- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi
senior tag
értemén.
sztem próbálj meg teljesen újra beállítani mindent, ha sok időd van akkor a routeren belül is a wlan részleget.
mondjuk titkosítás nélkül milyen, meg amiket az asztali gépnél lehet állítgatni.h_143570:
nekem egy gépnél csupán a titkosítás kiszedése nem segített, újra bekonfigoltam (smc kari) és azóta faszán megy minden. -
dudi
senior tag
válasz
Rommel6600 #3779 üzenetére
asus wl-520gc ~12000
Linksys WRT54-GL ~14000egyébként meg mert szebb, bár igaz, hogy csak egy antennás
-
dudi
senior tag
-
dudi
senior tag
de van.
kicsit kifejtve:
SSID broadcast: a hálózat nevének sugárzása (látod a telón, hogy ott a hálózat, nem kell külön megadni a telefonon a beállításokat, hanem rákérdez. Kb nagy vonalakban)
hálózat állapota: van ötlet, inkább nem boldogítalak
wlan-hálózatmód: ha routered van akkor infrastruktúra (ad-hoc: ~két gép között) -
dudi
senior tag
hát ez sok mindentől függ.
én kb 1,5 évig dd-wrt-t használtam, aztán tegnap próbáltam ki a tomatot. Szerintem lassabb, bár valszeg azért, mert dd-wrt-ben mindent nekem kellett beállítani + a router prociját is lehetett kicsit húzni.
Szerintem ha egyszerűen konfigolható gépre vágysz, amit jól működik (bár kicsit lassú az admin felülete, de a többi - pl. wifi - ennek is gyors), akkor szerintem próbáld ki a tomato-t. Ha meg bajod van vele, még mindig ott van a dd-wrt, bár ahhoz kicsit több idő kell (~5ször annyi) -
dudi
senior tag
iexplorer vagy firefox vagy vmi: http://192.168.1.1
talán admin, és 1234 a jelszó, de a füzetben benne van.
Miután letöltötted az új firmware-t (tomato vagy dd-wrt előnyben), valamerre (advanced fül vagy ilyesmi) keresd a firmware upgrade-t. Ott betallózod a (kitömörített) fw-t (ha minden igaz tomato-nál a 7z-ből wrt54gl-hez a sima wrt54g_wrt54gl.bin-t kell feltölteni, dd-wrt-nél is hasonló)
De mindenképp vezetékes hálón keresztül, és a gépet érdemes fix ip-re tenni.tomato leírása:
Installing from Linksys' firmware* Open the Linksys GUI in your browser. The default URL is http://192.168.1.1/.
* Click the Administration tab, then Firmware Upgrade.
* Select and upload the correct firmware for your router.
* Wait for about 2 minutes while the firmware is uploaded & flashed. -
dudi
senior tag
-
dudi
senior tag
válasz
manitu666 #3750 üzenetére
ASUS WL-520G? És nem a Gc, mert az tudom, hogy gagyi, de wl-520g- re fel lehet tenni tomatot és dd-wrt-t is, csak szebb a linksysnél
(ezekből lehet válogatni, ha minden igaz) -
dudi
senior tag
nyugtass meg, hogy ez nem wrt54g(l)!
Egyébként gondolom adsl a net és nem fix ip-s, sőt nem mac szűrős.
Ha egyik sem, akkor elvileg semmi más dolgod, csak beállítod, hogy "require a login", majd felhasználó név: pl felhasználó@szolgáltató.hu, majd jelszó.
dynamic ip, dns automatically, és default mac.
ezen az oldalon ennyi, szerintem. -
dudi
senior tag
-
dudi
senior tag
válasz
manitu666 #3719 üzenetére
alapból a tomato 40mW-ot enged, nemhiszem, hogy 70mW-ot tartósan bírna, de ki kell próbálni.
tomatoban a qos-t ha jól látom protokoll alapján lehet csak, scriptet régen találtam valahol és tényleg működik (ott lan csatira lehet sávszélt állítani)
a jelerősséget az advanced/wireless környékén keresd.kérdésem:
360r modemem van, azt szeretném, ha sm50b-t elérném router mögül is. ami az sm50b oldalán van trükk nekem nem megy.
Valakinek sikerült működésre bírnia?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged