Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
brugo
aktív tag
Sziasztok,
van olyan kiegészitő amivel egy oldalból egy kijelölő keret segitségével kimenthetem a kereten belüli részt ? -
Skullwipe
senior tag
ha tényleg már ez a neve akkor én biztos használtam, de meguntam, hogy állandóan gond volt vele és el kellett telnie pár napnak mire valami megoldódott, mivel a drága yt állandóan változtatt, így inkább befejeztem és mindenről lemondtam, én már nem használok inkább semmit. így is most tudtam meg akkor, hogy mi is a tényleges oka ennek a hülyeségnek amit csinál betöltéskor, azon meg semmi sem fog segíteni, és majd megint lehet feljebb és feljebb menni verzió számban csak hogy végre támogatott legyen, de jó... abban se vagyok biztos, hogy érdemes most feljebb menni 60.0.2esr-re, annyira kevés lehet a változás, valami nagyobbat meg kéne várni, amikor tényleg támogatott lesz, erről esetleg nincs valami konkrét információ?
-
törölt tag
válasz
Matthewus
üzenetére
Nálam is ki van kapcsolva. De amúgy azt is észrevettem, hogy egyes videóknál tűrhető csak 1-2s a késés, de más videóknál meg 5-6s is van.
Meg azt is észrevettem pl., hogy a Google mapsen az utcakép van mikor belassul, de nagyon durván, pedig a gép nem pörög, a net jó.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Firefox még szódával elmegy, Edge-ben a legrosszabb az új YT. Amennyire utánanéztem Edge fejlesztők szerint az új YT felületnél a Google használ valami saját cuccot szabványos helyett, ez nincs még beépítve minden böngészőbe. Itt magyarázza egy Edge fejlesztő. Jó lenne a Google és a többiek leboxolnák egymással, ne mi szívjunk. Persze a Google érdeke a Chrome népszerűsítése és mivel a YT az övék... szerintem az se normális egy Gmail tab mennyit eszik.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
üzenetére
Ez megint új idióta divat webfejlesztésben. Pl. google rangsorolásába sokat számít, hogy mennyi idő alatt tölt be az oldal. Ezért sokszor ilyen trükköket alkalmaznak, hogy előrébb kerüljenek. Más oldalak pl. nem töltik be a képeket addig amíg nem scrollolsz konkrétan a képig.
Másik kedvencem ez az egy hosszú lap az egész weboldal, ami csak lescrollol, ha egy menüt kiválasztasz, ezt sem tudom ki találta ki, és hogy miért tartják annyira praktikusnak. Komolyan a mobil platform térnyerése egy nagy cancer az egész internetre nézve. -
törölt tag
Az mitől van, hogy a Youtube elkezdi lejátszani a videót, de oldalt az ajánlott videók és a videó címe, alatta a szöveg csak súlyos másodpercekkel később jön be addig csak karikák vannak a helyén? Eszméletlen irritáló ez a tetű sebessége. Ez az új kinézet óta ilyen, két hete váltott át nálam, addig még a régi volt és a régi azonnal adott be mindent.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
userChrome_customization.css and userContent_customization.css
These files are used to customize userContent.css and userChrome.css. Any time the updater script is run, the contents of these files will be appended to the end of their corresponding file. As such, you can use this to override any rules in ShadowFox or add new ones.
Ide be lehet pakolni az egyedi kódokat, és update után is megmaradnak.

-
nubreed
nagyúr
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Bocs, elfelejtettem válaszolni.
Tehát ha van valaki olyan mint én, akit zavar, hogy nincs status bar, az ezen a linken lévő leírással megoldhatja:
[link] Tényleg működik.Mondjuk nekem a userchrome.css -ben egy csomó minden más is van, mert én még egy jó pár dolgot moddoltam.
(#56277) Kékes525:
A Forget Me Not nálam is fel van téve. Be lehet úgy állítani, hogy alapból blokkoljon minden új site cookiet és csak azokat fogadja el, amit én white list-re rakok?
-
Kékes525
félisten
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Felülírja a userChrome.css-t, ami nem lenne baj, de az egyedi kódomat is kiszedi belőle és így a tabok íveltsége megszűnik. Biztos megoldható együtt a kettő, de még nem volt időm megnézni, hogy pontosan mit csinál.
(#56267) Matthewus
Köszi, ezt én is feltettem: Forget Me Not - Forget cookies & other data
-
gyulank
addikt
Androidoson be lehet valahogy állítani a letöltés helyét? A belső tárhely kevés, az sd-re kéne. Chrome-al ugyanez a helyzet. Nem találtam ilyen beállítást.
-
Met
nagyúr
Mobilos Firefoxnál hogy lehet beállítani hogy üres lappal induljon és bezáráskor törölje az előzményeket?
-
nubreed
nagyúr
Engem rohadtul idegesített, hogy az FF quantumban ki van nyírva alapból a status bar. De egy kis utána járással sikerült újra odavarázsolnom, ráadásul úgy, hogy ikonok is kihelyezhetők rá.
Ha valakit érdekel beteszem a kódot.Más: A beépített dark témát használom, de idegesítő, hogy a scroll bar fehér és jobb klikkre megnyíló menük is. Hogyan lehetne ezeket is besötétíteni? Ehhez van vamilyen userstyle, userchrome, bármi?
Még egy kérdés: van olyan addon, amivel egy-két klikkre törölhető a history? De nem ám olyan módon mint a beépített "Forget" gombbal, mert az el van cseszve. Hanem úgy, hogy a cookiekon kívül mindent töröljön és ne csak az utolsó 24 órára, de ne zárja be a tabokat. Szóval olyan kéne, amiben ezek a dolgok testre szabhatók.
-
Kékes525
félisten
Ha betartod a biztonsági szabályokat, akkor a TOR-on keresztüli műveletek, így a letöltés is titkos. Például nem használsz teljes képernyőt, nem lépsz be egy olyan site-ra, amit rendesen, a normál Firefoxon regisztráltál. Nem írogatsz sehol se a normál Firefox alatt látogatott blogokba. Tehát semmi olyasmit sem csinálsz, amivel közvetlenül, vagy közvetve azonosítható lehetsz. Tanácsok » A TOR használata, Minden, amit tudnia kell a Tor Böngésző használatáról, Internetes névtelenség TOR hálózattal – Deep Web
Amúgy nagyobb tartalmak letöltésére alkalmatlan, mert lassú. Ne feledd, TOR használatakor is buktak le bűnözők. Nincs tökéletes biztonság.
-
scope2007
addikt
yesss

köszi szépen!
már jó is
lementettem magamnak
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Nem ot mert a tor Mozilla alapú.
TOR browseren keresztül letöltött zip vagy akármi file is a tor circuit-on keresztül jön? Vagyis nem tudni ki a letöltő?
Ha megnézek egy akár darkweb akár legitim weblapot a tor browserben, az a tor circuiton keresztül jelenik meg nálam vagyis nem tudni ki volt a weblap valós megnézője.
De ha azon a weblapon van egy zip rar akármi file és azt letöltöm, akkor az a zip is a tor circuiton keresztül jön le? Vagyis nem tudható ki a letöltő?
-
chungee
addikt
Napot!
Ilyenkor mi a teendő
[link] -
Kékes525
félisten
Valamelyik kiegészítő miatt nem müködik az új felületen a képek beszúrása. Ha megnyitom és ráklikkelek, akkor lefagy az oldal, csak a lap újrahívása használ. [kép] Letiltott kiegészítőkkel megy, de a szelektív letiltásokkal nem tudtam rájönni, hogy melyik okozza, mert bármelyiket is tiltom le akkor sem megy. Hogy deríthetem ki? Már tapasztaltam hasonló esetet, akkor csak az eltávolítás használt. De melyiket szedjem le, vagy egyáltalán mit csináljak?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Miközben a Windows ikonok, betűk stb. 150% nagyítással jók, addig így egyes programok már túl vannak nagyítva. Erre jó a DPI beállításnál az XP mód. Így a programok többsége is megfelelő méretben indul.
A böngészők viszont továbbra is túl nagyban indulnak. Széles fejléc, menü, könyvjelző eszköztár. Azok nekem kb 120%-os nagyítással lesznek jók. Kiegészítővel, parancsikon cél átírással, about:configban megoldható, de kényelmesebb lenne simán egy beállítással.
A másik gond a weboldalak eltérő méretezése, ahogy vlevi is írta. -
vlevi
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
"akkor hogy lehet, hogy a böngészőben meg nagyok ugyan azon DPI mellett?"
Ha a Ctrl+0 megnyomására se áll be normális méretre, akkor az a weboldal dizájn miatt van.
Monstanában egyre több oldalon nőnek a betűméretek, néha már irgalmatlan méretűre.
Tökömtudja mivel indokolják.
Nézd meg példaképpen a prohardver.hu fórum oldalát, és nézd meg a fotótrend.hu fórumát. Ugynaaz a lapcsalád, de a fotótrenden már kicsit nagyobbak a betűk. Ha ez nem elég, látogass el a vezess.hu -ra, és olvass el egy cikket. 2x akkora betűméteret használnak, mint a fotótrend... -
Fandango
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Amit írtál nekem teljesen ellentmondásos.
FullHD Monitoron/TV-n az apró betűk miatt a Win DPI 150%-ra van állítva. <--> 150%-on pedig nagyon nagyok az ikonok és a betűk a böngészében. Ha a Windowsban aprók a betűk, akkor hogy lehet, hogy a böngészőben meg nagyok ugyan azon DPI mellett?
Nekem is 150%-on van DPI, mert 4K monitort használok, de ez sehol nem okoz eltérő betűméretet.
-
SP4C3
veterán
+@csicso
Video decode nem szabadna, hogy 0%-on üljön. Ezt azt jelenti, hogy a videót a cpu dekódolja (csomagolja ki).
Az 1050Ti már rendelkezik hardveres VP9 codec-kel.
Rivális böngészô alatt youtube 1080@60 érezhetôen jobban megy, kevésbé zabálja a procit. H264-es codec-kel <10% CPU használat, FF alatt ugyanaz a videó 30-40%.
VideoRamba is alig tölt valamit. -
Nekem (61.0b12) még webrender nélkül is eléggé használja, pl. itt fórumon görgetés közben is szépen felugrik a gpu használat. YT videó közben is, 1080p60 videóknál a GTX1050Ti 607 MHz-en ~38%-ra terhelődik és nincs észrevehető drop.
VRAM használat csak ezt a fórumot nyitva tartva ~115 MB lehet. Legalábbis ennyivel növekedett, mikor a böngészőt megnyitottam, MSI Afterburner szerint.
-
Krystal_s
addikt
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Megnéztem megint letiltott kiegészítőkkel is, de úgy sem jegyzi meg a régebbi Firefoxban (53.0.3).
Elindítottam egy új portbale FFoxot és ott viszont valóban jól működik. Hm ez érdekes, mert ezért kezdtem kiegészítőt használni hozzá már évek óta más gépeimen is. o.O
Ez egy újítás lehet, vagy a korábbi verzióknál is működnie kellene oldalanként?
-
Cs1csó
titán
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Nem jegyzi meg. Oldalbezárás után visszaáll alapra. Már megnyitott oldalaknál egyiket beállítom 120%-ra bezárom, megnyitok egy másik oldalt, amit 90%-ra teszek. Újranyitom az első oldalt, amit előtte 120-ra tettem és az is 90%-on lesz.
FullHD Monitoron/TV-n az apró betűk miatt a Win DPI 150%-ra van állítva. Egy ideje a böngészők átveszik a rendszer DPI-t. 150%-on pedig nagyon nagyok az ikonok és a betűk...
csako: about:configban is lehet... Bár nem annyira szépen, mint ahogy a Theme Font & Size Changerrel. Ez a kiegészítő viszont már nem működik az új FF verziókkal.
-
SP4C3
veterán
válasz
Matthewus
üzenetére
Szép, majd ha lesz egy szabad délutánom, akkor elolvasom...
Arra gondoltam, hogy használja már azt a retkes grafikus kártyát már ha van... Mind GPU, mind VRAM ügyileg.Videó dekódolástól a webrenderen át a GPU status page is hiányzik, about:support értelmetlen hablattyal van tele. Amit tudtam force-oltam neki, de még így is elég elkeserítő a helyzet például YouTube-on...
-
Fandango
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Ezt hogy kell érteni?
"normális oldalnagyítás weboldalanként, amit meg is jegyezne"Mert én amelyik oldalon használok nagyítást, azt a Firefox megjegyzi, mindenféle addon nélkül.
Miért olyan fontos ez?
"eszköztár +menü betűméreteit lehessen állítani"Túl kicsi, nagy? Ennyire sokat használod az eszköztárat, menüket?
-
Krystal_s
addikt
Két új funkció is jön a Firefoxba
1."Side View (magyarul: Oldalnézet) nevű funkció, amelynek lényege, hogy a Firefox képes egy ugyanazon ablakban két böngészőlapot is megnyitni úgy, hogy mindkettőt egyszerre lássuk..."
2."Colors, amely gyakorlatilag szabad kezet ad a felhasználóknak, hogy saját ízlésük alapján készítsék el az egyedi stílusú böngészőt."Alakul, de szerintem alap lenne a normális oldalnagyítás weboldalanként, amit meg is jegyezne és hogy az eszköztár +menü betűméreteit lehessen állítani.
-
Sziasztok!
Lazarus Recovery kiegészítőre tud valaki jó alternatívát? Sajnos a Quantum óta nem támogatja a Firefox, pedig néha nagyon jól jött.
-
Bodor
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Megcsináltam, semmi eredmény. Sőt, firefox frissítést is, tehát alapban volt minden, és úgy is fent áll a probléma. Ami még eszembe jutott, hogy kell hogy a gépen legyen az adobe flash player? Mintha a youtube valami HTML5-öt használna, de ezekkel a dolgokkal nem vagyok képben. Lehet hogy a youtube beállításoknál kéne matatnom?
-
Cs1csó
titán
-
Bodor
veterán
Megpróbáltam privát ablakban és letiltott kiegészítőkkel is, de sajnos ugyanaz a helyzet.
Azért köszi a segítséget itt is!

(#56212) csicso82: Igen, ez egy Dell M4800. Szinkronizáció nélkül is ez a helyzet, valószínű, hogy csinálok egy tiszta telepítést, vagy inkább egy új profilt. Köszi a választ!
-
Szia,
Privát ablakban, kiterjesztések...stb. nem próbáltad, hogy úgy mi a helyzet?
Hátha azok közül fogja meg valami.
Az a hardver erős, sokkal gyengébben sem lehetne adott gond, nekem csak i5-3230M és 8 GB RAM (meg SSD) van a laptopban, a feleségemében meg még attól is kicsivel gyengébb proci van a 8 GB RAM és SSD mellett, a GPU mind a két esetben csak a procis, de semmi gond.
A netünk 120/10 Mbps.
A böngésző által javasolt teljesítménybeállítások vannak használva.
Elindítok 1 - 2 órás mixeket, beletekerek rendesen és nem nagyon gondolkodik, nyomja tovább onnan. -
Cs1csó
titán
-
Bodor
veterán
Sziasztok! A problémám a következő. Youtube-on általában csak zenéket szoktam hallgatni, de szinte mindig azzal szembesülök, hogy ha belehúzok a számba, mondjuk 1 percről az 5. percre, akkor egy időre csak homokórázik , és van hogy le is fagy. Ez számomra eléggé elfogadhatatlan, főleg úgy, hogy Chrome-nál nincs ilyen probléma, de csak ezért nem szeretnék váltani, szeretem a Firefoxot. Javasolt teljesítménybeállítások használata van beállítva, Mobile QuadCore Intel Core i7-4910MQ, 3700 MHz, 32 GB RAM, 100 MB/s a net, rendszer SSD-n van, szóval nem értem a lassúság okát. Tudnátok segíteni?
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Elnézést,de nem teljesen Firefox specifikus a kérdés,de hátha valaki találkozott már a jelenséggel.
Felraktam a Keepass-t,Firefox+Linux Mint kombinációra és olyan problémába ütköztem,hogy a "KeePassRPC.plgx"(legújabb) nem kompatibilis ezzel a verzióval(2.38).Köszönöm szépen előre is!
-
Daemos
tag
Hali,
Olyan árfolyam átváltó kiegészítőt keresek mint ami az operába van! Tehát ha kijelölöm az összeget és mellette a pénznemet akkor ő automatikusan behozza kis ablakba hogy mennyi Ft-ba.
Tudtok ilyen kiegészítőt hozzá?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- BestBuy topik
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Túraautó topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- Eladó Samsung A20e 3/32GB kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)