- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Cs1csó #64213 üzenetére
A CorelDRAW X3 diákverzió (nekem elég volt amennyit az tudott) így nincs hozzá frissítés ha lenne, megvenném! A CorelDRAW 2021-es pedig 271.272 Ft! Ezt a pénzt soha nem hozza be nekem! Mivel itthon nem volt, ezért megoldottam úgy, hogy vettem külföldön egy X6 diákverziót. Annyi "hibája" van csupán, hogy angol nyelvű, de ez csak minimális kényelmetlenség.
Amúgy az X6-al végleg megszűnt a magyar nyelvű CorelDRAW.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Cs1csó #64208 üzenetére
"Ha valami már nem változik tovább akkor az meghalt..." - lehet, sőt úgy kéne változtatni, hogy ami jó volt, azt NE baxuk ki a kukába, hanem ötvözzük az újjal!! Továbbá vannak emberek akik roppantul jól megvannak a civilizáció dolgai nélkül - pl. Amazonas menti őserdő még fel nem fedezett indiánjai, de ott vannak a Tibeti Lámák, akik ismerik és használják a telefont és nagy valószínűséggel a számítógépet is, példának okáért ilyen a Dalai Láma és a Pancsen Láma is) ám mégis megtartották a régi dolgaikat!! Szóval minden felfogás kérdése! A rókáról meg annyit, amíg könnyedén nekem tetszővé lehet bűvészkedni, addig marad, ha ez a lehetőség már nem lesz meg, akkor megy! A Windows 7-ről meg annyit, hogy jó volt az és csak az utolsó pillanatban váltottam Win 10-re, és ezt is a CorelDRAW X3 (vásárolt) programom bánta. mert CorelDRAW X3 hivatalosan nem megy fel a Win 10-re, ha felbűvészkedem, akkor lefagy a start menü és a tálca!
Holott nekem ahhoz, hogy néha egy egy logót, vagy grafikát javítok, szerkesztek, átalakítok, elég volt az X3!! De haladni kell...
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Cs1csó #64201 üzenetére
Kösz! Amúgy idézett mondatod alapján: "Sajnos haladni kell" - csak úgy kíváncsiságból kérdezem, az a haladás, hogy ami jó (volt) azt elxarjuk??
Ha igen, akkor inkább irány a Crome (telefonon kutya bajom vele) vagy az MS Edge! Peddig kb. a 19-es verzió óta rókát használok a gépeimen!
-
-
válasz
Cs1csó #64201 üzenetére
(Sosem tudom linkelni mikor kéne) De amíg van az az "összes FF verzió lerakat" link, addig igazából csak annyi számít, hogy most az új desing miatti bosszankodás megy, vagy egy régire való visszaállás, és vele járó potenciális biztonsági kockázat ... Én már eldöntöttem, hogy amíg a gecko fut alattunk én maradok
-
DS39
nagyúr
válasz
Cs1csó #64049 üzenetére
eddig nekem sem, valószínűleg verzióról verzióra változott a betűk megjelenése, és így nem tűnt fel, de most, hogy egymás mellé rakva, látványos.
gyakorlatilag a 89-es verzió profiljának másolatát használom az ESR-hez, minden működik frankón. (csak a compatbility.ini-t kellett kicsit módosítani)
-
Voice24
őstag
válasz
Cs1csó #63953 üzenetére
Most próbáltam újból, megint blur lett minden kép. Ezután kikapcsoltam a lidl.hu oldalra az uBlock Origint, majd frissítettem, de ugyanaz, és nem tölt be teljesen az oldal, csak pörög a kerék. Majd megint rányomtam felül az X-re, majd az újratöltésre, és megint azonnal betöltött mindent rendesen.
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Cs1csó #63774 üzenetére
Ne csináljuk már ezt, tényleg, akkor hozok ezer más forrást, akár nem magyar nyelven, minden cikkre nem lehet azt írni, hogy sajtó- meg fordítási hiba. Fogadjuk már el, hogy sok minden van, ami szarabb, mint volt. Szeretem a Windowst, szeretem a Firefoxot, de ez nem jelenti azt, hogy elveszítem az objektivitásomat, és homokba dugom a fejemet, ha éppen nem jók.
-
sgeza
veterán
válasz
Cs1csó #63723 üzenetére
Világos. Nem attól tartok, hogy valaki megnézné személyesen, ilyen nem fordulhat elő. Egyrészt azért, mert nem kerülök ilyen helyzetbe, másrészt meg ha valahol otthagyom a gépem, akkor mindig zárolom. Ez rendben van.
Ami miatt kérdezem, hogy jelenthet-e valamilyen szoftveres irányból "támadó" akármi miatt kockázatot ez. Elolvashatja-e egy rosszindulatú szoftver (vírus, kémprogram, stb.) ilyen módon a jelszavakat? Pusztán azért, mert nincs külön kódkérés a megtekintéshez. -
sgeza
veterán
válasz
Cs1csó #63721 üzenetére
Köszi, ez is egy opció!
De arra lennék kíváncsi, hogy alapból ez megoldható-e a Firefoxban? Feleslegesen nem használnék még egy külön programot erre.Itt és az innen linkelt oldalon épp erről van szó. No de hogyan aktiválható? Ez megy valakinek?
-
-
-
gepesz13
tag
válasz
Cs1csó #63595 üzenetére
Kedves Csupingo.
Sajnos nem engedi a fájlt létrehozni. (jogosultság miatt)
Kedves csicso82. Jelenleg ott tartok, hogy a Firefox névjegye alatt szeretnék frissíteni és a frissítés 15 százaléknál megáll és 15 perc után megunom és ennyi.
Eddig nem volt baj a frissítéssel de most már nemigen bízom benne.
Köszi -
brd
nagyúr
válasz
Cs1csó #63383 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy miért olyan pofátlanok, hogy kérdés nélkül bekapcsolnak bármit. "Bekapcsolnak": telepítés közben átállítják, új funkcióként telepítik, ill. "bármi" = olyan funkció, amely az általam használt programban bármilyen távoli változtatásra ad lehetőséget. Mondjuk az én véleményem az, hogy ezt (kérdés nélkül távoli változtatás) speciel még kérdéssel sem szabadna, de én ebben az ultraliberális világban erősen outsider vagyok; persze értem, hogy egyes, kitágított torkú (alacsony privacy-ra kondicionált) felhasználók még örülnek is ilyen funkcióknak, amikor lenyomják a torkukon.
-
scream
veterán
válasz
Cs1csó #63242 üzenetére
Előző Win installnál is volt, illetve mostani, friss (latest Win10) telepítésnél is jelen van.
Mivel nem új tab nyitásánál, vagy oldaltöltésnél van a crash - hanem akár static tartalom mellett is, amit már betöltött - ezért a kiegészítők, amiket használok, nagy része kilőhető.
Viszont teljes sync volt az új rendszeren.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #63116 üzenetére
Én végig próbáltam az összeset egy sem felelt meg mindenben csak a MONKNOW itt csak egyetlen de jelentéktelen dolog nem tetszik a többi minden oké.Én az ikonokat amik a képen voltak magam csinálgattam vagy szereztem.Ha csinálsz egy regisztrált profilt és esetleg törlöd a böngésző beállításait ilyesmi akkor a profilból vissza állítja a beállított állapotot.
-
Pityu.
nagyúr
-
mpo
veterán
válasz
Cs1csó #63085 üzenetére
Open the file in a Firefox tab to get the correct file:/// URI.
Megnyitottam egy képet és kimásoltam a címsorból ezt:
file:///G:/Downloads/1f44e.png
Gondolom ez kell az url( után ide)Én nem használom, mert 32 ikon van a New tab-on, ha még színes kép is lenne háttérnek, az sok lenne.
-
-
draco31
veterán
válasz
Cs1csó #63062 üzenetére
Megnézem.
Ami biztos, hogy a Win is, és a driverek is frissek, mindig telelpítem az ilyeneket, ha kijönnek.
Ez egy laptop volt egyébként.
A fura az, hogy az asztali gép is csinálja ezt.
Az már újabb CPU, 16GB RAM, 1050Ti VGA, SSD ott is.
Szintén minden friss, talán a VGA driver eggyel régebbi, azzal várok mindig, mert néha elrontanak benne ezt-azt, és megvárom a teszteket.
Kiegészítő 2db van, uBlock Origin, és BetterTTV, bővítmény Flash, H264 kodek, meg valami Google tartalom visszafejtő. -
qdak
addikt
válasz
Cs1csó #63034 üzenetére
Olyankor semmi sem segít.
A céges nem volt anno szinkronba a sajáttal, mert tiltott csomó oldal, így értelme sem volt kiegészítőknek, max valami adblock volt fent.
Olyankor használok Chrome-t pár napig, aztán egyszercsak újra mehet az FF.
Ennél érdekesebb az előző PC-m, ahol csak tekert másodpercekig, pedig ennél gyengébb gépen a gyerkőc nézi a meséket, ott meg simán ment, minden.
A régi gép alkatrészei a lapot kivéve, tovább használatban vannak, nálam maradt az 560Ti, RAM, a 775/771 be bekerül a XEON, lekopogom működnek rendesen.
Lap hibától ilyet meg nem hinnék, meg CSGO-Stalker is ment rendesen.
Viszont, pl AmongUS nem talált szervert sosemLehet valami kezdődő LAN hiba, vagy kevés a 100MBPS port, de már nem számít...
-
brd
nagyúr
válasz
Cs1csó #62921 üzenetére
Nem, én pont azt mondom, hogy egy új böngészővel szeretném használni azt, amit már nem lehet. Ehelyett majd fent kell tartanom egy régi böngészőt (vagy esetleg egy egész virtuális gépet is, ha olyan módon nyírja ki a kedves OS készítője), mert a flash nyilván nem önmagáért fontos, hanem azért, mert valami, amit nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes lecserélni, ezt használja. A kérdésre egyébként miért nem válaszoltál?
Ez komolyan önmagában még mindig érv embereknél, hogy valami hány éves? El kellene már felejteni ezeket az idiótaságokat. Legalább azt írtad volna, hogy ez meg az nem támogatja, vagy hogy nem kap biztonsági frissítéseket... (Néhány kevés kivételtől eltekintve csak ezek szólnak úgy ~10 éve már az újabb Windows-ok mellett.) A nyomtató meg aztán tényleg olyan, hogy ami 20 éve nyomtatott, az tud nyomtatni ma is. Azt kivéve, hogy a készítő profitja magasabb lesz, ha elad újabb nyomtatókat, semmi nem indokolja, hogy a régit ne lehetne használni (nyilván a gyártónak nem érdeke, hogy alkatrészt, drivert és patront/tonert adjon, mert egy új nyomtatón nagyobbat tud szakítani, de ezeket nélküled is értjük, köszönjük, nem kell többször leírni, hogy ilyen a világ, sajnos mi is látjuk). -
Voice24
őstag
válasz
Cs1csó #62933 üzenetére
Viszonylag friss telepítés, talán október elején raktam újra a win10-et. Utána jöttem a videómegjelenítési gondommal, amit végül az AdBlock és a facebook container eltávolítása oldott meg, akkor tettem fel itteni javaslatra az uBlock-ot, és azóta kezdődtek a fagyások. Most, hogy letiltottam, minden flottul megy, és a win10 újratelepítés előtt is évekig gond nélkül ment a mozilla a fagyások nélkül, soha nem kellett újratelepítenem, legyalulnom. Vagyis gyanús, hogy esetemben mégsem válik be ez a reklámblokkoló, de másnál ettől még tökéletes lehet.
-
Erzsébeti
tag
válasz
Cs1csó #62918 üzenetére
Ez nem az a probléma, mivel az adott játék egy másik oldalról betöltve éppen játszható, és az is flash-t használ, és még is megy a firefoxon!
Egyébként kipróbáltam az Edge-n is, és ott is megy.
Egyébként én nem is a böngészőt hibáztatom (miért is gondolod, hogy egy eszközt "védeni" kell?), csak egyszerűen használni szeretném azt amit megszoktam, és eddig működött. Ez nem a világ forgása, hanem egy hiba amit el szeretnék hárítani.Ja és még valami.
Az index fórumán sem tudsz képet beilleszteni ha nincs flash, mivel a kép kiválasztógombja flash-es. Amíg az adott oldalon nem engedélyezem a firefox nem jeleníti meg a gombot, és így nem is lehet használni.
Tudom, oldja meg az index ezt a problémát.
Ezt nem is azért írom, mert dicsérni akarom az index kódolóit... -
brd
nagyúr
válasz
Cs1csó #62918 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy eldöntötték helyetted. Lehet, hogy ez téged nem zavar, mert nem értékeled a szabadságot. Én vagy 2-3 éve nem használtam internetes weboldalon flash-t (nem is akarok), de vannak olyan management felületek, amelyek flash-t igényelnek (régi eszközöknél, amire nincs felületet érintő frissítés, vagy egyéb okból nem applikálható - tudom, basszuk ki őket, mert neked nem tetszik), ezeket miért ne lehetne egy mai böngészővel kezelni (egyénileg engedélyezve az adott felületre a flash-t), mi ennek a biztonsági kockázata?
-
Voice24
őstag
válasz
Cs1csó #62873 üzenetére
De ha jól sejtem, ettől még nem lesznek videóim. Amúgy most néztem, az edge is megjelenít és lejátszik minden videót, úgyhogy elég lelombozó ez a mozilla részéről. Főleg úgy, hogy nem buheráltam meg benne semmit, nem állítgattam semmit szanaszét, egyszerűen használni szeretném, de lehetőleg kompromisszumok nélkül.
-
brugo
aktív tag
-
DS39
nagyúr
válasz
Cs1csó #62797 üzenetére
ebben a userChrome.css megoldásban benne van a legördülő lista módosítása is.
én ezzel a kóddal használom:
@-moz-document url(chrome://browser/content/browser.xhtml) {
/* DISABLE EXPANDING */
#urlbar[breakout][breakout-extend] {
top: calc((var(--urlbar-toolbar-height) - var(--urlbar-height)) / 2) !important;
left: 0 !important;
width: 100% !important;
}
#urlbar[breakout][breakout-extend] > #urlbar-input-container {
height: var(--urlbar-height) !important;
padding-block: 0 !important;
padding-inline: 0 !important;
}
#urlbar[breakout][breakout-extend] > #urlbar-background {
animation-name: none !important;
box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, .05) !important;
}
/* DISABLE EXPANDING */
/* REMOVE URL RESULT PADDING */
.urlbarView {
margin-inline: 0 !important;
width: 100% !important;
}
.urlbarView-row {
padding-block: 0 !important;
}
/* REMOVE URL RESULT PADDING */
} -
-
válasz
Cs1csó #62682 üzenetére
Én meg pont az ellenkezője... A Google dolgait én is mindig elfogadom, viszont Firefox bezárásakor törlök mindent, előzményt, sütit, mindent ami csak van. Igaz ritkán indítom újra a Firefoxot, mert maga a laptop is sokszor megy két-három hétig két reboot között. Bejelentkezést nem mentek soha sehol, és ha csak tehetem be sem jelentkezem sehova, így pl. Google-be sem vagyok belépve soha, webes felületen.
-
válasz
Cs1csó #62677 üzenetére
"Esetleg az ublock origin-ben bekapcsolni minden cookie "üldöző" vagy "zavaró=annoyance" elleni listát."
És akkor jó lesz? Csak mert szerintem pont nem, mivel ennek az a lényege, hogy letárolja a sütit az elfogadásról. Ha valami törli azt a sütit, újra zargatni fog vele a Google. -
lovi27
addikt
válasz
Cs1csó #62618 üzenetére
Ez nem Google probléma. Ha töröljük a cookie-kat akkor szinte minden oldal, a Prohardver is minden alkalommal elfogadtatja velünk. [kép] Csak vannak akik beérik alul vagy felül lévő csíkokkal, és vannak olyanok mint a Google, aki a képünkbe tolja. [kép]
Amúgy se értem ezt az állandó cookie törlést. Ha van weboldal amit naponta meglátogatunk, ahonnan friss információt kapunk fizetés nélkül, akkor legyen az is természetes és fogadjuk el, hogy ők cserébe szeretnék tudni mennyien nyitják meg az oldalt, melyik cikkre hányan kattintanak, esetleg mennyi ideig nézik, stb. Ezzel segítjük munkájukat és igen, mi így járulunk hozzá, hogy ők hirdetések útján bevételhez jussanak.
Csak ne vigyék túlzásba a hirdetéseket! -
peter889
őstag
válasz
Cs1csó #62587 üzenetére
Honnan tölthetem le az F. lux programot?
Nem próbáltam még.
A mobilomon van olyan mód, ami melegebbé teszi a színeket, talán éjszakai módnak is nevezik. Állandóra beállítottam.A monitoromon próbáltam melegebbé tenni a színeket, van színhőmérséklet állítás, viszont ha eleve normális színösszetételt látok, azt megboríthatja. És kényelmetlen lenne állandóan állítgatni az éppen nézett oldalhoz igazítva.
Úgy látom, egyelőre elfogadható nekem ez a DarkReader. Köszönöm az ajánlást.
Úgy látom, egy fehérorosz gyerek fejleszti.
Ott nem használom, ahol nagyon lassítja a működést. Egyszerűen be lehet állítani, hogy mely oldalakon akarom használni.
Sajnos sok döglassú oldal van, ami tele van szórva lassító vacakságokkal, nehezítvén a böngészést.Ha valaki tud még ilyesféle sötétítő, színmelegítő programot, köszönettel várom.
-
peter889
őstag
válasz
Cs1csó #62582 üzenetére
Köszönöm szépen!
Egész jónak tűnik. És látom, még beállítási lehetőségei is vannak.
Végre talán megoldódik ez a problémám. Csak mintha belassítaná a működést, de lehet, az más miatt van.Az egyes kiegészítők telepítésénél kapok ilyen üzenetet: "A kiegészítő futtatásának engedélyezése privát ablakokban"
Meg tudnád mondani, hogy mit jelent? -
-
peter889
őstag
válasz
Cs1csó #62522 üzenetére
Köszi szépen a gondos választ.
A laptopom rendszere (Win10) rövid időn belül telejesen összeomlott, úgy tűnik másik gépben helyrehoztam a HDD-t. Amint visszateszem, kiderül, hogyan működik.
A hsz-ed elmentettem, a következő lassulásnál a leírásodnak megfelelően fogok eljárni.
Főleg reklámblokkolót (uBlock Origin), nyelvi fordítót (To Google Translate),
videó letöltőt (Video DownloadHelper) használok. -
Rimuru
veterán
válasz
Cs1csó #62510 üzenetére
Temporary Containers es problema letudva.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Cs1csó #62477 üzenetére
Köszönöm a választ.
A Waterfox megjegyzi, ahogy a Firefox is. A különbség az, hogy a Firefox nem léptetett ki a többi oldalról. De ha azokról kiléptet a Waterfox, miért nem léptet ki a LOGOUT-ról?
Azt hiszem, ezt a békát inkább lenyelem, de köszönöm, nem kell extra jelszókezelő.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Cs1csó #62408 üzenetére
El sem tűnt. A 6.25 tavaly május óta (letöltés dátuma) fent van nálam (egyéb forrásból), előtte a 6.24 volt telepítve. Most letöltöttem Mozilláéktól, feltettem, nem írta felül a fent levőt (kétszer látni a kiegészítők között). A "régi" beállításait elmentettem, betöltöttem az újba, aztán töröltem. Amire használom, arra bőven jó.
-
laceszgamer
addikt
válasz
Cs1csó #62266 üzenetére
Kis netes gép, lapját fejből nem tudom, egy Q9550, illetve 8GB RAM van mellé, VGA asszem 1050Ti. FF automatikusan a legfrissebb, egyetlen ADB Plus kieggel, VGA driver kb május végi.
Ahogy olvasgattam elvileg nem egyedi eset, csak megoldást nem írnak rá sehol. Bár ennyire régen láttam gépet fagyni szó szerint semmire sem reagált, bár utána nézegettem eseménynaplóban semmi nincs ami a hibára utalna, meg úgy overall mással nincs gáz, csak ez a FF kifagyasztás.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #62245 üzenetére
"DE aki kevesebb pl. csak 4GB RAM-mal rendelkezik és mellette még egy csomó erőforrászabáló cucot futtat 125 megnyitott weboldallal közben játszi, zenét hallgat, filmet néz stb. NA ott simán elhasalhat a böngésző."
Ezt most kinek, vagy minek írtad?Szó sem volt ilyen esetről. Ennyire idiótának nézel, hogy így használnék egy böngészőt, aztán jönnék panaszkodni?
-
brd
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Revolut
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Béta iOS-t használók topikja
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest