033, 6 Cpu magot használt,70-80%-os terheltségen,folyamatosan.
Továbbra sem gondolom a Cpu limitet,de lehet hogy velem van a baj. -
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3518 üzenetére
Hát,nemtudom 4,3Ghz-n 8szálon nem hiszem hogy cpu limit lenne.
Egyébként,ha a kártyák a gyári órajelein mentek,sokkal rosszabb volt.De viszont ha beállítottam az 5970-es órajeleire,az 5870-est,akkor majdnem tökéletes volt a játék élmény.De azok a mikro akadások,teljesen kiakasztottak,még szinkron órajelen is. -
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3515 üzenetére
1680-as felbontáson szerintem nem lehetett gond az 1Gb Vram,egyszerűen nem skálázódott megfelelően.(vagy nemtudom)
A driverekkel sajnos voltak problémáim,(persze voltak jók is)2D-ben az órajeleket nem vette vissza.Csak szimplán asztalon,3D-s órajelen ment a Gpu,a venti vezérlés meg a 2D-s furdulaton ment.90-95 fokosak voltak a magok.Ha időben nem veszem észre,lehet hogy már kukás lenne az 5970.
(#3516) zack:Max ha csak nem Gtx580 3Gb-os Sli.Az bizton kiszolgálja azt a felbontást.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3515 üzenetére
Én is úgy tudtam eddig, hogy ez inkább 5xxx betegség, csak már annyi mindent hall az ember...
Rosszul meg nem akarok dönteni mert 2db 6970-et nem fognak visszavenni tőlem gariba, azzal az indokkal, hogy nagy a mikrolag. Ezért kell jól döntenem.
Minden a GTX 580 mellett szól továbbra is, csak 2560-hoz nem túl időtálló megoldás.
Az meg milyen, hogy van egy 2560-as monitorom, és 1920-ban játszom vele. Mert akkor ugye minek...BF3 tuti nem fog úgy menni 2560-ban 1 GPU-val ahogy én azt szeretném. -
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3508 üzenetére
Azért gondoltam hogy esetleg jobb lehet a 6990, mert mondták páran hogy a PLX chip miatt gyorsabb a komunimáció a 2 mag között.
-
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3492 üzenetére
Ok, mindent köszi!
-
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3490 üzenetére
Ok, még annyi, hogy 1-1 GB-ot használnak ez esetben, vagy összesen 1-et?
-
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3488 üzenetére
Ok, köszi, én is erre számítottam.
Tudom, hogy az lenne az ideális, ha a 2. is 2 GB-os lenne, de csak erre lehet lehetőségem.Most ez akkor azt jelenti, hogy mindkét kártya csak 1 GB-ot fog használni?
Mégis kb. milyen teljesítményvesztést eredményezhet? -
paster.zs
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #3456 üzenetére
Szia.
de hogyan kötöm össze ezen a lapon?
vagy itt már nem is kell összekötni a 2 vga-t? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3448 üzenetére
Na ez az ami gondolkodóba ejtett.Volt már játék amivel bajom volt(Ghotic4,Duke Nukem).Full.HD-ban olyan mintha elkezdett volna remegni a kép.Szabad szemmel nem láttam viszont el kezdtem émelyegni tőle,miközben a játék nem szaggatott(frapsal lemértem és az fps okés volt).Olyan mintha a szűrőkkel együtt már kevés lenne az 1gb vram.1680-as felbontáson megszűnt a jelenség,de akkor még nem gyanakodtam a vram mennyiségére.Azt hittem,hogy kevés a craft.Persze a kártyák alapon mentek és a szűrőkkel nem játszottam,de majd ráfekszek a témára.Minden esetre nem te vagy az első aki azt mondja,hogy értelmetlen befektetés lenne,max bench-elésre lenne jó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3443 üzenetére
Akkor miért mondja Abu85, hogy 3 GPU nem olyan jó CrossfireX-ben, mint 2 GPU? Többször kifejtette már az AMD topicban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3441 üzenetére
Rá akarsz beszélni engem egy harmadik EAH6970-re?
BTW, input lagot hogy méred/érzékeled?
-
scott_free
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #3362 üzenetére
akkor ezek szerint van olyan kártya, ahol számít?
-
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3350 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3353 üzenetére
Tudom, most visszatettem alapra, így is 3600 MHz-en megy turbóval. Legalább nem fűt annyit nyáron.
-
kefizor
tag
válasz
Whit3Rav3n #3306 üzenetére
Sajna nem, szerintem ez csak bekerül az észrevételek/visszajelzések üzenetek közé és vagy tesztelik, vagy nem. Remélem 11.6-ban lesz már valami javítás.
-
kefizor
tag
válasz
Whit3Rav3n #3304 üzenetére
Lényegében csak le kell írni a problémád, utána azt hogy milyen konfigon fordult ez elő és azt, hogy mit tettél annak érdekében, hogy ez a probléma ne forduljon elő, mondjuk feltetted-e a régi drivert, vagy húztad-e a vga-t stb. Meg hogy a hibát, orvosolja az, ha újraindítod a géped.
-
kefizor
tag
válasz
Whit3Rav3n #3301 üzenetére
Köszi, itt visszajelzést nem kapok, ugye?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Whit3Rav3n #3280 üzenetére
Érdekes a min fps kevesebb 3gpu-val gondolom mérési hiba.
-
EkSYS
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #3280 üzenetére
akkor lehet hogy engem a proci korlátoz, hisz nekem 26 lett az ami nálad 40
érdekes viszont hogy 3 gpu-val tudja az ATI azt amit az 580 sli.
megint egy frankó mérőprogram--pártatlanság kizárva -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3272 üzenetére
Szia Whit3Rav3n, érdekelne a cpu tuning,phenomot 4ghz körülre fel lehet húzni? Nem is tudtam,ha valaki tudna ebben segíteni, szívesen venném.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3273 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen opció a BIOS-ban. Jó tudni, köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3242 üzenetére
Én azt a limitet 250 FPS-re állítottam
-
válasz
Whit3Rav3n #3239 üzenetére
Egyik se támogatja a CF-et. Főleg a Mafia 2 ami Physx-es.
Elvileg találtam rá megoldást, ha átnevezem a játékot ForceSingleGPU.exe-re akkor tökéletesen megy és nem kell kapcsolgatni a CF-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest