- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
DeusHun #10258 üzenetére
Hogy ti a cégnél úgy használjátok, az nem jelenti azt, hogy hivatalosan képes is ilyesmire
, lásd the_one kolléga esetét a #10249-ben.
"A cégnél használjuk úgy, hogy az egyik antennán kapja a jelet és a másikon küldi tovább [..]"
Na épp ez az (mármint hogy minden állomás felé adni és venni is kell, igaz időosztással), ami miatt egyetlen wlan-modullal nem lehet képes ilyen trükkre, márpedig az L-54g-nek csak egy van. (Illetve elméletben úgy igen, hogy mint említettem, kettéosztja a rendelkezésre álló adóteljesítményt, és vételkor is közösíti / illeszti a két antenna jelét. De ilyen trükköt abszolút nem használnak wifi-nél, mivel egyenként minimum 3 dB-lel - de inkább jobban - csökkentené az aljzatokra jutó adóteljesítményt, és ugyanennyivel rontaná a szeparált vételi érzékenységet.) A diversity nem azt jelenti, hogy az AP 'megjegyzi', hogy melyik antennán melyik kliens érhető el normális térerővel, hanem azt, hogy ha az egyiken nincs, hát próbáljuk meg a másikon. Beltéren a visszaverődések miatt ez sokszor sikerrel is jár.
A kulcs nálatok is valószínűleg a már említett diversity kapcsoló chip véges (adatlap szerint 2-3 GHz között tipikusan 23 dB-es) izolációjában, ill. a két antenna ellátási területén amúgy is megévő átfedésben keresendő. Vagyis a router az éppen lekapcsolt aljzatán is vesz jelet a kliensektől, és bár ez a jel erős csillapítást szenved a diversity kapcsolón, nem tűnik el teljesen. Ha már a kapcsolat létrejött, mert a kliens kellően erős jelet produkál, a router diversity-működéssel mindenképp meg fogja találni a leválasztott aljzatra csatlakozó antenna felőli klienseket is, hisz pl. repeater-módban elegendő neki átkapcsolni az antennát (ha az 'erős' jelek között nem találja a klienst). Csakhogy ez nem feature, hanem egy műszaki problémából - a tökéletlen lekapcsolásból - eredő fals működés, amely a csillapítás miatt mindenképp lassulással és az állandó átkapcsolások miatti csomagismétlésekkel jár. -
And
veterán
válasz
DeusHun #10251 üzenetére
Ez mitől tud olyat? Csak annyi látszódik az adatlapján, hogy virtuális hálózatokat tud kialakítani 8 SSID-ig (ahogy pl. a dd-wrt v24 is), és ezeket különböző VLAN-be téve el tudja szeparálni egymástól. De éppen úgy csak egyetlen rádiómodult tartalmaz, a két antenna meg éppen ezért valószínűleg ugyanúgy a diversity okán van rajta, mint a WRT54G-routereken. Az összehasonlító tábla szerint az OAP-54 típus tartalmaz egy második WLAN-modult, azt talán lehet ilyen módon használni, de az L-54g-nél ez hiányzik.
#10252: Nincs "legjobb" firmware. Az alap bővítések (amelyektől a router többfunkciós lesz) szinte ugyanazok, de van néhány finomság, amelyet csak az egyik, vagy épp a másik firmware támogat. A Tomato előnye (volt régebben, amíg a másikban ilyen feature nem volt) a grafikus sávszél-megjelenítés csatolónként, meg mindenféle ehhez kapcsolódó statisztika. A DD-WRT meg például ismeri a maximum nyolc virtuális AP-vel kialakított repeater-módot. -
TeeJay
félisten
válasz
DeusHun #10241 üzenetére
antennával azért gondolom lehet javítani a helyzeten hogy lakáson belül nagyon fasza legyen a jelerősség, akkor talán elboldogul stabilan 54megabiten
most sikerült találnom egy olyan csatornát ahol majdnem mindig 54megabitre csatlakozik de este van mikor visszaveszi 48-re sőt tegnap 36-ra is lement...
szereznem kell olyan RP-TNC dugót és beüzemelni azt az irányított antennát a gyári helyett -
TeeJay
félisten
válasz
DeusHun #10238 üzenetére
igen van antenna vagy 3méter kábellal amit örököltem csak ugye le lett tépve a kábel végéről a csatlakozó mikor át lett húzva a falon.
úgyhogy kell egy csatlakozó és rátekerem a WRT54GL-re
úgy már tuti jó lenne ha irányítva van a jel meg ugye a routeren talán 3dB-es antenna van ez meg legalább 9-10 dB-t tuti nyom ami már egy hatalmas ugrás lenne.ha meg nem sikerül veszek olyan talpas TP-Link beltéri 9dB-es antennát és azzal már működnie kell prímán a dolognak
sanos 13csatorna közül tökmindegy melyikre teszem mert az 1-4-6-11 csatornákon rengeteg szomszéd lóg, főleg a 6 és 11-en legalább 5-5 router
én most 1-es CH-n vagyok ott csak 1 másik van rajtam kívül és tűrhető a net de van mikor 36megabitre leesik és a 15megabites UPC netet már úgy nem viszi át teljes egészében ugye hiába 54megabit a wifi mert az oda vissza összesen annyi nem egyirányba -
TeeJay
félisten
válasz
DeusHun #10236 üzenetére
de minek vegyek antennát ha van egy 14dB-es otthon csak a végén nincs dugó mert el lett vágva a kábel 1x.
nekem csak ilyen RP-TNC dugó kellene valahonnan, rányomom és tekerem is fel a routerre.
letöltöttem a wirelessmon programot és kidobott vagy 15wifi-t a környékről, 1-4-6-11 csatornák szanaszét vannak terhelve... szóval ebből antennázás lesz nem sokat fogok érni a router transmit power tekeréssel.na meg is nézem hol lehet kapni ilyen dugót hogy rárakjam a kábelre
-
TeeJay
félisten
válasz
DeusHun #10234 üzenetére
á szerintem az lesz hogy van otthon a szekrénybe egy 20x20-as kocka kültéri antenna
és kipróbálom azzal csak szerezni kellene a kábel végére olyan csatlakozót amivel rá lehet kötni a WRT54GL routerre
ha jól tudom RP-TNC csatlakozó kell rá csak nem tudom egyelőre pesten hol tudok venni
[link] ugye ilyen kell a kábel végére?na vennék ilyen csatlakozót és beraknám a másik szobába a laptop felé irányítva
az tuti van vagy 9-12dB-es antenna ha nem több és az már jól nyomná a témátha tud valaki pesten belváros környékén olyan boltot ahol lehet kapni ilyen RP-TNC csatlakozót és rá is krimpelik a kábelra ha beviszem az antennát azt megköszönném
-
gaaabika
csendes tag
válasz
DeusHun #10051 üzenetére
Helló.
Azeretném kérni a segitségeteket.
Van egy Linksys WRT54GS routerem. Ithon van egy asztali gépem és egy laptopom.
Eddig minden rendben müködöt.
De most ujra raktam a laptopon az operációs rendszert. Eddig xp vol most vista van.
És nem tudom beállitani a laptopon h felismerje a routert.
Szóval apszolut nincs kapcsolat. Kérem segitsen vki. -
gxyb
aktív tag
válasz
DeusHun #10051 üzenetére
Közben találtam valamit a dd-wrt fórumon viszont nem tudok vele mit kezdeni:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=59803
Itt akadtam el:
4) Open 2 Command Prompt/Terminal windows or just work with the CLI if that's what you're using but be logged into at least 2 virtual terminals. On one of them issue the command:
Code:
ping (-t (for Windows only)) 192.168.1.1
(the router's IP address) which only give you multiple "Request timeouts" for now, while in the other Command Prompt/Terminal window setup tftp to upload the files to the router by issuing these commands:
Code:
tftp 192.168.1.1
binary
rexmt 1
timeout 60
trace
verboseA két parancssort értem, de hogy a tftp-t hogy állítsam be erre:
tftp 192.168.1.1
binary
rexmt 1
timeout 60
trace
verboseHa pingelem látja a routert de ttl=64 helyett valahogy ttl=100-ra kellene "átállítani" ez sehogy sem jön össze...
-
Truman
senior tag
válasz
DeusHun #9820 üzenetére
Az OK, hogy a futtatás -->"cmd" májerebb és néha gyorsabb is. De laikusok jobban megjegyzik a rendes magyar nevén: Parancssor (Start--->Minden program--->Kellékek--->Parancssor )
Máskülönben a Futtatás alapból nem is elérhető Vista/7 rendszereknél. Előbb engedélyezni kell azt a start menü tulajdonságainál. -
UCNLM
tag
válasz
DeusHun #9730 üzenetére
Köszönöm a választ!
El tudom képzelni, hogy a gyári fimware nem támogtja, ahogy olvasgtom mit tud, nagyon is jó lenne Tomato-t tenni rá, csaupán egyetlen kérdésem van: felmegy ez a GC routerre? A hivatalos oldalon nincs benne a listában, és a neten kutatkodva is inkább negatív válaszokra leltem, bár egy lelkes blogbejegyzés szerint meg működik, mivel ez a G-nek valami egyszerűsített változata. Szóval szerinted megkockástassam a frissítést? -
nebancsa
senior tag
válasz
DeusHun #9684 üzenetére
Sajnos elakadtam.
A putty-al akarok csatlakozni a routerre telnetes kapcsolattal. Kér egy felhasználó nevet és jelszót. Azt nem fogadja el amit a webes felületen beállítottam, és az alapértelmezetet sem. (admi,root)
Telnetnél más a jelszó, felhasználónév?Megoldodott, root és az a jelszó amit a webes felületen beállítottam.
-
Tonyk
veterán
válasz
DeusHun #9649 üzenetére
"A win-en 192.168.1.100 vagy felette érdemes megadni (alapból ezt adja a router is),"
Érdemes?! Azt érdemes megadni, ami különbözik a router címétől.
Ezt adja a router?! Onnét osztja a címeket amilyen tartományt beállítasz neki.De, hogy érdemben is hozzászóljunk az eredeti kérdéshez.
Egyik gép:
IP: 192.168.1.2
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1Másik gép:
IP: 192.168.1.3
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1Nézzük meg így mi történik!
Újraindulás milyen időközönként történik meg? Naponta 1x? Megszakadáskori log-ot másold már be ide lécCCi. DHCP-t próbaképp kapcsold ki. -
And
veterán
-
Kommy
veterán
válasz
DeusHun #9422 üzenetére
Ez valami Vista hiba , mert elég sok helyen meg lehet találni ezt a hibát, és mind Vista alatt van.
Mindenkinek: Valaki használja a legújabb DD-WRT-t ami még béta Firefox 3.6 alatt, mert nekem nagyon sokszor nem ment el dolgokat, meg csak fehér képernyő jön be, IE 8 alatt semmi gond. Mondjuk most éppen úgysincs használva a router, de gondoltam kicsit megnézem miket is lehet csinálni, de ez a hiba meglepett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest