Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy van olyan megoldás, ami miatt nem kell kiegészítőt telepíteni, hogy a régi youtube verziót használjam? (ha jól sejtem nincs ilyen)
Régen mintha csak egy beállítást/kapcsolót kellett volna visszaállítani. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, pl. az a kiegészítő amit az általam megválaszolt hsz.-ben linkelt Krystal_s.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Létezik másik megoldás is a régi youtube használatához (csak ezért nem telepítenék greasemonkey-t)?
-
Sziasztok. Látom a Mozilla kiadta már a 60.1.0 ESR-t is, de csak .exe formátumba. Frontmotion-ről szoktam szedni .msi-ként, de mostanában nagyon lassan kerül ide ki, még csak az 52.8.1 van fent és folyamatosan kapom az arcomba, hogy hát már kint van az új. Nincs esetleg a Mozillának is egy ftp-je ahova .msi-be kerülnek fel? Így könnyebb kiszórni.
Upd: EMCO-van próbáltam átkonvertálni msi-be, de nem sikerült sajnos.

-
válasz
headhunter
üzenetére
>Androidos Firefoxnál...
Hűha! Ezt az apróságot benéztem

-
válasz
headhunter
üzenetére
about:config
browser.newtabpage.columns -
headhunter
addikt
Androidos Firefox(56)-nál, lehet "rögzíteni" 6-nál több oldalt? [link]
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nekem ezzel csak az volt a bajom, hogy nem lehet alapértelmezettnek beállítani a régi layout-ot, így elsőként mindig az új design töltődött be, amiről váltani kellett a régire. Ellenben már egyéb okokból is használok Greasemonkey-t, és arra is van userscript e-célból, ami alapból a régi felületet tölti be.
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
Mióta 61.0 verzióra frissített a Firefox a következőket tapasztaltam:
A Google maps megnyitásakor ha útvonalat terveznék a térképen nem hajlandó semmilyen útvonalat kirajzolni.
A Gmail fiókomba a Google alkalmazások ikonra kattintva ez a link jön be valamint ki sem tudok lépni a fiókomból mert semmi nem történik ha az ikonra kattintok.
Csak úgy tudok jelenleg kilépni ha azt kérem új lapon nyissa meg a hivatkozást.
Másnál is így van?
Semmi újat nem telepítettem és Avast használok nagyon rég óta. Google Chrome alatt minden tökéletes.
-
zoli03
őstag
Tegnap óta akadoznak a YouTube videók 1080p felbontáson. A media.benchmark.vp9.fps-t átírtam, nem változott a helyzet. Mit lehetne még kipróbálni?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekes dolgot tapasztalok. FF 64 bites és a legújabb verzió.
Megnyitom például ezt az oldalt és nem jelennek meg a képek.
Chrome alatt viszont azonnal ott vannak a képek is. [kép]
Elsődleges böngészőm a FF és kicsit zavaró. -
Matthewus
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Web shield-et kapcsold ki.
-
-
Matthewus
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Milyen vírusirtót használsz?
-
-
Wasp91
aktív tag
Firefox quantumba, hogy lehet azt beállítani, hogy a url/address bar ne teljes szélességű legyen? Mármint amikor lenyitom.
-
SP4C3
veterán
válasz
Skullwipe
üzenetére
Az előzmények menü is siralmas, azt is aláírom, 50-esre nem emlékszek milyen volt, quantum óta kapott helyet egy két gépemen, de keveset használom, volt hogy többet FF futott, de csak kényszerből, mert a konkurens cég is folyamat elqr valamit, igaz azt motorháztető alatt.
-
nubreed
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nincs mit.
Bár ez sem tökéletes megoldás, a context menu már valóban sötét lesz, de a download ablak, mikor megkérdezi, hogy hova töltse le, amit akarsz még mindig fehér illetve a find bar is (CTRL+F). Lehet, hogy a 61 -esben ezek már sötétek? Ja és ugye engem még az is zavart, hogy a scroll bar is maradt világos, arra is találtam egy kódot, amitől sötét lesz. Megpróbálom azt is megkeresni.Meg is találtam, tehát ha valaki sötét scrollbart akar: [link]
-
Rimuru
veterán
-
nubreed
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nem, találtam egy másik kódot, most vagy githubon vagy a userchrome.org -on vagy redditen, amivel meg lehet csinálni. Ha megtalálom, beteszem, csak sajnos nem bookmarkoltam be az oldalt. Illetve van egy másik css kód, amivel a tabokat kerekítem le és ott is vannak szín opciók. Azt is beteszem ha megtalálom.
-
Skullwipe
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
A régi nem azt jelenti hogy egyenlő a vacakkal. De mindig vannak újítók, meg akiknek ezeket a váltásokat át kell élni. Nem tudok itt se mit csinálni, használni és szokni kell az újat, nem tudok mit csinálni, örökre nem maradhatok a régin, pedig de vissza mennék még éppen 60 alá, pedig még mindig meg vannak portableban a 38-asok is.
-
Skullwipe
senior tag
Egyáltalán mi volt a baj az 50-es menü rendszerével? Nem volt elég Chrome-os? Én utálom, hogy mindent amit használok ki kell raknom a sávba, mert különben eldugdosva lenne, plusz az előzmény (Ctrl+H) megjelenítés is minek lett ilyen hülyén megbonyolítva, most már szinte használhatatlan a sok felesleges kattintgatás miatt, de akkor is használom, kénytelen vagyok.
-
-
Kékes525
félisten
Szépen javul a sötét téma az új 61-es Firefoxban. Már csak a beállítás és kiegészítők vannak hátra. De miért kell ezt lépésenként elvégezni?
-
lufi7
aktív tag
Valaki ha esetleg belefut. A május elejei win 10 frissítés után nem sokkal meghülyült a gépem. Hol lehetett hibernálni, hol nem.
Aztán rájöttem, hogy a Firefox csinálja.
Akkor frissített a róka is valamikor.
Legyalultam teljesen, letöltöttem a legfrissebbet a Mozilla oldaláról, telepítettem és a Mozbackuppal készült mentést ráengedtem.
A hibernálás tökéletesen működik most már.
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
+1 Dhampir
Nekem most az is eszembe jutott, hogy lehet csak portable firefox-od van de valószínűbb a szinkronizáció hiánya.
Amúgy inkább az nem normális, ha gyakran van áramszünet - a mostani viharos időjárástól függően és függetlenül - ezért támogatom a szünetmentest ha egy egyszerűbb géped van (nincs über erős vidikarid stb.) akkor egy ilyen megfelelő lenne: CyberPower BU600E 600VA 12 ezer forinttól már kapható, normál konnektor aljzat van rajta simán rá tudod a gépet és a monitort is kötni.
-
törölt tag
Az normális viselkedése a FF-nak, hogy ha véletlenül áramszünet van akkor olykor töröl magából mindent? A kiegészítőket már többször elfelejtette, néha az Adblock listát is elfelejti, most volt egy áramszünet megint és elfelejtette az összes elmentett jelszót.... Ez új, ilyet eddig még nem csinált.
De nem kell hozzá áramszünet se, ha valami programnak kell a memória és a Win kényszerítetten bezárja a FF-ot, tehát nem várja meg hogy az leálljon, akkor is elfelejt/töröl dolgokat.
-
Kékes525
félisten
válasz
akaido
üzenetére
Semmi problémám ezzel, mások a felhasználási szokások. Valakinek a sebesség a fontos, másnak a kényelem, van aki középutat választja. Mindegyik legitim álláspont.
Hardverem: Intel® Core™ i5-8400, Samsung 960 EVO 512GB M2 PCIe MZ-V6E500BW rendszer SSD, Memória: 16 GB DDR4 RAM Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz, Alaplap: ASRock Z370 Extreme4 alaplap. Viszonylag gyors gép, ezért kisebb lassulást érzek a sok addon mellett is. -
akaido
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
Szerény...csomag
A laptopomon lévő Firefox 52.8.0-on 8 db kieg van. Ez egy HP 9470m EliteBook i7 3667U CPU-val, 8 GB RAM-mal; ezen 10-nél több add-on azért lassuló böngészést okoz. Nyilván a Firefoxot is frissíteni lehetne, de szeretem a "régit" a bevált kiegészítőivel.
Az asztali gépem i3 6300 proccos, 8 giga memcsivel, ezen szinte bármennyi kieg "elfért" eddig. -
Kékes525
félisten
válasz
akaido
üzenetére
Érezhetően (szubjektíven) nem, objektíven csak kicsit, mivel az uBlock gyorsít. Amúgy 26 aktív pluginom van most. Az Quantum előtt volt már 30 is. Most visszafogom magam.

Amúgy a Firefox lényege a kényelem és nem a gyorsaság. A pluginok pedig a kényelmet (és a biztonságot) szolgálják.(#56343) csicso82 +1
-
akaido
addikt
Kettőt javaslok:
- Suspend Tab
- Auto Tab Discard -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Létezhet valami megoldás arra, hogy, azt a stílust, ami a képek belezoomolását csinálja, valahogy kiiktassam?
Itt van pl. ez az oldal, engem kegggyetlenül idegesít, hogy bárhova húzom az egeret, zoomol, mozog, satöbbi.
[link]Ilyen stílusbeállítások vannak rá:
img:hover {
opacity: 0.7;
transform: scale(1.09);
transition-duration: 0.5s;
}
a img:hover {
opacity: 0.7;
transform: scale(1.02);
transition-duration: 0.2s;
}Ha a konzolban kikapcsolom mindkét transform.scale-t, akkor megszűnik, de vajon hogyan lehetne ezt globálissá tenni? Mert ugyanezt csinálja p. a HVG oldala is, inkább nem is megyek az ilyen oldalakra, mert csak felb**** idegileg.
ha valahova beírhatnám, hogy
img:hover {
transform: scale(1.00) !important;
}
az jó lenne, csak van-e ilyen hely, ahova beírhatom?
szerk.: Közben nyomkodtam mindent, és végül az lett a megoldás, hogy a userContent.css-be bekerült az, hogy
a img:hover {
transform: scale(1.00) !important;
}Ezzel végülis azokat a képeket, amiket linknek használnak (ha jól értelmezet, a href...) azokon 1.00-ra állítja a skálázást. Valahogy sokkal jobb így,
-
Kékes525
félisten
Valami ilyesmire gondolok én is: Privacy Badger FAQ
"When you visit a webpage parts of the page may come from domains and servers other than the one you asked to visit. This is an essential feature of hypertext, but it has also come to be a serious privacy problem. On the modern Web, embedded images and code often use cookies and other methods to track your browsing habits — often to display advertisements. The domains that do this are called "third party trackers", and you can read more about how they work here."
Ezért szerintem a Privacy Badgernek nem egészen ugyanaz a feladata, mint a Cookie Autodelete-nek.
-
válasz
Kékes525
üzenetére
Szerintem kiolvassa a szolgáltatói Hostnevet meg a böngésző paramétereket (pl. miazipcimem.hu) és nem is kell kuki a követéshez. De ez csak egy tipp, majd a hozzáértők megmondják a tutit.
-
-
Kékes525
félisten
Privacy Badger Mi a véleményetek erről érdemes használni Ublock Origin medium mód + Cookie Autodelete + Nano Defender + Forget Me Not + Your IP is Visible + Decentraleyes mellett? Vagy egy kicsit túlzás. Mondjuk a Your IP is Visible tudását az uBlock és a Privacy Badger is tudja. Most már az uBlock is rendesen blokkolja a szivárgást VPN-ben. Az előző verzióban ez bugos volt.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Én se szidok senkit, van épp elég mocskolódás az interneten, erről írtam is pár napja. Hanem egyszerűen egy átlagos beszélgetésbe is beleköt valaki, manapság már nem szeretem emiatt, ha a nevem ott van. De nem probléma csinálok új fiókot.
-
Skullwipe
senior tag
Nálam meg tegnap este óta, a harangocska nagyon furán működik a bal felső sarokban. Óriási méretű és le is lóg, ahogy tölt az oldal, miután betöltött, vagy ekörül fogja magát és eltűnik és nem látszik olyan nagyban meg valami szöveg is ott szerepel, itt is van (60.0.1 esr):

-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Sajnos ez egyfajta bug, nekem is valami ilyesmi volt, de kicsit másképp: nekem egy nevem volt de egyszer csak jött a kérdés hogy nem akarok e az EREDETI nevemmel a ami a gugli fiókban is van használni erre kattintottam hogy nem az anonimitás azért fontos de volt hogy átváltott. Persze nem szoktam szapulni másokat vagy kínos dolgokat írogatni, sőt alig kommentelek de akkor sem tetszik ez a megoldás.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Persze, csak ti okosabbak vagytok.

-
válasz
üzenetére
Szia!
Ha jól értem akkor ez YouTube probléma, és semmi köze a Firefox-hoz.
-
törölt tag
Hali.
Abban tud valaki segíteni, hogy Youtube, ha kommentet írok és az egeret fölé viszem, kiírja a régi nevemet amivel regisztráltam, meg néhány más embernél is ilyen, ergo értelmetlen a névváltoztatás ennyi erővel. Viszont sokaknak valami kódsor van csak a / jel után, na ezt hogyan lehet megcsinálni? -
Megjelent a 62-es dev verzió, és benne van a Webrender
"gfx.webrender.all.qualified"-del lehet bekapcsolni.
Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy csak Win10 + Nvidia kombóval működik egyelőre.
-
dni
őstag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani a The Great Suspender Chrome pluginhoz hasonlót Firefoxhoz, amennyiben nem függeszti fel a nem aktív tabokat, ha nem voltak nyitva egy ideje?
-
Jenne
őstag
Sziasztok.
Az utóbbi pár napban a FF nem enged belépni a www.arukereso.hu oldalra. Ezt a figyelmeztetést dobálja.
Chrome alól semmi gond.
Hol tudnám a FF-ban engedélyezni ezt, hogy engedje a belépést.
FF naprakész és 64 bites. -
ArthurShelby
addikt
Már lassan 1 éve nem jó jófogáson a "keresés a leírásban is" funkció, chrome-on/operán működik. Ez firefox hiba, vagy jófogás?
Esetleg kéne egy próba tiszta profillal/vagy csak törölt sütikkel? -
Piftuka
veterán
válasz
Matthewus
üzenetére
"Nem mindegy, hogy CIS vagy Comodo Firewall, mivel CIS-t írtál először, amiben van vírusírtó rész is."
Jogos észrevétel!
Megszokásból... Korábban ugyanis, egy ideig a CIS-t használtam, aztán tértem át a Comodo Firewall + AVAST használatára.A Windows-os kezdetektől egyébként rengeteg ilyen megoldást használtam, Symantec programoktól, az AVG, az Agnitum, Panda, ESET, Kaspersky megoldásain keresztül, a Zone Alarm-ig, míg végül ez a két program maradt meg tartósan, mert a legmegbízhatóbbnak, és a legbiztonságosabbnak is ezek bizonyultak.
BTW... emlékszik még valaki rajtam kívül a Matousec féle, rendszeres Firewall tesztekre?

"Az avast féle https szkennelést kapcsold ki, és próbálkozz anélkül."
Így tettem. Kikapcsoltam, és visszakapcsoltam, és furcsa mód (?) ennyi is elég volt. Legalábbis (lekopogom), egyelőre nem reklamált a Firefox.
Valószínűleg a legutóbbi AVAST frissítés (ami a háttérben futott tegnap) okozott valami eltérést a korábbiaktól. Azért gondoltam a Firefox-ra, mert ha jól emlékszem, két napja az is frissült, csak éppen az látványos, mert rákérdez a program újraindítására.
Köszönöm a segítséget, javaslatokat mindenkinek!

-
Skullwipe
senior tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Az a vicc, hogy amúgy ez a régi designe lazán elérhető ha egy kicsit bíbelődsz a felületükön, szóval ez még mindig nem teljesen van megcsinálva, vagy lehet az adott böngésző okozza nem tudom, de a példa képeken látott lapos felület lazán megtalálható ha bizonyos módon váltogatsz, szóval érdekes ez. Amúgy nekem nincs bajom az újjal, sőt hogy végre van hivatalos fekete, igazából már más nem is érdekel, és ezért erőltettem magamat is hogy szokjam ami esetleg nem tetszett, mert végre nem szűnik csak úgy meg a kinézet működni, vagy furán szét esnek a dolgok. De azért köszi, lehet ez is még egy darabig megy, a fene tudja, én személyesen nem igen fogok ezzel bíbelődni, örülök, hogy legalább cinema mode-t végre megjegyzi, és nem kell mindig indításnál ráváltani, már ennek is örülök hogy megy. Én annak örülök, hogy van egy etikus script amivel automatikusan lehet reklámokat bezárni, nem blokkolás és a félperces limitet betartva magától bezárja a reklámokat (33 ms-el pont 30-kor bezárja így ugye jár a reklém pénz a videósnak), mintha én csinálnám, csak meg kell tanulni a jkl kombinációkat mivel a videó ablakon kívül marad általában a mozgás, és én használom a space-t szünetnek, ilyenkor ugye legörget az oldal ha nem a videó rétegen van a billentyűzet kiosztás, vagy hogy írjam le érthetően.
-
törölt tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Ezért kérdeztük a védelmi szoftvert, mert olyan túlbuzgó hogy összeakad a rendszerrel és böngészővel. Esetedben az AVAST közbeékelte magát, hogy az kezelje a tanúsítványokat a böngésző helyett és erre nézett a Firefox mi van. Böngésző és/vagy AV szoftver újratelepítése általában megoldja hogy végre lássák egymást jól. AV szoftverek mellett még az Adguard Premium reklámszűrő is szokott így összeakadni először, mivel abban is van HTTPS vizsgálás és ugyanúgy közbeékeli magát, hogy ők kezeljék a tanúsítványokat a böngésző helyett.
-
Kékes525
félisten
válasz
Piftuka
üzenetére
" Probléma nélkül üzemelnek együtt, és a legjobb ilyen megoldásnak számítanak"

Csak addig, amíg nem fertőződik meg a géped. Ha fertőzött lesz, akkor már ütközhetnek, mert mindkét kergető megszeretné fogni a malware-t. Ez szokta az igazi problémákat okozni. A normál együtt futáskor "csak" lassulás van legtöbbször.
-
Krystal_s
addikt
válasz
üzenetére
és Skullwipe
Engem is nagyon zavart ez a lassú betöltés az új felület óta. Sőt leginkább az, amikor megnyitok egy videót és azonnal szeretném teljes képernyőre tenni, akkor sokszor visszateszi kicsibe, amíg nem tölti be az egész oldalt.
Erre találtam egy jó kis kiegészítőt, amivel váltogatni lehet a régi és az új felület között. Régi felülettel nincs gond.
Switch for YouTube
-
Piftuka
veterán
válasz
üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
"Két védelmi szoftver összeakadhat egymással és a rendszerrel és a böngészővel."
Általában összeakadhat, de ez már nálam ~10+ éve kipróbált, bevált megoldás.
Probléma nélkül üzemelnek együtt, és a legjobb ilyen megoldásnak számítanak.Hogy miért mindkettő? Az AVAST a vírusirtó, a COMODO a tűzfal.
Viszont az a furcsa, hogy sem a Firefox-ban, sem a fent említett két programban nem állítottam át semmit tegnap óta, amikor (és azt megelőzően folyamatosan) semmi hasonló probléma nem bukkant fel.
Közben - mivel egyelőre órák óta nem jelentkezett a probléma - el tudtam olvasni az AVAST Blog bejegyzését a HTTPS Scanning képességről.
Az korábban is mindig használatban volt. Most várok, hogy ismét előjön-e a probléma, és a Firefox javaslata alapján újratelepítem az AVAST-ot.
Meglátjuk...

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár ez sem tökéletes megoldás, a context menu már valóban sötét lesz, de a download ablak, mikor megkérdezi, hogy hova töltse le, amit akarsz még mindig fehér illetve a find bar is (CTRL+F). Lehet, hogy a 61 -esben ezek már sötétek? Ja és ugye engem még az is zavart, hogy a scroll bar is maradt világos, arra is találtam egy kódot, amitől sötét lesz. Megpróbálom azt is megkeresni.