-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
isti732712 #68882 üzenetére
Kisebb az a kazal mint hinnéd! Van a sok opció, ha 100 bekapcsolva (tippre), és csak a különbséget kell keresni ami eltér a kettő közt... Ezen belül még kereshetsz is szavakra, mint tab, load, memory, vagy bármi ami kb ezt csinálhatja.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
isti732712 #68880 üzenetére
Van egy kapcsoló, ami about configban elérhető, az kapcsolja, de csak egyszer néztem rá, aztán el is felejtettem... Nem is biztos, hogy átállítottam.
Csak az a lényeg, hogy vagy energiát vagy memóriát akar csökketeni a ff így, szóval nem valami "brutal setup" kérdés...
(esetleg ha van mind a kettő [gyári és portable], akkor meg tudod csinálni, hogy mind a kettőn megnyitva az about:configot, bejelöve az összes módosított érték mutatását, talán megtalálod (a különbségeiket nézd át), mert ezek is logikusan vannak nevezve (és ha fel is jegyzed, hogy mit állítottál akkor meg vissza tudod állítani a próbálkozásaidat). -
Krystal_s
addikt
válasz
isti732712 #67420 üzenetére
Szia, nem szükséges külön program.
A böngésző keresősávba: about:config
majd a browser.cache.disk.enable - false-ra kell állítani.Én még a sessionstore.interval értéket állítottam át, mert az alap “15000” milliseconds (15 másodperc) elég túlzás, hogy ilyen gyakran mentést készítsen egy esetleges összeomlás miatt. De ez egyéni, kinek mennyire van szüksége. Nekem nincs rá szükség, ezért csak úgy, hogy beállítsak valamit "1500000”-re állítottam, amivel 25 percenként készít mentést....
Előttem, ami még fel lett sorolva
browser.cache.memory.enable - true <- ez alapból is így van.
browser.cache.memory.capacity -1 <- ez az alap, akkor kell csak állítani, ha külön szabályozni akarod a memória méretet is, hogy a RAM-ból mennyit használhat.
browser.cache.offline.enable <- Nem szoktam offline (net nélkül) böngészni.... -
válasz
Régóta alkalmazom, nem kell módosítani évek óta a firefox frissítések során sem.
Lista:
about:config
browser.cache.disk.enable - false
browser.cache.offline.enable - false
browser.cache.memory.enable - true
browser.cache.memory.capacity - 512000*
* KB-ban megadott méret, meddig foglalhat a RAM-ból
már 4 GB RAM-nál is teljesen jól használható ez a módszer, afelett meg lehet csapatni bőven -
farkas-j
őstag
válasz
Én egy ImDisk nevű program segítségével létrehozok a menórában egy virtuális meghajtót. Ez a Windows bootolása után automatikusan létrejön. Ezt adom meg a Firefoxban a cach helyének.
1.Címsorba: about:config majd Enter.
2. Jobb gomb -> Új -> Karakterlánc. Neve legyen browser.cache.disk.parent_directory , értéke pedig a kívánt cache elérési címe (pl. R:\Temp )
3. Firefox újraindítása -
Jenne
őstag
válasz
isti732712 #66854 üzenetére
Szia!
Sikerült megoldanod?
-
Digidroid
aktív tag
válasz
isti732712 #66854 üzenetére
Nálam is a hardveres gyorsítás kikapcsolása oldotta meg az összeomlás problémákat, böngésző frissítése csak rontott rajta.
-régi hardver
-régi rendszer
-régi driverek.. -
Jenne
őstag
válasz
isti732712 #66850 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy nagy butaságot mondok, de egy próbát talán megér.
Nálam is volt hasonló összeomlásos sorozat régebben, azt tettem, hogy a 'Hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges' pipadobozából kivettem a pipát. Azóta nincs ilyen jellegű problémám.
Eszközök/Beállítások majd az Általánost válaszd és görgess lefelé, ott lesz alul a 'Teljesítmény'nél ez a lehetőség.
[kép] -
válasz
Nope.
-
Cs1csó
titán
válasz
Frissitsd a rendszered (naprakész Windows 10 vagy 11) naprakész programok, naprakész, VGA driver. A böngésző is legyen a legfrissebb.
Futtass le pár keresőt pl : AdwCleaner, Emsisoft EK,Esetleg a böngésző kiegészítőket telepítés újra végső esetben a böngészőt.
Milyen bongeszokiegeszitoid vannak? Milyen CSS módosításokat végeztél?
Az esemenya napló mit milutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged