- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed1983
őstag
-
sb
veterán
válasz
mpierre #63449 üzenetére
A méret, csíkszélesség ott is működik, fizika. Nehéz is elképzelni, hogy ennyi hőmennyiség hirtelen átugrik a bordára, hiába k* nagy ez is nálam+hőcsövek.
Hogy utána már szépen elvezeti a teljes hőmennyiséget abból látszik, hogy a hőfok nem megy fentebb. Ezeket már nem lehet a régi, szemre is szimpatikus 60 fokokon tartani. Ill. szvsz a hőmérők is kintebb voltak anno régi prociknál.
-
sb
veterán
válasz
mpierre #63438 üzenetére
A saját felvételre gondoltam de azt hittem vmi más forrásból is vannak ilyenek amiket nézel (a Hobbit emlékeim szerint 48p volt csak, nem? még sportközvetítéseket szoktam látni 60p-vel). De legalább teszt videók lennének, azt se láttam.
Lehet, hogy vak vagyok, de a linken belül is csak FHD-t látok, nem 4k-t. Az fps megvan, 5600G-n is DXVA-ból lejátssza simán, sztem ez 8600g-n sem lehet akkor akadály nagyobb felbontásban sem.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63377 üzenetére
A gyári kábelek elég lágyak szerintem, a hosszuk se vészes, a táp mellett elférnek a fedél alatt. Mondjuk nem rózsaszínek...
3,5-esnek pont a táp alatt van a helye, nem?
A Kolinkba szerelt gépben 2,5-es merevlemezt használok Users-nek és virtuális memóriának (van, aminek kell, hogy legyen, de nem hiszem, hogy használja 32 giga ram mellett), szerintem kapni fog a többi gép is egyet-egyet. A Chieftec IX-ben nem tudom még, hogy fogom megoldani, magas tető nélkül nem fér be az AXP90-36 fölé. A magas tető meg már nem nem 4000 forint, mint pár éve, ha egyáltalán kapható... Az A4-ben is még csak 1 ssd van, pont befér a másik helyre a hdd.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63370 üzenetére
Nálam is SF450 van a megépített Jonsbo A4-ben, nem volt gondom a kábelezéssel, meg úgy általában a táp környékével.
A másik A4-be szerettem volna a B550/R5/RX6650XT gépet átköltöztetni, de a Silverstone SX500-zal 2 problémám is akadt. Egyrészt a ventilátor rácsa nem a burkolat anyagából van, hanem külön drótrács, ami nincs síkba sűllyesztve. Emiatt nem lehet úgy beépïteni, hogy a VGA kamra felől szívjon, ami ennél a háznál szerintem a logikusabb. Másrészt SFX-L. SF450 szerű puha kábelekkel talán ez nem lenne gond, de baromi rideg szalagkábelei vannak, így annak a bekábelezése már tényleg szívás, fel is adtam. Sokkal jobb háznak tartom a Jonsbo A4-et mint a Kolink Rocket Heavy-t, de utóbbi SFX-L kompatibils, maradt abban a gép.
Az SSD-t az előlap felől akarod kábelezni? Én az alaplap felől csináltam 20 centis SATA kábellel.
-
Horvi
őstag
válasz
mpierre #63340 üzenetére
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy milyen festéket/alapozót használtál ehhez? Illetve hol szerezted be? Kéne fém alkatrészeket festenem de egyelőre csak ilyen barkácsboltok jutottak eszembe, hogy ott lenne érdemes festéket venni.
Gondoltam rákérdezek hátha tudsz valami megbízható szakmai boltot. -
Dapro
senior tag
válasz
mpierre #63235 üzenetére
ja találtam is egy kábelt, ugyanúgy izzik
azon filózom mire cseréljem, azért 3080 elég erős, szóval nem biztos , hogy akarok most erősebbet viszont jóval hűvösebb kell. és akkor már lehet nem is adom el a formd t1(v1.1)-em amit hirdetek hanem visszaköltözök bele ha új vga lenne.
mit ajánlotok? asszem abba 2.5 slot a max -
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #62702 üzenetére
Cpu radiátor, , sima 90*90-es réz, 92*92-es dlim ventivel. Mivel nincs benne csavarmenet, két acèldróttal van felakasztva rá a venti.
Mint itt az 53 mm magasnál is (ugyanez van a 47mm-nél is)
[link]
Mivel a slim noctuámnál a 25mm-es vastagságú több levegőt mozgat meg, azt lenne jó valahogy felapplikálni -
phulee
tag
válasz
mpierre #62277 üzenetére
Már olvasom is!
Az lesz csak a kérdés, hogy a procihűtő mekkora teret enged. Ehhez sajna szét kell dobni majd gépet és akkor fogom meglátni. Ha van rá igény, akkor ha odakerül a sor, majd dokumentálom az átalakítást...
Ez a keret is hasznos infó, ráadásul ahogy nézem, éppen elfér benne az a ominózus lemezke. Köszi mégegyszer!
-
Francia91
veterán
válasz
mpierre #61966 üzenetére
Kíváncsi leszek....
Nekünk még az NR200P Sakura a szekrényben pihen, zajlik a ház felújítása
Szerintem AM5 konfig lesz abból, és ami van hozzá 0 km-es B550 ITX lap és R5 5500 proci, el lesz adva. Mire hozzákezdenénk, szerintem már vállalható lesz az AM5 platform ára ITX méretben is. Majd kiderül, amikor hozzákezdenénk építeni -
PROTRON
addikt
válasz
mpierre #61908 üzenetére
Valszeg ők is Így oldották meg az alu házat kívülről, csak nekem nincs időm most meló mellett olyan szinten begyakorolni a furnérozást, elsimítást, hogy ne valami gány legyen amit lerakok főni elé, szal szívesen kifizetem azt az 1 óra munkadíjat, csak maga az alapgépház az amiből kicsi a választék, tehát hogy tényleg 197 x 197 x 72-es házikó úgy, hogy nincsenek felesleges cuccok benne, sub 2,8 liter kategória, igaz tápból sem fér bele AC-DC átalakítás.
-
phulee
tag
válasz
mpierre #61796 üzenetére
Egészen pontosan teljes terhelés mellett zajos a nagy fordulatszám miatt, ugyanakkor azt is írják, hogy alacsonynál meg semmi hangja sincs. Ahogy ezt HUN_Sector is megerősítette.
Mindenképpen megosztom a nagyérdeművel, hogy mi a gyakorlat. A tesztek alapján bizonyos helyzetekben még a platinum szintet is eléri, szóval nem hangzik egyáltalán rossznak.
Csak ventillátor vezérlése nem az igazi, illetve ún. hold up time értéke (5 ms) marad el a szabvány szerinti 16 ms-tól. Ha jól értelmezem ennek alapvetően UPS használata esetén van jelentősége, hogy képes legyen átvészelni azt az időt, amíg a szünetmentes átáll akkura. Az SFX tápok esetében a fizikai korlátok miatt nagy méretű kondik nem férnek el, illetve itt lehet spórolni a költségeken. Feltehetően itt is ez utóbbi lehet az ok. Nincs tervben UPS beszerzése, legfeljebb a NAS alá lenne érdemes, ezért nem hiszem, hogy különösebb gondot jelentene. De javítson ki valaki, ha rosszul látom. Kissé megkopott már az IT és műszerész tudásom
-
Francia91
veterán
válasz
mpierre #61462 üzenetére
Szerencsére kb 2 éve sikerült bezsákolnom egyet 24 ezerért barátnőmnek, építésre vár (alaplap és proci megvan a géphez), csak most nyáron házat vettem és annak a munkálatai az elsők
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #61161 üzenetére
Ncase M1 háznál volt olyan venti rendezés, hogy ajánlott volt deshruod esetén hogy alul fújja ki a meleget. Nekem NR200-ben volt egy ideig így, működött de asszem 5-10C volt amikor fújtam inkább. Ki kell próbálni, én utólag arra gondoltam ha nagyobb bordájú kártyám lett volna akkor lehet jobb lett volna (több esélye lett volna leadni a hőt), valamint ha sokkal jobban passzolóra tervezem meg ahogy a venti volt a borda előtt (a borda kisebb volt mint a venti, tehát mellőle tudott szívni levegőt -> nem hűlt úgy).
-
PROTRON
addikt
válasz
mpierre #59899 üzenetére
Lehet hogy a jelenlegi PC-k esetén nem.
De mindig perceket kell várnom annál a gépnél amikor 1-1 kategóriában keresést végzek a munkanemek között...ha több kategóriát kell átkeresnem pl építeszeten belül, akkor meg meg is ebédelek mire végez.
Nem tudod hogyan lehet kikapcoslni benne, hogy ne akarja az egész képernyőt úgy beteríteni, hogy még a tálcát is kitakarja? 21 colos a monitor...1080p-vel.
Csak 1-2x kellett elé ülnöm, meg is gyűlöltem a programot. -
sb
veterán
válasz
mpierre #59687 üzenetére
Ha ilyen irányba megyünk akkor elektroncsöves számítógépe is csak a kiválasztottaknak volt. Meg mobiltelefonja. Most meg ott porosodik a polcon a régi telefonom aminek a számítási kapacitásával a Nasa anno rakétákat lőtt fel.
Szóval haladunk a korral, az, hogy kevésbé volt régen megfizethető nem annyira számít szvsz.
B450-B550 mATX lapjaim 25-30k körül vettem 1-2 éve. Az oké, hogy most infláció is van a technológia fejlődés ellentételeként, ezt aláírom, hogy hiába volt 2 éve valami X Ft, nem feltétlen jön vissza... viszont ha csak a jelent nézem akkor minipc fronton 5600H-t 90k-ért adtak nemrég barebone, de lap+cpu+ház+táp abban benne. Ezzel szembeállítva mITX 60k-s lapok...
A 7735HS-7840HS-ek 140-170k-tól mennek. Ezekkel nem versenyképesek sajnos. Közben még fejlettebb is. Ha a pénz nem számítana akkor sincs mITX-ben RDNA2 sem, nemhogy RDNA3, AV1, USB 4.0, TB...Ezért is mozdultam a minipc felé... de mivel a hangjától tartok, ill. a rugalmasabb konfig mindig előny, ezért kérdeztem és lehetne egyébként szerintem is jobb megoldás az mITX-el futnom még egy kört. De ezek szerint hiába.
-
válasz
mpierre #59687 üzenetére
Aha. Tehát.
Te: "Asrock Am4 b450 - b550 deszkák Kb 40-50k között kaphatóak."
Én: "Kaphatóak ilyenek, de a jobb modellek 60-90k HUF között mozognak inkább."
Te: "Melyik jobbra gondolsz? Itx X570-es deszka kapható egyáltalán idehaza?
Vagy gyártót értesz ez alatt?"Én: "Jobb felszereltségre, VRM-re, jobb fícsörökre gondoltam...
ASRock...
Ezek mind 80k HUF körül (voltak) kaphatóak."Te: "@ AxBattler: Azok drágák. Picit alatta: [link] Talán."
Én:
-
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59326 üzenetére
+#59325 mpierre: Máriakenyér...
Bitspower 6mm-el rövidebb, mint az AIO. Azt említettem, hogy egy kiárusításból van itthon tonnányi 10/8-as és 8/6-os kompresszios fitting?
Ha már helyszűke meg spórolás. Csak normális csövet nem kapni hozzá.
ÁÁÁÁáááá! Távozz Sátán!
sz: Komolyan mondom b+ custom vízzel fele szopás nem lett volna. Custom vízzel bekúrok 2 90°-os rota csatit a radiba és a ventik alatt elkúsznak a csövek. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59320 üzenetére
Vagy még akkor se.
Amit linkeltél cuccokat jó, de...
-EK nem fér be. (és drága)
-Modultra nagyon faxa, de hiába írják, hogy 40$ az EU/UK posta, kis hazánba 80$+ elkérnek a szállításért egy 99$-os félblokkra. (Egyébként ez lenne a tökéletes)
-Prototypre-ot le kell gyárttatni és kell hozzá egy EK blokk -> drága.
-Byksky-n, Barrow-n nem igazodtam ki. Sokadik alkalommal se töltötte be a műszaki rajzokat, de mivel mindben van tartály is, szerintem azok se férnének be.Sima szivatyú meg önmagában szintén lövésem nincs hova menne be, max DC-LT vagy valami hasonló 3-4mm-en pisilő.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59296 üzenetére
Nézd a jó oldalát, a 7950-et már nem kell 60°C alatt tartani, és ahogy megy fel a levegő-víz dT úgy nő a hőleadás. 30/60-as dT mellett a 240/30-as radi annyi hőt ad le, mint 30/40-es mellett egy 360/60-as. Nyilván többszörösen kompromisszumos a helyzet, már csak a VGA-ról leszívott 70°C-os levegő miatt is, de pont ezért akartam eredetileg nem ilyen házat.
Az eredeti cél az volt, hogy a 280-as! AIO és a VGA-is friss levegőt tudjon szívni.
#59287AxBattler: Már csilingeltek is, hogy megérkezett a ház előtti AlzaBox-ba a 8g-os Arctic MX-6. Mert hogy -meglepetés- az összes (jó) paszta elfogyott. Ha csak nem akarok Conductonaut-tal rizikózni... Meg van még vagy 30g beszáradt silmore.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59280 üzenetére
El tudnám, de mire mennék vele? Az kívülről nem látszik, hogy csurdogál-e benne a lötyi.
#59281 FireKeeper: Nemigen van más lehetőség. Így fér el. Ma megpróbálom úgy, hogy a radiátort nem rakom a helyére, hagyom fölfele "kitüremkedni", hogy ne törjenek a csövek. Ha lejutok windows-ig és rendbe tette driver-fronton a dolgait, akkor majd lefogom a csöveket, hogy lássam mi a helyzet.
De ha ez így nem okés, akkor csak a csere marad és nem tudom, hogy mire is kéne... Galahad talán beférne, de ugye a korábban emlegetett "minden is befér, csak nem egyszerre" effektus itt is befigyelhet. Vagy meg kell nézni, hogy tudnék custom vizet betolni, de ahhoz meg egyrészt blokk kell, másrészt meg kizárt, hogy értelmes méretű szivattyú beférjen bárhova is + a szivattyúk általában nem szeretik a 60°C-nál melegebb közeget.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59270 üzenetére
Abban bízom, hogy az AIO nem indult el. Sajna azt nem tudom mondani, hogy maga a szivattyú ment-e, mert mikor a proci megütötte a kellő hőfokot, minden 100%-ra pörgöt. Az a kis pöcsköszörű is, ami 12.000-et forog percenként. Na ,amellett nemigen hallottam semmit... A ventik boztos forogtak, emrt éreztem némi légáramlatot a radi felett.
Még arra tudok gondolni, hogy a lefogato-rendszerrel van vmi gebasz. Eléggé elcseszett egy leszorítója van ennek az Alphjacool AIO-nak.
sz: Hogyazajóku####################....
Kukucs...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59239 üzenetére
Ma összeraktam. Ment is... Úgy 2 percig... Aztán nem volt hajlandó elindulni többet. Amperszag nem volt, táp védelme nem oldott, de az AIO lefogatólapját nem lehetett megérinteni, olyan meleg lett, úgyhogy lehet most szállt a másvilágra a 7950X3D...
Holnap boncolás, ha kihűlt...
Még az jutott most eszembe, hogy ha megtört az AIO csöve és amiatt nincs áramlás, akkor azon semmi nem fog segíteni, mert másképp nem fér be. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59216 üzenetére
Nem, az ezüst az gyárilag olyan MDPC kábel, nincs rajta harisnya, a 24-es tápcsati meg a gyári tápkábel, ami centire akkora, mint amekkora kell, ellenben vékonyabb kábelei vannak.
Ha valami útba lesz a VGA-nak, az az AIO csatlakozása, ami miatt a tápot is le kellett ereszteni. Úgy egyébként magát a csövet fel fogom kötegelővel húzni a felső lemezhez.
Igen, az a 8pEPS, ami a VGA "mögött/felett" a riser-nél fog elmenni.
PTSD esélyes, ja. Amit itt laychi-nak is írtak: Minden is belefér, csak épp nem egyszerre. De ez persze a kompatibilitás oldalon nem minden esetben van feltüntetve. SSUPD mondjuk elég durván tolta a Meshroom-mal, de az ugye egy 15 literes full ATX kompatibilis ház. Na ott aztán kell számolgatni...
Mini cuccoknak ez az ára. Bár ha azt vesszük, hogy mekkora nyák-ja van némelyik 400-500W-os Founder kártyának, egy jó blokkal simán ott vagy mini méretben, csak aztán csatolhatsz rá egy MO-RA kaliberű külső hőleadót...
Nekem is lóg a levegőbe, hogy mi lesz. Az egy dolog, hogy fizikálisan sikerül összerakni, de hogy lesz-e a procinak hűtése úgy, hogy a ventik felfele hajtják a VGA melegét a radiátorra az egyáltalán nem biztos ráadásul az AM4 kompatibilitás miatt az IHS garantáltan +20°C hőlépcső a procinak, ami ugye azt jelenti, hogy ha amúgy a hűtés 70°C-ra tudna hűteni, akkor alatta a DIE az 90°C lesz. -
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #59216 üzenetére
Vegyél rx 6600-at. Alzanál 80-87, de kapsz hozzá olyan játékkódot amit el tudsz adni egy tízesért simán, ja és 3000 lejön gvh kuponnal. Különbségre meg szerintem nem lesz olyan nagy a diffi. Meg kell várni az 5. szériát, a tesztek alapján a 40xx nem sikeredett valami jól.
De ez csak ötlet -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59143 üzenetére
Néztem én is, hogy táp alatt/felett nincs túl sok hely átvezetni a mindent is, de persze kábelem sincs sok, szóval... Meg hát ugye én nem vagyok hozzászokva, hogy vandálkodjak. Az AIO csöveinek beigazgatásához több erőt kellett alkalmazni, mint amennyit egyébként kényelmesnek éreztem volna. Mindenesetre most már így rakom össze, aztán meglátom, hogy leég lesz-e.
Az a faramuci az egészben, hogy épített vízre blokkon és radin kívül minden van. Minden. Tartály, cső, csatik, idomok. Ha a régi EK Supreme HF-re lehetne keretet szerkeszteni, még blokk is lenne. Mindenesetre most már összerakom így, aztán meglátom mi lesz. Az a baj, hogy nincs 38-as custom loop radiátor. A 30-as kevés, mert a legtöbbnek ugye 1cm még leugrik, ahogy a lamellák helyet hagynak a levegőnek, a 45 meg már sok, nincs 10mm-es venti, de ha lenne se zavarna sok levegőt. Szóval lehet még ebből építkezés...
Nem mész vele semmire. Threadripper blokk azért nagy, mert a proci is nagy. Ryzen 7000-nek két baja van és a nagyobb blokk egyiket sem oldja meg:
-A kompatibilitás miatt túl vastag az IHS. Der8auer tesztjei alapján sima 7900-nak 20°C-ot!! hoz a DirektDIE hűtés.
-Túl kis felület adja le a hűt. Ez a 7800-ast talán még jobban sújtja, mert ott csak 1CCD-re jut a hő zöme.
Szóval hajrá, de sokat ne várj a TR blokktól. TR-be 4db CCD van, azért kell a nagyobb terület. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59132 üzenetére
Ilyenkor szokott lenni, hogy nagy nehezen összerakja az ember, elhárít minden fizikai akadály, aztán nem működik.
Van rá esély, mert az AIO alulról elég meleg levegőt fog kapni ha a 7900XTX rázendít... Eredetileg felülre akartam tenni a ventiket, hogy kívülről szívjanak és befele nyomják a levegőt, de ugye nem tudok még 1,5cm-t ejteni a tápon...
Lassan tényleg az lesz, hogy custom vízzel könnyebb lett volna... Radiátoron kívül szinte minden van itthon. Talán egy AM5 blokk kellett volna még a boldogsághoz, mert az ősöreg Supreme HF szerintem már out-of-date. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59129 üzenetére
Mivel nem rejtegetek DDC-ket a táp alatt
, így valszeg el. Amúgy se lesz sokminden, ami elférjen, mert ugye méretre csinálom a kábeleket. Annyi hely meg van alatta, hogy csatiból kikanyarodjanak az AWG15-ösök. Összerakáskor elválik. Egyelőre még az ember nem küldte a csatikat, nem találtam itthon M3-as csaraokat és nem vágtam méretre a riser-nek szánt stadoff-ok "lábát".
Említettem már ,hogy egyedi kábeleket csinálok? Azok is csak levágva vannak, blankolás, krimpelés majd holnap, meló után, valami egyszerű stream mellett. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59112 üzenetére
Ezen nincs mit elrontani. Nem a kábelnek van útban a cső, hanem a tápnak. Ha megnézed a házat az alaplap felőli oldalon, a linkelt AIO csövei egy vonalba esnek a tápot tartó keret jobb szélső (elülső) rögzítőcsavarjaival. A másik bibi, hogy ennek a szemétnek a 25-ös ventik végéig ér a csatlakozás merev része és utána se lehet csak úgy "eltörni" a csövet. Azokon az AIO-kon, amiket beszerelve láttam, a csövek már oldalirányba jöttek a ventik mellől.
Hogy lehet rosszul bedugni egy 3-tüskés EU dugót, aminek két sarka le van csapva? És hogy múlik el belőle az L-alak?
-
mpierre
veterán
válasz
mpierre #59111 üzenetére
Ő izé, nem az aio a kérdés, hanem a táp és aio kapcsolata...
Az st30-ason most 25-ös ventik vannak. Simán elfér. Még hely is van felette. (2-3 mm) 55mm komplett szendvicsnek van hely. Ha 38-as az aio + a 15-ös ventik, akkor az csak 53mm...
Lehet ostoba kérdés: Jól dugtad be a tápba a 230-as toldót? Direkt "L" alakú.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #59090 üzenetére
Nem machináltam, bolti, gyári i5-11400-as.
A vrm-et most nem néztem, de egy korábbi mérés peakje 65 fokra írta, ami kizárt, mert forróság ömlik onnan. A cpu-ra a CPUIDHWMONITOR progi ellenben 100C peaket ad ki teljes torture terhelésen (miközben langyos szellőt fúj ki a cpu hűtő).
Ez most idle állapotban, csak a google chrome megy. Képzelheted mi lesz, ha nyomok rá egy 3D alkalmazást.
15 perc Cyberpunk 2077 (fhd, ultra) után:
Lehet a hőmérőszenzor sz*rt be. Szóval feladom. Hónapok óta ezt próbálom megoldani, de esélytelennek látom.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #59015 üzenetére
Úgy rémlik, belefér, de mérget nem veszek rá. Amúgy sok szempontból kompromisszumos ház, mondom ezt tulajkánt, ezért is fogtam be inkább a számat. Ja és risert is csak 3-ast adnak hozzá...
Szerk.: egy francia tesztben azt írják, nem fér bele a 280-as. Talán a radi hossza miatt...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #58945 üzenetére
Kettő példa volt, vizes, meg levegős.
Az eredmények közül a marssal kb 80-90 között volt az aio eredmény, a peak ami durva. (durvább, bár az alaphőmérsékletet ott is sokalltam)
Fentebb az első mérési eredmény, az aio-s, egy perccel a terhelés után, akkor 70 fok körül van -
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #58149 üzenetére
A radi hely is rendben van, amikor Prodigy-t vettem, nálam is szempont volt, most a Kolink Rocket Heavy-nél is szempont volt.
Ha valaki matx lapot akar, nézegesse a matx házakat, ennyi. Nem baj, ha valaki matx-et szeretne, az a baj, hogy itx-ek között keresi. Hamarabb talál megfelelőt, mint a "lehetne pár centivel nagyobb" itx házak között.
Értem én, hogy drága az itx alaplap, értem én, hogy kell a több bővítőhely, de hát basszus, ez ezzel jár, más méretosztályú ház kell a matx-hoz. Hogy nincs annyi összezsúfolt, lehető legkisebb matx ház? Hogy nincs annyi prémium modell? Hát ez van, a matx alapvetően budget kategória, mindig is az volt. Tök érthető, hogy a legtöbb ház gagyi(bb), de azért akadnak kivételek. Hogy az sfx tápra reagáljak, még "full" atx is létezik (na jó, létezett)...
-
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #58142 üzenetére
Az egy dolog, hogy szóba kerül, az egy dolog, hogy ha belefér, beleteszik a nagyobb lapot az egy méretosztállyal kisebb házba, de hogy tényleg szinte minden itx háznál szóba kerül, hogy pár centivel nagyobbnak kellene lennie, hogy beleférjen a matx lap, az egy kicsit túlzás. Van épp elég matx ház, lehet onnan válogatni, ha az kell. Úgy tűnik, egyeseknek szinte fáj, hogy készülnek itx házak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged