-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika_87
csendes tag
1. A kliens módon kívül milyen beállítások szükségesek még?
2. Köszi az antennánál egy ANT TPLINK TL-ANT2408C antennára gondoltam kipróbálni mert egyik ismerősnek van és megnézni mit tud vele, csak nem tudom h jó e a csatlakozó vagy kell átalakító.
Még egy kérdés!
Lenen értelme egy n-es router beszerzésének ugyanis már csak n-es eszközöket használok...
-
flash-
veterán
csak az ssid áll vissza defaultra.
volt rajta dd-wrt firmware,de gyakran elment a net.(úgy mutatta hogy fent van neten d nem volt adatforgalom)visszaraktam a gyári fw-t azzal nincs ilyen baj,csak ennyi hogy elmegy az ssid.
ezek a tünetek mire utalhatnak?lehet hogy haldoklik a router?
-
deminos
aktív tag
Köszönöm a teljes mértékig kimerítő választ.
Most már csak egy kérdésem lenne: Csak akkor tudnám ezek szerint megoldani a tftp-s dolgot, hogyha a router pingre válaszol? Vagy akkor is meg tudom oldani, ha gyorsan az áram alá helyezése után egyből elkezdem tftp-vel visszaflashelni a bios-t?
Bocsánat, hogy téged zaklatlak ilyenekkel, de ahogy látom te elég jól értesz ehhez és szeretném ezt a router-t még életre kelteni, ha lehet. -
lorant12345
csendes tag
Heló!
Igen felismeri a processzort is és a memóriát is.
A CFE t én generáltam MAC alapján csináltam V1.0 t is meg v1.1 et is mert néhány helyen azt irták hogy eggyel régebbit kell feltenni, viszont nem ellenőriztem vissza.NVRAM ot nemtudom valahol találtam neten az tettem fel nem tudtam mást mivel nem találtam sehol.A kernel el viszont tanácstalan voltam egyszer próbáltam feltenni 2,5 óráig tartot de nem biztos hogy jol csináltam mert a openwrt firmwaret neveztem átt kernel.binre...es nemtudom hogy jól-e csináltam sehol sem találtam ezzel kapcsolatos dolgot a neten..viszont nem foglalkoztam vele túl sokat mivel a CFE meg az NVRAM után már kellett volna tudnom pingelni...most ahogy nézem az oldalat amit linkeltél erről van az nvram file...de egyszer sem sötétültek el a ledek...van még egy ugyan ilyen routerem es az alap weboldalán van egy lehetőség a backup és onnan lementetem mindent az nvramot a kernelt a cfe t és feltettem a cfe t meg az nvramot a rossz routerra de hát semmi eredménye...
minden flashelésnélpedig kirja hogy sikeres volt
nemtudom
-
flash-
veterán
probaltam ddwrt-t de meghal a netem tőle 1-2 perc alatt.
fent marad a gépem a neten,de nem jön be semmi oldal,és a letöltés is megáll.
főleg torrentezésnél,de volt hogy enélküli is.ahogy visszatettem a gyárit,minden jól megy.
nem értem mi lehetett a baj akkor,pedig semmit nem állitottam át a ddwrtben.
aztán próbáltam csökkenteni a kapcsolatok számát,stb,még mtu-t is.
semmi se segitett. -
makraipeter1
tag
Na most már jó a kábel, a gép, a program is.
DE
Szóval az van, hogy világít az összes lan led, a power led villog. Ráflashelem a cfe fájlt, várok 2 percet, kihúzom, bedugom, és ugyanazt csinálja, vagy csak 3 led világít. Ja és ha ilyenkor rádugom az UTP kábelt, akkor nem érzékeli a gép, hogy be lenne valami is dugva.
Valami ötletetek van?
Ja és köszi az eddigi segítségeket is. -
makraipeter1
tag
Hmm...
Ez több procit, flash chipet támogat mint az ami a SKYNETesben van. Még megpróbálom Windows alól, meg meglesem Ubuntuval, hátha jó lesz.
szerk.:
Hát ez meg?
Nekem JP1-re vannak forrasztva a tüskék, mert ottvan a 12 tüske, de itt JP2 van, és ott 10 láb van. Akkor most hova is? -
makraipeter1
tag
1.Tettem fel tüskesort, és oda raktam, ahova 12 tüskét lehet beforrasztani
[Ide forrasztottam.]
2.Igen forrasztottam mindenhova.
3.Hát olyan 20cm, de nincs kedvem lemérni
4.Én ezzel a SKYNETes dologgal próbálgattam. -
daninet
veterán
rosszul írtam valóban
mindenesetre megoldódott végül. Az egyetlen bajom az volt, hogy sokszor eltűnt a router ssid-je ha titkosítást váltottam. Ráadásul amikor WPA-Personal kódolást választottam, a windóz XP nem fogadta el az ASCII karaktereket mondván csak szám
Végül kapott egy WEP kódot, ami tekintve, hogy az erkélyen van a router (3 emeletet így bírtam áthidalni, de így is 60%-os maradt a jelerősség) nem túl szerencsés. Majd megbirkózok még vele.
Apropó terasz. Egy gumitömítéses uzsonnás dobozba akarom tenni a router-t, kábel és antenna lyukaknál leszilózva. Vízzáróssággal nem lesz gond, a hideget kiderül hogy bírja (meleggel gond nem lesz mert árnyékban lesz)
-
daninet
veterán
Hát nálunk elég bonyolult a hálózati rendszer
, lényeg, hogy elég sok gép van UTP-n és egy sima 4 portos wlan router nem volt elég. Így egy 8 portos routerünk van, és egy kliensként belekötve egy AP ami a wlan elérést biztosítja, gyakorlatilag el sem érem csak a 8portos router felületét (ez egyébként rejtély, hogy még a statisztikában sem látszik, hogy csatlakozott az AP
)
Volt egy olyan ablak, ahol a linksys kilistázta az elérhető hálózatokat és lehetett csatlakozni az oldal alján volt valahol a gomb. Esetleg ennek a helyét ha meghatározná valaki
Szerintem többek között ez a kusza rendszer miatt sem működik, de nem is nálam lesz a végső nyughelye, így egyelőre nem aggódom -
G.F.
aktív tag
Amazonon találtam egy 375 mm-est, arra 9 dbi-t írtak.
Amugy az eBay teli van ilyenekkel. [kitt-katt]Amúgy 1 dbi plusz mennyit jelent a gyakorlatban?
-
TeeJay
félisten
oké egyelőre vettem két ilyen TP-Link antennát rokonéknak, majd kiderül javul-e tőle a wifi lakáson belül aztán ha jó lesz veszek még 1-et és valahogy kerítek rá RP-TNC csatlakozót.
jó ez az irányított antenna csak egy falon keresztül nehéz eltalálni a szomszéd szobából hogy merre irányítsam. -
-
-
-
yolan
őstag
Ühü, értem!
Pár sorban össze tudnád/tok foglalni, melyiknek mi az extra funkciója?
Végülis semmi brutál dolgot nem szeretnék, csak kihasználni a sebességét, stabilan osztani a netet, esetleg később ha lesz itthoni szerver, picit jobban bekonfigolni, bár ez még nagyon a jövő zenéje. -
Integra
titán
na kérem, amíg a ph lerohadt, addíg felhegesztettem a ddwrt-t
van repeater meg repeater bridge is.. szóval innen nem vagyok már okosabb, nem csináltam még ilyet, nem teljesen világos mi van.
úgy képzelném el, hogy átállítom repeater-re vagy repeater bridge-re (amelyik kell) és akkor kidobja a wifi-ket, amiket a router észlel, és abból választom ami kell, beütöm hozzá a kódját és megy. de semmi ilyet nem látok -
bigdigit
addikt
ha jól értelmezem ez a megdöglött wan port áthelyezéséról szólt.na ezt én is kipróbálom mondjuk én gyorsban vettem egy 320-ast.
de idővel még jól jöhet.
a lakásbiztosításra való kifizetés még stagnál nálam.meg nem is értettem asszonynak mit mondtak ilyen esetben.állítólag az új router árát fizetik ki.mondjuk ebben nem látok semmi logikát.
mi van ha már pont olyan nem kapható pl?és mi van akkor ha az eredeti számla nem az lakásbiztosítás szerződő nevére szól mert mondjuk kéz alól vette? -
vargalex
félisten
Ugyanilyen módszerrel lehet dual wan-t is csinálni (mondjuk azt nem tudom, hogy DD-Wrt-n ez bekonfigolható-e, OpenWrt-vel biztosan). Extrém esetben azt is lehet, hogy mind az 5 port WAN, és csak WiFi-n osztod meg. Persze 1-nél több WAN használata esetén azért kell még egy kis balancing.
-
-
TeeJay
félisten
Tomato van rajta és mivel "csak" a WAN port sült ki benne így nem dobnám ki hanem használnám wifi továbbításra mert ugye 2 antennás és itt pesten olyan környéken vagyunk ahol 18-20 látható wifi hálózat van meg még kitudja mennyi láthatatlan
szóval kafa lenne erősíteni lakáson belül a jelet hogy ne legyen gond egyik másik szobában
illetve most 2 vastag falat kell a T-home HGW-nek átküldeni és elég gyengusz sajnos így...
na ezt tuningolnám fel valahogymajd próbálkozok
-
jimlaj66
csendes tag
A bacup csupa fffff-eket ad vissza tehát akkor az teljesen törölt. A CFE.BIN a pontos név de pontosan hol kell elhelyezni hol van a "debrick utility" állomány vagy az mi?Mert amikor flash-ni szeretném akkor nem tudja olvasni a cfe bin állományt. Nekem abban a mappában van ahol a tjagv2 exe, az jó?
-
sirály12
őstag
Előtte persze volt reset. de nem használt semmit.
Mentést nem csináltam sajnos.A kábelem olyan 10-12cm hosszú lehet, de biztos jó, mert a flesselés előtt felismerte a routert, utána meg már nem.
tjtag3 -probeonly parancsra
probing bus ... done
cpu chip ID:111111111111111111111111111111111111111 (FFFFFFFF)
***Unknown or NO CPU chip ID detectedezt kapom vissza
-
adalbert1
veterán
Egyelőre ott tartok, hogy statikus DHCP-t oszt a router minden gépnek a hálózaton. Tegyük fel hogy a 3389-es portot beállítom két belső IP-hez. Ezután akkor el fogom érni őket úgy hogy elindítok egy távoli asztal kapcsolatot, és megadom címnek azt hogy "valami.dyndns.org/gépnév"? (Sajnos most nem vagyok otthon hogy kipróbáljam, igaz a routert elérem, de szerintem a gépemen alapból tiltva van a távoli asztal kapcsolat).
-
lenbazso
csendes tag
Kérdésedre a válasz:
A pc is olyan ip-t kap, ami a kliens routernak van, ebből adódik hogy nem az ap osztja.Nem tűnik el a dhcp-felület, setup-basic setup-nál minden ott van. Tudom változtatni a módot(server, forwarder) meg a ki-be kapcsolósát meg egyebet (Network Address Server Settings (DHCP)).éssztja a címeket. ipconfig-al a pc-n mindig az ip olyan, mint a kliens routernál. pl: 192.168.2.x Érdekesség, hogy a gateway a kliens routerban 192.168.1.1 de a pc-n már 192.168.2.1. A dns a pc-n 192.168.1.1
Mindig bridged-en van a beállítás.
Addig értem hogy,
-manuálisan külön beállítottátok a gateway-t a két routeron, tehát csatlakozáskor nem a kliens router híva be magának a szükséges beállításokat. Miért volt fontos, hogy a két kliens ip-je mac-hez rendelt legyen és ezáltal mindig ugyanazt a wan ip-t kapja az ap-től?A 0.0.0.0 alapból az? Sima kliensként a pc is persze a szolgáltatóét kapja.
Ezt az ssh-t nem értem mi ez, meg hogy jött ide?
Lehet az volna jó, ha nyomnák egy teljes resetet, és lennél olyan rendes, hogy leírod lépésről lépésre melyik oldalon mit mire állítsak, hogy ugyan megvalósuljon, mint nálatok.
Megnéztem az ap beállítását:
setup-advenced routing:
mód gateway-en van minden más kitöltetlen, mondhatni 0.0.0.0. Ez az alapbeállítás. -
lenbazso
csendes tag
Most én nem értelek.
Hálózat lekeresése után a talált hálózatoknál ott a csatlakozás gomb, amelyikre kattintasz, arra fog csatlakozni automatán úgy, hogy elődobja a wireless beállítások oldalát átállítva a kívánt hálózati ssid-et erre, meg a módot AP-ről kliens-re, és nyomni kell egy jóváhagyást. Én ezt neveztem automatának.
Persze lehet manuálisan is átírni az ssid-et meg a módot, de azért választottam ezt, hogy gondolva saját magát beállítja hogy jó legyen, mert eddig ugye nekem nem sikerült.
Átettem kliens-hídra. Net akkor van, ha a router ip-je nem 192.168.1.x. Jelenleg 192.168.2.1-en van, de nem az AP osztja az ip-ket.
Próbáltam már kliens módban, hogy a dhcp-t kikapcsolom a kliensnél, de az Ap nem adott ip-ket. Lehet hogy kliens-hídban adna? -
lenbazso
csendes tag
Ha a csatlakozás gombot nem nyomod meg, akkor az ssid-et írod át kézzel a kliens mód váltásnál az Ap ssid-je, hogy tudja mire kell kapcsolódni, mert kliens módra váltáskor marad a dd-wrt ssid, gondolom ilyen megnevezésű Ap-ra akarna ilyenkor csatlakozni. Valamit csinálni kell, mert magától nem fogja tudni. A gateway cím megegyezik mindkét routernál 192.168.1.1, de ugye ez alapbeállítás.
-
lenbazso
csendes tag
Átírtam 192.168.1.1-ről 192.168.1.2-re a második router ip-jét. de változatlan a helyzet.
A router kliensként csatlakozik a AP-s routerra, minden csatlakozási adat ott van a státusznál, de a böngészőben nincs továbbra sincs net. A státusznál kiírja a gépem ip-jét is, minden rendben, hálozati kapcsolat van, net nincs.
-
lenbazso
csendes tag
A router apámméknál van, tehát mondhatni, hogy az enyém. Net van most is, mert a laptopba van téve egy levehető antennás usb-s hálókártya, amely össze van kötve, a tetőtérben lévő panel antennával. A roueter azért kellett, hogy kliens módba állítva több eszközön legyen nálam net. Így gondolom akkor kell a NAT. Igen a másik router szerepel ott, átírja az ssid-et, gondolom ez jelzi. Gondolom alapból van DHCP szerver a másik routeron. Én nem tiltottam le, más meg nem piszkálja. DHCP szerver pontosan mit is jelent? Mit jelent ugyanazon tartomány? 192.168.1.1 a gazda router ip-je, az enyémnek 105 a vége, a pc-jé meg 106 státusz szerint. Habár én nem írtam át a beállításnál 192.168.1.1-ről 192.168.1.105-re. Úgy voltam vele, minden beállítást automatán végez a kliens mód kiválasztása. A pc automatán van. A gateway az első router ip-je, ezt is kiírja a státusznál.
-
lenbazso
csendes tag
Mit jelent a Nat nélkül?
Mi a közös netmaszk konfigurálás ugyanabban a tartományban,-ez a 255.255.255.0?
Tehát akkor még egyszer:
Beállítások-wireless: client-bridge kiválaszt.
Státusz-wireless: alul hálózatok keresése megnyom-új ablak előjön a talált hálozatokkal - megfelelőre csatlakozás gomb megnyomása. Ezután kiírja, hogy sikerült és kiír minden a wan kapcsolatnál, sárga logó elkezd világítani.
Client és repeater módban van kapcsolat, a többinél nincs. De hiába van kapcsolat a státusz szerint, a böngészőben nem jön be semmi, és a routeren az internet led sem kezd el világítani.
Bocsi a két beírásért. -
Palika87
csendes tag
Köszönöm ma is tanultam valamit!
Igen a noti azért jóval nagyobb távolságig bírja. Sőt még ott is tud csatlakozni ahol használni szeretném, de igen lassan...
Szóval ha megnövelem a teljesítményt akkor elképzelhető h a pl a noti felé küldött jel erősebb lesz de az adás az állandó marad, tehát elég valószínű h valamilyen antennás megoldás lesz a vége csak még nem tudom, hogy hogyan meg miként ezt még ki kell találnom...
Am milyen antennát ajánlanál irányított és nem irányított megoldás is érdekel!
Köszönöm a segítséget!!!! -
Palika87
csendes tag
Huh ez elég korrekt válasz volt!
am egy WRT54GL-el rendelkezem gyári fw fut rajta, egy fw-cserével a teljesítményben vagy a lefedettségen lehet valamilyen változás mert ezzel most rettentően stabil(nem is reseteltem vagy 3,4 hónapja).
Lenne még pár kérdésem, ha teljesítményt növelem (természetesen nem a gyári fw-n) akkor a lefedettség nem nő csak a lefedett területen a sebesség? Ha Több helyen olvastam már h pl tomato-val meg lehet adni h melyik antenna adjon vagy vegyen. Ennek gyakorlatban milyen szerepe van?
Jah és még most kipróbáltam h kiraktam a routert a kertbe és a telefonom már viszonylag kis távolságban (25-35m) meg sem találta a router. Ez így általános a mobil eszközöknél vagy csak az én telóm gagyi esetleg a routeren lehetne még csiszolni. -
scourge
csendes tag
Hali!
Kössz a tippet.
Már forrasztottam, hozzáteszem sikeresen mert jtag 100%-ban jó volt. Rátettem már jtaggal is a cfe+dd-wrt-t, illetve a gyárit is próbáltam bsp-vel. És a menüben mindig újraindul a a masina... Gondoltam arra h elszállt az adapter és túl nagy feszt ad le, valahol már ezt a problémát is olvastam. Megpróbáltam egy másikkal de azzal is ugyan az a helyzet. Most már kezdem azt hinni h behalt a proci... -
UCNLM
tag
Keresem, keresem, de nem találom: simán lehet, hogy valamit félreolvastam, vagy rosszul emlékszem (több órát keresgéltem a megoldást a problémámra az elmúlt napokban
.
Amúgy meg ha valami hackelős módszerrel rá lehetne húzni, akkor sem próbálnám meg, mert elrontani nem akarom. Tény, hogy sok helyen említik amit ti is, hogy kicsi a memóriája egy 3rd party firmwarehez. Mindegy, ha nem megy rá a firmware, anélkül kell megoldanom. -
Nem teljesen e'rtelmezted amit leirtam, vagy nem tudom.
Tehat: Mielott megvettem linksys-t, egy 2000Ft-os tp-link router-t hasznaltam. Felte'telezem chello ennek is ugyanugy 3 nap lease time-ot osztott ki, me'gsem szakadt meg 3 naponta. E's valo'ban, nem is szabadna megszakadnia, foleg ugy, hogy ugyebar chello ugyanazt az IP-t osztja vissza adott MAC cimre. Ezert erthetetlen a dolog.Viszont eroteljesen google-zok tovabbra is, es dd-wrt forumokba talaltam mar olyanokat, akik ugyanezzel a hibaval szembesultek. Elvileg egy iptables szabaly megoldja a problemat, jelenleg epp ezt tesztelem.
-
ludsimon
veterán
Igen, elég diplomatikus.
Jó, akkor marad így, ez teljesen tökéletes, stabil, bár mondjuk csak 5 órája megy még folyamatosan, azelőtt voltak beállítási gondjaim a laptopon...Ez a rohadék állandóan auto DHCP-ről beállt valami magának kitalált számra, és egyáltalán nem a router IP címeire..
De azóta jó.
-
LLam
senior tag
nem is kell csodákat művelnie
van egy rendesen megépített családi ház, amiben a betonfödém és az alatta kialakított n számú boltívet tartó vasalattal bőven ellátott falazat tréfálja meg a tulajdonost. nem kis mértékben: 5 m-en belül kb. 40 dBi jelerő tűnik el.
még 1x köszi a választ -
csabszli11
csendes tag
Amikor bedugom a tápot akkor minden kivillan,utána villog a power led vagy 15-öt utána a dmz és a power folyamatosan világit,ezt követően a power a dmz és a wifi led világit pár másodpercet,majd a power megint villog vagy 15-öt,és utána a dmz elalszik,innentöl kezdve már csak a power és a wifi világit.Utp kábel nincs csatlakozva tehát az nem ég,de ha van akkor világit.
-
GS_Laja
csendes tag
Ez erdekes, nekem szorol szora ezt jatszotta el az elozo routerem, azutan tonkre ment.
A mostani kb 3 honapos es 2 honapig nem csinalta, azonban most ez is csinalja, mint irtam lentebb.Egyszeruen nem tudom elhinni, hogy ket kulonbozo gyarto termeke ugyan azt a hibat generalja nalam.
A Linksysemen most a tomato van fenn, de en nem talalom, hogy hol van bene a MAC klonozas menupont
Ha legkozelebb megszakad a net, es utanna bemasolom ide a logot, akkor van itt valaki aki kitud belole silabizálni valamit?
-
GS_Laja
csendes tag
igen, probaltam ujrainditani
minden alkalommal csak ez segitett, de az elmult 1 honapban egyre surubben fordul elo a dolog, es nem ertem miert.
a szolgaltato szerint nala minden rendben, ez latszik is a modemen, mert a visszajelzőfények rendben vilagitanak.
a router kap ip cimet, zarojelben jegyzem meg, hogy ez kb 1 eve ugyan az az IP cim
a PC ig meg sem jut el a net, csak ha ujra inditom a routert
es nem ertem, hogy mi a baj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged