Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Multibit #1763 üzenetére
De, szeretem hasznalni. Egy dolog viszont kimaradt az eredeti kommentembol. Az amazonon fellelheto kinai dobozokat nezegettem, meg hozza a servethehome ajanlasait. Viszont sokat ok sem teszteltek. Arra lettem volna kivancsi, hogy azokbol van-e itt a topikban tesztelt, ajanlott?
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Multibit #1741 üzenetére
Volt nasom. Akkor megfelelt de ma már gyenge és lassú lenne ( torrent letöltés). Abból egy olyan ami megfelelően erős az rohadt drága. Meg őszintén én Windowsal akarom használni mert szeretem és nagyjából ismerem. Igazából ennyi. Eddig is minipc -t használtam egy HP 800 G1 mini -t és sosem volt problémám vele. Ez amit most vettem hp prodesk 600 g4 dm megszívatott de most már legalább tudom mi a probléma.
-
azbest
félisten
válasz
Multibit #1723 üzenetére
a másik, icipici és eléggé zárt házú n100-asomnál meg full átterveztem a házat és egy nagyobb tömegű borda, plusz a másik oldalról beszívott levegő már vállalhatóvá tette. Bár ott az integrált ramnak nincs hőmérséklet adata, csak a gyári m.2 sata kamu hőmérős ssd-t mikor átcseréltem nvme-re, akkor látszott, hogy fő a feje
Azóta láttam, hogy valamelyik cég csinált másabb házú változatot is, valsz ugyanolyan elrendezésű alaplappal, amin több szellőzőrács volt.
Szal igazából tényleg nem sok kell nekik, de valami kell. Bár ssd-k közt is eléggé nagy különbség van. Amik nekem vannak kicsi ssd-k, azok közül a samsungok elégg forróak, a micron és kioxia ssd-k közül találkoztam kellemesen hűvösekkel jó teljesítmény mellett.
-
Kobe
veterán
válasz
Multibit #1111 üzenetére
A Home Assistant NAS alatt csak containerből futtatható, ami azonkívül hogy rohadtlassú a HA OS-hez vagy sima klienshez képest, nem támogatja az addon-okat és a Zigbee-s dongle-t sem. Vagyis futna futna csak épp semmire sem tudnám használni mert olyan motyóim vannak amihez addon kell és zigbee
így ha külön NAS-solnék (ééérted
) a vinyókkal akkor legalább még 1 doboz kellene a HA-nak is, ami nekem a telekom tv box, apple tv box, stb mellé már túl sok, lassan a csilláron is valami külön szar lógna....
-
Kobe
veterán
válasz
Multibit #1108 üzenetére
Nem akarok 4-5 kulon boxot a lakasba, NAS nak, Jellyfin servernek es Home Assistant servernek
inkabb futtatnam 1 miniPCrol az egeszet, tekkntve hogy a NAS 3-4x annyi es cserebe a procija annyiszor lassabb is, ha nem 10x
ha nem 3.5, a 2.5 is mukodokepes lehet ha van legalabb 2 ilyen slotja -
azbest
félisten
válasz
Multibit #1053 üzenetére
hát van benne kockázat és ha elromlik, akkor kínai vásárlásnál nem biztos, hogy sikerül cseréltetni, vagy magas postaköltsége lehet.
#1052DaVE-1
a bios verziót azért megnézed, csak kíváncsi vagyok rá, hogy neked a legfrisebbel jött-e vagy mással? Akár a bios fő képernyőn is talán mutatja vagy például hwinfo64 progi is kiírja a motherboard részen. -
ugyes
senior tag
válasz
Multibit #1034 üzenetére
A feliratkezelés gyorsítása régi cpu-kon is működik majd. A hdr tone mapping nem megy 11th gen intel cpu alatt, ha windows-t használ. Ha linux lesz, akkor megy a 8th gen cpu-kon is.
Ami nem megy, az az av1 dekódolás.
Abban van igazad, hogy ha 11th gen vagy felette választ, akkor hosszabb ideig lesz ok a gép és több variációs lehetősége lesz a használatára. -
griffin90
tag
-
azbest
félisten
válasz
Multibit #304 üzenetére
persze, az lesz a terv, hogy pfsense vagy opnsense kerül rá - a legfrisebb verzió elvielg támogatja már mindkét fajtából ezeket a nic-eket. Már van két fapados tplink "smart" switch is mellé, amivel vlan-okat lehet használni. A dual internet kapcsolat miatt keresten min 4 portosat, hogy ne kelljen már a bejövő net oldalra is vlan kezelő switchet tenni egy dual portos router elé
A win csak egy gyors próba, hogy össze tudjam hasonlítani a sebességadatokat másokkal.
Egyébként úgy látom van rajta 5 gpio pin pár is, csak kellett kis idő, míg megtaláltam melyik táblázat melyik. Ja és 1.25 pwm 4pin sys fan aljzat is van, lehet tervezek bele terelő csatornát és venti tartót, a biosban be lehet állítani hogy csak akkor kapcsoljon be, ha nagyobb terhelésre bemelegszik. Bár valsz normál terhelésnél nem lesz gond.
Munkahelyen használtunk apu 4d2 gépet (nem tudtak beszerezni 4d4-et akkoriban) pfsense-sel és egész jó volt. Csak az egy szálon futó openvpn-hez nem volt az igazi a proci ereje, mert az új becsatlakozó kriptografikus kézfogásakor egy pillanatra megakasztotta a meglévő kapcsolatok forgalmát, pedig az is hw gyorsított elvileg.
A másik, aktív hűtéses kis műanyagházas t8plus lesz a win/linux desktop mókagép.
#303 SunMount3r: nem kell szétszedni és újrapasztázni, én azért tettem ezt, mert teljesen szétszedtem, hogy lefotózhassam, lássam teljesen minden részét, mert erről a változatról nem volt kép az interneten. Ez egy célhardver, akinek desktop kell, annak bruttó 140 dolcsi (magyar 27% áfával) körül szoktak lenni műanyag házas, aktív hűtéses gépek rendszeresen. A t8plus nagyon mini gép sem melegszik aktív hűtéssel. Nettó 100 dolcsi alá meg nem hiszem, hogy mostanában mennének az árak, mert a sok éves régi fajták sem sokkal olcsóbbak. Ahogy írtam múltkor, ki lehet fogni rammal, ssd-vel együtt is néha annyiért.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #206 üzenetére
Az egy full passzív hűtésű gép, amiket mi linkelgettünk azokban azért van aktíva hűtés is. Meg az sem mindegy hol van az SSD elhelyezve benne. A GTXTech-esben pl. felül van, a proci meg alul. És még egy kis borda is elfér a housing alá az SSD-re. Amúgy pl. Samu 980, gyors, mebízható és nem is melegszik.
-
aszamóca
aktív tag
válasz
Multibit #204 üzenetére
Gondolom alapfelhasználáskor, (mikor net-ezek) nem fog annyira melegedni, mondjuk filmezésnél egyelőre FHD-nál tartok, nincs 4K aminél nagyobb számolási teljesítményigény kell. De ha egy Quake3 megnyomorítja, az mondjuk már gáz.
Vagy alapból nagy az áramfelvétel ezeknél?Köszi mindenkinek a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- ASUS ROG játékos gépezet a vörös oldalról
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest