Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Nagyon jól tetted. Ennyiért kb.ajándék. És köszi a visszajelzést, hogy valóban jó még az ár.
Mennyi idő alatt érkezik meg?Úgyhogy merem ajánlani Csabi324-nek is. Ne gondolkodjon N150-ben 70e-ért, főleg, hogy üres.
(60ért itt hardveraprón lehet kapni 16/512-es N150et).
Nekem van itthon egy épített N100-asom, szépen elviszi a NASt, keveset is fogyaszt, de napi használatú gépre nem javasolnám. Egy erősebb core2quad teljesítményét hozza azért, caak modernebb köntösben.
Egy Ryzen 6600H megeszi reggelire. -
BiP
nagyúr
20euróért megéri cserélni, de ez még az áremelkedés előtt volt. Most már nem biztos, hogy azért a 15%-ért érdemes annyit költeni.
De most komolyan elgondolkodtam, hogy 71ért vegyek-e egy ilyet. Gyereknek tök jó lenne. (Kár, hogy nég nem kaphat gépet, 1-2 év múlva meg ki tudja...)
-
atoszmester
tag
Sziasztok,
Nem teljesen idevaló a kérdésem, de talán belefér.
Adott egy mini PC, ami a gyári töltőjével (DC csatlakozón keresztül) nem akar elindulni.
De ha USB4-en keresztül adok neki tápot egy Baseus 100W-os töltővel, akkor működik.
A feszültség értékek és s teljesítmény is stimmel (a különbség elhanyagolható)A kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható egy GaN töltő ilyen célra?
Értem ezalatt azt, hogy ezeket a töltőket nem biztos hogy arra tervezték, hogy mondjuk 8 órán keresztül üzemeljen.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, tudása?Előre is köszi a válaszokat!
-
BiP
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ha jól értelmezem a friss cikket, most 71e, ami még mindig brutáljó. [link]
-
zzola
titán
[Testing Single vs Dual Channel DDR5 on a mini pc, does it make any difference?]
CHUWI UBox Mini PC AMD Ryzen 5 6600H-et teszteli.Azt mondja, az iGPU teljesítményét tolja a meg a dual chanel. Illetve, hogy működik 16+8GB-tal is, ha eltérő időzítésű modulok kerülnek a rendszerbe, akkor a lassabb beállításai érvényesülnek (szerinte).
-
Darkness1
aktív tag
Nemrég belefutottam ebbe a videóba, amiben a Beelink Mini PC gyártást mutatják be. Lazán kapcsolódik a topichoz, de gondoltam belinkelem, mert azért érdekes.
-
azbest
félisten
válasz
drkovge
üzenetére
az egyébként csak a régi játékoknál számít valsz, amelyek lekérik, hogy mennyi a video ram és esetleg nem akarnak elindulni, ha keveslik. A modernebb programok már nem így nézik, mert az integrált gpu dinamikusan foglal használat közben, nem muszáj odaadni az egészet.
Amúgy a gfx configuration nem az az advanced alatt? [link]
-
drkovge
csendes tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tegnap kicseréltem a Ryzen 7 Chuwi Aubox-ban a 16 GB RAM-ot 2 db 8 GB Samsungra (ugyanúgy 5600 MHz), a memória sávszélesség majdnem duplázódott és GPU benchmarkban kijött a kb. +40% FPS

Azt olvastam, hogy BIOS-ban lehet definiálni, hogy a GPU mennyi RAM-ot használjon, a Chuwi BIOS-ban én ilyet nem találtam... -
bh
tag
válasz
csabi324
üzenetére
A gyors munkafolyamatokat garantálja egy DDR5 típusú RAM memória, amelynek mérete 0 GB. Ez foglal el az egyébként rendelkezésre álló 1 db-ból. Az adatok tárolásához és a programok telepítéséhez a(z) ASUS NUC 14 Essential NUC14MNK150 összesen 0 GB szabad tárhelyet kínál.
-
csabi324
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi a linket.
Itt legalább összetudom hasonlítani a procikat.
Nem érdemes olyan gépet választani ami tudásban 6600h alatti procival van szerelve? -
csabi324
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
És erről mi a véleményetek?
link
Külföldről nem nagyon szeretnék rendelni. -
-
válasz
csabi324
üzenetére
Egy gyorsabb, korszerűbb processzort

-
szarnyasdino
junior tag
válasz
csabi324
üzenetére
Már volt 70 ezerért is
Egy éve még 110K-ért vettem ilyen SOC-ú rendszert. Még játékra is tökéletes. (Nyílván van ami el sem indul és játszhatatalan bármilyen beállításokkal,de pl a Crysis Remasteredet ezen vittem végig nem LOW-on és nem 720p-ben.. le is döbbentem mondom mivan 
-
csabi324
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A 6600h mit jelent pontosan?
-
csabi324
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Arra nem elég amire én akarom használni?(Böngészés, YouTube,office,torrent)
Támogatja a win11 is. -
azbest
félisten
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
ez tényleg ssd nélkül jött és neked kellett beszerelni egyet?
Csak mert, ha ugyanolyan, mint a firebat t8 plus, akkor az ssd alatt van wifi és ha az antenna nincs jól bedugva, vagy rövidre van zárva valamivel, akkor lehet nem lesz jel.
Ha jól emlékszem a firebatban melegragasztóval rögzítették a bedugott wifi antennát pont ezért. Más gépnél, hasonló elrendezésnél például szivacsot tettek rá, hogy helyén tartsa a betett ssd-nek támaszkodva. -
-
ImpersonatoR
addikt
Vett / használ valaki esetleg egy ilyen csodát ?
[link] Acemagic T8-PLUS N100 (16+0) Silver
A wifi részét hogy lehet működésre bírni ?
Elvileg egy ilyen van benne "realtek 8852be wireless lan wifi 6 pci-e nic"De nekem nem lát semmilyen wifi hálózatot hiába raktam fel a drivert hozzá
Vagy nem jót raktam fel hozzá.
-
zzola
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
CHUWI UBox Mini PC AMD Ryzen 5 6600H 16GB DDR5 512GB SSD Windows 11 Pro
Végül ez lett, pofátlanul alacsony áron, ~184€ volt. -
scream
veterán
válasz
csabi324
üzenetére
Fontos lenne tudni, hogy mennyi a keret, van-e méret limit, használt vagy új, itthoni forgalmazótól garanciával vagy külföldről is jó, stb.
Amúgy első körben én használt piacon (HA) körülnéznék a kisméretű gépek között, ott is az irodai/üzleti USFF gépek körében (Tiny/Mini/Micro), mondjuk 8. gen Intelektől felfelé. Ezek keveset fogyasztanak, általánosságban nem sikít a venti bennük, normális driver/BIOS támogatás, van videókimenet (HDMI/DP).
-
csabi324
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy mini pc-t amit alap dolgokra használnék:
Böngészés,office,torrentezés(1000mb/s internetem van).
Belső tárhely mindegy mert külső ssd-re szedem a filmeket.
Igazából csak a torrentezés az elsődleges szempont. -
baloo79
tag
Nálam ezekre az s.click.aliexpress.com-os linkekre nem jön be semmi a böngészőben...
"A kapcsolódás sikertelen
A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) s.click.aliexpress.com helyen lévő kiszolgálóval."Megnéztem az előzőleg említett Chuwit a kinatech-en, amiről beszéltetek, de az ott megadott link nekem nem működik.
És a többi s.click.aliexpress.com-os sem.Mi lehet a gond?
-
zzola
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
GMKTEC NucBox M5 Plus 16/512 AMD Ryzen 7 5825U , ez van még itthonról 130e-ért. Ha lehet, inkább hazai vásárlás lenne.
-
Blackview-ról még nemnagyon írtak itt semmit, miniPC fronton nálunk nem annyira ismertek, de ha magyar boltból veszed, akkor nincs kockázat, lesz rá garancia.
Chuwit többen dícsérték már, gondolom, hogy megbízhatóak.
Nekem GMKTech van az aliexpressről, 4 hónapja 7/24 üzemmódban megy, semmi gond vele

-
zzola
titán
Sziasztok!
Laptopot cserélnék egy mini PC-re.
Blackview MP100 Ryzen 7-5825U/32GB DDR4/SSD1TB/Win11 Pro ez 170e MM-ban.
Nem tudom a Blackview milyen minőséget képvisel?
Láttam itt egyéb márkákat (GMKTEC, CHUWI), nem tudom ezek mennyire megbízhatóak?Van most valami BB ajánlat? 16/32GB DDR5 érdekelne, 500-as SSD-vel.
Illetve a GMKTEC, CHUWI, ezeknek van official webshopjuk, ami nem kamu oldal?
Blackview-nak van elvileg EU store, de kétlem, hogy 10-25 nap lenen EU-ból.
Kösz. -
hm15
senior tag
Sziasztok! Asztali gépet váltanék mini pc-re, többször szóba került a Chuwi AU box. Intel Core i9-13900, 16/512 néztem ki, ami mellé raknék egy masik 1 tb ssd modult, ha bővíthető szabad slotban. Mindennapos felhasználás, tervező program, stb. 120 eFt Ali-ról, megéri szerintetek?
-
-
5leteseN
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sajnos nem mindegyik eladó adja meg, a korrektebbeknél beleírják a tájékoztatóba. Ha valamiről a sokadiknál sincs meg, akkor a gyártói oldal marad.
Új, Hiper-szuper-"forradalmi"-... termékekkel óvatosan, főleg ha nincs/zavaros a gyártói oldal!!
Ha valaki érdeklődik az AI/MI iránt, akkor az Openrouter oldalon rá tud kérdezni az ingyeneseknél!
B-terv: Én azt szokom' csinálni, hogy egyszerre 3-4 frissebb "AI-Srácot" kérdezek meg egyszerre: az Openrouter-en egy ablakban is lehet, a többinél nemtom''.
Érdemes annak is tesztelni az "AI-Srácokat", aki ezen a területen "tudja-a-frankót", este én is tesztelem majd "Őket", miután haza értem. -
-
YxVs
senior tag
Továbbra is gondolkozom a Chuwi Auboxon.
Ha az a cél, hogy a későbbiekben külső videókártyát csatolok hozzá, akkor melyik procival éri meg jobban? R7 8745HS, vagy i9 13900HK?
4060/4060 Ti kártyára gondoltam.
L3 cache-ben jobb az Intel, azt pl. a szimulátoros játékok jobban szeretik.
Nyers erőben nincs nagy különbség a két proci között.
Intel is a dual-channel memóriát szereti, mint az AMD? -
5leteseN
őstag
Igen, az jó érték. ITT 4 évet írnak erre a pasztára.
Lehet, hogy érdemes lesz akár egy kicsit gyengébbre, de (sokkal-)hosszabb élettartamúra kicserélni, amíg benne vagy a szerelésben!Te tudod, hogy
A, 20fok-csökkenés/kb. 4 évre,
B, vagy "csak" a 15-fok csökkenés, "Az Idők végezetéig..."Nekem egy másik típusú "vasnál", hasonló melegedési problémát gyakorlatilag örök-időre megoldott, hogy az amúgy sem látható (alsó) részen megdupláztam a hűtőfuratok számát a gép-házon.
...de ezt egy és és esetleg garanciás vasnál nem erőltettem volna akkor én sem. Ezeket te látod, Te tudod(eldönteni).Az eddigi eredmény is szép-jó!
-
drkovge
csendes tag
válasz
drkovge
üzenetére
Meg is jött az Aliexpress-es Ryzen 7 Chuwi Aubox. Hétfőn indították útnak Németo.-ból, ma hozta a postás.
1 db 16 GB RAM modul van benne, cserélni fogom 2x8 GB-re. Egyelőre elég lesz a gyereknek, csak minecraftozik úgyis. Meglepetésre 1 TB SSD-vel küldték, pedig 512 GB-vel hirdették. A 32 GB-os változathoz adják csak az 1 TB-s SSD-t...
Windows alatt alacsony fordulaton pörög a veti, semmi hangja nincs, csak ha a fülemhez rakom akkor lehet egyáltalán hallani. -
csabi324
tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy mini pc-t.
Csak torrentezésre lenne használva illetve nagyon alap dolgokra.
Tehát játékra nem.
Külső hdd-re mennének a filmek tehát belül elég a kisebb hdd.
Egy Full hd Tv-m van,mellé lesz rakva a gép.
Az még nem lenne hátrány hogyha összetudnám kötni a gépet a tv-vel,monitorként használva és letudnám játszani a filmet a tv-n.
Tudnátok ajánlani egy gépet?
Kerestem neten de nagyon vakon vagyok a témában. -
A GMKTec vám visszautalás végül 12 nap után ma érkezett meg. A fizetésnél használt kártyára tették vissza.
-
volandy
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ja, hogy ez ilyen nagy. Laptop helyett ajánlották nekem, hogy mivel nem akarom cipelgetni és „kevesebb” pénzért, de jobb gépet kapok akkor vegyek inkább Mini Pc-t. Nem fogom hordozgatni csak hetente 2x kb 50 métert. A GMKtec K11, Minis Forum UM 870 plus és a GEEKOM A6 Mini Pc-t ajánlották nekem 32GB Ram, 1TB tárhely. Monitornak pedig ARZOPA A1 és a ViewSonic VA 1650-t. Nézegetem őket, próbálom összehasonlítgatni, de már elveszek a sok információban.
-
-
volandy
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Milyen monitorral használod?
-
5leteseN
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lehet, hogy "rá-tappancsoltunk" a(z egyik) lényegre?

Nálam "egyszer-régen..." még az is hozzáadódott, hogy az egyik alkatrész/bővités gyakorlatilag a légáramlásnak "Útban volt", és szegény levegő nem tudta bevenni azt az "eltervezés" miatt
oda került két hajtű-kanyart: megfeleződott a hűtólevegő mennyiség! -
válasz
5leteseN
üzenetére
Hőpaszta
Hol élsz te
Kínai gyártók előszeretettel alkalmazzák a paszta helyett a hővezető pad-okat, kici olcó eccerű
Nálam is ilyen pad volt az SSD és a hűtőlemez között, amikor egy olcsó hőpasztára cseréltem, akkor 10 fokot csökkent a hőmérséklete
Igaz, hogy a hűtőlemez rögzítését is moddolni kellett, de érdemes volt vele bajlódni
-
5leteseN
őstag
-
YxVs
senior tag
válasz
szkaroly
üzenetére
Köszi a linket.
Ahogy csökkentettem a venti fordulatszámát, egyből felment a proci hőmérséklete 90-95 fokra...úgyhogy sajnos ez sem vált be.
Már kínomban kivettem a 2,5-es SSD-t is a gépből, hátha így jobban fog szellőzni, de semmit nem számított...
Ennek a gépnek a hűtése/szellőzése fos.
Redditen kicsit jobban utána olvastam, és többen is beszámoltak erről a problémáról ezzel a géppel kapcsolatban. -
YxVs
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálam pörög folyamatosan a ventilátor.
Méterekről hallani.
BIOS-ban esetleg lehet vajon állítani rajta?
A rendszer nincs terhelés alatt, tehát nem lenne indokolt a magas ventilátor fordulatszám... -
Nekem GMKTec K6 van, Ryzen 7 7845HS procival és Radeon780M IGPU-val.
Most ~3 hónapos, fórumozás közben egyáltalán nem hallatszik a ventillátor hangja, csak ha közel teszem a fülemet.
Cinebench teszt alatt viszont az elején beindul rendesen a terhelés hatására, ott van hangja, szóval a hang attól függ, hogy hogyan és mire használod.
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Kb. egy éve vettem Aliról egy N100-as Beelink Mini S12 Pro gépet (16/512-es).
Direkt azért vettem, mert a tesztek alapján kimondottan csendesnek bizonyult (idle: 29 dB, load: 32 dB).
Nos, a valóságban nemhogy csendes, hanem baromi hangos, gyakorlatilag terhelés nélkül. Marha idegesítő, mert nekem kimondottan csendes gép kellett volna, mivel NAS-ként használom, és 0-24-ben megy.
Feladatkezelőben nézem, proci nem pörög egyáltalán, RAM kihasználtság 34%Utólag tudok ezzel valamit kezdeni?
Szétszedni esetleg?
Illetve a mostani AMD 8745 HS / Radeon 780M alis árat látva megfordult a fejemben, hogy beruházok egy ilyenre, de megmondom őszintén a zajossága miatt nem merem bevállalni.
Ilyen zajosak mind ezek a kínai gépek?
Robtech tesztjében ez a Chuwi AuBox kimondottan hangos (load: 45 dB) -
skt
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Szerintem az inkabb ilyen 1000 EUR kornyeken lesz, de biztosat majd csak jovore tudunk
-
skt
tag
Sziasztok!
Mi jelenleg a bestbuy vetel 100-150k kozott?
Jo lenne a dual channel 16GB, meg egy 512GB.
Sajnos Alirol nem tudok rendelni, azon kivul johet barmi! -
parfish
tag
Volt egy kis időm tesztelni a gmktec k8 plust. Pár napja már kicseréltem a gyári pasztát egy Savio tg-3-asra ami épp volt itthon (és jól is működik az asztali gépben egy r5 5600-on), de max terhelésen nem igazán hozott javulást. 93fok (performance módban) volt cinebench 24 alatt. Idle javult viszont a gyári pasztához képest kb. 5 fokot. Ezután rendeltem egy ptm 7950-et, amit ma munkára is fogtam. Ez lett az eredmény cinebench r23 és 2024 alatt:
-
drkovge
csendes tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi, szerintem én is ezt fogom kipróbálni. Redditen többen írták, hogy bármilyen össze-vissza modulokkal megy nekik a dualchannel.
Amúgy vettem volna 32 GB-osat szívesen, de nem volt csak az intel konfigban. Az 780M GPU viszont fényévekkel jobb a tesztek alapján, mint az Iris Xe, így az intel most nem jött szóba. -
válasz
drkovge
üzenetére
veszek akár HA-n egy másik 16 GB-os akármilyen DDR5 modult, berakom és akkor menni fog a dual-channel?
Nálam gond nélkül működött az a megoldás

Gyárilag egy darab full noname TWS 16 GB-os mudul volt benne, vettem mellé egy 16 GB-os Adata modult, gyári sebességen megy a dualchannel

-
A múlt héten megjött GMKTec M6 Ultra 16GB/512GB-t 2x8GB ram modullal kaptam. Persze azt nem tudom, hogy ez náluk fixen így van e.
-
hahakocka
őstag
Én csak 32gb ramosat veszek emiatt is az tuti de amúgy is azt akartam. Várok lesz e belőle valahol dec elejéig black friday itthon vagy kint
-
5leteseN
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Az "erős RAM"-ot finomítanám: két(azonos) RAM-modul-ra => duplázza a RAM-sebességet!
A mini-PC-kben(+desktop) használt AMD Ryzen CPU-k gyenge pontja a két-csatornásra kihegyezett (DDR5-)RAM-vezérlés, ami egy modul esetén csak egy-csatornás lesz, fele sávszélességgel!
Mivel az IGP-knek egyébként is a rendszer-RAM-ot használva, annak a RAM-sebessége a szűk keresztmetszet, ha az még feleződik is
, az nagyon észrevehető lesz a grafikát használó alkalmazásoknál!Érdemes megnézni, hogy bővíthető-e a RAM, mert van sok "elspórolt" modell is, második RAM-foglalt nélkül, utána meg megy a :
/ 
-
Goose-T
veterán
-
drkovge
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Igen, ezt már én is értem.
A kérdés, hogy veszek akár HA-n egy másik 16 GB-os akármilyen DDR5 modult, berakom és akkor menni fog a dual-channel? -
szarnyasdino
junior tag
válasz
drkovge
üzenetére
Sajnos a 16GB ramos mini pc-k 99%-ban 1 db 16Gb-os modult jelentenek.
Ami számomra valahol megdöbbentő, mert köztudott tény hogy az erős IGP kifejezetten erős reamos közegben érzi magát jól és teljesít szépen. És sajnos ezért is van az hogy pl asztali fronton is megrekedtünk a már kivénhedt 780m-nál mert a ramos dolog miatt nem lehetne akkora ugrást elérni... -
drkovge
csendes tag
válasz
drkovge
üzenetére
Közben olvastam egy tesztben, hogy az iGPU alulteljesít, mert nincs benne csak egy RAM modul, így nem dual channel. Ha majd egyszer kevés lesz a grafikai teljesítmény tehetek bele simán még eg 16 GB modult? Vagy ezek akkot működnek jól párban, ha két egyfroma modul?
Köszi! -
drkovge
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nagy köszi ezért, én berendeltem egyet. Ráadásul EU-ból jön, hamar itt van és tuti nincs vámolás. HA-n nézegetem egy ideje, de ez a hardver barabone állapotban is 110k minimum.
-
szarnyasdino
junior tag
780M-es gép 110K-ért
CHUWI AuBox – Ilyen vasért ilyen árat kérni hihetetlen
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Egyedi ékszerdobozka
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/