- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Piftuka #34559 üzenetére
Beetetés volt, vagy hiba. Volt ott 0 ft-os dac is, amit meg is rendeltem, természetesen jött az email, hogy nem tudják teljesíteni
Dragonfly RED volt 38500 -ért kb 1 percig... AK70 meg sem jelent. Nagyon gáz
Viszont legalább így elment az aprón az AK70-em
Viszont egy fórumtárs linkelt nekem egy AQ DF Cobalt linket, na azt meg is rendeltem. Kíváncsi leszek a RED-hez képest mit mutat. -
törölt tag
válasz
Piftuka #22945 üzenetére
Be szoktuk linkelni ide is, de van saját topikja, ahol a szervezés megy. Valószínűleg szeptember közepén kezdjük érdemben szervezni, és szeptember végén vagy október elején lesz maga a találkozó.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #22924 üzenetére
Fehérvárról BP-re 5 ezer forint?
Jól elszálltak az árak mostanában...
Esetleg egybe lehet szervezni valami más elfoglaltsággal, vagy ha mondjuk nem sürgős, akkor szerintem szeptember végén csinálunk újra egy füles találkozót, ott lesz sok érdekes dolog, ilyen lejátszók is, meg jó társaság, stbraven12: Q701-től megválni? Ejnye...!
AGE-T: i4-ről hallgatod az LCD2-t? Bevállalós vagy! Akkor lesz végül Cowon meg W50?
-
törölt tag
válasz
Piftuka #22842 üzenetére
Az első két kérdésre már válaszolt kemcso előttem, úgyhogy ezt nem taglalom tovább.
Meghallgatni vagy bizonyos boltokban tudod, ahol forgalmazzák (például pixel kft, hangbarlang), vagy olyan emberekkel érdemes találkozót szervezni, akiknek van itt a fórumról. Egész szép számmal akadnak már X3 és DX50 tulajok, de van már DX90 is a fórumon és AK100/120 is.
Nyilván van Kínán kívül is élet (bár igazából már ott sem csak moslékot gyártanak), de nem Európában, hanem mondjuk Japán, Korea, USA.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #22826 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy sem az X3, sem a DX50 nem profi audiólejátszó, mondjuk a középkategóriát, illetve inkább annak az alját képviselik. Ettől függetlenül most nem tudom így fejből, hog van-e olyan termék, amire 3-5 év garanciát adnak, szerintem nem nagyon.
Szerintem érdemes lenne meghallgatni a kiszemelt lejátszót is vásárlás előtt, erre van lehetőség több helyen is azért.
Az iBasso egy kínai cég, ahogy a Fiio is, meg még elég sokan mostanában a feljövő márkák közül. Nem is tudnék most hirtelen európai gyárót mondani, akinek van értelmes terméke...
-
szentkuti11
addikt
válasz
Piftuka #22799 üzenetére
Nekem sajnos nem volt szerencsém a HD 419-hez, csak azokból a pár szavas véleményekből tudok táplálkozni, amit a FEJhallgató topikban olvastam.
A pro talán az lehet a rendszer mellett, hogy a fejes egy kényelmes darab plüss párnákkal, ami ebben a nagy melegben mindenképpen előnyös a műbőrhöz képest, ráadásul mobil eszközökhöz tervezték, így az X3 valószínűleg jól ki is tudja szolgálni. További előny a rendszer mellett az USB DAC funkció, a lejátszó korrekt kezelőfelülete (főleg a legutóbbi frissítés óta) és az 1 év hazai garancia.
Ez a rendszer valószínűleg egy elég mélytúlsúlyos, magasakat kevésbé visszaadó hangot tud produkálni, döntsd el Te, hogy ez neked előny, vagy hátrány.
59.990-et szerintem nem ér meg ez a szett, olyan 45.000 Ft körülinek tartom a reális értékét. Határozottan nem merem azt mondani, hogy ne vedd meg, mert nem tudok hirtelen az itthon beszerezhető cuccok közül ennyiért jobbat mondani. Nemrég volt szerencsém egy iBasso DX50+ Takstar Pro 80 kombóhoz, az már egy kategóriaugrás, de ott már gyakorlatilag 90-nél jársz.
-
PHM
addikt
válasz
Piftuka #16052 üzenetére
Tehát:
Philips Gogear Ragáról váltottam Vibe-ra, de amit írok, többnyire mindkét lejátszóra igaz.
Strapabírás: az aluháznak köszönhetően meglehetősen jó,
bár az előlap "szereti" az ujjlenyomatokat.
Csíptető nincs, ezt külön tokkal, vagy nyakpánttal lehet orvosolni.
Üzemidő: a gyári adatot tudják, persze ezt 128-160 Kbps
bitrátájú MP3-as fájlokkal mérik.
Nagyobb bitráta esetén csökken az üzemidő, de szvsz nem jelentősen.
Ilyen szempontból hosszadalmas lenne tesztelni.
Menürendszer: szerintem átgondolt, jól használható, de persze nem tökéletes.
Egy, számomra zavaró dolog van benne:
Ha törlök egy számot a lejátszón, a következő bekapcsoláskor nem az utoljára hallgatott
számnál folytatja a lejátszást.
Van még egy dolog, ami bosszant, de ez sajnos az összes,
általam eddig kipróbált nem gagyi lejátszóra igaz:
Mappa nézetben csak az adott mappában lévő számokat játssza le,
nem lép át a következő könyvtárba.
Töltés és adatkapcsolat: szabványos miniUSB, ez nálam jó pont.
Előnyök:
robusztos felépítés, hosszú lejátszási idő, kiváló támogatás, APE-FLAC,
fullsound, jó kezelhetőség, Vibe esetén RDS rádió.
Hátrányok:
bővíthetőség hiánya, nem túl kontrasztos kijelző, a kimeneti teljesítmény
2x2,4 mW, nagy ellenállású fülhallgatókhoz ez kevés lehet. -
Argos
őstag
válasz
Piftuka #16023 üzenetére
Helló!
Ha, már ilyen szép, méretes h.sz.-t karcoltál, talán kezdhetted volna azzal, h értelmezed, az általam leírtakat...
Lényegében, annyit merészeltem leírni, h.
- 1.: fogalmam sincs mi lehet a hiba
- 2.: nálam semmi gond- 3.: gondolatjelek közt, off-ba, megjegyeztem, h lehetséges, a felhasználó által elkövetett baklövés.
Azt, h. beszállítót, akármit váltottak-e a Sandisk-nél, passzolom... ha, érdekel nézz utána.
Én csak azt tudom elmondani - és az általad kifogásolt, h.sz.-ben is csk ennyit írtam-, h a néhány hónapja megvásárolt Clip+ -ommal nincs gondom. -
PHM
addikt
válasz
Piftuka #16023 üzenetére
Az utóbbi időből 3 panaszra emlékszem, ebből 1 elismerten user error volt.
Nem fogja minden elégedett user beírni a véleményét, ez nem Apple topik.
(Nekem amúgy majd e 1 éve van Cip+-om, s megelégedéssel használom.)
Szvsz ez egy nagyon jó ár/érték arányú lejátszó, a saját ársávjában
nemigen akad kihívója.
Hidd el, van összehasonlítási alapom, hisz mint gyakorló kütyümániásnak,
több, mint 20 lejátszóm volt/van.
Köztük például egy Philips Gogear Vibe.
Mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban?
De, ha szeretsz játszani is, akkor ez is meggondolandó:
Dingoo A320 -
Bodor
veterán
válasz
Piftuka #15970 üzenetére
Nem mondom, hogy nagyok vagy különlegesek az igényeid -én is válogatós vagyok- de szerintem aki egy kicsit is ért hozzá, segítőkész, és sűrűbben jár ide a topicba, az már leírta amiben segíteni tudott. Nem olyan könnyű pontosan megfelelni a feltételeidnek, de szerintem erre már Te is rájöttél, főleg ha sokat nézelődsz a neten.
-
toth87
tag
válasz
Piftuka #15718 üzenetére
Hali én is csak most vettem észre a cimet,szerintem jobban jársz ha nem itt kérdezel,mert ha neked nem jön be a sansa,akkor itt érdemlegeset ugy se mondanak,ez kb olyan mint ATI fórumon Nvidia kártyáról érdeklödni,én be linkeltem ide multkorjába egy cowon lejátszót,alap hogy itt lehúzták,persze vannak olyan fórumok ahol meg az a király,ugyhogy ne csapd be magad,nézz szét több helyen,rengeteg fórum van mp3 lejátszókról,pixmania termékeinél is vannak vélemények is,amit éremes átfutni.ez itt egy fanclub ne itt keress.
-
magic_screen
csendes tag
válasz
Piftuka #15719 üzenetére
Az én tapasztalatom eddig:
2 héttel ezelőtt vettem egy Clip+ lejátszót. Feltöltöttem 100%-ra, kb 1 óra alatt feltöltödött, lehet hogy már töltötten árulják? Használtam a 2 hét alatt kb 6 x 2 órát fél hangerőn 128kbps feletti fájlokkal, majd a 7. nap kezdetén 25% volt az akksi ezután kb 20 perc múlva leállt battery low, shut off üzenettel. (még jó hogy nem shut up
)
Most itt tartok
Valaki használ USB hosszabító kábelt ehhez? A hozzáadott USB->miniUSB annyira rövid hogy a szegény a levegőben lóg a kábel végén. -
SunSoul
tag
válasz
Piftuka #15719 üzenetére
Sony magyar honlapján van üzletkereső, vidéken is vannak centerek. Azt, hogy közlekedés szempontjából melyik esik hozzád közel azt úgyis te tudod leginkább eldönteni. Márkabolt is megteszi, ha nincs center.
Vélemények tekintetében az amazont is érdemes megnézni szerintem. Sok van, és attól a célközönségtől akinek az adott termék készült. Sok ember sok szempont, kap hideget is, meleget is. A saját próbát, kézbevételt, nyomkodást viszont semmi sem pótolja.
Sansa-ról engem ne kérdezz, mert hibás példányom volt és e miatt nem vagyok róla túl jó véleménnyel.bwoay: hát ezt én sem vállalnám. Pláne, hogy 50-esével árulják.
-
SunSoul
tag
válasz
Piftuka #15714 üzenetére
Ezt akkor nem nézted át. Itt megnézheted a Sony-t ami 20k-ból kijöhet. Egy jól működő beépített aksis szerintem praktikusabb mint külön vesződni.
Egyébként bemész egy Sony Centerbe és akár meg is hallgathatod, ha van bent náluk. Az E sorozat szokott lenni, de azért nem árt egy telefon előtte. -
Argos
őstag
válasz
Piftuka #15689 üzenetére
No, ha senki többet, akkor idekontárkodok neked pár sort én.
1.
A legjobb hangminőség sajnos 20k alatt nem lesz meg. Ha, úgy kérded, h 20k alatt melyik lejátszónak van a legjobb hangminősége, akkor más a helyzet.
Ebben az esetben, jobbára a Sandisk Sansa-k teljesítenek jól ár/érték viszonylatban. Némely Sony is esélyes lehet, de erről majd más informál.2.
Kezelnek Mp3-t (is).3.
Én tuti nem választanék elemes lejátszót. Az, h elfárad az akksi, az egy dolog, a tölthető elemek is elfáradnak idővel. Másrészt, mire ezeknek az akksija kinyúlik, addigra jószerével amúgy se árt egy új lejátszó.
Jobb az aksis történet, mellesleg tudsz venni usb/konnektor átalakítót (avagy némely telefon hálózati töltője alapból jó), amivel 220-ról tudod tölteni, nem kell számítógép.4.
Általában a nem "óccókínai" lejátszók már tudják.
De, konkrétan a Clip+ -nál így alakul:Zene főmenü:
Előadók => xy előadó => z albuma => számok az albumról
Albumok => xy album -> számok az albumról
stb.
Ezek a tag alapján automatikusan vannak besorolva.
A menü végén pedig van egy Folders almenü, ide kerül, a lejátszó gyökérmappájában lévő Music mappa tartalma. Amit úgy és olyanra csinálsz, ahogy kedved, ízlésed tartja. Ha, ide (Folders) belépsz, innen is tudod indítani a zenéket, albumonként, de akár keverve az egészet is.
Ha, ez sem elég még mindig rakhatsz fel a gyár FW helyett Rockbox-t.
Gyári FW-vel is választható egyedi EQ-zás, és pár előre beállított, de RB -al szénné EQ-zhatod magad!So, ha, engem kérdezel, h mit ajánlanék, mindennapi használatra és sportoláshoz is akár? Hasonlóan az előttem szólókhoz, Sandisk Sansa Clip+ -t.
Az összes kritériumodnak megfelel.- Minőségi kivitel, strapabíróság (ebben az árkategóriában)
- A lehető legjobb hangminőség (ebben az árkategóriában)
- Övre csíptetési lehetőség
- Jól kezelhető, átlátható menü
- Az ára maximum 20.000 forint
- Szabadon állítható EQ
- Viszonylag hosszú lejátszási időKerítesz mellé egy faja fülest és rendben leszel. Am. a sportolásos téma inkább ezen múlik, mintsem a lejátszón. Vannak sportoláshoz tervezett fülesek:
Csak egy példa.Esetleg sportolásra tervezett lejátszó és füles egyben: Katt
Remélem tudtam kicsit segíteni.
De, talán az a legjobb, ha elmész egy szaküzletbe meghallgatózol pár masinát -egy jó minőségű saját fülessel - és azután döntesz, h melyik tetszik, mind külsőre, mind belsőre.
(esetleg előtte megkérded itt még egyszer, amikor már maradt 2-4 versenyző). -
orrlyuk
aktív tag
válasz
Piftuka #15675 üzenetére
A Clip+ olyan szempontból nem strapabíró, hogy a clip része tutibiztosan letörik. Én mondjuk nem kis fáradsággal visszaragasztottam, és most tart - de ez barkács. Amúgy, mert kicsi és könnyű jól bírja a strapát, nem törékeny. A gombok is jól bírják, nem lesz egyhamar kontaktos, és az OLED kijelző nagyon élesen látszik nagy napfényben is.
-
Bodor
veterán
válasz
Piftuka #15675 üzenetére
Tudom, hogy a kérdésedre nem ez a teljes válasz, de hirtelen ez jutott eszembe legalább lenne egy jó fülesed is hozzá. Sony
Amíg nem kapsz valakitől részletes és kimerítő választ, érdemes átnézni Sanza Clip+ tesztjét és specifikációit úgyis azt fogják ajánlani sokan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest