Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez egy midi, de mini, vga kártya méret , lehetne kicsi házban, külső táppal mini. Még kisebb is lenne mint egy minipc + eGPU
Gyakorlatilag eGpu méret
Egy itx házba tettem, mert jól néz ki, alu, és olcsó volt, és jó hűtéshez sok venti belefér.....De a fő sodor nem erről szól, hanem egy Tunderbolt 4-esnek hirdetett miniPC ről, ami el van tolva, nincs Thunderbolt 4 , az AMD BC250 csak meg lett említve, mert párhuzamosan azzal is foglalkozom.....
azbest
Tudom kábelfüggő is, de ilyen alap feladat, hogy egy nvme tokot felismer, az teljesen alap, ugyan az a tok+kábel másik jól működő Inteles gépen megy 50 megabittel -
Tiszában vagyok, hogy időnként félrebeszélnek, van hogy 3-at is megkérdezek, de csak egyik mond igazat

(Perplexity simán mondta, hogy a ASMmedia Toolssal le lehet menteni az FW, flash előtt, minden féle más verziót töltetett le, File menüről, ini editálásról hablatyolt, de sehogy sem ment, megkérdeztem a ChatGPT-t az meg kerek perec mondta, hogy direkt tiltott a lementés... elment előtte 2 órám vele
Gemini rávett hogy használjak Ryzneadjot az AMD B250 finomhangolására, 3 óra kínlódás után kiderült, hogy nincs is Linux bináris, de sima fordítás sem segít, mert a PSP 5 APU nem támogatott, aztán a forráskód átírás után, lefordítva ment, de úgy is csak egyféle módon finomhangol. De a hibakersésben és a forráskód átírásban segített és csak összejött (de a fordításhoz Bazzite-n meg kellett a ChatGPT mert csak konténerben ment az immuntable miatt)De időnként jó tanácsot ad, és biztosan jobban fogalmaz angol hivatalos levelet, mint én, természetes elolvasom és értelmezem amit ír.
Egyébként jelenlegi árak mellett, 1 TB SSD, és 32GB DDR4, majd annyi, mint amennyi a gép került, és ki lehet bírni USB 4.0 nélkül, de ezért nem hagyom, mert utálom ha hazudnak.....
#2750Donki Hóte
Ha Eu warehouse, az már Európa, Európai törvényekkel, Max Ali elrejti, nem adja ki. -
syler123
veterán
-
-
BÜDÖSLÁB
tag
Igen, most néztem hogy valaki(K) már szét is szedték és 2 Tb-os ramot tettek bele. Ez vajon a garancia elvesztését hozza, vagy sem. SSD ház+ 2tb-os SSD lehetne még egy megoldás. En attól tartok hogy a kínai csodák ideig óráig működnek aztán meg az egész csak fejfájás lesz.
-
Szerintem egyébként nincsen semmi gond egy 8th gen Intellel - 100x inkább egy régebbi, de normális gyártótól vásárolt eszközt választanék, mint egy olcsó, ki tudja meddig megy mini gépet.
Ezzel erősen nem értek egyet

Nekem a mostani noname GMKTec K6 gépem pont egy "nomális" gyártó gépét váltotta. Egy I5 8900T procis Lenovo M920Q Thinkcentre gépet cseréltem le, mert már televolt a hócípőm, hogy az elméletileg Win11 kompatibilis proci és alaplap minden másnap a telepítés 98%-ánál belehal az aktuális Win11 frissítésbe és egy ilyen kép feldobása után fél óráig állítja vissza a frissítés előtti állapotot

A Lenovo eléggé márkás gép, ennek ellenére februártól augusztusig pont fél évet kínlódtam a problémával, háromszor újratelepítettem a Win11 különböző verzióit, aztán augusztusban elegem lett és megvettem a GMKTec K6 gépet és azóta semmi szoftveres, vagy hardveres problémába se ütköztem

-
-
hahakocka
őstag
Elvileg ugyanaz az alapja van hogy ezt hozza be rá kb. Beelink a magja kb.
Persze nem egy az egyben de az alapjai azonosak elvileg.
Legalábbis ezt találtam a neten. Most lett is probléma de ez szerintem tápkábel kontakthiba gyanús. Volt hogy 1-2 percig volt jó azt elment kikapcsolt volt hgogy 45 percig s fel is raktam még gamet is pedig rá. S ha hozzáértünk a tápkábelhez vagy feljebb raktuk az asztalra jó lett majd 10 perc múlva elment a gép megint. De ezt holnap le tudjuk tesztelni. HDMI kábelt 2-3 at 2 monitoron 1 tv-n teszteltük nem az volt a gond. De visszacseréli a srác ha gond van azt mondta még megnézzük holnap vagy hétfőn. Ez is kínai külföldről érkezett. Lehet biztosabb ha itthoni boltból veszed bár az is Kínából jött az tuti csak sokkal drágább amúgy. Mert oda azonnal vissza tudod vinni ha gond van. Ezt egy hétig tesztelte egy teszter srác aki ilyeneket és rollereket is elektromos bicajt is MINI PC ket is tesztel. S e srác barátja adja el ezen dolgokat mert ő ilyenekkel nem foglalkozik a munka és tesztelés és egyebek mellett. Kint voltam s magam vettem át amúgy. A srác megbízható a hardverapró szerint teljesen mielőtt valaki írná! Ez amúgy 109e Ft volt és ugyanez 170-180e volt asszem külföldről amúgy. Ez is ugyanaz csak 8745HS kb ugyanaz mint a H255 -
-
Azt meg lehet csinálni, hogy berakok egy SSD-t (a második slotba, vagy egy külső SSD házba), letöltöm erre a Win11 ISO-t, aztán kikapcsolom a gépet, ezt az SSD-t berakom az első slotba és utána erről installálódik a Win11?
Vagy hogy a leggyorsabb telepíteni egy új Win11-et?
-
azbest
félisten
sőt, némelyik gyártó gépeinél még a barbone (ssd nélküli) gépnél is beaktiválódott a win, mert egy kaptafára csinálták a regisztrációt a gyártónál vagy ki tudja hogyan működik ez.
A gmktec gépeimnél egyébként nem aktiválódott be magától olyan gépen, amivel nem jött win gyárilag
Bár egyedi sorozatszámot vagy hasonlót a biosban sem láttam az alaplapjukhoz, csak a fizikai matricákon.De ha minden kötél szakad, akkor használt liceneszet nagyon olcsón lehet venni. A kínai telepítésű win sem hiszem, hogy jobb licensszel érkezik.
-
azbest
félisten
úgy általánosságban az ssd-k terhelés alatt max 2-8W-ot ehetnek egyenként. Attól függ melyik ssd mennyit eszik. A csúcs, desktop gépekbe szánt ssd-k 8W körül vagy a gen5-ösök lehet többet is ehetnek. Ha csak malmozik, akkor valsz kevesebb, mint egy W-ot fogyaszt.
Ha majd win alól megnézem őket, akkor tudom összehasonlítani a korábbi fogyasztással terhelés alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Intel Xeon E3-1265L v3 (4 mag / 8 szál / 45W ) // 32 GB DDR3 (4X8GB) // ASRock Z97M Anniversary
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Dr. Chatgpt nem szentírás, elég gyakran sületlenségeket ír, persze, aki valamennyire is ért a témához rögtön tudja, hogy mi az ami nem okés.