Hirdetés
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloo79
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Érdekes a cikk szövegezése...
Vagy én értek félre valamit?Az ACEMAGIC M1 mini PC az egyik legerősebb GPU-t adja
vs.Ami jó hír, hogy a processzorban lévő GPU jelenleg a 4. legerősebb, vagyis az integrált grafikus vezérlők (iGPU) felső kategóriájába tartozik.
Gyakorlati szempontból a teljesítménye egy belépő szintű dedikált videókártyáéval vetekszik, mint például az Nvidia GTX 1050 Ti, vagy a laptopos MX450.
Hátööö... Mmmkay...
Na, ez jó hír, nálam is az első lenne, hogy Linuxot pattintanék fel rá.
Én mondjuk a K12-re Proxmoxban is gondolkodtam, de akkor már a 64 GB RAM-os verzió lenne jobb.. az pedig mostani áron 720 € ...
Szóval még gyűjtögetni kell...
-
syler123
veterán
Most kezdek áttérni a Gmktec K12-re. Azt kell hogy mondjam, hogy sebességre nagyon kellemes. Igazából alig van hangja. A fogyasztása idle 9-10W, youtube videó közben 17-20W. Nem melegszik és a Linux Mint nagyon szépen megy rajta, nem kellett telepíteni semmit. Windowshoz kellett volna a BT és Wifi-t telepíteni, de nem tettem fel, mert úgyis a Linux nálam az alap.
-
zsela
tag
Köszi srácok, majd beszámolok, ha megszületett a végső döntés
-
szarnyasdino
junior tag
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Még az AZW Technology brandjei, amik kimaradtak: Beelink, Trigkey, ZeroCut, IPC.
-
-
zsela
tag
Köszönöm szépen mind a kettőtöknek
Ezen a kérdésen talán átsiklottatok: Egyébként a GMKtec-en kívül van még olyan kínai márka, ami ajánlott? -
-
zsela
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi a választ!
Lehet félreérthető voltam, az előre telepített Win11-et mindenképp leszedném, mert nem bízok ennyire a kínaiakban. A kérdés inkább az volt, hogy az újra telepített Win11-en mennek-e a frissítések, tehát hardweresen ténylegesen ott van-e a TPM.
Illetve ezek szerint a K12-höz is jár licensz kulcs?A K12 valóban jobb, de most kicsit utánanéztem a memória és SSD áraknak és majdnem leestem a székről
Úgyhogy lehet a büdzsébe csak az M6 fog beleférni, bár jobban bíznék a saját magam által vásárolt memória és SSD modulokban.Egyébként a GMKtec-en kívül van még olyan kínai márka, ami ajánlott?
-
azbest
félisten
válasz
syler123
üzenetére
attól függ milyenre állítom biosban is a teljesítményt. Amúgy a gyártói oldalon 95 vagy 100 celsius max hőmérsékletet írnak. Notebookos procik, engedni is szokták őket terheléskor a max közelébe. Ha üresjáratban meleg az gond, de terhelve normális.
Az ssd és ram hő problémásabb szokott lrnni, de ezeknél van külön nagy venti nekik.
-
syler123
veterán
Érdekes amúgy, mert valamelyik videóban nem volt kihagyva R15 valahol meg igen. A lényeg amúgy az hogy működik, feltettem a Win11-et. Mondjuk eléggé melegedett frissítgetve a Win11-et, ilyen 68 fokokra is felment és min 50 volt, de ez lehet az MX4 hibája is, nem ma lett felbontva

Stabil, nem kapcsol ki. Szerintem lemondom a visszaküldést és elfogadom a 14eFt refundot. Amit újat küldenek sem lesz jobb.
Nálad milyen idle és terhelt hőfokok vannak? Jó lenne tudni milyen hőfok a normális, mert gyári pasztával nem próbáltam.
-
azbest
félisten
válasz
syler123
üzenetére
Nekem is van gép, amin elég ökörhugyozás és multiméterrel megmértem, nincs e zárlat, mielőtt bekapcsoltam. De szerencsére nem volt gondom. Picit látszik, hogy nem tökéletesen párhuzamos minden az m7-es gépeimben [link]
Azt nem tudom, hogy nálad az tényleg hiányzik -e, ha esetleg van review videóban vagy máshol kép róla, össze tudhatod hasonlítani, hogy másnak megvan-e. Nem mindig tesznek rá gyárilag sem mindent a boardokra, több változata is lehet.
Na itt újrapasztázós részen látni, hogy gyárilag alapból nincs ott az egyik r15-ös. Szal az nem para.
Azért is olcsóbbak ezek a kínai gépek, mert lehet a minőségbiztosítás nincs olyan szinten, mint a nagyobb márkáknál. Előfordulhat hibás darab vagy hogy nem olyan szépen van kivitelezve a forrasztás.
Ha egyébként jónak tűnik, akkor szerintem nem érdemes visszaküldeni így már. De egy részleges refundot a javításért cserében próbálhatsz kérni.
-
Nekem GMKTec K6 miniPC-be rakott 2 TB-os SSD-vel megy a torrent server fél éve 7/24-ben, egyelőre se a miniPC, se az SSD nem problémázik.
Amelyik miniPC-n gyárilag fent van a Win11, arról jobb ha törlöd a gyári rendszert és nem frissítésekkel kínlódsz, hanem teljesen tiszta új Win11-et telepítesz rá

A K12-es PC-t venném a helyedben, ebben 3 db m.2 aljzat van (az M6-ban csak kettő) és a memóriasebesség is nagyobb (5600 > 4800), viszont RAM-ot és SSD-t neked kell bele szerezni.
-
zsela
tag
Sziasztok!
A mini PC témában frissen elmerülve szeretném a tanácsotokat kérni.
Van egy régi Synology NAS-om és mostanában azon gondolkodom, hogy le kellene cserélni egy újabbra. Viszont elég drágák az újak és ekkor merült fel bennem az ötlet, hogy inkább egy min PC-t vennék helyette, mert azt összességében több mindenre tudnám használni.A NAS-t jelenleg a következő dolgokra használom:
- Fájlok biztonsági tárolása (családi fényképek, fontos dokumentumok) és ezek felhő tárhelybe való szinkronizálása a redundancia miatt.
- Torrent szerver futtatás.
- Videó lejátszás TV-re DLNA-val.Ezek közül amit nem biztos hogy jól meg tudna ugrani a mini PC az a fájl tárolás és szinkronizálás, mert az SSD nem biztos hogy szereti a folyamatos írás-olvasást és a hosszú idejű tárolást. Erről mi a véleményetek?
A másik kérdésem pedig a Windows 11-hez kapcsolódik. Sok kínai csoda előre telepített Win11-el érkezik, viszont a vásárlók közül sokan írják, hogy nem megy a frissítés az előre telepített rendszereknél, ami akár a TPM hiányára is utalhat. Van ezekben a mini PC-kben TPM?Erre a két típusra szűkítettem le nagyjából a kínálatot:
- GMKtec M6 Ultra
- GMKtec K12Minden véleményért hálás vagyok
-
-
syler123
veterán
Most nézem, hogy kondit írtam, nem a kondi, hanem az egyik fojtótekercs (induktor) a VRM-nél.
Elnézést a kép minőségéért, csak már azt hittem szétvágom, azért készült ilyen fotó. Gondolkoztam, hogy mi legyen, mert garis ugye, jeleztem is az Alinál, de még küldözgessem külföldre... Mostmár megy szépen. Lepucoltam, újrapasztáztam, de nem telepítettem már, mert nem volt kedvem vele foglalkozni. Össze vissza áll minden kondi, mosfest stb, tisztára bazári az egész, csoda hogy működik.

-
syler123
veterán
Ezt megnéztem kifújtam sűrített levegővel. Viszont most szétbontottam teljesen, rajta fekszik a bordán és ha az ethernet felöli oldalon megnyomom a sarkát, akkor is bekapcsol... Én a ramnál nyomkodtam, de a ház miatt lehet azt a részt is megnyomta, de most így lecsupaszítva a ramnál nyomkodva nem kapcsol be, csak ha a másik oldal sarkát nyomom meg. Próbálom kitapintani mi a baj

Lehet a hűtőborda összezár valamit és amikor elmozdítom megszűnik a zárlat, ezt még leszedem.
-
syler123
veterán
Megérkezett a GMKTec K12. Szerencsémre egy hibás darabot fogtam ki, szóval jobban jártam volna, ha a Gigabyte-ot választottam volna. Kíváncsi leszek, hogy fog működni a refund aliexpressen. Akkor kapcsol be a gép, ha nyomom a ram slotot vagy annak közelében az alaplapot.
-
Casti98
tag
válasz
Casti98
üzenetére
Sikerült kiválasztani pár modelt, ti melyiket ajánlanátok?
Blackview [link]
Acemagic [link]
Árban ugyan az, de egyéb tulajdonságok, minőség, megbízhatóság, csendeségbe lehet különbség? Kb ugyan azokra lenne használva, általános pc-s dolgok, a mostani pc-t nem használom ki, így azt eladom és egy ilyen kis gép elég lenne alap dolgokra, minimal játékkal mondjuk LOL.
-
BÜDÖSLÁB
tag
Igen, most néztem hogy valaki(K) már szét is szedték és 2 Tb-os ramot tettek bele. Ez vajon a garancia elvesztését hozza, vagy sem. SSD ház+ 2tb-os SSD lehetne még egy megoldás. En attól tartok hogy a kínai csodák ideig óráig működnek aztán meg az egész csak fejfájás lesz.
-
scream
veterán
válasz
BÜDÖSLÁB
üzenetére
Én nemrég váltottam SER8-ról (tudom, SER9 volt a kérdés), M4 Mini-re és nem bántam meg.
Ami engem a cserére késztetett az egyrészt az alvó állapotban random venti felpörgések, illetve az alvó mód Windows alatt (hogy ez most SER8 specifikus, AMD specifikus vagy egyéb, azt nem tudom) - ezekre a Mini megoldást nyújtott: hangtalan, egyből ébred, ébredés után nincsenek anomáliák.
Tárhely tény, hogy nem sok, de már vannak megoldások, hogy Apple ár alatt bővíteni lehessen legalább.
-
BÜDÖSLÁB
tag
Macmini M4 vagy beelink ser9. Az apple nagyon kevés tárhelyet ad és nevetségesen drágán adja a további tárhelyet. Ser 9 kínai, garancia hogy van ezekre, bele forrasztot ram, koppintot apple design.
-
Asgeloth88
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ettől félek én is, pedig tavaly október/novemberben tök jó áron voltak, csak akkor még nem foglalkoztatott a dolog
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
Asgeloth88
üzenetére
Ezekre is fog majd hatni a drágulás sajnos, így nem hiszem hogy nagymértékű akciózás lesz még ezekre.
-
Asgeloth88
csendes tag
Sziasztok,
Először is BUÉK!
Szerintetek ez a gép [link] megéri a 230 eur-t vagy érdemes még akcióra várni illetve alternatívát keresni? Sokat agyalok, hogy elegendő lenne-e az n150-es gép, de csalogat az erősebb teljesítmény.
Jelenleg plex szervert, home assistantot váltana ki, mert a régi nasom lassú már, de nasnak meghagynám. Viszont gondolkozom vm-ekben is, mert szeretek itthon programozni és saját magam üzemeltetni saját felhasználásra db-t is vagy n8n-t. Illetve még gondolkozom, hogy a home assistantot bővítsem whisperrel.
-
ImACeltic
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
AtomMan G7 TI amit néztem felújítottként. Nekem tényleg csak arra kéne, hogy elfusson az AC Odyssey meg a hasonló 5-10 éves játékok akár csak felskálázott 4K-ban 60 fps-el, max beállításokkal. RT-t nem várok el persze.
szarnyasdino
Félek, hogy a PS6 is megissza ennek az áremelkedésnek a levét csúsztatás vagy nagy áremelkedés módján. -
szarnyasdino
junior tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Steam gépére ne várj. Az már amikor bemutatták kb 600EUR alatt nem lett volna a tudása alapján. Így meg hogy mind a ram mind az SSD árak emelkedtek. Erősen kétlem hogy 300K alá be fogják rakni... De a gond az ha teszem azt lesz ilyen 350-400 akkor meg annyit nem ér meg a tudása alapján így halva szület meg a gépük. Várni kéne ,de sok helyen ilyen 2027-28-at írna az ár balhé végére...addig meg nem fog a valve várni.
Érdekes lesz hogyan fog alakulni az biztos -
5leteseN
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Teljesítmény szempontból biztosan!
Egyébként konkrétan melyik felújítottnál?
Mert a berakott címen csak általánosságban mutatja a felújított MiniPC lehetőséget.Én egyébként egy ilyen "felújított MiniPC, +(felújított elemekből) eGPU" összeállítástt raknék össze magamnak(lehet ez is lesz AI/MI-re
)!

Ez a leginkább költséghatékony, és egy új csak-MiniPC-s beszerzéssel kapott teljesítménnyel összehasonlítva nagyágrendileg fél-áron, dupla+ VGA-teljesítményt kapsz!
Minimum!Vagy első lépésben egy combosabb felújított MiniPC!
...ami szerintem biztos nem lesz elég!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
5leteseN
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
A "MiniPC +eGPU" összeállítás a Te Barátod!
Ha a kicsit újabb -még "csak"-PCIe4.0-ás kapcsolattal rakod össze, akkor kb. az új 5060-ig bármit tehetsz az eGPU-ba.Használt, megbízható tápegységgel és szintén használt VGA-val meg "gombokért" többet fog tudni, mint a jelenlegi (bármelyik,akár sok-milliós,) legjobb IGP-teljesítményű MiniPC. A megfizethető MiniPC-knél meg fényévekkel gyorsabb lesz, még mindig féláron(se, használt/megbízható elemekből)!
"Optikailag": Egy MiniPC-s dobozka, +mellette egy (Ali-s beszerzésű) 2xakkora eGPU-s dobozka, benne a táppal.
"Ennyike!"
-
ImACeltic
őstag
Yt-n írták egyik videó coverjén, hogy a Radeon 890M a leggyorsabb igpu. A videóban az AC Valhalla 1080pben mediumon 50 fps futkosott, szóval ez alapján nekem erősebb gpu kell egy igpu-nál.
szarnyasdino
Tehát 400K alatt ne is keresgessek. Vagy várjam a csodát, hátha "olcsón" jön a Steam Machine? Bár ilyen ram árak mellett..... -
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
A Steam Machine elültette a gondolatot a fejemben, hogy milyen fasza lenne nekem a PS5 Pro mellé egy ilyen Mini PC amin a PS5-re nem újra kiadott/patchelt régebbi játékokkal tudok játszani a TV-n kb plug and play módon. Gondolok itt pl ME Andromeda, Mafia Remake, AC Origins/Odyssey-re. (Tudom, az AC-k kaptam 60 fps patchet, de a grafikai beállítások kb mediumra szorultak a PS4 verzió miatt.)
Ha a Steam Machine ára az egekben lesz, 300K+, akkor van olyan Mini PC alternatíva amivel a fenti játékokat tudom futtatni natív vagy felskálázott 4K60-ban max beállítások mellett és 300K alatt van?
-
mcharles
csendes tag
Szasztok!
Egy régi (AMD II X3, 3.30 GHz, 4Gb ram) gépem van, alapvetően böngészésre, film nézésre. Helyette vennék egy mini pc-t, amig lehet viszonylag olcsón.
Szerintetek jó lenne egy bmax b5 a pro, GMKtec NucBox M5 Ultra vagy GMKtec NucBox M5 Plus? Illetve nem sokkal drágább a Nucbox M7 Ultra AMD Ryzen™ 7 PRO 6850U Radeon 680M grafikus vezérlővel.
[link]
[link]
[link]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vagy én értek félre valamit?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)