- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
Steven #43775 üzenetére
nem a fejidomot magát csinálta meg, hanem a vas tartókonzolt, ugyebár elhajlott az egész fejidom-lámpa-műszerfal rész, sőt nem is hajlott, mert akkor egyszerű lett volna, hanem csavarodott (erről nincs képem). azt sem ő, hanem elvitte egy üzembe és ott voltak olyan nagy gépek amivel ki tudták egyenesíteni
a fejidom is meg van hegesztve, műanyaghegesztő csinálta:
[link]
[link]
[link]
elég jó lett, igaz nem teljesen illeszkedik a lámpánál a sarkában, 3-4mm hiba van, de nem látszik, ha nem nézed szemből a lámpákat közelről, ennyi belefér, 120k-ért vesz a halál újat, bontóban meg csak sérülteket találtam....még a gittelés meg festés hátra van, a héten jönnek meg a matricák, elvileg 2 hét múlva kész van.
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #43582 üzenetére
Lehet. Nekem is két év vagy 24e km a könyv szerint a villára. Nekem sem tudom, hogy mikor volt
Na majd a szervizt, de szerintem nem szokták piszkálni, ha rendben van.
A fékfolyadék....háááát. Én a fékkel nem szeretek játszani. Betétet már cseréltem házilag, mert az nem nagy kunszt, de folyadékot még nem. Szerintem vidd el, hogy tuti légtelenítve legyen. Ennyit megér a biztonság.
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #43572 üzenetére
A fékfolyadék (nem is olaj...mindenki olajozza szegényt) higroszkópos tulajdonsággal bír, azaz megköti a légkör nedvességét, ami miatt csökken a folyadék forráspontja, plusz romlik a korrózióvédelme, ráadásul a víz összenyomható, tehát a fékerő is csökkenhet. Na ezért kell kétévente lecserélni.
A telóolaj cseréjét én nem igazán értem, mi szükség van rá. Az autóban sem kell cserélni, csak akkor, ha folyik és újra kell tölteni. Persze a motor teló más, mint az autóban a gátló, de szerintem felesleges. Azt olvastam, hogy utcán használt motornál 25-30 ezer körül érdemes (nem kell) cserélni a villaolajat.
-
Integra
titán
-
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #43450 üzenetére
Kb. úgy működik
Csak aztán bírd felfújni tüdővel
Szerintem kevesen szaladgálnak pumpával
Egyébként én is kíváncsi lennék, hogy mi van defektnél. Szerintem nem szakad szét azonnal, látszólag elég erős oldalfala van.
Nekem is tele van a csomagtartó, bár a lánctisztító spray-t ki fogom venni, mert tök felesleges hordozgatni. A MOL láncolajozó viszont elég nagy, de az is befér, plusz tárcsazár és elsősegély csomag is van benne (jól hátratoltam a hátsó lámpához, oda úgysem tennék már semmit).
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43403 üzenetére
Tanulság; zárt helyen kell tartani a motort.
Bár, mi családi házban lakunk, így garázsban tartom mindig, így az esélyt sem adom meg, h valaki lenyúlja.
Értelemszerűen nagyvárosban nem mindenkinek adott egy zárt garázs, de pl. egy motor nem foglal sok helyet. Nem egy fővárosi barátom pl. haveréknál/rokonoknál tárolja, vagy szimplán bérel neki egy lyukat.
-
.mf
veterán
válasz
Steven #43338 üzenetére
"Egy hátsó féknek túl nagy jelentősége gondolom nincs egy aktív fékezésnél, ha hirtelen kell megálnod egyenes úton ... hátsó kerék megemelkedik .. szerintem túl sok tapadása nincs, vagy rosszul gondolom?
"
Így van
Nem mintha nekem akkora rutinom lenne, hogy megmondjam a tutifrankót, de az alábbit előbb egy hobbi-versenyzőtől hallottam, majd nem sokkal utána egy Safety-Hungary-s videóban is, s elmélet szintjén is rendben van:
amikor vészfékezni kell, akkor előbb engedd vissza a gázt (motorfék) mielőtt kuplungolnál, és mielőtt belemarkolnál az elsőbe, tizedmásodperccel korábban lépj rá a hátsó fékre -- erélyesen, de ne annyira, hogy blokkoljon és csússzon. Ekkor a hátra ható erő miatt terhelés van a hátsó futóművön, összenyomódik a lengéscsillapító. Ha ezután kezdesz el az elsővel fékezni (progresszíven egyre nagyobb erővel, természetesen, hogy az első gumi kilapuljon és nagyobb legyen a tapadási felület), akkor egyrészt már a hátsó is fékezett valamennyit, és hátrébb-lejjebb is került a súlypont, így kevésbé emelkedik el.Most a pénteki Safety-s tréningen kipróbáltam ezt, egy kicsit néha túlfékeztem a hátsót, mert csúszott, de így hiába voltam a legkevésbé rutinos a csapatban, mégis jóval rövidebb féktávokat hoztam.
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #43383 üzenetére
Az durván hosszú, nekem a 2 vége van 180-nál van, az 1. meg 120. Top speedet még nem futottam
mod.
Kéne valami lezáró cuccot vennem...most csak egy tárcsazáram van, de abból is valami komolyabb kéne. Nem akarok rá milliókat költeni (nem tudok rá milliókat költeni...) mi az ami szóba jöhet???Másik kérdés: nem akar valaki teljesítményt méretni? Én gondoltam rám, hogy elmegyek a Prop-tech-hez. 5K-ért megmérik és van ram air is...tehát elég pontos képet kapunk róla.
-
zsoltee10
addikt
válasz
Steven #43375 üzenetére
én 250-es ETZ-ről ültem a kawára, és meg voltam döbbenve az első 4-5ekm alatt, hogy mennyivel erősebb, nyomatékosabb. Nyilván mostanra megszoktam, és bevállalnék erősebbet is, de 180-200 lóerős gép sosem kéne, valahol 120-130 paci és 1000-1200 cm3 körül találom optimálisnak. ez nyilván egyénfüggő.
azt írod, hogy van olyan ismerősöd, aki egyből 1000-es gépre ült. Ez egy dolog, ilyen van mindenkinek, de ez az általános követendő példa? Nem született mindenki őstehetségnek, és könnyen lehet, hogy egy 600-ason még megússza azt a bakit, amivel az 1000-es bevágja az árokba. Félre értitek, amit mondok. Nem azt mondom, hogy nincs ilyen, hogy valaki egyből ott van fejben és fizikálisan, hogy 1000-es motorral menjen. Azt mondom, hogy mondjuk ez 10-ből 1 ember, a többi 9 összetöri magát, mert megijed, mert nagy és erős, stb. ezért én nem tartom követendő példának, minimum egy 600-as lépcsőt beiktatnék. Én is ezt teszem. Majd később veszek valami nagyobbat, ha lehet még benzint kapni.
-
zsoltee10
addikt
válasz
Steven #43366 üzenetére
nem is az SV-ről van szó, az a V2 egy isten.
Én azzal nem értek egyet, hogy bárki komolyabb tudás nélkül felüljön egy 1000-es, 180+ lóerős sportgépre. Vegyetek példát Integráról.
egy 600-as sportmotort se lehet utcán kihasználni, akkor egy ezres? Az ezres nem finomkodik, az odavág. egy 600-as alacsony fordulaton szolidan adja elő magát, főleg a sor4-ek. -
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43349 üzenetére
Jah, ..kibszott bürokrácia.
Fél éve adtam el az oszták import Vitara-mat, 20 éves autó volt, 240k volt a reg.adója, borzasztó na.Kardánra szerintem 50.000-ig nem lehet gond, utána is max 15.000-enként kell ellenőrizni, de ez csak tipp, ezeket nem ismerem.
Videjjó volt pár napja, azt hiszem Inti linkelte.Azt tegyük hozzá, h ez egy falusi kárpitos, ettől függetlenül minőségi munkát végzett.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43342 üzenetére
Szerintem tuti.
Egy részből láttam én már eleve vastagabb üléseket, vagy pl. jóval puhább töméssel a gyárit... Itt helyben van egy kárpitos fickó, ..volánnál dolgozik. Haverom DL-jét 3500-ért húzta át anyaggal együtt.Épp' most kerestem rá a reg.adó - átírás költségeire, mivel pont 1000 ccm-től ugrik a kategória, így erre csak a reg.adó 230.000 Ft + átírás;
Forgalmi engedély: 6.000 Ft
Törzskönyv: 6.000 Ft
Vagyonszerzési illeték: 26.400 Ft (cm³ alapján)
Eredetiség vizsga díja: 17.000 Ft
Összesen: 55.400 FtÚgyhogy, ha 800-ért odaadná, akkor is kb. 1,1 be jön ki.
Maximum akkor éri meg, ha kevés km-t futott a gép - ami jelen esetben igaz is lehet, mert a - tegyük fel valós - 38.000km egy ilyen boxermotornak semmi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43340 üzenetére
Ez is pengének tűnik, legalábbis fotók alapján nagyon egyben van.
De teljesen elbizonytalanodok.., mégiscsak 11 éves motor, és ez is milla fölött lenne, mire rendszámot kapna.
...Jaja, azok is állatok, de sajna mind rohadt drága. Úgy rémlik nem is olyan régen Zsolte is nézegette őket, majd 2 milla belőle egy 50-60.000km-t futott darab. Hol élünk?!
Ahogy nézem ezt az R1100S-t, kb.derékszöget zár be az utas combja és alsó lábszára, biztosan sokkal kényelmesebb, mint egy speed. Nem beszélve arról, h német motor, s minden téren nagyobb a japóknál. Ennek én kifejezetten örülök is a 187 cm-mel, 103kg-mal.
-
-
koshmar
addikt
válasz
Steven #43064 üzenetére
Hát ez az.
Én eddig csak Gilera RC600R-ról hallottam, mint terepmotor, de azt még anno a 90-es években gyártották.
A Husaberg sem 600-as, vagy 450, 550, 650, de nem 600.
Sőt, az új Husabergek már megint mások, Pl. kétüteműt is gyártanak most, gondolom EXC blokkal...Én régen vágtam őket, kedvenc kategóriám volt..de inkább az enduro, azzal utcán is mehetsz, de ha véget ér az út, akkor sincs világvége.
-
Djuree
félisten
válasz
Steven #43043 üzenetére
275 juró az alu, 285 a titán. most ebből lejön 10%. tehát olyan 67k az alu.
de lehet mégsem veszek most, másra is kéne pénz
karbit kell hozzá állítani elvileg, nem hinném hogy drága az állítás, 15-20k max...persze hivatalos szervízben duplája is lehet, de nekem van öreg szakim, aki állítom jobban ért hozzá mint a szervízben, egész életében motorokat szerelt, mindig áll vagy 10 moci nála és nem simsonokebben van kivehető betét, szóval ha hang kell az is lesz
kell a durva hang, szeretek feszíteni vele, meg bejön a csajoknak is
utcán meg sztem a kutyát nem érdekli hogy nincs benne a tompító, ill. nem tudom mennyi a különbség a tompítotthoz képest, majd meglátjuk...jártam én kipufogó nélküli mz-vel néha, na az ütött
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #42985 üzenetére
Éppen ma délelőtt vásárolta be édesanyámnak, és ránéztem ezekre.
Igazság szerint a szokásos "német minőség olcsón áron"-t akarják az emberek torkán lenyomni. A tanktáskát néztem meg bővebben, nagyon sok varrás mentén felálltak a szálak - nekem ez már pont elég ahhoz, h vissza is rakjam. -
Gaboman
nagyúr
-
-
Djuree
félisten
válasz
Steven #42609 üzenetére
ezt én is észrevettem. megyek és az előttem lévő autó húzódik a jobb szél felé. persze nem mindenki. van hogy meg sem akarom előzni, de szerencsétlen már majdnem lemegy az útról
mondom akkor már ha ilyen előzékeny vagy akkor megelőzlek, le ne menj nekem az útról, a nagy igyekezeteddel
-
alvaro
senior tag
válasz
Steven #42604 üzenetére
Reggel is hideg volt, mínusz 2-4 fok a környéken
De hát csak nem alhatok a munkahelyemen
50-60 körül még egész elviselhető, néha még a 80-at is el tudtam viselni egy rövid időre, de ott már nagyon hűt a szél ilyen időben... de 25 kilométer az egész út, belefér, hogy lassabban menjek, és nagy forgalom sincs a 811-esen... -
Djuree
félisten
válasz
Steven #42583 üzenetére
vicces hogy mindenhol jó idő van, csak itt nálunk van 3 fok. 7végén is mindenhol 10 fok volt, nálunk 4
a héten megint 10 fok fölött lesz mindenhol, nálunk max 3
itt miskolc környékén mindig szar idő van. megint akkora köd van, hogy 2 méterre nem látok el
...és 10 napból 7 ilyen errefelé...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Steven #42257 üzenetére
Ez így van, jó is volt csak amikor 10x léptem át vele a megengedett sebesség 2 szerezés elgondolkodik az ember hogy kell e.
Sajnos nem lehet őket nem húzni, követeli, nem bírtam megállni hogy ne tépjem neki, és ez baj, csak egyszer kellett volna hogy belőjenek és belemosolyogjak a kamerába.
A mostanival ilyen gondom nincsen mert max 170tud végre és utazóba is 110-130 között kényelmes.
Fazerrel meg nem is mondom mennyit nyomtam hasalva a tankon.
Számomra felesleges az ilyen erő és tempó, nem azért mert nem mámorító érzés, az nagyon az csak a következményeit is viselni kell ha beleszaladunk.
Hát ezért váltottam! -
alvaro
senior tag
válasz
Steven #42114 üzenetére
Hát, reggel elég ütős volt, hogy kb. az orromig láttam néha a 811-esen
Most kisebb a köd.
Viszont leesett, hogy nagyon nem stimmelt valami idefele, taknyosnak taknyos az út, de annyira, amilyennek érződött, csak nem... hazamenet előtt lecsekkoltam, és tényleg: volt vagy másfél bar nyomásom az elsőben. Fölfújtam jó keményre, most sokkal jobban fogja az utat.... persze még mindig óvatosan járok-kelek.Viszont meglepve tapasztaltam, hogy most megérkezve munkába, a parkolóban 2 másik kétkerekűt is láttam: egy robogót és egy kis rendszámtalan 2T supermotót. Nem vagyok egyedül helikopter
-
zsoltee10
addikt
válasz
Steven #42083 üzenetére
idén mi csinálunk egy ilyesmi túrát párommal. kicsit több nap alatt, mert olyan már volt, hogy 1500km 3 nap alatt, meg 2000km 3 nap alatt, és alig maradt meg valami emlékül, csak rohantunk.
egyébként meg nem álmodozni kell, hanem nyeregbe pattanni.
Én ma is gurultam 100 kilit.
-
Kígyó
senior tag
válasz
Steven #42083 üzenetére
Az igen, ssp-ot se latok surun igy felmalhazva!
En is ugy vele egyebkent hogy a tura az olyan legyen, hogy 1 nap motorozas adott helyre, ott 2-3 nap pihenes, motorozgatas, utana egy nap vissza.
Az hogy 5 nap folyamatos motorozas, az mar inkabb szenvedes. Jobol is megart a sok nah. -
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #41995 üzenetére
Ugyanígy gondolom én is, még annó leírtam, de szerintem ez sem a legjobb alternatíva.
Gondoljuk végig, ok, lesz egy kiegészítő motoros (szigorúan 100ccm-es, teszkó robogóval, ami pont egy lepkefingnyivel erősebb, mint egy 50-es) oktatás, a B kategóriás jogsi megszerzésekor. Noh de, ezt boldog boldogtalannal lerakatnánk? Láttam én már 60 éves tanulót is, ő hétziher, h csak azért nem kapna B jogsit, mert ezt nem tudta megcsinálni. (Elmélet és gyakorlat.)
Teszem fel a kérdést, akkor legyen két féle B jogsi?! Egy amelyik csak autóra jó, egy meg amelyikkel lehet 125ccm-ig vezetni?! Ez már kusza nagyon...de ettől függetlenül továbbra is azt vallom, h, ha valaki 125ccm-ig akar vezetni B-vel, bizony valamilyen szintű elméleti és gyakorlati oktatáson vegyen részt!
Mondjuk engem aztán hidegen hagy, mert megvan motorra.
mod.
Smkp. rendszám;
Legelőször kb. 4 éve vetődött fel a köztudatban, aztán elsötétült a téma. De, kb jó 1,5 éve újra cikkeztek a honlapok, h bizony 2010-től minden smkp.-n rendszám (kis azonosító) tábla lesz.
Aztán különböző adminisztrációs problémákra hivatkozva ismételten el lett vetve az egész.
Több okból bonyolult.
Első sorba műszaki állapot. Szerintetek a falvakban található Simsonok, Babetták, Jawak, stb.-k közül hány felelne meg a műszaki előírásoknak?! Tán valamelyiken még patkófék van, nemhogy minimum dob.
Másik; a költségek.
Egy Babetta ára 8.000ft, de láttam már 5-ért is. Szerintetek aki ilyet használ, költeni fog ~ 20k-t, h levizsgáztassa és rendszámot kapjon? Vagy, ezek kivélek lesznek? Újabb kuszaság.Harmadik;
A már emlegetett 125-180/50-es robogók, amik - főleg Bp.-n tucatszám futkosnak.
Azokkal mi lesz? Innentől fogva pályamotorként funkcionálnak?..összességében nyilvánvaló, h kellene már ez, de higgye el mindenki, h nem olyan egyszerű ezt kidolgozni.
-
Djuree
félisten
válasz
Steven #41995 üzenetére
régen még bicajra is kellett jogsi, nagyfaternak még megvan
lehet nem is volt hülyeség. volt a tv-ben hogy elcsaptak egy biciklist, aki forgalommal szemben haladt az egyirányú úton. megkérdezták tőle milyen tábla volt kitéve az út elején. nem ismerte a behajtani tilos táblátpedig az ugyanúgy vonatkozik a bicajosokra is...
smkp-ra meg bőven kéne rendszámtábla... -
m3tr0
őstag
válasz
Steven #41986 üzenetére
Persze ebben is van valami, de bírom,hogy itt is a többség a rossz oldalát látja.
Mint már a totalcaros cikkekben is írták korábban illetve válaszolva egy hasonló gondolkodású olvasó levelére, leírták,hogy nem feltétlenül kell arra gondolni,hogy mindenki az úgymond lámák közül átülne egy 125 robogóra.Az, hogy meglenne a lehetőség, pl. mondjuk nekem,hogy nem egy 50-es szöttyögővel kéne keverni az úton úgy,hogy majdnem letol mindenki, hogy átüljön egy erősebb gépre amit tud kezelni is.
1997-óta van kismotoros jogsim, majd azután szereztem B-s jogsit, de pl. A-s jogsira nem adnék ki megint 100 ezret,hogy 25-ös robogóval járjak melóba amikor szép idő van.
Mellesleg, itt nincs szó arról,hogy ha 125-öst lehetne vezetni B kategóriával ,akkor arra se kéne rendszám. Sőt, legyen rajta, vállalom a műszakit, vállalom az esetleges különbözeti vizsgát is...Ennyi.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Steven #41736 üzenetére
Az elég rendesen folyik belőle, történhetett úgy is hogy megnézték a szelepeket és nem raktak új tömítést hanem ráhúzták vissza a régit, ott folyhat, de simán elfáradhatott valamelyik tömítés.
Ha az olajszűrőnél látod akkor próbáld meg meghúzni, lehet nincs rendesen meghúzva. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Steven #41735 üzenetére
Te, azért ez a szivárognál egy kicsit erősebb nem?
Ezért tartom patyolattisztán a blokkot is mindenhol, ha valami nem kerek azt azon nyomban látom, mert összeken mindent, ha meg mindig rittyós akkor ránézel hirtelen nem tudod megállapítani hogy sárkupac vizzel vagy olajal. nagyon nem mindegy... -
ALI_G
veterán
válasz
Steven #41329 üzenetére
Nagyon állat, vannak már jó cuccok.
Ha kötelező lenne (nem lesz, gondolj csak a rengeteg robogósra), akkor olcsó lenne. Most jól belőtték egy átlag protektoros bőrruha árára és mondjuk ezzel 2x akkora lehet az esélyed egy súlyos balesetet túlélni. Máris megéri az árát!De mint minden védőfelszerelés, mint ahogy a személygépkocsiknál is, nem tart örökké, egyre gyorsabban fognak vezetni (ennél őrültebben?!).
Van ennél kompaktabb, talán tavaly már közel végleges volt mint ez most. Az csak a nyaknál nyílik ki, és nem volt a motorra szenzor kötve, itt meg gondolom egy kábelt be kell dugni, ami egyeseknek zavaró lehet.
Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest