Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
svgyula
üzenetére
A firefoxból egy logins.csv fájlba tudok exportálni.
A waterfoxban sehol nem lehet betallózni ilyen fájlt... csak html kedvenceket tud importálni - vagy nem tudom hol kellene....
Pontosan hol, melyik menüt használva tallózod be?? Tudsz róla képernyőképet menteni?

Pont az a gond, hogy az újabb verziókban nincs importálás menü !!
A másik böngészőből importnál meg csak Chrome, IE,.és Edge választható +HTML kedvencek, semmi egyéb...
-
ekkold
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Hasonló kérdésem merült fel nekem is. A firefoxból ugye lehet exportálni a mentett jelszavakat pl. sima szövegfájlba. Ez ugye hasznos akkor, ha nem akarjuk "felhőbe menteni". De...
Kivették az importálás lehetőségét. Azaz a mentett szövegfájlt nem lehet visszaimportálni (nem tudom melyik verziótól kezdve tüntették ezt el). Van valami ügyes megoldás az importálásra?
Firefoxból vinném át egy hordozható Waterfox-ba a jelszavakat, de nem bízom a felhőben... -
ekkold
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
Használnék én win11-et is, ha ugyanazon a hardveren nem lenne sokkal lassúbb.
Íme a tapasztalatom:
Adott két darab, kb. egyforma PC i5-7500T procival 16G RAM-al.
Az egyikben SATA SSD-van, és Win7 van rajta, ezt többnyire tv-re kötve használom médialejátszónak, de mindenféle program telepítve van rajta, így majdnem bármire jó.
A másikat nemrég vettem, ebben NVME SSD van, Win11-el. Egyelőre ismerkedem vele. Hihetlen mennyiségű számomra felesleges sallang van ebben a windowsban, némely beállítás eléggé körülményes de végülis megoldható benne szinte minden - tehát meg tudnám szokni a használatát. Meg aztán vannak mindenféle testreszabást segítő egyszerű kis programok.
Viszont ami probléma, hogy drasztikusan lassúbb mint a Win7-et futtató társa (a sokkal gyorsabb SSD ellenére) persze nem használhatatlan, de a másik után zavaró... minden program lassabban indul el, működés közben már elfogadható ezek reakcióideje, (de akkor is érezhetően lassúbb). Feltételezem, hogy a sok felesleges sallang, elemzés, indexelés, meg a fene tudja mi mindent futtat még a háttérben, és ezek okozhatják a lassulást. Gondolom ezeket szépen ki is lehetne gyomlálni - csakhogy az rengeteg idő. Van erre valamilyen ügyes célprogram, amivel ez könnyen elvégezhető, és ami kb ismeri is, hogy mit érdemes kidobni...?
Aztán pár nappal később:
Ami úgy tűnik, hogy beválik, az a Win11Debloat. Ez defaultban is eltávolít, egy halom szemetet, de részletesen is konfigurálható ha valaki szeretné. Érezhetően gyorsabb lett a rendszerem, még kigyomláltam pár dolgot "kézzel", és a WinaeroTweaker is sok beállításban segített, így már majdnem olyan gyors mint a Win7. Most már csak akkor érezhető a különbség ha kimondottam figyelek rá, hogy mi mennyi idő alatt indul. Már csak pár apróság van, amit meg kellene oldani. Pl. a beépített Defender előszeretettel kotorászik a helyi hálózaton is, és szeretne a szerveremről (NAS-ról) is eltávolítani ezt-azt, amit viszont én nem szeretnék, hogy eltávolítson
. Viszont a beállításaiban csak mappánként lehet megadni, hogy merre ne turkáljon. Olyan beállítást nem találtam, hogy csak a helyi PC-n keressen vírust (és a LAN-on ne)... Szerencsére számítottam erre, és a szerverre olyan felhasználóval csatlakoztam fel, aminek kizárólag olvasási joga van - de azért jó lenne ha nem az egyik saját PC-mtől kellene megvédenem az itthoni NAS-t... Persze le is tilthatnán a Defendert, de azt egyelőre nem akarom, mert szükség van azért némi védelemre, csak korrektül kellene tudni konfigurálni.. -
ekkold
őstag
válasz
Atomixx
üzenetére
Nekem Intruder2k5 ajánlotta a Waterfox-ot. Hordozható verziót tettem fel, Windows7-re, teljesen jól működik rajta az UblockOrigin. mondjuk jelenleg a Firefox is jól működik nekem... (de ugye mindig legyen "B terv")

-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm! Sikerült működésre bírni win7 alatt (G4 portable verziót töltöttem le, majd frissítettem G6 verzióra):

Azért lassúbb mint a chrome vagy a firefox, ezek szinte azonnmal elindulnak, a Waterfox G4 verzió kb 1 másodperc allatt elindul, a G6-nak kell néhány másodperc. Viszont utána teljesen jól működik. -
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Próbáltam a GitHubról letölteni egy portable verziót, a munkahelyi PC-n, de a Defender is reklamál miatta, meg a telepített Comodo is. Ez utóbbi felajánlotta az "elszigetelt futtatás" lehetőségét, ha mindenképpen futtatni szeretném, de így kb. egy hibaüzenettel kilépett a program.
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogyan lehet Waterox portable verziót készíteni vagy letölteni? Kipróbálnám...
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Melyik alternatíván megy ugyanúgy az uBlock Origin kiegészítő?
Ja, és melyik használható win7 alatt is? -
ekkold
őstag
Jelenleg azt csinálja a firefox, hogy ha megnyitok egy .PLS fájlt (playlist) azt hozzárendelem egy médialejátszóhoz (pl. MPC-BE player). Ez jó, mert egyből indul is a lejátszás. De ezt úgy jegyzi meg (vagy tárolja el) a firefox mint text document. Csakhogy ha ezután egy sima txt-t nyitok meg, akkor azt is médialejátszóhoz akarja hozzárendelni.
Firefoxban a letöltött fájlok automatikus megnyitása esetén, megoldható-e, hogy ne elemezze a fájlt, hanem csak simán a kiterjesztése alapján nyissa meg? -
-
ekkold
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Köszönöm, működik - de 480p-nál nagyobb felbontáshoz regisztrálni kellene...
-
ekkold
őstag
Firefoxon használtam néha az Easy Youtube Video Downloader Express PRO kiegészítőt, de mostanában csak 360p felbontásban lehetne vele menteni a videókat. Elérhető jelen pillanatban olyan kiegészítő firefoxra, ami le tud tölteni (akár FHD) youtube videókat, és ténylegesen valóban működik. Firefox 115.18.0esr (64 bites) verziót használok (Win7 alatt)
-
ekkold
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Tehát kicsit kiéleződik ez a háború... gondolom a reklámszűrők készítői sem ülnek a babérkjaikon, és elkezdenek dolgozni azon, hogy ne lehessen olyan könnyen detektálni a hirdetésblokkoló használatát... Ha meg tényleg nem fog működni a youtube ilyen módon, akkor sem fognak mégtöbbet keresni (legalábbis rajtam biztosan nem) mert akkor egyszerűen nem fogom használni - ott rohadjanak meg a reklámjaikkal együtt - majd lesz más videomegosztó ami használható - ha erre lenne szükség. Amit meg én akarok megosztani azt majd felteszem saját szerverre... A google/youtube amúgy is eléggé durván cenzúrázza a dolgokat - mesélhetnék róla - és persze az a cenzúrázás elsősorban a saját profitorientált érdekeikkel lesz/van összhangban.
Szerk: amúgy nekem működik a youtube egyelőre reklámmentesen (uBlock origin van felrakva firefoxra). A fiókomból valami baromsággal kizártak évekkel ezelőtt azóta nem használom (nem volt igazuk, de nem volt energiám vitázni velük). Utoljára ugyan be tudtam lépni (pár éve de nem férek hozzá a saját videóimhoz. Azóta egy kicsit sem bízom az ilyen mamutcégekben, mert egy tollvonással kiszúrhatnak veled, és gyakorlatilag semmi esélyed velük szemben fellépni - akkor sem ha elméletileg igazad lenne...
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
ekkold
őstag
válasz
Salamander
üzenetére
Dark/sötét beépített téma, és az elemek egyéni elrendezése + a Win7 alap beállítása.
-
ekkold
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Úgy túnik, hogy nem, azóta mióta beállítottam, egyelőre jónak tűnik.
-
ekkold
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
-
ekkold
őstag
Régóta haználok firefoxot, és mostanában némely weboldalon azt csinálja, hogy amikor egy letöltésre kattintok akkor kérdés nélkül a C:\users\[felhasználónév]\downloads mappába bevágja a letöltött fájlt. Csakhogy a beállítások menüben beállítottam egy másik mappát, és azt is, hogy mindíg kérdezzen rá a letöltés helyére. Ez többnyire működik is, de valamiért nem mindíg... Tudja valaki a megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De tud csak kijelentkezést is ha jól emlékszem, ill. berállítható, hogy az akció előtt feldobjon egy figyelmeztetést (és van cancel gomb is).
KAMI911