- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
UCNLM
tag
Hali!
Sajnos valóban nem lehet másik firmware-t tenni a routeremre, viszont sikerült a wake on lan. Hálistennek nem kellett hozzá spéci router, annyit csináltam rosszul, hogy a broadcast címre kellett portot forwardolni, valamint a packet küldésénél 255.255.255.255 subnet maskra kellett küldeni, így már tökéletesen megy.
Köszönöm szépen a segítségeket! -
UCNLM
tag
Keresem, keresem, de nem találom: simán lehet, hogy valamit félreolvastam, vagy rosszul emlékszem (több órát keresgéltem a megoldást a problémámra az elmúlt napokban
.
Amúgy meg ha valami hackelős módszerrel rá lehetne húzni, akkor sem próbálnám meg, mert elrontani nem akarom. Tény, hogy sok helyen említik amit ti is, hogy kicsi a memóriája egy 3rd party firmwarehez. Mindegy, ha nem megy rá a firmware, anélkül kell megoldanom. -
UCNLM
tag
válasz
DeusHun #9730 üzenetére
Köszönöm a választ!
El tudom képzelni, hogy a gyári fimware nem támogtja, ahogy olvasgtom mit tud, nagyon is jó lenne Tomato-t tenni rá, csaupán egyetlen kérdésem van: felmegy ez a GC routerre? A hivatalos oldalon nincs benne a listában, és a neten kutatkodva is inkább negatív válaszokra leltem, bár egy lelkes blogbejegyzés szerint meg működik, mivel ez a G-nek valami egyszerűsített változata. Szóval szerinted megkockástassam a frissítést? -
UCNLM
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet: szóval Wake On Lan-t szeretnék, amihez mindnféle jóság be is van állítva, belső hálózatról működik is rendesen, de kívülről sehogy sem tudom célba juttatni a magic pocket-et. A router foghatja meg valahol, ezért érdekelne, hogy hol, milyen beállítást kellen keresnem ezzel kapcsolatban, vagy ha egy portra lenne szükségem amit forwardolni kellene, akkor melyik az? A router WRT54GC frissített gyári firmware-rel.
Előre is köszönöm a segítséget, ha esetleg kellene még valami adat/infó az eddigi beállításokról, akkor kérlek írjátok meg. -
UCNLM
tag
MAC cím klónozás esetén nincs gond. Szóval a probléma részben letudva, köszönöm!
Visszaállítva viszont minden marad a régiben. Most már tudni akarom miért történik ez! És miért nem volt így az elmúlt 4-5 évben? Nem hiszem, hogy véletlenül pont a hosszú leállás alatt kezdődött volna
-
UCNLM
tag
Ok, mondjuk, hogy biztosnak hitt forrásból, nincs okom egyelőre kételkedni.
Az általad említett oldal szerint békéscsabáról származik az ip címem, nos attól kb 250 km-re vagyok, uh ez a rész letudva, az ip címem nem jó. Olyan, mintha proxy-n keresztül neteznék... Speedtest.net is belgrád-ot írja legközelebbi szervernek, holott Bp itt van a szomszédban.
Ja, amúgy nem tudtam eddig hogy nézhetném meg, köszi a linket. Magyar Telekomot ír szolgáltatónak, szóval eddig oké, de nem lehetek hatos (ezek szerint körzetenként is változik).
A MAC cím klónozást kipróbálom, jó ötlet.
A képzelőerőmmel nekem nincs bajom, mégis ezu történt de hogy miért azt nem tudom. Router nélkül minden rendben van, szóval a router a ludas, de hogy miképp azt nem értem, és az i-re a pont az ip cím fix volta. Mostmár több, mint egy hete ugyanaz az ip címem, ennyi idő alatt rásegítés nélkül is változnia kellett volna... -
UCNLM
tag
-
UCNLM
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A napokban egy hosszab internet karbantartás után nem állt vissza a netem. A szolgáltatóval (T-Online) kiderítettük, hogy aprobléma a routerben lehet, ugyanis beleragadt egy ip cím. Sok próbálkozás (új firmware, hosszú reset, gyári beállítások visszaállítása) után is ott maradt, de egy idő után a dolog megjavult magától, lett internet.
Most úgy néz ki, hogy a modemet közvetlenül a gépbe dugva minden rendben van, kapok normális dinamikus ip címet.
Viszont, ha a router be van dugva, akkor ez a korábban beragadt külső ip cím tartozik hozzám. A vicces az, hogy ez 6-ossal kezdődik, pedig a T-Onlineos ip címeknek 8-cal kellene (ahogy router nélkül történik is), és nem lehet megváltoztani. A router nem reagál az IP Renew gombra, napok óta ugyanez a fals cím van.
Kérdés, hogy szerintetek ez mitől lehet, és hogyan lehetne megoldani? Eléggé idegesít, márcsak azért is, mert biztos forrásból tudom, hogy ennél a szolgáltatónál nem kaphatnék 8x kezdetű ip címnél kisebbet. Mégis működik a net, ráadásul a fix voltais zavar a dolognak.
Előre is köszönök minden segítséget! A net kábel, a router Linksys WRT54GC, firmware a legújabb v1.05.7-es. -
UCNLM
tag
válasz
xabolcs #4267 üzenetére
Igazad lehet. Bár ilyen mélységekben nem értek a dologhoz. Azt sejtettem, hogy nem nálam lévő hibáról lehet szó (ha hiba egyáltalán), mert annak lenne valami észrevehető jele is (rossz átjáró üzenet meg ipcím váltáskor jött, nem magától).
DNS-nek azért van ez beállítva, mert régebben még nem tudtam pontosan mi az, mire való, és ipconfiggal lekérdeztemaz automatikus ip beállításokat, ahol ez volt beállítva, így ez lett. Végülis nincs sok jelentősége
A net amúgy kábel, de tökmindegy, mióta az eszemet tudom 3x255-ös a subnet mask, most is az, csak a router ír mást. Kicsit olyan az egész, mintha máshonnan szedné az adatokat. Fura mindenesetre
Amúgy köszi az utánaolvasást!
-
UCNLM
tag
Hi!
Mutatok nektek valami érdekeset. Bár minden rendesen működik, azért ha valakinek van ötlete, hogy ez hogy lehet elmondhatja, érdekel.Szóval, talán egy hete lehetett, hogy net közben egyszercsak kiírtaa böngészőm batár betúkkel, hogy "Wrong Gateway"
Na, mondom wtf. Megnéztem, és a következőt találtam a hálózati kapcsolatok beállításainál (normális), commanderben lekérdezve (szintén minden ok), router status-ban (itt a "mivan???"):
[link]
[link]
[link].A dolog router újraindítással megjavult, megy a net meg minden, de továbbra is etz az abszurd ipcím szerűséget írja a router átjáró címén.
Sőt, mondok jobbat, azóta a Subnet Mask / Alhálózati maszk-ra is fals értéket ír (a harmadik mezőben 240 van 255 helyett).
Szóval marha érdekes a dolog, és bár azt tanácsolták, ha minden rendben van, ne foglalkozzak vele, azért érdekel, hogy ez hogy/miért van...
Router WRT54GC, tonlájn hozta. 3 gépre megy belőle a net, a fix ip-t a port forwardok miatt állítottam be, de automatikussal is ez a jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Moderátort keresek a fórumhoz! (változás: a jövőben jelentést lehet csak leadni)
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest