- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
válasz
Shodan #35092 üzenetére
Pontosan nem tudom milyen régi az akksi, mert használtan vettem, de benne lehet a pakliban.
@*Ropi*: Nem használok semmi ilyet, egyedül az IS jut eszembe, aminek köze lehet az akksihoz, de hát az elvileg a kamera kikapcsolásával nem működik tovább.
Most kipróbálom először kikapcsolt IS-el, aztán ha még mindig lemerül, akkor leszerelt objektívvel is. Ha egyik sem igazolódik be, akkor megpróbálom egy új akksival, így már biztos lesz a hiba helye.
-
Pelican
őstag
válasz
Shodan #35092 üzenetére
Az nem elég, hogy használod a hátsó AF gombot, le kell venni az expo gombról az AF funkciót különben nem sok értelme.
A OneShot AF nem igazán jó semmire, hiszen adott helyzetből tippeli meg a gép, hogy hol lesz a fókusz és odaküldi az objektívet. Aztán vagy nyert vagy nem. Ha Servo módot használsz, akkor is így működik, csak ha még nyomva tartod a gombot, akkor újra küld egy fókusz parancsot és mivel közben már sokkal közelebb jutott így pontosabban el fogja találni.
A középső állást (AI Focus) sem érdemes használni, ott a gép dönt, hogy OneShot vagy Servo.
A természetfotósok közül szinte 100%-a a hátsó AF gombot használja, kolibrit és egyéb gyorsan mozgó témát enélkül nagyon nehéz lenne elkapni.
Tehát hátul fókuszálsz elől pedig exponálsz teljesen függetlenül egymástól. Egy-két nap alatt hozzá lehet szokni, utána már fel sem merül, hogy visszatérjen az ember az első fókuszra. Én kb. az első Canon gépem (EOS 5 volt, ami tudta ezt) óta (17 éve) így használom.thomasrc:
Szerintem nem normális, hogy kikapcsolva is leszívja.
Én a 20D, 30D, 40D, 50D, 7D-nél sosem kapcsoltam ki a gépet, és sosem merült le az akksi még így sem. Sajna a 7DII-be már "fejlesztettek" valamit, az általában nullára szívja estétől reggelig, ha nem kapcsolom ki. -
copass
veterán
válasz
Shodan #34823 üzenetére
ezek a gagyifóliák lókakit sem érnek!
GGS Larmor-nál kezdődik valami. én az 5dm2-re, 1100D-re is azt vettem. mert azért koncin,fesztiválokon azért könnyen elszabadulnak a dógok!
volt hogy rohanás közben úgy odakrtam a vaskorlát sarkához kijelzővel telibe, hogy csak néztem hogy megrepedt? nem!
-
Warton
őstag
válasz
Shodan #34729 üzenetére
Ha nincs annyi zsé akkor meg mi a kérdés?
Ahogy elnézem nem vagy teljesen tisztában, hogy mit szeretnél, úgyhogy jegeld az egész témát úgy ahogy van. A 760-ről egyik gép sem lenne olyan nagy ugrás fejlődésben. Én anno 550D-ről ugrottam a 70D-re. Ott azért nagyon érezhető volt a különbség minden tekintetben. -
Warton
őstag
válasz
Shodan #34727 üzenetére
Okvetlenül szükséges a kitobi? Ha nem, akkor azt kihagynám. Nem hiszem, hogy akár a 70D akár a 80D időjárásálló lenne.
70D-t csak használtan és csak az olcsóbbsága miatt vennék (egyébként nekem az van és én speciel teljes mértékben elégedett vagyok vele). De ha van rá zsé akkor már inkább a 80D az újabb szenzor miatt.
-
Monya78
veterán
1000D-hez képest az 1100D sokat fejlődött...most talán a 450D-hez hasonlítanám csak ahhoz képest van benne videózási lehetőség...
Talán az 1000D és 1100D legrosszabb tulajdonsága a markolat csúszóssága...ha van olyan bolt a közeledben próbáld ki hogy miről beszélek. Ha ez nem zavar akkor miért ne kezdhetnél egy 1100D-vel...
-
adamka16
őstag
Egyik haveromnak ezt ajánlottam, ilyent is vett egy 18-55IS kitben. Végülis általános célra megfelel, sőt... egyik ismerősöm 1000D + sigma 70-200 2.8-al sportfotóz zárt térben, viszon én kevesebbnek éreztem az 500D-től.. pedig ez sem egy csúcsszéria, de jobb a kezelhetősége, markolata is kellemesebb, nem izzad rá a kezem fél perc után, 1100D-n meg csak műanyag van, gumiborítás nincs. Sorozat is kicsit lassabb gyakorlatban, ezért egy kicsit furcsa volt használni is. Nem akarok hülyeséget írni, de talán egy kicsit hamarabb zavarba jön gyenge fénynél az AF mint az én gépemnél, pedig az obi ugyan az volt mindkettőn.
De végül is, nem annyira rossz az a kis váz. Annyit tud mint amennyibe kerül és egy elég jó kis belépő a tükrös világba. Esetleg Nikonon nem gondolkodtál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest