Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- Fotók, videók mobillal
- Manga lányok és csupa képernyő a Nubia friss kagylótelefonján
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mobil flották
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 11 - népalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkaroly
senior tag
Ne haragudj de miért néznének rá a gépére a kínaiak? Ez már tiszta paranoia. Egyetértek azzal hogy a clean install célszerű dolog (nem csak Kína esetében), de csak azért mert szeretem beállítani a Win-t úgy ahogy én akarom. Itt inkább az a veszély hogy a valahogy rosszul csináltak meg valamit. Ha már aggódsz a megfigyelés miatt, inkább a Várban lévő idiótákra figyelj. Pegasus, stb... Hogy Beton.Hofi-t idézzem:
"Be-be-belehalok, milyen szabad ország ez
Anyámnak írok sms-t és az Orbán les" -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Itt a gond, mégpedig a gondolkodásmódban. Mi ketten abban különbözünk, hogy te azt mondod: nem vagy bűnöző és nem rejtegetsz semmit, tehát téged nem izgat, ha megfigyelnek. Én sem vagyok bűnöző és én se rejtegetek semmit, de kurvára nem tűröm, ha ennek ellenére valaki meg akarna figyelni. Én ezt szabadságjognak nevezem. A te hozzáállásodat is megértem, szíved joga, hogy ezt válaszd, de - szerintem - ezzel a mindenkori hatalom igájába hajtod a fejed, önként. Your choice...
Kiegészítés:
Azt írod, "Amíg nekem károm nincs ezekből" Mi van akkor, ha a gépedet zombiháló tagjává teszik és azzal támadnak mást? Te észre sem veszed, a gépidőd pár százalékát viszi csak el, de lehet, hogy a hackerek utasítására millió másik géppel egyszerre dosol valaki mást! Az rendben van?!?
-
szarnyasdino
junior tag
De pont ez engem kicsit sem érdekel ki néz rá a gépemre meg honnan. Semmit se rejtegeteg nem vagyok bünőző nincs mit titkolnom. Tegyék csak.Amíg nekem károm nincs ezekből azt tesznek a gépemmel amit akarnak.
Donki Hóte: 80%-a részvényekbe van nyugodj meg, erőteljes nyerőben. Csak az osztalék több mint amit egy év alatt költök mindenre

De hogy ON is legyen:
[ACEMAGIC S3A Mini PC: Ryzen 7 8745HS, 32 GB DDR5 és Radeon 780M most olcsóbban ~140K] -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Őőő... a kínai állami szintű megfigyelés nem azért van, hogy lenyúlja a 9 számjegyű összegedet, hanem hogy megfigyelje a földlakókat. Igen, az összeset. Márpedig ha a kínai gyárilag installált wint használod, nagy az esély rá, hogy a ferdeszeműek titkosszolgálatai ránéznek a gépedre. Én még a bios/uefi/firmware frissítésektől is tartanék...
(Amúgy nem nagy kaland, amikor eladtam a nagyszüleimtől örökölt budai lakást, én is elmondhattam - volna - magamról, de ahogy a közmondás is tartja: farkad hosszával, bankszámlád nagyságával ne hencegj!)
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Teljesen off itt ez, de a legnagyobb hülyeség bankban tartani 9 számjegyű összeget
A banki kamat röhejes még lekötve is, nekem akár ha 5 számjegyű összeg nélkülözhetővé válik, akkor rögtön befektetem
Erre vess egy pillantást, OTP részvény, 1 év alatt több mint 50 % hozam
Szabad pénzem fele ebben fial, természetesen van más jó befektetési lehetőség is... -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ez szíved joga, de az ide betérőknek azért hagyjuk meg a tájékozódás és a döntés lehetőségét. Én főképp ezért írtam, és igazság szerint simán az összefoglalóba raknám ezt a tanácsot (ha lenne).
Pedig nekem ott 9 számjegyű összeg van
Ez remek, és ahogy látom nem kenyered a tanácsok elfogadása, de azért nehogy rajtam múljon: én nem biztos, hogy ezt egy nyílt fórumon reklámoznám.
-
szarnyasdino
junior tag
Mindenki azt használ amit akar. Amíg semmi bajom belőle + 1 percet se áldozok arra hogy más windows tegyek fel.
Nem mellesleg egyes egyedül a banki infokkal tudnának mit kezdeni azt meg ha megszerzi bárki nem hiszem hogy azért teszi, hogy majd 20 év múlva használja csak..Pedig nekem ott 9 számjegyű összeg van
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Manapság érdemes az IT securityhez tudatosabban állni, és az "úgysem történhet semmi, már egy ideje használom" nem éppen a legjobb mód. Csökkenteni kell a támadási felületet, persze nem kell ettől napi szinten rettegni, de az olyan alap dolgokat, mint hogy nem használunk kínaiak által preparált operációs rendszert azt gondolom, hogy érdemes betartani még egy home usernek is. Remélem ezzel itt senki nem akar vitatkozni.
Nem feltétlenül arról szól a dolog, hogy ők galád módon direkt trójait tesznek az image-ekbe (bár ennek is jóval nagyobb az esélye, mint egy nevesebb gyártónál). Abba gondolj bele, hogy egy GMKTEC-nél (vagy bármelyiknél) milyen audit lehet, ki ellenőrzi egyáltalán őket, ők maguk megtesznek e minden elvárhatót azért, hogy a google drive-ra (már ez is elég vicces) felrakott imageket ellenőrizzék, és még lehetne sokáig sorolni.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Szerencséd van
Nekem volt pár problémám a GMKTec gyári Win11 Pro rendszerével. A legnagyobb gondom egy véletlenszerűen, de sajnos elég gyakran jelentkező lapozófájl hiba volt.
Aztán lehúztam egy gyári Win11 Pro telepítőt, Rufussal pendrive-ról feltelepítettem. A BIOS-ban lévő kulccsal rögtön aktiválta magát, azóta egyetlenegyszer sem jelentkezett a lapozófájl hiba
-
szarnyasdino
junior tag
Több mint 1 éve használom azt a windowst ahogy gyárilag érkezett, és minden létező helyre be vagyok lépve/jelentkezve, vásárolok netbank bankkártya adatok elmentése stb és még itt vagyok élek semmi se történt.
Rettegni persze lehet szíve joga mindenkinek... Anyumnak úgy vettek le pénzt a bankkártyájáról amerikába hogy soha a büdös életbe nem adott meg adatot neten és sose vásárolt neten) Szóval hidd el nem a windowstól kell parázni megszerzik máshogy a dolgokat (a hogyant ne kérdezd erre máig nem jöttem rá) -
crocy
tag
akkor meg nem a bioson/uefin van tarolva a windows key chuwieknal.
a 15 eves hp laptopom kidobta a kulcsot azzal a paranccsal.
mivel cleanelted az ssd-t, a win telepitövel? mert lehet az nem lat mindent es lehet pont meghagyta az a reszt amin rajta van kulcs. de ez csak feltetelezes. -
YxVs
senior tag
Ja, azt nem nyitottam meg.
Egyébként meg én olyat nem tudhatok, hiszen mindig is csak eredeti kulccsal aktiváltam, így nem kellett keresgélnem soha...
Erre a parancsra nekem sem ad kulcsot.
Mégis csak valahol a biosban lehet, mert én a win11 pro telepítéskor minden partíciót (helyreállítási, rendszer, stb) töröltem az ssd-ről. És mégis beaktiválta egyből telepítéskor.
A másik gépemen (Beelink S12 Pro), Registry-ből sikerült kiolvasni. -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Mert nem tudhatod mit tettek bele a kínaiak, náluk kicsit máshogy mennek a dolgok. Egy Dell/HP/stb.. esetén is megvan ez a lehetőség, csak nem mindegy, hogy ha kiderül, akkor a fél vezetés megy a börtönbe, vagy adott esetben állami utasítás, hogy így kell csinálni.
Én biztosan nem mernék használni semmilyen kínai zárt sw-t (általuk preparált oprendszert meg főleg) desktop gépen, amin netbanktól kezdve az ügyfélkapuig fut minden is. A kockázat így is marad az uefi-vel, abból az irányból is lehet injektálni dolgokat, de arra azért kisebb az esély, és könnyebben kiderülne.
-
zzola
titán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A kérdés inkább a miért ne?
-
crocy
tag
na mind1, en orakat ezzel tovabb nem szopok.
nem fogom töltögetni le a chuwi oldalarol a fos os image-t es azt tenni vissza hatha beaktivalja.
vmilyen hackelt verziojuk van. lehet a preinstalled verziot ra kellett volna ereszteni egyszer a netre, de nem akartam. mondjuk en is megnezhettem volna, hogy az be van-e aktivalva vagy kinyerni a kulcsot cmdvel.
ugyhogy figyeljetek arra, hogy ssd valtasnal lehet elveszik a win license.
vettem oem key-t, azzal beaktivaltam. -
crocy
tag
nah chuwikam ma megerkezett, de sajna nem tudom aktivalni rajta a win 11 Pro-t.

volt esetleg valaki, aki szenvedett ezzel?
ssd wipepal kezdtem, majd beraktam helyere egy uj ssd-t. es ugy ment fel clean install (rufus + hivatalos iso).
probalom kinyerni a kulcsot powershellel de blank sort ad ki. lehet megsem a biosba hanem az erdetei ssd-n volt tarolva a kulcs?
chuwi foruman is talaltam az en szitumhoz gyakorlatilag megegyezö issuet:
[link]de ott a linkelt docban nem talalok semmit.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nem tudom te mikor rendelted, és hogyan ment akkor (lehet hogy a ők intézték a vámot, most meg nem), nem nézted a trackingot? De végül is mindegy is, mert ez már a múlt.
Jelenleg az a helyzet, hogy október óta 5 ember zsinórban jelezte itt (jómagam ismerek még plusz kettőt aki nem ph-zik, és ugyanígy járt), hogy Hongkongból érkezett a rendelése, és neki kellett intéznie/fizetnie a vámot. Szóval ez alapján szerintem jogos a figyelmeztetés, ne olvassanak fals infót az ide betévedők. Lehet, hogy majd egyszer rendbe teszi a GMKTEC ezt, de addig szerintem nem ajánlott a de.gmktec.com-ról rendelni.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Gondolod meg se nézzük a trackinget, csak úgy hasra írogatunk? Hongkongból érkezik mindenkinek egyértelműen, repülővel. Teljesen normális az 1 hét, miért ne érhetne ide annyi idő alatt? Igazából 2-3 nap az egész, onnét, hogy a DHL-hez ténylegesen odakerül a csomag. Ráadásul ebből 1 nap volt az hogy itthon állt a reptéren a vámolás alatt. A DHL/Fedex sem azért vámolja, mert velünk ki akarnak cseszni, hanem azért, mert kínából érkezik a csomag, ennyi az egész.
Tehát újra: a de.gmktec.com NEM eu store.
-
YxVs
senior tag
Nekem is megjött tegnap a Chuwi AuBox.
Sajnos csak akkora tárhellyel jött, mint amennyivel megrendeltem.
Viszont nekem is van meglepi: van rajta OCulink port (a hátoldali USB-C helyén).
Mint utólag számomra is kiderült, 2 verzió is létezik belőle.
Aminek azért is külön örülök, mert így tudom bővíteni a tárhelyet, és nem fog elfoglalni egy slot-ot az OCulink-M.2 adapter.
105e-ért ilyen speccel, OCulink portos gép szerintem nem is létezik.
A Bluetooth driverrel viszont szívtam. Települt, de nem látott semmilyen eszközt, el kellett távolítani a drivereket, majd újra hozzáadni, és utána jó lett. -
SafE84
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Legutóbb (2 héttel ezelőtt) 8 nap alatt ért ide két csomagom is Kínából.
Én korábban a Banggod-ról rendeltem GMKTec M5 Plus-t és minden probléma nélkül megérkezett, nem kellett "ügyeket" intéznem. -
-
parfish
tag
Még egy utolsó fejlemény a gmktec rendelésemről. Jött egy levél a fedextől, hogy fizessem ki a 80$-os termék áfáját. plusz a kezelési költségeket amivel együtt a vége 11300ft kb. Átutalom, pláne mert nagyon tetszik a cucc, ennyi nem gáz.
-
5leteseN
őstag
Teljesen renden vannak az adatok!
A CPU max, 50GBps-ot tud papíron, de ez csak kb, labor-körülmények között, szerencsés esetben jön be.
Az SSD eredményei is jók, emléxem a korábbi Samu-SSD értékeimre, teljesen hasonlók voltak.
Mivel ez a CPU csak PCIe3.0-át tud, jobb max.-érték nem is lehetséges.
Kis hűtés karbantartásokkal (+-"tuninggal") 1000-évig, +1-2...
-
YxVs
senior tag
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy az olyan vasakon, ahol nincs dedikált OCulink port, nem biztos, hogy teljes, 64 Gbps PCIe 4.0 x4 sebességen fog menni az M.2 > OCulink adapterrel. Érdemes olyan GPU dokkolót választani, amin van redriver, így nagyobb az esély, és az sem mindegy, hogy milyen adapterrel próbálkozol. A kolléga M5 Plus-án sincs OCulink port, ráadásul PCIe 3.0 az M.2 foglalat, tehát max 32 Gbps lehet a sebesség.
-
zzola
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
-
zzola
titán
Ma megérkezett a GMKTEC M5 Plus 16/512, R7-tel. Friss WIN ment fel rá, 3-4 drivert kézzel kellett feltennem (wifi, BT meg 2 AMD-t), de a korábban linkelt driver gyűjtőoldalról le tudtam tölteni.
Teljesen rendben van az egység, gyors és csendes is, viszont ennél jelen van a "coil whine" effektus, sajnos. Elég zavaró, hallani a cicergést. Vagy inkább olyan, mint egy notebook HDD amikor teker egyfolytában.
-
pamesz
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én is így használom! Azért szeretem, mert ha vinni kell, elég a minipc, a 780M bőven elegendő szokott lenni, itthon meg mehet egpu-val.
-
tlala
addikt
Ennyit tud ez a WD Black SN7100 1TB SSD a GMKTec K11-esemben.
-
YxVs
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én fogok...

Már megrendeltem mindent hozzá, de még semmi sem érkezett meg. -
BiP
nagyúr
válasz
5leteseN
üzenetére
ha már szóba jön az eGPU, azt a ryzen mellé is oda lehet passzintani. És mindenképp extra költség.
Addig viszont az AMD a jobb GPU miatt praktikusabb választás egy koca játékosnak.Vagy ha gyereknek veszed sulihoz, de néha akar kis minecraftot vagy valami egyszerűbb nem AAA játékot.
-
szarnyasdino
junior tag
-
5leteseN
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Viszont, ha a játék terület is "játszik", akkor a szerényebb/nem-túlárazott Intel, +a Thunderbolt4-be eGPU kombínáció sokszoros FPS-teljesítményt adhat (a VGA-tól függően), és akár fejleszthető lehet, ha maradt még a CPU-ban.
Egy(-két) gondolatot érdemel ez az irány szerintem.
Ha pusztán CPU-IGP, akkor az AMD irány nyert, egyértelmű!A kérdést a Melyik-játék(ok)/Hány-FPS körülmény döntheti el!
...+ természetesen a $-/€-/HUF-mennyisége!
-
zzola
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Értem.
-
Az általam augusztusban vett GMKTec K6 gép is Lengyelországból jött, akkor 6 nap alatt itt volt, szóval nem dropshiping a szállítás

Miért nem tudod elfogadni, hogy most karácsony előtt lelassul a csomagküldés

November 14-én rendeltem valamit az EMAG-tól (nem EMAG-ról, hanem EMAG-tól!), akkor 5-10 nap szállítási határidőt írtak, de most módosították dec. 6.-ára, pedig az itthonról jön.
-
pigster
senior tag
Igen, h255 processzor van benne.
Ahogy nézem, a GMKTec K8, K8 Plus, K11 és K12 is 780M GPU-t használ és a processzorok teljesítményének tekintetében van kb. 10% eltérés, meg az esetleges bővíthetőségben. Szóval, ha játszani szeretnék, akkor nagyjából ugyanazt tapasztalom majd?
Azt nem tudom, hogy mennyire számít ezeknél a gépeknél, hogy 32 GB vagy 64 GB RAM van bennük? Érdemes evvel foglalkozni?
És a nagyon nagy kérdés: érdemes egyáltalán az AMD processzoros gépeket nézni vagy az Intelt? Valamiért az AMD-s megoldásokra "fókuszálok". -
volandy
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Okkés!
Köszi! -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
drkovge
csendes tag
válasz
parfish
üzenetére
[link]
Ez szerintem sokkal jobb vétel.
323 €, amiből lejön 50 € kedvezmény. R7 8745, 780M GPU. Igaz csak 16 GB RAM + 512 GB SSD, mondjuk nekem 1 TB SSD-vel jött.
Nagy venti az alján, alapon 1000-1500 rpm között pörög, gyakorlatilag hangtalan. Terhelés alatt kicsit felpörög, de bőven vállalható. -
parfish
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én pár hete vettem meg a k8 pluszt a gmktec eu oldaláról 32gb rammal és 1tb ssd-vel. 436€-ért. Szerencsére semmi vám nem volt és utána nem sokkal jött a ram emelkedés is, szóval ha csupaszon veszem, már biztos belecsúszok. A gép egyébként nagyon jó, a hűtés volt a gyári pasztával kissé problémás max terhelésen (90-93 fok), de ezt a ptm7950 teljesen megoldotta. 12-15 fokot csökkent és pár nap után még lejjebb ment 1-2 fokkal a hőmérséklet idle és terhelés alatt is. az külön vicces, hogy a fedél levétele is 2-3 fok mínusz idle hőmérsékletben, de teljesen mindegy, hogy 30- vagy 32 fok. A ventilátor gyakorlatilag hangtalan, a teszteken kívül soha nem hallom.
-
zzola
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szállítás: január 5-10.

-
válasz
volandy
üzenetére
Ha most kellene vennem miniPC-t, akkor innen vennék egy GMKTec K8Plus gépet Ryzen7 8845HS procival, Radeon 780M iGPU-val (a gép Lengyelországból jön, tehát vám/Áfa kérdés fel sem merülhet).
Az aktuális ár 417 - 60 azaz 357 dollár, vagyis 118 ezer forint.
Szépséghiba, hogy a RAM, SSD és egyéb alkatrész árak megugrása miatt ezért a pénzért csak egy barebone verziót kapsz, itthon kell bele venned LPDDDR5 RAM-okat és SSD-t (bár az már szokott lenni mindenkinek otthon a fiókban).
Augusztus-szeptemberben ezt a konfigurációt 16 GB RAM-al és 512 GB SSD-vel meg lehetett venni 115-120 eft-ért, itt a topikban is van olyan, aki behúzta anyiért

Sajnos BF ide, SingleDay oda, az alkatrész árak emelkedése miatt most jóval drágább minden, mint fél éve volt

-
szarnyasdino
junior tag
válasz
volandy
üzenetére
Mivel nekem már van mini pc-m így nem vezetek listát mi mennyibe kerül milyen márka stb. De azt látom hogy a 780M-es variánsok már elég olcsón kaphatóak.
A fent már leírt triora naponta érdemes fellépni..rendeljkinait.hu
kinatech.hu
tesztarena.hu
Annyi biztos nincs az a dolog ami miatt én 140 ezerrel többen fizetnék pár % előnyért -
volandy
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Tudnál említeni egy-két példát?
-
tlala
addikt
válasz
pigster
üzenetére
Úgy tűnik, hogy ez is megkapta a K11 nagyon jól sikerült hűtőrendszerét, és persze a még combosabb procit.
Sokan nem is gondolnak bele, hogy ezeknek a túlzsúfolt mini pc-knek mennyire fontos eleme a profi, átgondolt hűtőrendszer. Na pont ezt nélkülözik a legolcsóbb noname csimicsumi gépek - aztán érthető a panasz a visító hűtőventilátorokról.
Szerintem ez itthonról, számlásan, magyar ÁFA-val nem rossz ár rá - pláne, amikor kell is az ÁFA-s számla.
Keress youtube-on tesztelős videókat róla - egy valódi teszt többet mond, mint hogy nekünk mi a véleményünk róla (látatlanban).
-
pigster
senior tag
A GMKTec K12-ről ( https://www.blacktip.hu/Mini-PC-GMKtec-K12-Ryzen-7-H-225-16GB-255-32GB-RAM-1TB-SSD-WIN-11-Pro-in55984 ) van esetleg valakinek valami tapasztalata, véleménye? (Tudom, ez egy magyar link, de itt legalább teljesen hivatalos számlát kapok, nettóban kb. 225 ezer Ft)
-
csontosek
csendes tag
Gyanítom, hogy az AI lufi által generált RAM piaci pánik miatt drágulnak a PC-k.
-
crocy
tag
rendeltem en is egy chuwi aubox-t, de I9-Intel Core i9-13900HK procival.
aki szinten intellel kerte, megnezne pls pontosan milyen RAM-mal jött?
(DDR4-6, MHz ?)
neznek hozza mar most +16GB RAM-ot. -
BiP
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Mert 1. vagy letöltöd kiválasztás nélkül az első opciót (Windows® 10/11 Drivers) és hagyod, hogy detektálja, feltegye, (For use with systems equipped with AMD Radeon™ discrete desktop graphics, mobile graphics, or AMD processors with Radeon graphics. )
vagy ha az alsó menüből választasz, akkor nem 780M-et kell keresni a VGA-k között, hanem processzort kell választatni.
És ott lesz majd a letöltések között a vga drivere is. (Adrenalin) -
hahakocka
őstag
Ott néztem csak nem találtam 780M eset az volt a fura na majd újra nézem.
Eddig mindig mindenféle AMD s annó Nvidia drivert megtaláltam. Mindig azt választottam ki amilyen VGA éppen megvan pl most még mindig az 5700 as. Csak nem találtam a 780M est.
Nekem 32gb s Ninkear volt 110e 780M el meg 8745HS el 1 TB SSD vel. Csak sajna a memóriák persze 4800mhz esek nem az átlag 5600mhz ez a hátránya de olcsó volt. Gyárból érkezett vadiúj
-
csontosek
csendes tag
Sziasztok!
Ez jó vétel szerintetek? [link] -
hahakocka
őstag
A 780M drivert honnèt szedjen le? Az Amd nèl nem talàltam annó. Lett egy Ninkear mini pc win 11 pro van rajta de majd csak pèntek vagy szombat tudom megnèzni tesztelni.
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem kár belekeverni a képbe a Windows 11 körüli problémákat, mivel az kb bármelyik gépen előjöhetnek, nincsen hozzá köze, hogy drága "nagy" gyártó vagy adott esetben "kicsi" olcsó kínai - mint pl nálam is tette a Beelink SER8 (R7 8754HS) vagy előző PC-m (R7 5700G) esetén, ami miatt végül Linux került rá, és láss csodát, utána semmi gond nem volt egyikkel sem. Nyilván tudom, hogy nem mindenki tudja/akarja megugrani a Linuxot más-más dolgok miatt, viszont a kérdező torrentezésre, média lejátszásra FHD-n, és néha office-ra szeretné használni. Na erre, ha gondja van a Win11-el, bármelyik GUI-s Linux disztro alkalmas lesz és a hw bőven elég rá.
-
volandy
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tudnál ajánlani, hogy milyet vegyek?
-
válasz
volandy
üzenetére
Őszinte legyek? Amennyiért árulják, annyiért nagyon nem

Ez ugyan már nem az engem jól megszívató 8th sorozatú Intel procit tartalmazza, de sajnos dupla annyiba kerül mint egy DDR5 RAM-al szerelt, lényegesen jobb teljesítményű AMD procis és Radeon780M iGPU-s GMKTec miniPC

-
volandy
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Úgy árulják, hogy rajta van a Windows 11 Pro.
-
volandy
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Akkor ezek szerint nem javaslod egy Lenovo ThinkCentre Neo 50q 12LN001YHX Számítógép konfiguráció megvásárlását?
-
drkovge
csendes tag
Igen a Chuwi-hoz nekem sem ment fel alapból a WLAN driver, meg pl. a TPM-hez sem, pedig a legfrissebb Win11 telepítő volt. Viszont a Chuwi oldalán a serialt beírva le tudtam tölteni egy driver pack-et, amiben mindenhez is volt driver. A chipset és a VGA nem a legfrissebb volt, azt az AMD oldalról utána még frissítettem.
-
pamesz
tag
Az elmúlt hónapokban telepítettem pár minipc-t. A Gmktec-ek voltak a legkezesebbek. A gyári win telepítő szinte talált mindent amit kell, utólag csak pár chipset drivert kellett leszedni az AMD oldaláról. Viszont a sokat fent említett CHUWI-val is volt dolgom. 6600-procis változattal. Na ott már a telepítés sem volt egy élmény, nem látta a wifi kártyát. Muszáj voltam rj45-öt dugni bele. Utána órákat szívtam a bluetottoh-al. Mindenre találtam megoldást, de ezt egy hétköznapi ember feladná. A Gmktec ilyen esetben felhasználó barátabb.
-
Szerintem egyébként nincsen semmi gond egy 8th gen Intellel - 100x inkább egy régebbi, de normális gyártótól vásárolt eszközt választanék, mint egy olcsó, ki tudja meddig megy mini gépet.
Ezzel erősen nem értek egyet

Nekem a mostani noname GMKTec K6 gépem pont egy "nomális" gyártó gépét váltotta. Egy I5 8900T procis Lenovo M920Q Thinkcentre gépet cseréltem le, mert már televolt a hócípőm, hogy az elméletileg Win11 kompatibilis proci és alaplap minden másnap a telepítés 98%-ánál belehal az aktuális Win11 frissítésbe és egy ilyen kép feldobása után fél óráig állítja vissza a frissítés előtti állapotot

A Lenovo eléggé márkás gép, ennek ellenére februártól augusztusig pont fél évet kínlódtam a problémával, háromszor újratelepítettem a Win11 különböző verzióit, aztán augusztusban elegem lett és megvettem a GMKTec K6 gépet és azóta semmi szoftveres, vagy hardveres problémába se ütköztem

-
BiP
nagyúr
válasz
maxisama
üzenetére
Én Asrock N100m alaplapra építve csináltam nast. mATX, beraktam egy sima ATX házba, (az volt otthon), de kényelmesen elférnek a vinyók.
De N100-as proval létezik még az N100DC-ItX és Asus ASUS PRIME N100I-D D4 alaplap is.
Ha meg kicsi ház kell, kereshetsz matx házat, amibe fér vinyó, sőt, a DC tápos lapok itx-esek, itx házba is rakhatod. Toronyhűtő meg nagy vga nem fogja a helyet foglalni úgyse.
-
Sziasztok!
Van egy problémám, amiben szeretnék segítséget kérni:
Plex média szervernek szeretnék egy dedikált gépet, viszont szeretném, ha tudnék beletenni 2-3 sokterás HDD-t is, nyilvánvalóan a Blu-Rayről rippelt filmjeimnek ÉS nem szeretnék synology NAS-t, stb-t.
Na most, az idevágó tény, hogy annyira nem vagyok profi, hogy egymagam összehozzam a telepítést, konfigolást, így youtube tutorial mentén szoktam ezeket megoldani. Ebben a témában viszont általában olyan hardverek szerepelnek, amik miniPC-k, pl. N150, amibe nyilván nem tudok tenni HDD-ket.
Szóval most jön a konkrét kérdés: tudok olyan konfigot összerakni, ami valami miniatx, kis házzal, ilyen mobil procival, mint egy N150?
Köszi, ha irányba tudtok tenni
-
azbest
félisten
Ezek a normál procis, laptop soc-szerű megoldások teljesen "szabványosak". Ha spécibb (szerveres / workstationos) lan van rajtuk ahhoz kellhet külön letölteni drivert az inteltől vagy realtektől, de amúgy a win11 kb fel szokta ismerni a legtöbb hardvert alapból ezeknél. Az amd procinál meg az amd oldalán lévő driver pakk kell kb csak azon felül.
Azokkal volt / lehet gond, amik tabletes procit használtak / használnak és spéci buszon, sdio-n át vagy más megoldással vannak öszekötve tabletes alkatrészekkel. Azoknál volt szívás, hogy nem ismerte a win és külön driverek sem voltak hozzájuk, csak amit a gyártó adott, ha adott és nem csak előtelepített win-be volt hekkelve.
A kínai minipécéknél inkább az lehet gond, hogy bios frissítések nem várhatók hozzájuk, ha valami bug van valahol benne, akkor lehet úgy is marad. De átlagembernek amúgy sem nagyon kell biost frissíteni és márkásabb laptopoknál is jó, ha 1-2 frissítés jön ki a sima consumer készülékhez, üzeleti vonalon szokott lenni rendszeres update rájuk.
-
Azért még odáig nem jutottak, hogy saját soc-okat tegyenek bele networkre, audiora, stb..-re. Nálam csak két GMKTEC van perpill, de mindegyik mainstream eszközökkel operál (realtek, broadcom, stb..).
Azt azért mindenkinek tanácsolnám, hogy a rajtuk levő Windowst gyalulja le, és ne töltsön le semmit a gyártótól. Nem egy nagy ördöngösség azt az 1-2db dirvert letölteni az eszközgyártó hivatalos oldaláról, amit a Win nem talál meg (vagy ha az nincs meg, akkor jó bármilyen megbízhatóbb hely).
GMKTEC esetén amúgy az ssd wipe után simán települt a szűz, MS-től letöltött magyar Win11 és az online aktiválás is ment egyből. Csak a BT drivert kellet telepítenem, minden mást megtalált a Windows (illetve ha jól rémlik az AMD driverekből töltöttem le frissebbet, mert volt).
-
scream
veterán
Szerintem egyébként driverek tekintetében egész jó a dolog - ha a Windows magától nem is mindig, mindent talál meg, általában a gyártó valamilyen módon biztosít letöltést hozzájuk - sokszor pl az előretelepített rendszere is már rárakják, ahonnan lementhető.
Inkább a hosszabb távú fejlesztések/javítások fw/BIOS/UEFI szinten, ami elmarad.
-
zzola
titán
Ezekre a kínai mini PC-re a Win11 talál drivert? Vagy úgy kell vadászni a neten. Mert az egy dolog, hogy olcsó a HW, de minden működik is? Pl. Chuwi?
-
scream
veterán
válasz
csabi324
üzenetére
Szerintem egyébként nincsen semmi gond egy 8th gen Intellel - 100x inkább egy régebbi, de normális gyártótól vásárolt eszközt választanék, mint egy olcsó, ki tudja meddig megy mini gépet.
Értem, hogy van, aki már akár 1+ éve is használ Chuwi-t, de ugye kérdőjel, hogy vajon a 2. évet is megéli-e. Ameddig egy Dell/Lenovo/HP USSF-nél tudott már, hogy bírják. De nyilván, egy több éves üzleti használt cucc vs új consumer termék. Én biztosan üzleti irányba hajlanék - torrentet, filmet lejátszani FHD-n egy régebbi Intel is ugyan úgy tud, mint egy valamivel frissebb AMD.
Amúgy, a konkrét linkelt gépet nem venném, mert használt termék, használtan meg HA-ról olcsóbban találsz, jobb konfigurációval ugyan abból a modellből.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- BestBuy topik
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB RGB DDR4 / 1TB SSD
- 27% - APC BGM2200-GR 2200VA UPS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- i5 10600/ RX5700XT/ 16GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- NetApp FAS8200 NAF-1601 AFF-A300 Controller disk nélkül
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest