-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HUN_Sector #61018 üzenetére
Vagány lett.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60981 üzenetére
A 02-nek van dupla LP kártyahelye, ha nem kerül bele kártya, akkor abba oda tuti befér.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #60972 üzenetére
sehogy nem ferne bele egy 250-es hdplex? annyival kompaktabb lenne kulso tegla nelkul... gondolom a 8700g-t kell tendesen huteni majd, tehat kozvetlen a proci fole biztos nem
esetleg a memoriak felett, a plafonrol logatva?
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60976 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy másik Amazonok is szállítanak alkalomadtán Magyarországra, a németet szokták itt emlegetni a népek. Én Franciaországban élek, itt ugye van helyben.
-
Pista0001
addikt
válasz
Némez Amazonról lehet, hogy jobb lett volna, nem? Mennyiért sikerült? Mini-box pico 160XT-t tudom ajánlani, 10 éve van egy, teljesen hibátlan.
-
PROTRON
addikt
válasz
A te 120as inter-tech tapodon is atalakitoval oldottak meg az 5,1x2,5ös dugaszt, ami a sajat gyartasu 160W picohoz kell? XD
-
Vismajor01
addikt
válasz
HUN_Sector #60962 üzenetére
Mind a kettő milliméter pontosan ugyanakkora de az egyikbe 280mm VGA fér a másikba meg 405?
Mi a különbség amúgy?
-
Vismajor01
addikt
válasz
HUN_Sector #60959 üzenetére
Merlinhardvert kérdezd, nekik szoktak lenni ritka házaik
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #60931 üzenetére
Szerintem ezekbol is lesz majd itx lapra forrasztott verzio, mint az inteles kinai lapok alin.
-
dugo_
veterán
válasz
HUN_Sector #60931 üzenetére
Nem néztem végig egyesével, de úgy néz ki, a Zentől kezdve ezek az FP5, FP6, FP7, FP7r2 BGA socketet használják, szóval forrasztottak.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #60868 üzenetére
Még egy év mire talán? normalizálódnak az árak, és kb. jön is az AM6 mire az ember AM5 APU-ra adná a fejét...
Az árazási és elérhetőségi kérdéseket leszámítva, nekem tetszik, mármint a 8700G.
Meg egy 5700G vs. 8600G összehasonlításra kíváncsi lennék, ott ugye 8 Vega CU vs. 8 RDNA3 CU, hogy mennyit hoz a konyhára az új architektúra (és megéri-e a hatalmas AM5 felár.) -
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #60855 üzenetére
En meg mindig a kis 2060-asam hasznalom. Jok ezek a gigabyte kartyak, csak nekem tul hangos volt meg a noctuarizacio elott. Azutan viszont mar megszerettem.
Nekem amugy nagyon betalalt az Enhance 600w platinum - nem hogy halk, de gyakorlatilag nema (eloszor meg is neztem egyaltalan porog-e).
Apropo, mar 45k korul ingyen szallitassal elorendelheto az Enhance elso hivatalos modularis tapja. 450w, ugyanugy platinum, fekete es modularis.
-
válasz
HUN_Sector #60855 üzenetére
Giga 1650? Valamelyest offos kérdés, tudja-e a fan stopot? Tehát alacsony terhelésen ki van-e kapcsolva a ventije?
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60830 üzenetére
Azért gyártónként eltér hogy milyen márkájú pumpát használnak és igen is vannak olyanok, amik optimális esetben is zajosak.
Az lehet hogy valaki pont arra a frekvenciájú zajra kevésbé érzékeny, tehát ízlések és pofonok... -
válasz
HUN_Sector #60799 üzenetére
-
intuicio
aktív tag
válasz
HUN_Sector #60820 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
A HDD méretei amúgy. Elvben el kell hogy férjen, mert még ventit sem nagyon fogok betenni, mert csak egy otthoni NAS-nak készül a gép.
lap: ASRock N100M
RAM: passz
HDD: 2db - WD Blue 3.5 4TB 5400rpm
M.2: passz
Táp: passz -
intuicio
aktív tag
válasz
HUN_Sector #60736 üzenetére
Szia!
Pont egy ilyen gépházat néztem ki én is, viszont a spec alapján 2x SDD vagy 1x 3.5" HDD fér el. Viszont nekem 2x 3.5"HDD-m van. Meg tudnád nekem nézni ,hogy ahol neked a radiátorod van, ott elférne egymás mellett 2db HDD? Vagy szerinted bárhová lenne lehetőség felfogatni?
-
válasz
HUN_Sector #60809 üzenetére
Na ennyit a Tube-ról...
-
válasz
HUN_Sector #60807 üzenetére
8700G-ről már vannak YouTube-on valódi tesztvideók? Mindig amikor egy ilyen videót megnyitok, attól tartok, hogy kamu...
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60799 üzenetére
"A szerelése rémes. Legyen erről elég ennyi
Két hátlap van, az egyiket nem is tudom felrakni, mert az alaplapom alján lévő kompozit keret az egyik akasztótüskéhez ütközik és nem menne a távtartóba."
Ha se előre, se hátra nem megy...
...ez esetben nyomja meg a piros gombot és nyugodjék békében! -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60791 üzenetére
Igen erre tippeltem volna én is, én is akartam venni, de lemaradtam róla. Sebaj majd lesz még legközelebb. Amúgy meg vagy vele elégedve?
Ja egy olyan kép jó lenne majd, hogy a két ház egymás mellett legyen. Én meg erősen gondolkozom a C6-on, de még csak most fogok elkészülni a V9-el, így jó lenn először még abba beköltözni.
Huh apám, hogy mennyi őrölt ember van ebben a topicban.
-
válasz
HUN_Sector #60784 üzenetére
Még egy kukoricapattogtató gép!
-
hegegabi80
addikt
válasz
C6 jöhet ki onnan, polcot kicsit lejjebb teszed és már kész is, kényelmesen befér. ITX méret? Jah az alaplap ami belemegy, de a ház az már majdnem atx kategória. De legalább nem fő meg benne.
Ez milyen asztal? A polcos és fiókos része behajtható az 90 fokkal igaz?Jó kis fekete cucokkal a belsejében egy kis RGB-vel megfűszerezve csodás lesz. Jah meg a halacskák és a többiek is ahogy PROTRON írta.
-
Pista0001
addikt
válasz
Elsőre azt hittem, rack szekrény
-
válasz
Mecsoda vitrined van. Egyébként szerintem pacek kis ház, csak nehogy belerúgj, ha az asztal alá kerül.
-
PROTRON
addikt
válasz
Naja ebbe az akváriumba tényleg elfér a halacska, a kalózhajó és a viziélő világ mellett még egy halott 2 VH. német katonatiszt is...
De faján fog kinézni akármit is raksz bele, ha a kábelek nem lesznek útban, szal kevéske igényességgel is lehet szépet alkotni.Meg ennél elférnek a rendes toronyhűtők...
-
hegegabi80
addikt
válasz
KÖszi az infókat.
Nekem is egyre jobban bejön ez a kis kuckó. Hasonló volt már nekem, egy Realan E-D5, de az nem mesh paneles volt körbe.
Egyébként alulra 2db 120-as venti beférne?Nyilván házi rögzítéssel. Alulra meg vannak magasabb lábak is, én is azt használtam korábban a jobb szellőzés miatt. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60739 üzenetére
2009-ben vettem utoljára mATX alaplapot, azóta csak mini-itx-ért adtam ki pénzt. Újonnan DFI LanParty MI P55-T36, Gigabyte GA-Z77N-ITX, ASRock QC5000/PH, ASRock B550M-ITX/ac, használtan ECS NM70-I2, Intel D510MO,... Asszem ennyi.
Ezek közül csak a Gigabyte nincs meg, de az sose volt a szívem csücske. Szóval nem nagyon szempont, hogy beleférjen a mATX, inkább az tetszett meg benne, hogy alig nagyobb, mint sok itx ház, és emellett olcsó.
-
Pista0001
addikt
válasz
Köszi. A végén még veszek egyet...
-
Crabface
senior tag
válasz
Eleg cool ez a gephaz!
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60733 üzenetére
Lehet, hogy csak nincs kisebb kategória nemzetközi csomagra náluk?
A C6-ról mi a véleményed? Jó kis budget háznak tűnik... Mutatnál pár képet, hogy laktad be?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #60720 üzenetére
Amúgy nem akarok belevauvau, de mikor nekem nem stimmelt a furat, simán mondták hogy ne hajtsak bele csavart. Strukturális (tartó) funkciója nincs a PCIe csatiknak, nyugodtan loboghat ott, a nyák és a végén a kapocs a lábakkal együtt megtartja.
-
Mclovin
senior tag
válasz
HUN_Sector #60717 üzenetére
Érdekes, volt nálam 2 H1 is korábban, de már mind a kettő rev2 volt, javított riserrel (egyik emag, a másik alza rendelés). Persze az ördög nem alszik, inkább gyorskötözőt választottam a rögzítéshez
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #60714 üzenetére
A visszahívás nem USA only volt?
Mert arra emlékszem, hogy ott Jézus "rájuk küldte" a fogyvédet és arról határozat is született, de legjobb tudomásom szerint annak a szervnek nincs kötelező ereje a határokon kívül.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #60714 üzenetére
Nem. A v1 -ben volt fem csavar amit a gyártó ingyen cserélt nylonra. És volt egy rev2 amiben más riser van gyárilag. És van a v2 ami egy más ház. Nagyobb, más riser, plusz venti, nagyobb táp.
H1 rev.2 =/= H1v2
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60712 üzenetére
Még mindig vannak bolti polcokon fém csavarral árusított verziók?
Ne már...ne szivass...az EMAG meg sz.jon sünt, az a minimum hogy a saját hibájukból történt kavarás után küldenek egy ingyenes visszaküldési és pénzvissza lehetőséget. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60682 üzenetére
Nekem volt abból a chieftec tápból 450-es, van benne anyag az tuti, dög nehéz volt. Ha jól emlékszem bekapcsolásnál felpörgette a ventit, aztán szépen leállt. Utólag jöttem rá, hogy fan stoppos, már azt hittem elromlott. Játék alatt kapcsolt be csak, de én nem igazán hallottam.
-
havenday
tag
válasz
HUN_Sector #60634 üzenetére
Megoldódott, még nem szállították ki, visszamondtam, rendeltem szintén a 990-es szériából borda nélkülit
-
havenday
tag
válasz
HUN_Sector #60628 üzenetére
Köszi, megnyugtattál
-
trog
tag
válasz
HUN_Sector #59241 üzenetére
Én is imádom, kicsit babráltam vele, mivel 5600g van benne így videókártya nincs, a nagy corsair rm650xem lecseréltem egy SFX-L méretű tápra és így még a szebben kinéző procihűtőm is belefér, hátra meg a két HDD
.
-
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60577 üzenetére
van az nr200p-nek matx-es koppintása is, ami sokkal jobban alakítható (pl. támogatja átforgasd az egészet és felül legyen a gpu, az alaplap pedig a másik oldalon)
pl. Inter-Tech IM-1, ami itthon is megvehető, de van egy csomó alteregója
az eredeti talán a SAMA IM-01 volt, itt topikban is ezen a néven található megebbe beleférnek a teljes méretű matx-es lapok is, de itt is kompromisszumos, mert a legaljához már nincsenek távtartók
a kis méretű matx-ek, viszont szépen beférnek -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60502 üzenetére
Az én értelmezésemben:
A processzor irányába csak gen 3.0 a DMI, tehát valóban "megoszlik" a sebesség. Én tuti a 2,5G-t részesíteném prioritásban, az arányokat figyelembe véve, de alaplap programozók között sok a "hülye" ha szabad ilyet írnom.
Ugye a csipset is X4 sávszéllel kommunikál a procival-meg azon keresztül a rammal.De ez csak akkor érdekes, ha pl a 2,5G lanon lévő NAS-ról másolsz, ami kb 240-300 MB/sec(konfiguráció függő mennyire profin megy), és cél könyvtárként a gen 3.0 slotban lévő SSD meghajtót adod meg, ami így a például 3300 MB/sec helyett csak 2800-3000-el fogsz tudni ráírni. De ezek eleve csak elméleti értékek.
Minden más esetben nem fogod észrevenni. Már ha ezt az 1 scenáriót egyáltalán valóban megérzed.Persze az is igaz hogy ha projekt filokat a NAS-on tárolsz, akkor ugyanígy 10%-ot visszafoghat az egyéb apró fájl műveletek terén, de az is hangyafing.
-
Crabface
senior tag
válasz
Nekem mindkettőben gen4 SSD van. Minden probléma nélkül megy minden.
-
válasz
CPU: 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2260/2280 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2A_CPU)*
* Supported by 11th Generation processors only.Chipset: 1 x M.2 connector on the back of the motherboard (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe 3.0 x4/x2 SSD support) (M2P_SB)
Pontosabban...
Szerintem a Z590-es chipset-nél bőven rendelkezésre áll elég lane, nem limitál semmit. -
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60491 üzenetére
nem sokkal előtte pedig a gigabyte z490i volt szintén 50-ért
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60487 üzenetére
Jó, legyen, kijön a középkategória is... az akkori csúcskategória árából. Azért drágultak bőven a hw-ek is, főleg az alaplapok.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60481 üzenetére
Kérdés mennyire bírkózik meg a VRM-je egy procival, nagyon nem mindegy pontosan milyen az alaplap. Én is megszívtam másik lappal PL1 95W, PL2 126W-os max limittel.
Melegedett is és egy I5 13500-at nem tudtam benne kihasználni.
CB23 alatt 17000 pontot hozott a 21000 helyett. Teszt
Az alsó TUF alatt például egyik sem használható. -
válasz
HUN_Sector #60481 üzenetére
Jobb B550-es AM4 alaplapok sincsenek ennyiért, nem hogy AM5-ösek, lásd...
ASRock B550M-ITX/ac - 50k
ASRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax - 77k
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX - 79k -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60456 üzenetére
Csatlakozom....mármint a béna csapathoz.
Én Intelhez ragaszkodom, valamint ahhoz hogy "Aegis" ramot nem rakok még irodai PCbe se.
Ez van. -
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60450 üzenetére
ház függő dolog, van olyan itx-es házam, ahol pont kellettek a hosszú kábelek, mert hátul elrejthetőek [link]
de valószínűleg ez a ritkább eset -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60450 üzenetére
Silverstone táphoz használok épp Seasonic kábeleket, úgyhogy még az is lehet, hogy mind kompatibilis
-
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60443 üzenetére
akkor te jól jársz vele, mert amúgy tényleg nem rossz az ár
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #60441 üzenetére
Extrém rövid egyedi kabelei vannak a házhoz meretezve.
-
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #60446 üzenetére
Most is annyi csak a fekete.
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #60439 üzenetére
Ez már nem olcsóbb mint 50k
-
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60441 üzenetére
de az is sfx-l, nem az a kis méretű
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #60439 üzenetére
Az AIO hajlamos a megdoglesre garancia lejarta utan... vagy garis csere eseten is. Tele van vele a reddit.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60423 üzenetére
4 bővítőhely, mATX ház.
-
válasz
HUN_Sector #60394 üzenetére
Olvasd el a hozzászólásokat, és valaki a PH-t szidja, hogy mennyi troll van a hardverbemutatós cikkek alatt LOL. Egy darab nincs ehhez képest, ami van, az is úriember.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #60335 üzenetére
Sosem hallottam róla, így gyorsan rálestem, de leírás alapján én nem jöttem rá, miért is akarja mindenbki megszerezni Chopin-t. Látsztólag full generic miniPC, amibe beletették a power brick-et.
InWin design, felteszem limitált számban legyártva 100k feletti árazással. -
válasz
HUN_Sector #60335 üzenetére
Ebben nincs semmi különös. Csomószor előfordul, hogy egy nagy OEM gyártó ugyanazt a dizájn eladja más-más cégnek, házak között is elég gyakori szerintem.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #60292 üzenetére
Pofás ez a ház, tetszik. Legalábbis feketében, ill. ha nem lenne rajta a fül akkor tetszene igazán.
Csak nekem coolermaster az elején lévő gomb?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60292 üzenetére
Olyat szeretnél venni? Gold partner vagyok Alzán, rákérdezek, ha gondolod.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60289 üzenetére
a reális árat írtam, nem a piacit
van ennek egyáltalán bármi alternatívája ma?
igazából komoly szükségem nincs rá, a NAS/szerver át fog kerülni mATX-re és bemegy egy Silverstone PS07-be, ezt se volt egyszerű szerezni... de elképesztően tetszik. már csak egy Q1900-at berakni és játszogatni vele, local backupnak vagy hurcibálós játékos gépnek. -
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60287 üzenetére
igen, ezt pont 10 perce találtam meg, de én olyan 45k körül vizionáltam, ami még reálisan fájó érte, 60 felett lenne .de oldalról, az már csúnya
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60285 üzenetére
ha mégis meggondolod magad, akkor van egy fix vevőd
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #60275 üzenetére
A Jonsbo HP400-on (7000Ft volt) az öntvénybe ment a csavar:
Itt is látszik nem mindig a drága a jobb, és minden gyártónak van jó és rossz terméke is. -
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #60275 üzenetére
Mondjuk így látva nem is csoda , hogy kiszakadt .
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #60265 üzenetére
Mert lehet, hogy a kutyának se kell...
-
válasz
HUN_Sector #60260 üzenetére
MX-4 elég neki szerintem. Volt TG Kryom nekem is, annyival többet nem hozott, árban meg 1000 forint felett van 1 grammja.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60258 üzenetére
Köszi, még ilyet is találtam:
ID-COOLING IS-40
Ez valamivel erősebb, ezt, vagy ennek az iterációit esetleg ismeri valaki?
pl.:
XILENCE I404T
XILENCE A404T -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60255 üzenetére
Köszi a tippeket, ez a freezer 11lp-ről mindig csak felső fotót láttam és az alapján nem tűnt jónak, de oldalról masszívnak tűnik. Magasságilag belefér, mert nem magasabb mint az intel gyári.
Ellenben még várok más válaszokra is, mert ha alacsonyabb hűtőt találnék akkor az SSD tartó bracker is visszakerülhetne a házba ami most nem fér bele.
rossz hír hogy az IS-30 ennyire gyenge...biztos hogy ez az ami neked van? [link]
Ez azért tettszik, mert simán cserélhetek rajta ventit... -
válasz
HUN_Sector #60250 üzenetére
Hőfokokra kíváncsi vagyok benne.
-
válasz
HUN_Sector #60235 üzenetére
Ezt már nézegettem korábban, kár hogy nincs feketében... bár a fehéret könnyű lefújni más színre.
-
válasz
HUN_Sector #60235 üzenetére
Uhh, még az ára sem veszélyes. Csinos kis ház. Főleg a tetején tetszik ez a kis fogó.
Szerk.: viszont a kábelmenedzsmentjére kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldják meg, hogy szép is legyen.... -
kingbest
csendes tag
válasz
HUN_Sector #60172 üzenetére
Ha jól emléxem, s nem tévedek akkor a két csati- wifi illetve a Bluetooth antenna.
Szal alaplap leírásban nézd meg melyik a wifi csati s ahhoz csatlakozol nagyobb antennával. -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #60201 üzenetére
Mióta van az aminek apuja azóta várja mindenki a megváltást. A gyakorlatban ez eddig sosem jött össze. Steril benchmarkban jók, valós felhasználásban kevésnek bizonyult mindig.
-
HookR
addikt
válasz
Csak kérdés, hogy mire megjelenik, nem lesz-e ismét lépéshátrányban a felhasználói igényekkel? Ahogy általában szokott...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Azt hiszem egyelőre marad a dobozban a szekrény mélyén a kis keskeny matx ház.
Aztán ha valóban igaz lesz az utolsó bejegyzés, akkor matx lappal mehet a kis build. -
válasz
Frankó, de mivel egy alap IGP-t minden AM5-ös proci kap, ezért nem sok értelmét látom az ilyen belépő modelleknek... na jó, LOL-ra, Dota-ra, Valorant-ra jók, de inkább a készülő erősebb modellek érdekelnének. Már ha jönnek asztali platformra.
Egy RTX 3050 szint, megosztott 32GB memóriával épp' elég lenne nekem. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60190 üzenetére
De ez friss, 1 hónapnál frissebb történet a mikrofos részéről...
2: teljesen szűz telepítés, nem tudom, de szerintem az upgradet eleve másképp kezeli.
3: nem csak én hanem:
#60187 sasNAXO
is erről ír...Nekem a másik gépben i5-7500T-van, azt még csak engedni fogja ha majd eljön az ideje...
#60189 AxBattler
Nem tudom, mert ismétlem, a pánikolós tecső vidi miatt eleve reméltem hogy a 2021 áprilisi telepítőm még működik...
Tök jó volt látni hogy a h470M-H alaplapban lévő i3-10300 procival és 16GB rammal kb 5 perc volt a win 10 telepítése arról a gen 3. USB-A punidriveról...úgy emlékeztem hogy legalább 30 percet elszöttyög...Kimentem meginni egy energiaitalt, mire visszatértem már a winfos beállítása varázsló fogadott...
#60192 Dr. Akula
Ezer hála a tippért, felírom hogy ha épp kell friss telepítésnél.BTW lehet gáz, de winfos mappakezelőjét szoktam meg...kivéve azt hogy most már itt is működik a visszavonás, ami miatt amikor épp félrenyomok, eltűnik 1-2 fájl és másolhatom megint fel.
A kolleginát meg azért nem lehet emiatt megróni, mert így legalább tud homeofficeból dolgozni...ahogy a többi PC is ezért megy éjjel nappal...
Pedig a főnök nagyon szeretné hogy a synology NAS-t az összes céges adattal tegyük ki a világ összes hecker támadásának, hogy szabadon garázdálkodjanak az állami megrendelőktől kapott és titoktartási záradék alá eső alaprajzokkal-műszaki doksikkal kapcsolatban, de a céges IT biztonságot látva eddig sikerült ellenállnom...
Más meg rajtam kívül még annyira se ért a PC-khez mint én így nem sikerült egyelőre beengednie a Főninek a zsarolóvírusokat... -
Dr. Akula
félisten
válasz
HUN_Sector #60190 üzenetére
Frissítésnél nem kötelező, csak 0-ról telepítésnél szivat. Oobe\bypassnro...
-
válasz
HUN_Sector #60191 üzenetére
Komoly?
Ejj, hirtelen nagyon közel lett 2025... -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #60184 üzenetére
Pedig pár hete Jayztwocents whiningolt egy tecső vidit, hogy megint trükközni kell a mikrofos fiók kikerüléssel, mert a mikrofos már nem fogadja el azt sem hogy "nincs ethernetem", igyekszik bezárni a lehetőségét hogy fiók nélkül telepíthesd a legújabb, legfrissebb telepítővel, ezért ajánlott régebbi, hisz majd úgyis lefrissíti magát.
De lehet benézett valamit, amerikai szal nem csodálkoznék rajta.
-
válasz
HUN_Sector #60157 üzenetére
Nagyon tetszik a többi piramis háza is, de iszonyat árban mentek annak idején...
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #60152 üzenetére
Szerintem azokhoz egy 4-6(7). gen core i vagy egy 1-2. gen zen is bőven elég, rengeteg jó játékkal játszhat vele legalább közepes beállításokkal full HD-ban, egyéb (yt, office, net) felhasználásra meg még inkább bőven elég. Nálam a "kis gamer" gép i5-4570, 1050ti, 16G (4×4G) rammal, gyakorlatilag korhű retro 10 évvel ezelőttről, de a legújabb AAA címeket meg pár kreténül megírt egyéb címet leszámítva rengeteg jó játék fut rajta élvezhetően. A Torchlight 2-t tavaly Celeron 847 (2×1,1GHz) plussz R7 250 (2GB DDR3) konfigon játszottam végig, és nagyon élveztem.
Az egyéb funkciókra meg A4-5000-et (Kabini, 4×1,5GHz), i5-520UM-et (2×1GHz HT), i3-3217-et (2×1,8GHz) használok, eddig mindent megoldottam ezeken is. Nem mondom, hogy nem röccen soha, de elvagyok velük.
Ezekhez meg ha más nem, használtan kapsz mindent jó áron. A kellően kicsi, pofás ház már más sztori. Az egyik új kedvencem a Jonsbo U3. mATX, elég kicsi, ATX tápos, normális vga simán befér (260mm), és procihűtő téren sincs limitáció, elég nagy levegős megoldásokkal operálhatsz. Ja, és piszok jól néz ki, csak épp vagy 30 rugó...
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60133 üzenetére
Na az jó lenne, akkor még talán lehet én is megint vissza vándorolni itx-re.
Vagy akár kisebb matx alaplap, keskeny kis házzal, Pl a korábbi Cemo m1-el, amit pihenő pályára küldtem a szekrénybe. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60133 üzenetére
Azért itt 4l körül már nem biztos, hogy kisebb méretben kijön egy APU-s gépház.
Legalábbis a táp és a kártya miatti plusz szélesség elenyésző szerintem.Konkrétan a Chopin nagyobb, mint a videón szereplő Velka 3.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #60085 üzenetére
"Csendben ulok a sarokban, a 3080-al egy 7literes hazikoban..."
-
Dr. Akula
félisten
válasz
HUN_Sector #60073 üzenetére
És még így se tudom hogy férne bele egy 4090.
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #60042 üzenetére
MATX nekem már nagy, a mostanit (ITX) is kicsinyíteném
-
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #60042 üzenetére
B650 mATX-ben sincs olcsón, vagy tévedek?
Egyébként tényleg vicc, nekem is kb. 3 konfigom volt ahol mITX házba nagyon kicsi mATX lapot tettem X évvel ezelőtt is mert kicsi volt a kínálat. Most szétnézek és esküszöm még rosszabb mint akkor volt. Elérhető árban mindenképp.Eggyel kisebb Jonsbo kockaházban is mATX lap volt bent. Aztán pedig pont erre a méretre váltottam, Sharkoon CA-M, ebben van most az A320M S2H.
De már ez is csak a HDD-k miatt kellett méretben a NAS-hoz. Amúgy annyira overkill, hogy ha bejön és nem menekülök el a zajtól akkor "normál" PC-nek marad a minipc a korábban felsorolt előnyeivel.A héten olvastam talán, hogy jöhet Phoenix (vagy újabb) APU desktop AM5-be végre. Felvillanyozott, de aztán végiggondolva a nagy méretet (és még innen váltsunk fel pluszban mATX-re...), külön ház, táp, lap árakat, elmaradó feature-öket (USB4, PD, TB...) és a szokásost: megint várni valamire. Inkább hagyjuk. Majd ha 1 év múlva racionális döntés lehet belőle, de ezt is kétlem.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #59974 üzenetére
De a házikó LCpower 1510MI-ON nem jár hozzá ACDC, ahogy a Crypto Vesa esetén se, szal nem biztos hogy ugyanaz a nevezéktan, az ebben lévő PICOhoz nincs leírásom, az Inter-tech tudom milyen.
A konkrét szöveg így szól:
"
suitable to PSU LC75ITX & LC120ITX (optionally available)
"
Ezek régebbi acdc tégla tápok.
Ebből nem tudom mi igazolná hogy 160W-os PICO lenne, ha félreértettelek.Amúgy 120W felett nem nagyon van standard acdc tégla, inkább csak kifejezetten adott laptopokhoz gyártanak, mivel 120W felett, 12V feszültségen suboptimális a legegyszerűbb 5,5x2.5 csatifej kontaktálása...sokszor nem biztos az energiaátadás, ehhez inkább már 4 pin kellene, mint pl Akasa 150W táp esetén.
Igazából azért érdekel a dolog, mert ha 72-80W-os, nem vagyok biztos benne hogy a 12V ágon 5A max állandó terhelhetőség mindig elég egy winfoshoz használt i3-10300 esetén, nem akarom hogy épp egy hosszabb burstnél leoldjon a túláramvédelem.
A 160W-os Inter Tech már legalább papíron 8A-t tud, így 12Vx8A=96W, ami már megnyugtató.
De persze win install és első tesztelések idejére jó lesz.
Csak meg kell nagyobbítanom az elülső USB-nél a kivágást, hogy az alaplapi 24 pinbeülő csatin a kioldó pöcök elférjen.Nomeg a fedlap egyik oldalán 15mmx180 sávban le kell csiszolnom 2mm-nyi eloxált alut, a 3mm-házból....vagy leflexelem az egészet a pi--be.
De mini-itx konfigokhoz iszonyúan baró házikó, csak épp elvitték a boltból az utsó példányt is.
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #59965 üzenetére
Nézegettem, de nagyobb
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59965 üzenetére
Asus AP201
-
Patice
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59877 üzenetére
Melósnak laptop, mert a munkavállalónak kell a home office…
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Szerintem részben megválaszoltad magadnak miért: nagy vállalatoknál van hely és/vagy nem számít az ára (ha nincs hely, akkor meg laptop, mert "miért ne").
Tőlem nem rég kértek tanácsot használt laptop vásárlás ügyben cégnek. Vannak kicsi cégek akiknek számít a méret és az ár is.
Ráadásul az ilyen kicsiket szerintem nem is mindig asztali gépnek használják, gondolom nem véletlenül van rajtuk soros port és/vagy soros port bővítési hely.X300 vs. Lenovo tiny témához: szerintem a Lenovo (vagy HP, vagy Dell) 3 év múlva alkatrész ellátottság terén is jobb lesz. Most nem rég volt Asrock Deskmini hiány covidot követően, ez a brand tiny gépeket látszólag nem érintette (persze lehet rosszul láttam).
-
Rick4
félisten
válasz
Egy valamirevaló nagy cég nem 3 db gép beszerzésén ügyködik, egyrészt megversenyeztet beszállítókat, másrészt eleve a jobbat veszi, nem az árat nézi, mert az neki munkaeszköz...
Használt ugyanúgy elszámolható, nincs különbség, ráadásul ha jól rémlik, tételenként 200 ezerig azonnal elszámolható, azaz nem 3-5 évre lebontva kell leírni az adóból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-roller topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest