- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rover45
őstag
Szerkezetileg összeraktam, ha lesz időm a napokban be is költözök
Büszke vagyok magamra
[link] -
iff
senior tag
válasz
AxBattler #24396 üzenetére
Igen az amd valamivel jobb választásnak tűnik. Játékra nem nagyon lenne használva. Elsősorban nas lenne,de ki tudja később mi lesz, esetleg filmezős gép. Amit most használok nas nak asus p5q pl am,e7500 cpu ez alapból 50w. Az acer laptopomnak 19v 65w 5.5 2.5 tápja van. Lehet hülye kérdés,de fogyasztásban lehet különbség, hogy 65w vagy90w-os? Elvileg 2db ram és 2db hdd 60w tápegység elég kéne,hogy legyen legalább is az asrock oldalán ezt írják.
-
Én az AMD-t venném:
- tesztek alapján kicsivel jobb a teljesítménye,
- multimédiában sokkal jobb,
- 720p-ben el lehet vele játszogatni (pl. Diablo 3),
- grafikus driver támogatottsága időben várhatóan többszöröse lesz az intelének,
- cserélhető, fejleszthető APU,
- cserébe nagyobb a fogyasztása (10W vs. 25W).90W-osat vennék, biztos ami biztos, és...
"Please use a 19V power adapter for the DC jack. his jack accepts dual barrel plugs with an inner diameter of
2.5 mm and an outer diameter of 5.5 mm, where the inner contact is +19V (±10%) DC and the shell is GND." -
iff
senior tag
Melyik a jobb választás:
asrock Q1900DC-ITX
vagy
asrock AM1H-ITX
AMD Athlon 5330 AM1
fogyasztás ill. teljesítmény? Noti tápból érdemes 90w-at venni vagy elég 65w-os is? -
rover45
őstag
szerk: remélem nem off
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #24388 üzenetére
Hát mondjuk olcsónak tényleg nem olcsóak az alu lemezek, de azért szerintem a 1500-2.000 Ft-os ársávba belefér bőven egy ilyen alkatrész legyártása még munkadíjjal együtt is. Inkább a fémháló a kérdéses, mert azt elég nehéz beszerezni, legalábbis vidéken (bár én továbbra sem tennék rá, olyan kis "gagyi" lesz tőle a kinézete).
AxBattler:
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24384 üzenetére
Dehogy ködösítek, komolyan mondtam. Bár mintha lenne időm....
A CNC géppel sem tudtam még dolgozni 20 percet sem, mióta nagyjából befejeztem. Mert nem jutok haza vidékre. De ha valakinek kell segítség szóljon nyugodtan, aki ismer tudja, hogy bagóért szoktam segíteni, csak legalább a villanyszámlába szálljon bele az illető, ha még alapanyagot is tud adni/hozni, akkor lényegében ingyen van.
(#24386) Mercutio_: miért neked tán úgy segítettem?
Egyébként szerintem nem kell ezt túl bonyolítani. Nem kell semmit sem külön gyártani, ha jó a ház alapanyaga, akkor rögtön belevágható egy szép nyílás. Anno radi-nak ilyen csináltam (bár az ő fedlapját rá tudtam fogatni az esztergára, mert elfordult). Ehhez még relatíve könnyen lehet porszűrőt is csatolni (t.i. harisnya) és máris kész az esztétikus, de a szellőzésben sokat segítő ventihely.
-
Mercutio_
félisten
válasz
patomi #24376 üzenetére
Egyedül a tetején lévő usb csati pozicionáló /rögzítő elem ami nem mindig pontosan illeszkedik ahogy itt-ott olvastam, egyébként a minőség rendben van.
Volt egy Realan - om azt lapra szerelve kaptam, jó móka volt az erősen vázlatos összeszerelési rajz alapján összerakni, most van itthon egy fekete és egy ezüst Sharkoon azokkal sincs gond. A fekete majd megy a háztól, mert látszik rajta az ujjlenyomat én meg háklis vagyok az ilyenre.A ventit nem fogom bekötni, mivel a Realannál rájöttem, hogy még egy AC F12,vagy swif2 pwm esetén is amint felteszem a ház lyukacsos tetejét az addig néma konfig zajos lesz a lyukakon átáramló levegő keltette szélzajtól.
-
patomi
őstag
-
Mercutio_
félisten
Az a ház feleslegesen nagy, ha már CM akkor elite 110, esetleg Silverstone SG05 Lite, vagy Sharkoon CA-I
Ispy:Bizony, rá lehet kattanni, én most próbálom üríteni a készleteket, mert van 1-2 cucc amit nem volt szívem otthagyni, de fogy az asszony türelme
és igazság szerint nekem sincs időm rá
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #24352 üzenetére
Komolyan mondom ez a gépösszrakósdi függőséget okozott nálam, először csak valami netezős konfig G1610-zel, aztán jaj kéne inkább nagyobb proci i3, juj de jó ez a WOT, kéne egy dedikált VGA kártya, aztán de jól néz ki ez a ház, de akkor már lapot is kéne cseréni, most meg de jó lenne egy kicsit több fps, új VGA
Az asszony lassan el fog válni, pedig a félét már be se vallottam
-
Goose-T
veterán
Sőt, Kabini topik is van.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Ezen a konfigon gonolkodok:
-ASROCK AM1H-ITX
-AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX (25w)
-Kingston 4GB DDR3 1600MHz Single Rank KVR16N11S8/4 ram
(a ram nem tudom, hogy jó lesz, mert a támogatott listán nem szerepel)
-CoolerMaster Elite 130
-Akyga AK-ND-01 Adapter Toshiba 19V/3.42A 65W vagy Akyga AK-ND-10 Adapter Asus/Toshiba 19V/4.74A 90W
-1-2db winchester kerülne bele.Elsősorban nas-ként üzemelne, P5QPL-AM E7500 cpu váltana le. (főként a fogyasztás miatt)
Nem lehet tudni mi lesz a jövőben, később esetleg másra is lenne használva. (film nézés, netezés)(játékra nem)Még ezt az alaplapot nézegettem:
-ASROCK Q2900-ITX (elvileg 10w)
-Kingston 2GB DDR3L 1600MHz SODIMMNem tudom melyik lenne jobb választás, fogyasztás ill. teljesítményben?
(AM1H-ITX táp miatt jobban tetszik)
4K felbontással megbirkóznak? -
rover45
őstag
Róla hallott már valaha is valaki? Ráadásul ITXnek hirdetik, pedig 17x19cm
-
PeterPH
senior tag
J1800 fogyasztás
A linkelt tesztben az alsó grafikon a "load delta", tehát az idle és terhelt állapot közötti különbség, nem pedig a pillanatnyi fogyasztás. -
sysrq
őstag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata fogyasztásra az Intel J1800 vagy/és J1900-al? Az anandtech legalsó méréseit elfogadhatom kételkedések nélkül?
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Egy i3 3220 mellé milyen VGA-t érdemes rakni, amit még ki tud hajtani? Jelenleg egy Sapphire HD7750 1GB van mellette.
Köszi!
-
mrbig25
őstag
Magasság alatt mit értesz?
A legtöbb 240-es radiátor 120-124mm magas. A HWlabs radiátorok mondhatók a legmagasabbnak a maguk 132-134milliméterével. Magasság szempontjából egyikkel sincs gond.250D-ben a radiátor vastagsága a lényeg, ami maximum 30mm lehet. Erre jöhet még 25mm vastag venti. Tehát a kettő együtt 55mm lehet.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, milyen magasságú 240-es radiátor + venti fér el egy Corsair 250D-ben, ha az 5,25"-es keret is bent van? A leírása és a hivatalos oldal nem sokat segített, tesztekben sem láttam sehol.
-
Gigabyte GTX 750 Ti az ISK600-ban, összehasonlítás végett..
-
agisanci
csendes tag
válasz
Goose-T #24341 üzenetére
Köszönöm szépen, jóban vagyok a számokkal és egy kicsit a fizikával is.
A kérdés inkább arra irányult volna, hogy a töltőknél - és a zárójeles részben - szereplő pl. 20A mennyire tesz jót egy olyan alaplapnak, ahol csak 5A-t látok szerepelni... Sajnos idáig nem tudtam, hogy az egy olyan érték, amit leadhat., valamint ennyire nem értek a számítástechnikához, hogy minek mekkora áramerősség szükségeltetik, továbbá mekkora plusztól "fekszik meg"...
...de már megkaptam a választ Mercutiotól, úgyhogy köszönöm!
-
válasz
Pista0001 #24337 üzenetére
Az átfújás igaz, de mint írtam, egy ITX házban csak korlátozottan látom értelmét: rakjál már nekem radit egy SG05-be, vagy Elite 120-ba. A félreértések végett nekem ezek az "igazi" ITX-házak, a Prodigy-t, meg a Corsair 380T-t inkább hagyjuk.
Persze a 250D-n én is erősen gondolkodom...
-
agisanci
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Most fogok vásárolni egy Asrock AM1H-ITX lapot, amihez ugye 19V-os külső tápot is lehet használni.
Nekem van egy Acer laptop töltőm, ami a következő paraméterekkel rendelkezik: 120W, 20V, 6A, model: PA-1121-02.
Az alaplap leírásában láttam, hogy a feszültségnél enged +/-10% eltérést, de az áramerősséggel gondban vagyok, ugyanis a töltőknél/tápoknál sokfajta változat van amper téren (4,74; 6; 10; 20, stb...), én pedig nem értek ehhez, inkább megkérdeznék egy hozzáértőt, minthogy "hazavágjak" valamit a leendő konfigban. Ezekkel az értékekkel megfelel ez a töltő?A konfig:
Nem lesz tuning, 5350-es proci lesz a lapban, 2x4Gb 1600Mhz DDR3, Sata 3-as 7200rpm-es WD vinyó és egy DVD író.Hálásan köszönöm, ha valaki időt szakít a magyarázatra!
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #24336 üzenetére
Egy i5 plussz felső kategóriás VGA kombót simán elvisz akár egy slim 240-es is. Ha nem is halkabb egy levegősnél, a rendszer sokkal kevésbé melegszik, mert a proci és a GPU hőjét kivezeted teeljesen a házból. Ha úgy rakod össze, hogy a radi ventijei a radin keresztül szívva egyből kifújják a levegőt (tehát gépház -> radi -> külvilág), annak a többi komponens nagyon hálás lesz. Szóval pont kisebb ITX házakban van értelme.
-
-
zed1983
őstag
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #24332 üzenetére
Az az antec (mini itx szemszögből nézve) sokkal nagyobb, 18 L felett van. Oldalt egy kis szellőző, ahhoz képest mekkora teljesítményű kártyákat lehet belerakni. Felülről 0 szellőzés.
Visszatérve a Xigmatek Eris-re: Hirtelen nem tudok mondani kisebb méretü itx házat amibe fér 240mm-es radiátor.
Tényleg kevés a bővítő hely, és a 5,25-ös helyet tényleg el lehetne már felejteni a gyártóknak.
Szerintem egy elég jó vétel lehet. Bár a 240-es radi felfogatásában nem értem hogy hova lesz rögzítve (gondolom az 5,25 hely kárára). -
+ tesója, az Octans, ami csak külsőségekben tér el. LINK
Az ODD mellett csak egy 3.5-ös hellyel rendelkezik, bezzeg radiátorból egy 240 is belemegy. Hát kösz Xigmatek, de kösz nem!Akkor már inkább az ISK 600, ami csak kicsit nagyobb, sokkal jobban néz ki, hátulra befér egy 120mm-es radi, és jóval több meghajtót tud kezelni. Ha előre, bal oldalt beügyeskedik valaki 1-2 ventit, teljesen jó lesz a hűtése.
-
burny
aktív tag
225mm x 355mm x 180mm (14,4L), hely 240mm radiátornak, 30 cm vga-nak.
Nem rossz! Elég jó kis sugo 08 alternatíva.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#22145024 #24319 üzenetére
ami először eszembe jutott, hogy kocsiba 2 DINes fejegység helyére media center, nekem HTPC-nek az a felbontás kissé gyér lenne, de attól szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák. én is utálom amúgy kidobni a régi cuccokat, csak nálam andriodos telók gyűlnek, szigorúan olyanok, amelyiknek valamilyen funkciója nem működik
-
HookR
addikt
válasz
zed1983 #24300 üzenetére
(A) Drága, de relatív bőséges teljesítményű, kulcsrakész és igényesnek tűnő megoldás:
- Pico-Box X3-ATX-300 (12V/20A)
Hozzájuk Dell ADP-330AB (330W, 19.5V/16,9A) - például innen12V-on 200W már viszonylag sok mindenre elegendő, nem csak 75W-nál kisebb fogyasztású VGA-ra. Ráadásul ezesetben nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy ebből mennyit fogyaszthat a CPU, vagy a VGA.
==============================================
(B) Költséghatékonyabb, de korlátozott teljesítményű, kulcsrakész megoldás:
- Realan LR1106-250W12VDCX2 (12V/10A)
Hozzá valamilyen 150W-os AC adapter - például ezOlyan 35W körüli fogyasztású procival a 12V-on 120W is elegendő lehet egy HD7750, GTX750, vagy GTX750 Ti kártyához.
==============================================
(C) Költséghatékonyabb, megfelelő teljesítményű, de barkácsolást igénylő megoldás:
- PicoPSU-160-XT (12V/8A) + Dell DA-2 (12V/18A) + egyénileg barkácsolt adapterkábel (Útmutató: cikk + #78-as hsz.)Bár összességében itt is 220W-ból gazdálkodhatsz, ám 12V-on a PicoPSU-160-XT 96W-jába bele kell férnie az alaplapnak, 3.5"-es merevlemez(ek)nek (ha van(nak)) és a VGA-nak is (elegendő a HD7750, GTX750, vagy GTX750 Ti-hez).
Elméletileg a kábelt háromfelé is szétoszthatod úgy, hogy a harmadik 12V-os vezeték a tápcsatis VGA-ba megy, ám ezzel egyelőre sajnos nincs kellő gyakorlati tapasztalat, hogy nyugodt szívvel lehessen ajánlani. -
törölt tag
válasz
#16939776 #24320 üzenetére
Gondolod, hogy probléma lehet belőle? Sokszor a VLC-t sem nyitom a szükségesnél nagyobbra, mert 360-as felbontású YT videót nézek rajta. De nagyobb anyagokat is van, hogy a natívnál kisebb "módban" nézem, mert kell a hely a képernyőn másra.
Bár, történetesen ha csak audiolejátszásra használnám, azzal is ki tudnék egyezni; a lényeg, hogy nem akarok külső kijelzőt ahhoz, hogy lássam a könyvtárstruktúrát, amikor navigálok benne. -
törölt tag
válasz
fogtunder #24316 üzenetére
Ahogy Mercutio_ is írja, egy szimpla médialejátszó géphez kellene. Van pár régi motyóm (ITX alaplap VGA porttal, RAM, PATA HD-k), azokat építeném be adott méretű helyre. Kidobni sajnálnám őket. Esetleg idővel kapnának a házikóba egy kis végfokot is, bemenetválasztót, VU-métert, stb. Viszont monitort nem akarok mellé, amúgy sem férek el az asztalon; egy 15"-esnek sem lenne már hely. Az érintőképernyő jó lenne, de amiket linkeltem, azokban sincs ilyen.
Pista0001:
Igen, drága és sokára jön meg
Valamint esélyem sincs mechanikailag kipróbálni, hogy tényleg befér-e az adott helyre -
Mercutio_
félisten
válasz
fogtunder #24316 üzenetére
Ha érintős a kijelző, akkor szerintem egyértelmű, HTPC amit akkor is tudsz használni ha nem filmezel, VAGY valami multimédiás hirdető cucc.
Ha nem érintő akkor is a fenti első verzióra tippelnék wireless egér+bill kombóvalÉn is törtem a fejem ilyesmin, csak nem tudom a felbontása elég lenne-e, illetve mi kell még hozzá a linkelt panelon kívül akár kiegészítő, akár alaplapi támogatás oldalról.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #24314 üzenetére
Egy éve elég sokat láttam, iponban is volt bő féltucat csupasz deszka. Mindegy, csak meglepett...
Keresek az egyik ITX lapomhoz vmi ilyesmi, 5.6in-nél nem nagyobb kijelzőt, aminek van VGA bemenete. Találtam még egy 5.7in-est (ami épp belemenne ahova szánom), de azt meg nem tudnám mivel meghajtani.
Van esetleg öletetek beszerzési forrásra 5in környékén, lehetőleg az EU-ban? -
McSzaby
őstag
Szerintetek hol éri meg adaptert rendelni picopsu-hoz?
Nagyjából 65 - 110 W között legyen és minél occsóbb.
-
törölt tag
Urak,
Az NUC kihalófélre lett ítélve (vagy megmarad OEM építőelemnek)? Régebben még volt német ebayen, vagy akár iponban is 30-40k környékén elég sok tipus, de pl az utóbbi helyen már csak egy bő 70k-s deszka van. Neten is inkább komplett konfigok vannak, elvétve akad csak alaplap, pláne az olcsóbb kategóriában.
Azt gondoltam, együtt fog haladni a mITX-szel...
Sőt, thin-ITX-ből is mintha csökkenne a felhozatal -
rover45
őstag
Melyik megoldás lenne a jobb ebben a helyzetben a hűtést illetően?
A ház oldalán beszívatni a friss levegőt a táppal, a táp tetején kitolni a házba és onnét keresztül a képen is látható bordán át, hátrafelé ki a házból, vagy visszafelé? -
flashpointer
őstag
válasz
zed1983 #24300 üzenetére
Ha csak ennyi helyet szánsz rá ami a képen van a videókarival
- és egy klasszikus intel 55w tdp procit akkor kizárólag paneltáp jöhet szóba
-esetleg 35w tdp intel procival picopsu de akkor közel plafonon van.
-barkácsmegoldással: lehet a notitápot egyből a procira kötni a picoról meg kapja a kakaót a vga
-vagy rendelsz egy 300w-os paneltápot kínából hozzá apróról egy ~150w-os adapter és összedugod megy.
Ha jól látom a vga alatt az ott egy SSD, ha tudna hangot kiadni szerintem sikítana -
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #24298 üzenetére
Próbáld https helyett http-vel, [linkelem]
Amúgy is töltöttem fel mai képeket
Lecsiszoltam a festéket az házról és hála az égnek, találtam itthon egy egész flakon alapozót, így le is tudtam alapozni.
Arra gondoltam matt fehérre fújom és mivel találtam itthon egy matt, akril lakkot is, szerintem az lesz a végső réteg rajta
Hülyeség fehérre fújni szerintetek?Más: a 3,5" helyre szeretnék egy előlapi kártyaolvasó+usb hub dolgot venni. Elég egy usb csati az elejére, de az 3.0 legyen, ahogy a kártyaolvasó is. Kis keresgélés után erre akadtam. A csatlakozót nézve a kártyaolvasója is 3.0 felületen csatlakozik.
Továbbá szükségem lenne egy msata -sata átalakítóra. Vettem az előző gépemhez egy msata ssd-t, de azt nem vitték el a géppel, így beüzemelném. Bármilyen márkátlan jó a célra? Vagy van valami, amire figyelnem kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Google Pixel topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest