Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Integra
titán
"Nyilván, mert nektek van valós motoros tapasztalatotok."
pont ezért mondják nagyon sokan, ohgy így, ebben a formában nem.
ha rajtam múlna, nagy motorra senkinek nem adnék jogsit, amíg egy suzukis vagy hondás vezetés biztonsági tréningen nem vett részt, legalább az első szinten. most hagyjuk az árakat, pusztán a tréningről beszélek.
125-tel is piszok nagyot lehet esni, megy az már kellően gyorsan, hungárián elfeküdni nem annyira vicces. láttam már ilyen kis motorokat is ott aszfalton feküdni. -
hidd el több ismerősöm is robogózik ... és nincs igazad boldog boldogtalan ráül
Abban egyet értünk hogy jó lenne ha mindenki 125 ell rohangálna autó helyett viszont azzal nem , hogy ez ne legyen normálisan beszabályozva ... kell valami tanfolyam vagy akármi ami kiszűri a balfaszokat... a másik amit már mondtam ,hogy én már 50 re rá raknám a rendszám táblát ...
-
.mf
veterán
Úgy látom itt mindenki kalács-párti, s én is kérek egy karéjt
Egy robogó nem autó. Szerintem se jó a mostani rendszer, de én nem ebben látom a megoldást. Kéne valami olyasmi, hogy "R-kategóriás, azaz Robogó 200ccm-ig, tanfolyam és különbözeti vizsga B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek", ami csak egy rövid, gyakorlat-orientált tanfolyam (mondjuk 8-10 óra), a tanfolyam a vizsgával kijöjjön mondjuk 25-30k-ból. Na erre már azt mondanám, hogy oké. De ez a B-vel boldog-boldogtalan ülhet tényleges motoros tapasztalat és mentalitás nélkül robogóra, hát...
-
Aki anyira akar motorozni rakja le a a1! Amúgy meg én már a sima 50cc re is kötelezővé tenném a rendszám táblát és az a1 et... kevesbb lenne a lopás .... Amin változtatnék ,hogy legyen normális motoros oktatás! (Ami most van az szánalommal egyenlő ) akinek van b-s jogsija az mondjuk fél áron tehesse le(az a1 et ) ,de az ,hogy b vel ilyen 125 se rohangáljon a sok okostojás az nem biztos hogy jó ötlet...
-
yodamastah
őstag
A gyarto altalaban pontosan meghatarozza milyen olaj kell a vasba. Viszkozitas, minosites stb...
En ezzel megyek regota: http://www.olajexpressz.mol.hu/13006117.mol-dynamic-moto-4t-racing-10w-50-motorolaj.adatlap.html
Ez jo 4T quadba is, es ennek az olajnak lehet kudeni rendesen, enalam mar bizonyitott
Viszont lehet hogy egy quados topikba kellene ezt megkerdezni, hogy mi a tapasztalat. Meg nem artana megnezni a gepkonyvben hogy milyen viszkozitas passzol bele.
-
Maksifül
senior tag
Én a helyedben HJC sisakot vennék. Kéz alatt lehet kapni 17e-től felfelé már vadiújat, amit úgy hoznak be motorokkal együtt Olaszországból.
De boltban is árulnak idehaza HJC-t, válogathatsz kedvedre, mindenféle árkategóriában.
Én itt vettem -
feca81
aktív tag
hidd el,be fognak vizsgalni,es nem annyi motort,hanem jova ltobbet. csak simsonbol tobb van,es akkor meg hol vannak a robogok
hivatalosan azert vezetik be,h viszaszoritsak a lopasok szmat.mert ellopod a mocit,nincs az az isten,h azt megtalaljak.ha tudod a motoszamot,es avazszamot,akkor azt bejelented,felkerul egy listara.es ha veletlenul megallitja az embert egy rendor.aki meg is nezi ezeket a szamokat,es leellenorzi,na akkor tudjak megfogni a lopott motort. ennek az eselye kicsit,mert a rendorok nem allitanak meg segedmotorosokat,csak nagy ritkan.akkor is szemelyi,jogsi,biztositas,es mehetsz. ennyi.
ha va nrendszam,akkor regisztralva van a motorod.onnantol kezdve, mint az autot,nehezebb tisztara mosni. ezt a dolgot tamogatom is,csak attol felek mocskos sokba fog kerulni egy rendszamoztatas.lehet tobbe,mint a motor erteke...
az 50/125-rol meg nem tudom mit mondjak,mindket oldalon alltam.anno en is vezettem ilyen motort par evig.sosem voltam biztonsagban,mindig paraztam.en ugy erzem jo otlet volt,h kiszoritottam a jogsira,meg egy hivatalos motorra az osszeget. -
Allitolag az a nagy okossag, hogy csepptoltore kell rakni, amig nem hasznalod (Louisnal pl. van egy csomo, viszonylag olcso, pont ilyen celra kitalalt tolto).
Tapasztalatom annyi van, hogy az elso akksimat nem toltogettem, raadasul eleg ritkan hasznaltam a motort (addig is futott garazsban pihent), egy even belult meghalt is az akkumulator (fel lehetett tolteni, de par nap alatt magatol elvesztette a tolteset).
Csereltek, az is nekiallt ugyanezeket a jelensegeket produkalni. Ekkor kezdett el derengeni valami, vettem rendes toltot, ami tud csepptoltest is, amikor leallitottam a motort, azonnal ra is dugtam (a toltohoz jart csatlakozo, amivel a motorban levo akksit is lehet tolteni) es ezutan rendbejott az akkumulator (a multkor direkt megneztem, nem dugtam ra a toltore, de ket het allas alatt se veszitett lathatoan a toltesebol), most ket eves es semmi baja.Szoval szerintem erdmes tolton tartani.
-
qpakcovboy
őstag
Én is ma teszem el, amiket csinálok:
-alaposan letakarítom a láncot is és jól befújom
-felbakolom, és a guminyomást leengedem 1-1,5-re
-hűtővizet megnézem, hogy legalább -20 ig tuti legyen
-olajos ronggyal a kipufogót betömöm
- és természetesen kiszedem az akkut, amit szobahőmérsékleten tárolok és havonta egyszer rátöltök.Valamit kihagytam?
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest