- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iff
senior tag
válasz
radi8tor #24849 üzenetére
Rendben, akkor oda is beírom. Már próbáltam körbe nézi a neten erről, még az egyik ismerősömet is áthívtam, (programozó)
de nem tudott segíteni. Az is érdekes, hogy az OpenMediaVault is elég kínkeservesen ment fel rá. Most már beállt, de a régi gépemen sokkal jobban ment. Főként a fogyasztás miatt cseréltem le, mert nem mindegy, hogy 50-55W vagy 18-24W alapjáraton.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Meg van az asrock am1h-itx, AMD 5350, Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black Series. Tesztelgettem. Kipróbáltam win7- win8.1-el. Az érdekes, hogy a hozzáadott lemezen lévő usb3 driver nem volt jó (win7), mindegy máshol találtam hozzá. win8.1-nél meg mást nem ismert fel. A vga-n hullámzik a kép
más monitorral-vezetékkel kipróbálva is. Hdmi tv-n is volt, de nem annyira. DVI nem volt hullámos a kép. Mindegy végül is nas-nak vettem. OMV került rá és szerettem volna egy lemez képet készíteni a rendszerről, de valahogy usb-n keresztül nem bootol be, vagyis elindul tölt egy kis ideig majd lekapcsolja, olyan mint ha nem kapna áramot. és félúton leáll. A régebbi gépemen gördülékenyen ment a telepítés illetve a lemezkép mentés és visszaállítás is. Vagy valami beállítás gond van? Amúgy szerintem a fogyasztás nem rossz, alapon 21-24W, 17-18W.
-
iff
senior tag
Megrendeltem a következőket:
ASROCK AM1H-ITX
AMD Athlon 5350 AM1
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX
MX31-A2 Mini-ITX
Akyga AK-ND-10 Adapter Asus/Toshiba 19V/4.74A 90W -
iff
senior tag
am1h-itx,5350
A fogyasztásmérő 32-35w között mutat.am1h-itx
Please refer to below hardware coniguration for the estimated adapter power.
DRAM HDD Estimated Adapter Power
1 1 41W
1 2 56W
2 2 60W
Due to the power limitation and PCIe bandwidth (x4), the VGA card is not supported.q1900DC-itx
Please refer to below hardware coniguration for the estimated adapter power.
DRAM HDD Estimated Adapter Power
1 1 30W
1 2 45W
2 4 79WKíváncsi lennék, hogy ténylegesen mennyi a fogyasztásuk.
-
iff
senior tag
válasz
AxBattler #24396 üzenetére
Igen az amd valamivel jobb választásnak tűnik. Játékra nem nagyon lenne használva. Elsősorban nas lenne,de ki tudja később mi lesz, esetleg filmezős gép. Amit most használok nas nak asus p5q pl am,e7500 cpu ez alapból 50w. Az acer laptopomnak 19v 65w 5.5 2.5 tápja van. Lehet hülye kérdés,de fogyasztásban lehet különbség, hogy 65w vagy90w-os? Elvileg 2db ram és 2db hdd 60w tápegység elég kéne,hogy legyen legalább is az asrock oldalán ezt írják.
-
iff
senior tag
Melyik a jobb választás:
asrock Q1900DC-ITX
vagy
asrock AM1H-ITX
AMD Athlon 5330 AM1
fogyasztás ill. teljesítmény? Noti tápból érdemes 90w-at venni vagy elég 65w-os is? -
iff
senior tag
Sziasztok!
Ezen a konfigon gonolkodok:
-ASROCK AM1H-ITX
-AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX (25w)
-Kingston 4GB DDR3 1600MHz Single Rank KVR16N11S8/4 ram
(a ram nem tudom, hogy jó lesz, mert a támogatott listán nem szerepel)
-CoolerMaster Elite 130
-Akyga AK-ND-01 Adapter Toshiba 19V/3.42A 65W vagy Akyga AK-ND-10 Adapter Asus/Toshiba 19V/4.74A 90W
-1-2db winchester kerülne bele.Elsősorban nas-ként üzemelne, P5QPL-AM E7500 cpu váltana le. (főként a fogyasztás miatt)
Nem lehet tudni mi lesz a jövőben, később esetleg másra is lenne használva. (film nézés, netezés)(játékra nem)Még ezt az alaplapot nézegettem:
-ASROCK Q2900-ITX (elvileg 10w)
-Kingston 2GB DDR3L 1600MHz SODIMMNem tudom melyik lenne jobb választás, fogyasztás ill. teljesítményben?
(AM1H-ITX táp miatt jobban tetszik)
4K felbontással megbirkóznak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged