Hirdetés
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pamesz
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én is így használom! Azért szeretem, mert ha vinni kell, elég a minipc, a 780M bőven elegendő szokott lenni, itthon meg mehet egpu-val.
-
pamesz
tag
Az elmúlt hónapokban telepítettem pár minipc-t. A Gmktec-ek voltak a legkezesebbek. A gyári win telepítő szinte talált mindent amit kell, utólag csak pár chipset drivert kellett leszedni az AMD oldaláról. Viszont a sokat fent említett CHUWI-val is volt dolgom. 6600-procis változattal. Na ott már a telepítés sem volt egy élmény, nem látta a wifi kártyát. Muszáj voltam rj45-öt dugni bele. Utána órákat szívtam a bluetottoh-al. Mindenre találtam megoldást, de ezt egy hétköznapi ember feladná. A Gmktec ilyen esetben felhasználó barátabb.
-
pamesz
tag
Köszi a tanácsokat! Hát, én beszéltem rá őket, hogy legyenek fehér perifériák😅 már nem csinálok segget a számból. Nézelődök, hátha lesz jó színben. Van ott most egy CHUWI 6600H procival. Nekem van CHUWI laptopom, vagy 7 éves a cucc. Teljesen hibátlan azóta is. Lehet rámegyek arra. Simán lehet, minipc vonalon is jók.
-
pamesz
tag
Sziasztok! Idősebb rokonoknak szeretném lecserélni a régi számítógépüket egy minipc-re. Teljesen általános felhasználás a cél. Mivel én megszívtam a GMKtec eu-s oldaláról való rendeléssel, kerestem egy Minisforum UM680-at Aliexpressről, lengyel raktárból. Az eladó 3 hét után feladta a hitegetést, így visszakértem a pénzem. Viszont, most nincs nagyon időm ismét kivárni 3-4 hetes szállítást. Tudtok valahonnan 130 ezer környékén barebone minipct, ami megérkezik 1 hét alatt, és lehetőleg világos vagy fehér színű? Sajnos a szín fontos, mert a perifériákat is frissítettem, amik fehérek lettek, mivel az UM680 fehér lett volna. Azért választottam az UM680-at, mert olyan gépet akarok nekik, amivel legalább 10 évig nem lesz gond.
-
pamesz
tag
Ma nekem is meghozta a futár a vámkezelt GMKtec csomagot. Én semmit nem fizettem, valaki kifizette a 80 dollár ÁFA-ját, 7140 forintot. Igaza volt a kínainak😀. Nem tudom hogy csinálták, én már nem is számítottam kézbesítésre. Most települ a win11. Ami más a k8 plushoz képest, az a táp. Ahhoz múltkor nagy téglát adtak. Ehhez a k11-hez, most egy kis picike volt csomagolva. Azon kívül ugyanaz a csomag. Tényleg nem zavaró az RGB világítás, teljesen jól mutat az asztalon. Telepítek mindent, és teszt

-
pamesz
tag
Hosszas levelezés után, amiben már a kínai fenyegetett, hogy amennyiben visszaküldöm, levonja a 200-300 dollár visszaküldési díjat a visszatérítésből, ez lett:
Dear customer, our logistics provider has submitted the necessary documents and paid the customs duties. Your package is now awaiting delivery. Thank you.
Sincerely,
GMK Customer Support
Ha megint kamuzik, akkor tényleg megy vissza a csomag, és indítom a PayPal-es refundot. Na de már tényleg bocsi a sok OFF-ért. -
-
pamesz
tag
válasz
parfish
üzenetére
Én ugyanebben a cipőben járok mint Te, annyi a különbség, hogy én most kaptam meg ugyanezt a levelet, hogy meg is érkezett a csomag. A 80 eurós fizetési kötelességedet rosszul értelmezted. A 79.9 Euró az a kínai által megadott csomag értéke. Elvileg ez után kellene befizetned a 27% ÁFA-t. Viszont itt bukik meg a dolog, ugyanis a VÁM bekéri a bizonylatot, hogy mennyit fizettél. Ugyebár az nem 79.9 Eur. Én pont emiatt leveleztem a kínaival, hogy így nem kérem a csomagot, mire ő írta, hogy nyugodjak meg, vegyem át és majd ő kifizeti a 79.9 27-százalékának különbözetét. Én esetemben ez lenne a K11 410 Eurós árának 27 százaléka, plusz vámkezelési díj, cirka 50 ezer FT. Na ebbe ugye nem mentem bele, írtam, hogy írjon egy paritás számlát, amin az áll, hogy ő, mint feladó fizet minden felmerülő költséget. Erre visszaírta, hogy nyugodjak meg, rendezve van minden, csak vegyem át. Erre most kaptam az email, hogy megérkezett a csomag. Szívás. Most azt csinálom, hogy kitöltöm a vámkezelési megbízást úgy, hogy a feladóra terhelem a költségeket, aztán meglátjuk mi lesz. VPID számot egyébkét 1 nap volt igényleni a NAV-os mobilappban.
-
pamesz
tag
válasz
Darkness1
üzenetére
Elvileg csak ÁFA van és kezelési költség, mert az informatikai cuccokra nem kell vámot fizetni. Viszont ez így, akkor is szívás. Jelen esetemben a K11-re kellene még fizetni 50k HUF-ot. Írtam a supportnak, hogy vagy kifizeti, vagy megy vissza a csomag és full refundot kérek. Kíváncsi leszek mit ír.
-
pamesz
tag
-
pamesz
tag
Sziasztok! De.gmktec oldalról rendelt k11-et megfogta a vám. Kínából érkezik nyomkövetés szerint. Ez már a második rendelésem az oldalról. Az elsőnél semmi ilyen nem volt. Szerintetek mit tegyek? Írok a supportnak, hogy vagy fizetik a vámot, vagy visszakapják a csomagot. Az a kérdés, mikor kapom vissza a pénzem.
-
pamesz
tag
Hát igazából úgy összességében. Nem terveztem leváltani, de ha már így alakult, akkor miért ne alapon. Csak kíváncsi voltam, van e jobb. De akkor lehet berendelek egy K11-et. Remélem az RGB ventik világítása kikapcsolható. Honnan most a legjobb rendelni? Legutóbb a német oldalról rendeltem euróért. Most a dollár árfolyama sokkal barátibb. Esetleg felbukkant egy újabb megbízható alis reseller?
-
pamesz
tag
Sziasztok! Egy GMKtec K8 plus gépem volt az elmúlt pár hónapban. Maximálisan elégedett voltam vele, de a családban bekrepált egy gép, és odaadtam helyette. Most keresek tőle erősebb, de árban nem sokkal durvább barebone gépet. Mit ajánlotok? Jól gondolom, hogy a K11 nem lenne nagy előrelépés? Másik gyártó esetleg? Egy dolog kell legyen a gépen, az pedig az oculink csati.
-
pamesz
tag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Szia! Nekem volt ilyen jelenséggel Asus ROG laptop is, most mini PC vonalon GMKtec K8 plus van, ami szintén néha csinálja. Engem is baromira bosszantott, sajnos nem tudtam vele mit kezdeni. Most eddig még nem zavart. Olyat olvastam valahol anno, hogy a tekercseket kell megmozgatni óvatosan, nehogy letörjön a forrasztás. Én nem próbáltam.
-
pamesz
tag
Kevesebb mint 2 hét alatt megérkezett a K8 plus a német oldalról rendelve. Elsőre nagyon pici, és erős cucc. Tettem rá egy win 11 PRO-t, hasít rajta minden. Mondhatni MAC élmény. 64GB RAM-ot tettem bele, és 1 terrás SSD-t. Az illesztőprogikat a GMKtec oldaláról szedtem, akkor láttam van ott előre konfigolt win is a letöltések között. Egy dolog nem tetszik, a bekapcs gomb világítása, de ez már csak az én bajom.😅 Tényleg iszonyat csendes gép, nálam a WIFI is tökéletes. Később egpu-t tervezek rá kötni.
-
pamesz
tag
válasz
zmaster
üzenetére
Szia! Én is hasonlókat tervezek, viszont nekem nem számít a külcsín. RTX 4060 TI 16GB kártyát néztem ki, ott talán nem lesz nagy veszteség az oculink sávszélessége miatt. Én olyan dockolót néztem, ahol a táp is kényelmesen elfér. Viszont horizontális kivitelt én még nem láttam. Csak olyat, amint egymás mellett van a táp és a kártya, állítva. Te milyen GPU-t tervezel?
-
pamesz
tag
-
pamesz
tag
Sziasztok! Aki már rendelt a GMKtec oldaláról, az általában mikor kapott nyomkövetési számot?
-
pamesz
tag
válasz
atoszmester
üzenetére
Szia! Te tényleg nagyon jó áron lenne, de én minimum Radeon 780-al keresnék. Ahogy néztem a teszteket, a 680 fele teljesítményben. GMKtec K8 plusz lesz szerintem a befutó, csak még azt nem tudom honnan. Nemrég megjelent EU-s oldaluk is. Rendelt már onnan valaki? Most olyan ~150 ezer forint lenne barebone. Diana store eltűnt aliról.
-
pamesz
tag
Sziasztok! Szerintetek mi most a bestbuy minipc? Barebone is lehet, minimum radeon 780 legyen benne. Illetve, honnan érdemes beszerezni?
-
pamesz
tag
Sziasztok! Honnan érdemes most gmktec gépet rendelni? Minimum radeon 780 legyen az integrált GPU-ja. Simán lehet barebobe is, de ahogy láttam, elég jó cuccokat pakolnak bele, így lehet megéri mondjuk 32/1tb-vel rendelni. A K8 plus modellt néztem egyébként ki. Alin megvan a Diana eu store, ott most ~178 lenne a barebone. Van ettől olcsóbb?
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Pixel 7 pro 128/8
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Még egy kérdés, honnan érdemes bele rendelni RAM-ot, illetve SSD-t? 2x16-ra gondoltam, illetve 1TB-re. Melyik magyarországi webshop most a legjobb? Vagy árukereső, és ami épp a legolcsóbb?