- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28625 üzenetére
1100-on nem lesz hangos(bár kinek mi a hangos ugyebár) szvsz, de lehet, hogy kevés lesz. Reméljük, hogy nem. A légszállítása jóval kevesebb, statikus nyomásról meg semmi infó. (A gyári venti 1200-nál kezdődik ennyit mondjuk nem is forog a másik.) Majd számolj be róla.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28615 üzenetére
ja meg közben rájöttem az evo is 105mm széles, az sem jó
Ne erre hogy jöttél rá? (mert a 93mm széles és a műanyag klipszes változatot árulják, nem a drótossat)
Próbáld ki a Loki-t!
Azt vedd figyelembe hogy nagyobból ugyan azt tudják ezek a bordák a felület/lamella szám ami limitál. inkább a rárakott gyári ventik közötti légnyomás különbség az, ami jelentős különbséget hozhat ki tesztekben. -
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #28583 üzenetére
Szervusz, na most oldod az en problemam
ugyanilyen lapom van csak Corsair 250d hazban ami kb ugyan olyan magas mint a tied
. En is gondolkodtam ezen a 120i-n , de szerintem csak ugy ferne be ha kicsit megnyomnam felurol. Amitol az egesz torony elhajlana picit a gpuval ellentetes iranyba.
Vagy NOCTUA NH-U9S
-
válasz
kisza25 #28593 üzenetére
Az se rossz!
Én is azon gondolkodok, hogyan tudnám passzívan üzemeltetni a gépemet. Egy Bitfenix Prodigy-be elfér előre egy 200mm-es venti, plusz hátra/felülre még 1-1 120mm-es, persze mind leszabályozva. VGA-ra menne valami Arctic borda, a CPU meg kapna egy feszcsökkentést, és egy nagyobb torony bordát - valami aszimmetrikus cucc kéne ide is.
Mellesleg egy csomó kocka mATX ház bejönne, hasonló méretben, és szellőzéssel, de olyan ortopéd helyekre tudják tervezni a csatlakozóikat, hogy az életkedvem is elmegy az egésztől... lásd Raijintek Aeneas, Aerocool DC Cube, stb.
Most komolyan, ki talál ki ilyet?
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28591 üzenetére
Két független laptól független venti jó lehet, két jó 92mm-es noctua 5V-on
Egyébként én is el jutottam erre a pontra: Load alatt picit megemeli a vezérelt ventifordulatot a lap, mert elérte a 65C°-os határt a CPU, ahol minden félképpen beavatkozik..
Mivel sem a hűtő, sem a légáramlat nem kevés, ami át megy rajta, így sorban a gyenge pont a TIM maradt a cpu és a kupak között. És annak a cseréje, mint megoldás.
De nem kockáztatom a fél memóriavezérlő elvesztést/CPU épségét ekkora kényelmetlenségért
És inkább hagytam a lapon vezérelve a 140-es noctua-t, ha valami baj lenne be tudjon avatkozni a vezérlés.(#28592) AxBattler: Nem a ház mérete/magassága a probléma, inkább a lap kialakítása, és a CPU....
Meg "túl jó" a füle a kollégának -
törölt tag
válasz
kisza25 #28588 üzenetére
"de hangos"
Most ez azt jelenti hogy nem tudod a lapon tovább csökkenteni a fordulatszámot?
(kibírná, mert a hőmérsékletek kib. jók.)
Vagy van ami zavar a venti hangjában, búg, kerepel, sistereg???zaj szempontjából a jelenlegi/TX3 evo a legjobb, mert ezen a legritkásabbak vannak a lamellák (talán a NH-u9b egyel jobb lenne..de..) vagy ez:Pont egy 10-es
Szerintem a Heat pipe-ok száma nem mérvadó ekkora hőtermelésnél. Nálam a Evo is ugyan úgy 65C°-nál fogja meg a CPU-t, mert ott kezd el dolgozni a vapor.. pedig ~55W-ra van visszavéve a TDP.Szerintem nem a borda a gond, hanem a venti minőségével/felfüggesztéssel/távolsággal van baj
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28583 üzenetére
Ha a top flow játszik akkor az AXP 100-at szépen fel lehet rakni a lapodra.
-
ggeleven
őstag
válasz
kisza25 #28329 üzenetére
Van benne valami. De én úgy vagyok vele, hogy a megcáfolhatatlanul nulla zaj, elromolható alkatrész és fogyasztás még mindig jobb, mint a valamennyi zaj, hibalehetőség és fogyasztás (még ha ezek kb nem is mérhetők). :-)
Na meg a kellemes tudat, h a proci hűvös passzívval is! ;-) De mint ahogy mondod is, mindenkinek szíve joga a döntés. -
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28285 üzenetére
Nálam Vengeance lp Red és az alsó lamella között van ~7-8mm, de magasabb memóriával tényleg nem lehet megcsinálni
(#28290) AxBattler: Értem, kíváncsi leszek, hogy muzsikálnak ezek 65W-on.
Megj.:T2-nek 2db hőcsöve, van a közepén hiányzik a TX3 evo-hoz képest, és 4mmel magasabb is a torony.
-
gianni85
veterán
válasz
kisza25 #28126 üzenetére
Ahogy a 970-essel (vagy talán elötte a 770-nel) bejött ez az itx méret, pár hónapja nagyon rá voltam pörögve a lian-li q33-as házra. Látva a fury nano-t, valószínüleg mostantól állandó jelleggel fognak jönni ilyen kis méregzsákok. Viszont én is nagyon érzékeny vagyok a hangra, így gyorsan elvetettem az ötletet.
(#28135) Mercutio_
Ilyen problémám még nem volt, nem tartok több alkatrészt fölösben
Viszont amennyit csereberén buktam eddig, abból kijönne 1-2 komplett konfig -
törölt tag
válasz
kisza25 #28139 üzenetére
Nincs benne a környezetnek leadott hő, ahhoz ismerni kellene a légáram sebességét és hogy ott mekkora a hőellenállása a bordának. Ez csak az a nagyon egyszerűsített eset, amikor nincs légáram, és adott tömegű alumínium van a borda helyén.
(#28140) Nirvanus :Az a lényeg(arra akartam utalni) hogy ezeknek az adatoknak ismerete nélkül, nem lehet megmondani hogy túlhevül-e a GPU.
Ha megvan ugyan az a légáram a borda lamellái között mint a pörgettyűvel, akkor ugyan azokat a hőmérsékleteket hozza. De ahhoz a borda lamellái között kell áramolnia a levegőnek, nem feltétlenül elég csak elhúzni mellette/előtte a levegőt.
-
-
válasz
kisza25 #28119 üzenetére
Meg ismerem magamat, vettem volna egy olyan kicsi kártyát, akkor elkezdtem volna keresni a legkisebb házat, amibe beleférek a jelenlegi hardverrel
Így nem adok magamnak esélyt, mert ezzel a kártyával nem tudok, majd ugrálni, mert kevés az olyan ITX kuckó amibe beleférne, vagy le kellene cserélnem
Így is folyton variálok, elegem van magambólNe is folytasd. Mindent értek...
-
válasz
kisza25 #28115 üzenetére
Egy ITX házba miért ilyen hosszú kártyát választottál?
Az 1 ventis verzióról is igen jókat írtak...
-
válasz
kisza25 #28059 üzenetére
0:35-nél lehet is rajta látni a 6pin-es tápcsatit....
Akkor marad a várakozás az R7 250-re.(#28063) F34R
Ugyan én Megadrive-os vónék', de tudom értékelni a művet.
Konfigot nem találtam, csak a lapot láttam, hogy ASRock H97M-ITX, ill. valami MSI vga, gondolom valami GeForce a paneltáp miatt. -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28064 üzenetére
És ez mikori hír?
Csak azért, mert már ott megbukik, hogy:
"A sorozat csúcsát az R9 390 és R9 390X modellek képezik majd, amik a GDDR5-nél is gyorsabb HBM memóriával rendelkeznek majd."
Az R9 390/390X GDDR5-el van szerelve.
A HBM az új Fiji GPU-k kiváltsága. A PH jól összeszedte egy táblázatba, ebből szerintem kiderült, hogy miért mondtam az átnevezést + órajelemelést.
R7 360 és R9 390X között igazából nincs egy újdonság se... -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28061 üzenetére
Előzetes infók alapján a következő lépcső az R7 370 lesz, ami papíron a sima R7 270-hez fog közel állni...szóval nem hinném, hogy a kettő közé még beékelnek egy 360X-et.
Nagyobb rés a 370 és a 380 között lesz.
Én is örülnék egy jó teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező AMD kártyának, de valószínűleg nálam is GTX960 lesz a következő.
Vagy R9 nano, ha nyerek a lottón -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28057 üzenetére
Lehet, hogy a PCB némileg át van tervezve, de a grafikus mag az nem sokat változott...
R7 260: 768 stream proci, 48 TMU, 16 ROP, 1GB DDR5@128bit, 95W. 1000/1500MHz (GPU/RAM)
R7 360: 768 stream proci, 48 TMU, 16 ROP, 2GB DDR5@128bit, 100W. 1050/1625MHz (GPU/RAM)Félkövérrel kiemeltem azt, ami változott.
A 750 Ti pedig még az R7 260X-nél is erősebb, nemhogy a sima R7 260-nál.
Nem akarok pesszimista lenni, de szerintem az "új" R7 360 a sima GTX 750-nel lesz pariban. -
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28014 üzenetére
Még mielőtt félre értés lenne, nem akartam ráerőltetni, el tudta dönteni hogy képes-e rá, vagy nem.
Abban igazad van hogy a rutint nem lehet innen a fórumból megszerezni hozzá, de semmi visszafordíthatatlan dolog nem történhet, ha betartja amit írtam. Ezért a gányolás- kifejezést "kicsit" erősnek érzem, és továbbra sem gondolom, hogy kárt okoznék ezzel a fórumnak, vagy látogatóinak.
Bocsánatot kérek tőled, és azoktól, aki szerint ez már nem fér bele a topikba és a működésembe.
Ha valakinek van ilyen jellegű problémája, és hajlandó leutazni vele/eljuttatni szegedre szívesen segítek. garanciáva/bizalommal kinek hogy tetszik.
Duracellmum...
-
-
Archttila
veterán
válasz
kisza25 #27927 üzenetére
Sajnos mar nem elhetek vele, mivel Majus 8.-an vettem a PC**ndtol. Tegnap jott meg az utolso alkatresz, ezert csak most ultem neki osszerakni.
A gariztatasba bele sem merek gondolni... hetek, honapok aztan ki tudja mit kuldenek vissza! Meg hat nem nalam romlott el a termek, IGY KAPTAM.Lehet jobb lenne egyenesen az ASUS-nak irni?
-
sysrq
őstag
válasz
kisza25 #27474 üzenetére
Nem itx függő, a lap és a vga hátoldal közel van, hiába van a CPU -n és a vga másik oldalán hűtés a másik oldalon ontják egymás felé a hőt, kellene egy venti ami alulról felfelé hűtene, azt hiányolom. Van négy itx-em, imádom, ez is kitűnő elrendezés de lehet csiszolni mint mindent.
-
imibogyo
veterán
válasz
kisza25 #27234 üzenetére
Mindenkinek:
A házikó marad és majd alkalomadtán megy bele egy J1900, vagy valami hasonló kis-teljesítményű konfig, de most hiányzik pár funkció, amit csak nagyobb, munkagéppel tudok megoldani (LPT port marógéphez, több memória, dVGA stb.). Sajnos két gépet nem engedhetek meg magamnak úgy, hogy az ebben álló pénz ne hiányozzon, ezért a váltás. De ahogy eddig mindig, idővel úgyis visszatérek.(#27237) Pete55555:
Na jó ez most nem teljesen ugyanaz. Most nem upgraditisz miatt váltok, vagy úri hóbortból, hanem kényszerből, mert az eddig a marógép mellett lévő gépem meghalt, és így most az otthoni gépem lesz a munkagépem is. -
janos666
nagyúr
válasz
kisza25 #27142 üzenetére
Nekem is ez az érzésem, arra gondoltam, hogy talán vannak egzotikusabb ITX deszkák, pl. notebook chipsetekkel, vagy azokkal az új Atom-okkal, amiket még nem ismerek, csak a számkódjaikat láttam már, hogy Z-vel kezdődnek és 4-el vagy 5-el folytatódnak, de igazából nem tudom mibe szánják őket, talán csak telefonba, tabletbe, stb.
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #27082 üzenetére
Most mosolygok kicsit. A H60 ilyen Zalman fanmate rol megy
a ket hatso 80mm as Arctic meg olyan 5V os zalman atalakitorol mint amit linkeltetek. A 140mm a FAN headerbe van kotve a maradek 2x120mm meg egy noctua Y eloszton a CPU headerbe. Most nagyon elgondolkodtam valami NZXT Grid+-on. A corsair commander mini az tul borsos az en penztarcamnak.
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #27078 üzenetére
Egy kerdes az uj hazadhoz, azt a sok ventit hogy kototed ra erre az asrock lapra, es honnan vezerled oket? en 2x80mm arcticot, 2x 120mm, 1x140mm , 1x a corsair h60 pump szeretnek rakotni a z77e-it-re. Egyik sem pwm es. Hogy a fenenbe lehetne ezeket vezerelni? Vagy lecserelem a P-be az egeszet valami pwm esekre?
-
válasz
kisza25 #27002 üzenetére
A hűtője mindenképpen.
(#27003) kisza25
Jah, de nem LP.
Azt a hűtőt meg utólag fabrikálták rá valami Firepro-ról.Egyébként nem lenne lehetetlen, mivel az R7-250-nek magasabb a hivatalos TDP-je a GTX750-eknél (65W vs 55W és 60W), és előbbinek van LP 1slot változata a Sapphire kínálatában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gerner1
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest