- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiheder
tag
Nálam t-s, és kábeles.
Amikor váltottam 15/5-re, közel 3 hónapig tartott mire beállították, közben szakadozott, (nagyon) lelassult, kifizettem egy csomó mobil számlát a 1412-s zenehallgatásért.
Megreklamáltam, elengedtek egyhavi díjat. Most jónak tűnik.
A tápegységét mérd ki, hogy nem-e esetleg annak van vmi baja.
Utána marad a kábel/adsl modem, bele kell lépni, és a belső logját megnézni, hogy nem tűnik-e el valamelyik vivő frekvencia, illetve az is látszik, ha nem kap ip-címet a szolgáltatótól.
Nálam a 192.168.100.1 címen látszik a modem, a felhasználó neve és jelszava: keresni kell, vagy esetleg a root/admin valamilyen kombinációban.
Ja igen, a routert és a beállításait nem változtattam, az egész hercehurca alatt az esetlegesen kért újraindításokon kívül nem lett hozzányúlva. -
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
És Kb 5 éve van UPC FP15 ös net bekötve?
Az érdekes, hogy sokan elhiszik a (bármely) szolgáltató bla-bla szövegét, hogy náluk minden rendben van, a hiba az ügyfél/előfizető gépében, rendszerében van, és ha meghallják, hogy routert is használ....
Tessék gyanakodni, hogy úgy adják el az egyre gyorsabb csomagokat, hogy nincs meg hozzá a kellő műszaki háttér/fejlesztés. -
outsiheder
tag
van Linksys is...
-
outsiheder
tag
Én típust nem ajánlottam, de nem kéne összekeverni a wireless szabvány rövid jelét (B/G/N), és a router műveleti funkciókat ellátó chip sebességét, és a switch/ethernet portokat kezelő rész/modul sebességét.
Az újabb (N-es) routerek procijai természetesen magasabb órajellel mennek, és értelemszerűen a switch rész is már gigabites ethernet sebességgel megy
Egy szóval korszerűbbek!
Ha vki keresni akar ilyet. csak annyit kell csinálnia, hogy egy szinttel feljebb lép a fórumban
(Hálózat, szolgáltatók) és azonnal talál egy Tp-Link és Asus típust is (lehet, hogy több is van, de én kapásból csak ezt a kettőt ismerem, ezekre van alternatív firmware támogatás is), aztán a típus alapján rákeres a gyártók specifikációra, bele-bele olvas az adott típus fórumába, és megkeresi az árakat is, és végül dönt. -
outsiheder
tag
válasz
DjDanee87 #10323 üzenetére
Ötvenet nem tud, kb 30 és 40 között van a tényleges érték, switcként elméletileg 100-as.
Vegyél inkább (ha van rá mód) egy új N-es routert!
A wifi pedig: Lásd az összesítő tábla -
outsiheder
tag
válasz
aakosch #10173 üzenetére
Most bármire lehet beállítva, ezért:
Ezzel kezd!
A négy egymás melletti aljzat bármelyikébe dughatod.
Az elvileg hibátlan kábelből természetesen több darabnak kell otthon lennie. -
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
DD-Wrt fórum oldala
DD-Wrt Wiki oldala
De természetesen az adott wrt54 hardververzióhoz letöltött/letölthető verzió saját leírását is ellenőrizni kell. -
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
válasz
outsiheder #10074 üzenetére
a 10071-re ment
-
outsiheder
tag
Tomato 1.28
Submitted by jon on Mon, 2010-06-28 12:48 FirmwareVersion 1.28
Changelog
* Fixes for udhcpc. Thanks to fedor for his help.
* Warn if saving an empty Access Restriction since it's the same as blocking everything.
* Add option in Admin:Access to select which menus are permanently expanded.
* Increase PPPoE username and password length.
* Increase limit for web_printf to avoid problems handling very long variables.
* Update Dnsmasq to 2.55.This is basically beta 1812 with an updated Dnsmasq.
-------------------------------------------------------------------------------és Victek:
Yes!!!! Since 1.28 is out then I go! ..
tehát az utóbbira még várni kell, bár az 1.25-ős Victek nálam stabilan és hibátlanul megy. -
outsiheder
tag
Miért a kliens gépen van beállítva a DNS kiszolgáló IP címe?
Ha router van, akkor azon/ott kell beállítani,
A kliens gépeket viszont alapállapotra, DHCP-re kell állítani, (+ auto config), mindent a routerből kapjon -
outsiheder
tag
A korábban belinkelt kép hivatkozása a tutorial azonos szócikkének szöveges részéből van kimásolva.
A szócikkben részletesen, lépésről lépésre le van írva a beállítás folyamata. -
outsiheder
tag
válasz
lenbazso #9964 üzenetére
Azért linkeltem be, mert az átlagos otthoni megosztásra (haverral, szomszéddal, esetleg kisebb cégeknél) ez tökéletesen megfelel.
A dd-wrt -nek nagyon jó WiKi-je van, mindenkinek ajánlom!
Itt a kezdő oldala
Ajánlott a tutorialt-t (is) böngészni, mielőtt belefutna az ember vmilyen (úgy utólag pitiáner), hibába, amivel napokat lehet torkos-borz állapotban tölteni. -
outsiheder
tag
A dd-wrt -s link a
Repeater Bridge beállítása
Kiegészítés: Ha más típusú/gyártmányú rotert (is), és/vagy más-más firmware-t (is) használunk, akkor nem garantált a wireless módnál az összes (elméletileg használható) titkosítási mód hibátlan működése. -
outsiheder
tag
Off
Http 200
Ez inkább az adott oldal hibája
On -
outsiheder
tag
A lista alapján rendben van, én is kb így csinálom/állítom be.
(a NET keretrendszer a kritikus elem, mert rengetegen használják a szolgáltatásait)
Frissen installált gépen más-más flash player modul kellett (de azonos verzió számú) az IE-nek, és a Firefox-nak.
Próbáld meg az operával. -
outsiheder
tag
Az IE-t a próba erejéig nyugodtan használhatod, hibakeresésnél a szeretem/nem szeretem nem számít!
Használhatsz akár Operát is.
Természetesen az XP fel van frissítve, mind a NET keretrendszer klf verziójának az összes szervízpackja (amit sorrendben elfogad) fel van telepítve, a biztonsági frissítések (természetesen) fel vannak telepítve, a Firefox sem túl régi verzió, és a flash-player plugin is
új/hibátlan. -
outsiheder
tag
válasz
outsiheder #9824 üzenetére
Arra azért vigyázni kell a notebook/pc cserénél, hogy a notebook ne csatlakozzon egyszerre wjfin és dróton is!
-
outsiheder
tag
Az egy nap az a standard/default érték a router beállításainál.
Nem az a kábel, hanem amelyik a routerből a pc-re csatlakozik.
Csinálj egy-egy speedtest-t a klf csatlakoztatási eseteknél.
Ha van egy másik wifi-s notebook, akkor csinálj egy kereszt próbát, vagy egy másik notebookot csatlakoztass a pc kábelére. -
outsiheder
tag
Bocs, nincs rajtam sapka...
(xphu) Start->Programok->Kellékek->Parancssor
vagy
Start->Futtatás, és beírod cmd, utána ENTER
Ha ezek után beírja az ipconfig -all utasítást, megnyomja az ENTER billentyűt, nehogy már ne lehessen elolvasni, hogy mit is ír a hogy is hívják. -
outsiheder
tag
De van, QoS.
Pontosabban nem a wifinek, hanem egy-egy hálózati eszköz ?AC-address címére egy-egy ip-címet, és arra egyenként lehet sávszélességet és priorítást beállítani, azaz be kell láncban mindent állítani
Beléptem a sajátomba, tehát
Bandwidth és akár a Real-Time, akár a Last 24.
WL(eth1) a wifi, eth0 a drótos forgalom.
Elméletileg ha nincs drótos forgalma, akkor nem foghatná le a wifi sebességét.
Mennyi időre kap a pc ip-címet a routertől? (parancssor -> ipconfig -all)
A pc ethernet kábelját próbáltam már cserélni? -
outsiheder
tag
De a router/tomato forgalom oldalán grafikusan is azonnal látszik a forgalom.
-
outsiheder
tag
Off
A pc-n beállítod, a hálózati kapcsolati ikon megjelenítését, (jobb alsó sarokban, az óra mellett) ha ott van dupla klikk, és megnézed, hogy van-e hálózati forgalom, ha éppen (látszólag/szerinted) nem megy semmi olyan prg, ami hálózati forgalmat generálhat.
A védelmi programok frissítve vannak?
Zombi vagy nem zombi az a pc?
A win7-en nem tudom, hogy hogy kell elővarázsolni.
On -
outsiheder
tag
Csak óvatosan az átkapcsolható feszültségű tápokkal, mert a névleges terhelésen sem biztos, hogy kellően pontos a ráírt feszültség, illetve terheletlenül jóval nagyobb lehet a kimenet, mint amire éppen be van állítva. pl. 12 helyett lehet akát 18-19 volt is! A kihúzom, várok, visszadugom műveletsor káros lehet a router (és az Őn) egészségére.
Ha lehet próbáljátok leellenőrizni, ha van műszer és műterhelés, (pl. izzó) kéznél. -
outsiheder
tag
válasz
Peterhappy #9773 üzenetére
A 30/30/30 reset gyakorlatilag kötelező használatával rengeteg időt, bosszankodást meg lehet takarítani. Minden fórumon és firmware oldalon nyomatékosan felhívják a figyelmet a műveletek sorrendiségére, még azonos firmware változat verzió váltásakor is előfordulhat, hogy az NVRAM korábbi tartalma megbolondítja, összekutyulja a frissített verzió működését. Más firmware-re váltáskor pedig szinte biztos, hogy nem azonos helyen tárolja a saját hibátlan működéséhez szükséges rendszerváltozó értékeket.
-
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #9725 üzenetére
Életjel:
Victek jelentkezett -
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #9717 üzenetére
Sajnos, nagyon eltűnt Victek, legalább jelezné a Linksysinfo-n, hogy ne várjunk rá.
Az ottani utolsó info szerint az a RAF verzióhoz az 1.27 nem igazán passzolt, emiatt inkább az 1.28 vmelyik akkori béta alapon folytatja a fejlesztést, de ez még dec/jan körüli info.
Azóta csak a türelmetlen/csalódott hozzászólások vannak. Azt azért be lehetne írni, hogy bocs srácok, nem tudok vele foglalkozni, ne várjatok újabb verzióra! -
outsiheder
tag
válasz
twinspark51 #9685 üzenetére
Nincs köze a routerhez, előveszel/kölcsönkérsz egy bármilyen switch-t, és abba dugod be (próbaként) a wd-t és egy szgépet, és megnézed, hogy akkor látszik-e.
Azt nem írtad, hogy az előző helyen ár működött-e, vagy csak most az új helyre lett beszerezve.
Ha a wd gyári új, akkor (elméletileg) dhcp-re van állítva, de nem biztos, hogy könnyen/egyszerűen el lehet érni, részben azért, mert ki kell deríteni az ip-címét, részben azért, mert a default felhasználói név és jogosultság az esetek többségében nem elég.
Ha tudod az ip-címét, akkor egy böngészőbe beírva rá tudsz lépni a webes kezelő felületére, és ott be tudod állítani.
Ha máshol már korábban be lett állítva (wd), akkor van rajta egy reset gombocska, amivel újra alap helyzetbe tudod állítani. A wd ad hozzá cd-t, és/vagy letöltheted tőlük a saját kezelő, menedzselő programot, fontos, hogy a megfelelő hardver verzióhoz valót, mert a klf prg/hardver verziók nem látják/kezelik egymást.
Természetesen a router oldalról minden megszokott hálózati eszköz beállítási műveletet meg lehet csinálni, be lehet állítani, mint minden más hálózati eszköznél.
Azt már korábban más már leírta, hogy ha nagy a hálózat belső forgalma, mint az internetes forgalom, akkor célszerű a belső forgalmat egy önálló switch-re bízni.
Bocs, ez itt egy kicsit off. -
outsiheder
tag
Hogy őszinte legyek nem igazán tudom a pontos választ, de talán az lehet a célja/oka, hogy a eszközöktől érkezett csomag kéréseket egy konkrét irányba gyüjti össze (az uplink portra), majd a kapott csomagokat csak arra az egyedi eszközre továbbítja amely az eredeti csomagot kérte.
Ha nem dedikált, akkor kénytelen mindenkinek elküldeni, mert nem tudja, hogy ki fog neki választ adni. (majdnem úgy viselkedik, mintha egy hub lenne, de itt valószínűleg megjegyzi, hogy honnan jött a kérés, és nem mindenkinek szórja a válasz csomagot)
Crosslink kábelt általában csak két eszköz direkt összekötésére használunk, vagy valaha például az uplink porthoz használtunk, de a mai eszközök, sőt a mai szgépek hálózati kártyái automatikusan ellenőrzik, lekezelik a klf kábel bekötéseket.
Ezek az alap switchek nem néznek semmit, minden átmegy rajtuk, a managelhető készülékek, amiken rengeteg paramétert, szűrést, korlátozást be lehet állítani nem a néhány ezer forintos kategória.
Ha vmit rosszul írtam, kérem javítsatok ki! -
outsiheder
tag
Nem tudom, hogy ez a régi-dobozos van-e, több évvel ezelőtt már a kicsi kockaalakú változatot kaptuk, amin nem volt az uplink port dedikálva (de nem szerettük).
Akkor inkább tp-link ugyanabból a boltból, az nekem bevált, azt hordozom hibakereséshez, ideiglenes pótláshoz. (és még olcsóbb is)
Arra figyelj, hogy nehogy elcseréld tévedésből a dugasztápokat! -
outsiheder
tag
válasz
gozandris #9179 üzenetére
Örülök, hogy müxik!
Érdekes, csomag váltáskor jelszót is módosítottak/előírtak, de hát ahány szolgáltató annyi szokás.
Az elv az lenne, hogy az előfizetői név és jelszó kezelése átkerül a routerbe, és a szétosztott kapcsolatra csatlakozó gép(eken) az egyedi előfizető-kezelés megszűnik.Mindenkinek Boldog Újévet Kívánok!
-
outsiheder
tag
válasz
gozandris #9173 üzenetére
tehát nem kábelnet, hanem adsl?
kell a szgép újraindítása, sőt lehet hogy új hálózati kapcsolatot kell létrehozni, a hálókártyára dhcp beállításra (a router oszt neki ip címet), és nem kell felhasználó név/jelszó páros, mert azt a routeren írod be, azzal csatlakozik a szolgáltatóhoz. (azt írtad, hogy a router kapott ip címet a szolgáltatóhoz)
Ha van egy másik gép kéznél (dhcp-re állítva) dugd fel a router vmelyik lan aljzatára, és nézd meg, hogy azzal/azon lesz-e net. -
outsiheder
tag
A válasz az, hogy nem, de igen!
A frissítési szabályok szerint törölni kell az NVRAM tartalmát, mert nem biztos, hogy az új verzió ugyanott tárolja az azonos funkció értékeit, illetve van olyan rendszerváltozó érték, ami nincs megjelenítve a grafikus kezelői felületen.
De szigorúan csak a te saját felelősségérzetedre bízva: egy korábbi tomato frissítéskor elfelejtettem a 3x30 másodperces resetet, és a korábbról megtartott tartalommal hibátlanul működött. -
outsiheder
tag
A teljesítmény növelése valamennyire talán segít, de csak óvatosan, belül nincs semmilyen hűtés, (ezért van a hűtőbordás és ventilátoros mod).
Inkább irányított antenna, vagy ha fizikai lehetőség van rá (padláson), akkor akár kábel is lehet.
Kézikönyv, Miről? Ezt keresd: Linksys WRT54G Ultimate Hacking de ez se mai kiadás, de van rengeteg nemzetközi fórum, és vagy egy csomó fiatal, aki azt hiszi, hogy nyelvtanulás nélkül majd tud boldogulni,Ajánlom h_143570 fórumtársunk aláírásában levő oldalának a címét, ezúton is köszönöm neki az áldozatos munkáját!
-
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #9120 üzenetére
(nálam több éve clone-nal müxik)
Most vagy igyál egy kis forralt bort, vagy vmi finom házi pálinkát, vagy amit szeretsz, vagy azt, ami van otthon, és ne feledd a költőt:
"Ez jó mulatság, férfimunka volt!"Ne akarj más gépeket a kábelmodemre dugni, mert még megkérdezem, hogy minek vetted a routert?
Egy hálózaton mindenkinek, ill. minden eszköznek annyi joga van, amennyit kiosztanak/megengednek neki. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #9115 üzenetére
Ha csak egyszerűen kihúzom a routert és bedugom a PC-t a modembe, azonnal van net.
Minden különösebb újra indítás nélkül is.
hát persze, mert a kábelmodem ARP cache a szgép hálókártya MAC címét őrzi, azt kellene csinálni a szgépet lehúzom róla, nyomom a reset gombját jó hosszan, kihúzom a tápját , megint nyomom azt a fránya reset gombot, majd visszadugom a kábelmodem tápját, és csak ekkor dugom rá az új routert, amit önállóan a feldugás előtt dhcp-re állítottam.
Ha nem megy, akkor holnap telefon, mert csak ők tudják törölni. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #9109 üzenetére
Ezek a labancok tudnak vmit, mondjuk azt, hogy valószínűleg nincs semmi baja, csak ezek a kurucok leragadtak a ....
Azért "odaát" (a fiatalok nem ismerhetik ezt a szófordulatot) egy kicsit másként kezelik a vevők reklamációit!a kábelmodem újraindítás megvolt?
a routerre be kellene lépni anélkül, hogy fel lenne dugva a kábelmodemre, és megnézni, hogy mi van rajta beállítva,
és minden eszközön van egy-egy reset gomb,
és ha a szolgáltató figyeli, hogy ki mit dug fel a kábelmodemre, akkor telefon az ügyfélszolgálatra, hogy töröljék a korábbi eszköz hozzárendelés/regisztrációs értékeket. -
outsiheder
tag
válasz
zsolt501 #9099 üzenetére
Akkor már legalább ketten várjuk, mindig szokott kb egy hetet csúszni, de most éppen többet, több eltérés van a hivatalos változathoz képest, valószínűleg ezeket elég nehezen lehet összeszerkeszteni, belőni, és főleg kitesztelni, gondolj bele, hányan anyáznának, ha a frissítés után, lenne egy szép zöld ledekkel teleaggatott kék dobozuk, amit nem tudnának használni. Azért az felelősség, mert bár azt írja, hogy csak saját felelősségére telepítse mindenki, és miután nem fizetős, a nemlétező garanciát sem tudnád érvényesíteni.
Mindazonáltal köszönöm az áldozatos munkáját a közösség nevében is! -
outsiheder
tag
Az esetek többségében nem a routernek, nem a kábelmodemnek van baja, hanem az az előtti infrastruktúrának, ami tipikusan a szolgáltató területe, amiről természetesen minden szolgáltató azt mondja, hogy "természetesen" az hibátlan, mert ők azt mondják.
A kábel modemet hogy akarod pingetni, a te oldaladról nincs IP címe, csak a szolgáltató felől van, de azt csak akkor láthatnád, ha belépnél rá, de szvsz akkor sem tudnád pingetni.
A kábelmodemhez én sem értek, de korábban bemásoltam a log néhány bejegyzését, amiből...
nem írom le még egyszer -
outsiheder
tag
válasz
outsiheder #9066 üzenetére
de azért amikor a dd-wrt raktam fel, és is a minivel kezdtem
-
outsiheder
tag
válasz
outsiheder #9037 üzenetére
Javítom magam, ne a sima WRT-54G-T, mert annál oda kell figyelni, hogy melyik a hardver verzió, amit a gyári szám első négy karaktere alapján lehet azonosítani, az alternatív firmware verziókat nem mindegyik változatra lehet feltenni.
Tehát a WRT54GL a jobb vétel, mert arra bármi feltehető.
-
outsiheder
tag
válasz
davide83 #9033 üzenetére
Ez 2006-os!
Azért ide is ki kellene tenni egy gugli a te barátod táblás smile-t
DD-WRT fórumHa vki most akar venni, és nincs pénze az vegyen használt wrt54g-t, olcsón hozzá lehet jutni, pl itt az apróhírdetések között, de ma már inkább N-es szabványút kellene venni, akár Linksyst, akár más gyártótól, itt a ph-is van egy topic, hogy milyen routert vegyek.
-
outsiheder
tag
válasz
Juzzie71 #9027 üzenetére
A DD-WRT Wiki oldaláról:
Using Telnet
1. Open your favorite Telnet client (On Windows, you can use Start > Run > telnet <Router_LAN_IP>)
2. connect to <Router_LAN_IP> e.g. 192.168.1.1
3. When asked for the username, enter root (even if you changed username in web interface)
4. When asked for the password, enter your router's passwordAki ezt használja, az majd megnézi, hogy lehet-e a telnet hozzáférésre más jelszót állítani, mint a webes felület hozzáférésére, az én felületes tudásom szerint ha vki be tud telnetelni, az gyakorlatilag bármit megcsinálhat a gépen/eszközön!
A 3x30 a teljes NVRAM törlése, tipikusan firmware cserénél kell, most elég lesz a nyomva tartott reset gombos indítás, azaz 1x30, de a ledek állapotán úgyis látszik, ha feláállt a router.
Természetesen újra be kell állítani mindent annak, aki nem vette fel a hibátlan beállításokat!
Tessék figyelni, az Apply és a Save gombok megfelelő használatára -
outsiheder
tag
Akkor tehát:
Thu Nov 26 14:46:25 2009 84000500 3 SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CMTS-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Thu Nov 26 14:46:30 2009 84020200 5 Lost MDD Timeout;CM-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CMTS-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Thu Nov 26 14:46:38 2009 82000400 3 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CMTS-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Thu Jan 1 00:02:26 1970 68000100 3 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received;CM-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CMTS-MAC=00:nn:nn:nn:nn:nn;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
dátum, hibakód, a hiba szövegesen, kábelmodem mac címe, ??fejállomás mac címe??, nem tudom, nem tudom - de talán a a DOCSIS verzió száma.
illetve ez az érték is megvan:
Time Since Last Reset 5 days 10h:44m:15sCsak read-only mód, senki se állítgasson semmit, ha esetleg találna egy olyan paramétert, aminek az értékét módosítani tudná!
-
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #9021 üzenetére
Délelőtt nekem is sikerült belépni a sajátomba, most éppen megint nem sikerült, de azt a saját logjában szépen látszott az, hogy mikor nem kapott választ a szolgáltatótól dhcp kérésre (maga a kábelmodem) , illetve mikor volt egyéb gondja baja a jelszintekkel, vagy a csatornák vmilyen paraméterével (ehhez sem értek)
Ja igen, eddig azt csináltam, hogy ki-be dugtam a dugasztáp lengő dugóját, de legközelebb inkább a reset gombját fogom használni, ti. a tápos újraindításkor a belső órája visszaáll 1970-es dátumra, míg ha megy (ha feljelentkezett) szépen szinkronizálja a belső óráját, és az esetleges hibaüzenet értelmes dátum/idő értékkel lesz (remélhetőleg) bejegyezve. -
outsiheder
tag
Tessék rám szólni, kijavítani, ha rosszat írok, sajnos előfordul
-
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #9014 üzenetére
Hali!
A webes felület talán http://192.168.100.1/
(de a wrt54g default állapotában is ezen a címen van, tehát a saját belső, a gépekre kiosztott dhcp címtartomány át kell állítani máshova)
A remaining lease time értéke attól függ, hogy mikor kaptad a címet, és mennyi érvényességi/bérleti időre van beállítva a címet osztó rendszeren (a szolgáltatónál, tehát ezt nem tudod állítani)
Azt majd a nálam okosabbak leírják, hogy amikor lejár a cím, akkor a kliens gép, vagy a címszolgáltató kezdeményezi az újrakérést. (ezt nem tudom)
Advanced ->DHPC/DNS resznel a static lease time "same as normal lease time" allasban van nálam is ott van!
router es a PC kozott a lease time túlképpen közömbös, a static dhcp a szgép mac címére kiváltja -
outsiheder
tag
válasz
southfields #9009 üzenetére
nem akarod egy kicsit pontosabban leírni, hogy mi hova/mire van dugva, onnan kezdve, hogy kábelmodem, amire....
-
outsiheder
tag
még pontosabban
A két különböző eszköz az nem két különálló szgépet vagy notebookot jelent, hanem egy pl egy notebook ethernet (drótos) és ugyanazon notebook wifi kártyáját jelenti.
Tehát csak akkor kaphat ez a két hálózati eszköz/kártya azonos IP-címet, ha gondoskodunk róla, hogy ne legyenek egyszerre felcsatlakozva a routerre.
vagy nem dugjuk be a notebookba az ethernet kábelt,
vagy ne állítsuk be prefered networknak a saját wifi hálózatunkat, és/vagy tiltsuk le wifi automatikus elindítását
Ha ezt nem tudjuk/akarjuk beállítani (mert pl. több eltérő beállításokat megkövetelő helyen használjuk a gépünket), akkor az eddig ismert/használt módon külön-külön egyedi IP-címeket kell adni mind az ethernet, mind a wifi kártyának.
(mind az ethernet, mind a wifi kártya maradhat dhcp-n, a routerben pedig erősen célszerű egyedi static dhcp-t állítani két hálózati csatoló/kártya eszköznek)
Ha a gépet csak otthon, a saját hálózatunkon használjuk, akkor beállíthatunk fix IP-címeket is -
outsiheder
tag
Ja igen, próbáld megkeresni, hogy a kábelmodemed webes felületét hogyan lehet elérni, én rákerestem az enyémre, az IP-címe megvan, pingetni lehet, válaszol, de az adott címre nem ad webes felületet, lehet, hogy le van tiltva? Cisco DPC/EPC3000 ill. 192.168.100.1 (a router nem ebben a tartományban van)
Még a végén megnézem a hozzáadott cd lemezt. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #9003 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mi lehet a baj.
A szolgáltatók többsége nem ad fix IP-címet, csak külön felárért, elméletileg naponta egyszer megszakítja a kapcsolatot, és a kapott (új) cím 24 órára érvényes.
Azért van az új zárójelben, mert bár lehet, hogy megszakítják a kapcsolatot, de ugyanazt az IP-címet kapod vissza/újra, és lehet, hogy akár több héten keresztül gyakorlatilag állandó a címed!
Most néztem a 24 órás forgalmamat grafikusan, azon nem látszik a megújítás forgalom kiesése, noha a mostani címem több, mint 23 óráig érvényes elméletileg, tehát kb fél órával ezelőtt lett megújítva. Nehéz kideríteni, mert ahhoz hibátlan és folyamatos kapcsolat kellene, de nálam ma is volt több 10-15 perces kimaradás, csak ma nem hívtam a 1412-t.
A WAN értékeinél nézd meg, hogy 24 órára kapod-a a címet, nálam most:
Remaining Lease Time 0 days, 23:43:26
Azt pl nem értem, hogy a Connection Uptime értéke miért jóval hosszabb, mint amennyi időn belül én itthon biztosan újraindítottam a kábelmodememet, persze lehet, hogy a T-s DHCP szerver Lease Time értéke úgy van beállítva, hogy hosszabb legyen, mint egy esetleges kényelmesen végrehajtott kábelmodem újraindítás ideje.
A gépen az egyidejű kapcsolatok száma (TCPIP.SYS) értéke meg lett növelve, illetve a routerben az ADVANCED -> Connections -> Maximum Connections értéke szintén növelt-e?
A Tomato-ban meg is tudja számolni az éppen élő kapcsolatok számát, ha a torrent megy, igen szép számokat ad vissza értékként. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #8983 üzenetére
Nagyon haragszol vmiért a routeredre!
Csak azért, hogy ne legyen egyszerű: fentebb írtam, hogy szombat de kb 2 óráig nem volt netem, amikor észrevettem, kb 10 perc után újra lett indítva a kábelmodem, de nem jött vissza, csak kb 2 óra múlva, de anélkül, hogy bármi mást csináltam/próbáltam volna.
A routerhez hozzá sem nyúltam!!!
Most a státusz oldalon ezt látom:
Status Connected
Connection Uptime 4 days, 01:58:07
Remaining Lease Time 0 days, 22:32:30
-----------------------
Hogy a kábelmodemet nem tudod ellenőrizni, de igen, de csak közvetett módon: az első válaszomban azt írtam, hogy ha nincs neted hívd fel a szolgáltatót, hogy látják-e?
Azt mondod megtetted, azt mondták, hogy ők látják, és szerintük jó. Halottad már azt a mondást, hogy nem vak az a ló, hanem csak bátor!
Tehát arra kérd meg őket, hogy indítsák újra a kábelmodemedet, ha tényleg jónak tűnik náluk, akkor ezt meg tudják tenni, a ledeken látszik, ha újraindul, és meg fogsz lepődni újra lesz neted, anélkül, hogy a routerhez hozzányúlnál/újraindítanád
De ettől még korán sem biztos, hogy rossz lenne a kábelmodem. -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #8978 üzenetére
Ebből nem következik, hogy bármi gond lenne a WRT54G-nek. A szolgáltatónál is lehet gond, ha viszonteladók vagy továbbértékesítők, akkor lehet, hogy már ők is úgy kapják.
Ma de 10 óra körül elment a netem, bejelentettem a 1412-n, délben már újra lett, később felhívott egy "szerelő", és a köszönés után az első kérdése az volt, hogy ugye 11 óra után javult meg a net kapcsolat. (Tehát) Náluk volt valami hiba/kiesés/kütyü csere.
Baromira nem uralják a Docsics 3.0 technológiát, ezt már nem lehet folyamatos taknyolgatással, gányolással üzemeltetni hibák nélkül, egyszerűen képtelenek egy (1) hetes hibátlan elérést biztosítani.
Próbáld meg végignézni, a router és a géped beállításait.
azt írtad: A router webes felületéről pingeltem meg a szolgáltató gateway-ét.
5 csomag ment el és egysem jött vissza. - ebből hogyan következik az, hogy baja van a routernek? Közben még van több berendezés, kábelezés, mindegyik egy-egy hibalehetőség, hibaforrás. -
outsiheder
tag
Bocsánat, egy kicsit /OFF
Nekem azért "egyértelmű" (így idézőjelben), mert olvasom ezt a topikot (is), és rengeteget tanulok a segítőkész társainktól, és ha tudok, én is próbálok válaszolni a feltett kérdésekre.
Az azonban mindig bosszant, ha azt látom, hogy a kérdező még arra is lusta, hogy legalább az aktuális oldal tartalmát/válaszait végigolvassa, az előző oldalakról (legalább néhányat megnézne) már nem is beszélve! -
outsiheder
tag
válasz
GS_Laja #8937 üzenetére
A ledek állapota/jelzése önmagában sajnos nem bizonyítják a teljes szolgáltatói rendszer hibátlan állapotát.
Nálam T-s kábelneten a megemelt sávszélességen a több héten keresztül el-eltünt és nevetségesen lassú volt/lett az elérés, (most jó) és a ledek többnyire hibátlan műküdést jeleztek. -
-
outsiheder
tag
válasz
OptimusPrime #8736 üzenetére
Firmware frissítés előtt mindenképpen fel kellene éleszteni a routert, amíg nem müxik a gyárival alap működéssel, addig botorság firmware-t cserélni.
Tehát mint már más is írta, előbb aprólékosan végig kell nézni, ellenőrizni mindent, és ráadásul nem szabad elfelejtkezni egy-egy dugdosás után újraindítani a cuccokat
(a kábel/adsl modemet, a routert, a szgépeket is!) -
outsiheder
tag
a save kihagyását már én is írtam, sőt azt is írtam, hogy rendszeresen elfelejtem, a fiúk nem tanultak program ergonómiát, én igen, de ők tudnak firmware-t írni, én meg nem.
de itt van
dd-wrt WIKI vonatkozó oldala
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest