- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Azt valahogy meg lehet oldani, hogy ha kivülről az xyz portra érkezik egy kérelem akkor belső hálón egy ip cim meghatározott portjára forwardolja? Linksys WRT54GL és dd-wrt fw.
-
tüzfal téma: jó ha van. pl ha akarod kontrollálni ,hogy milyen progi netezzen (értem itt a virágboltos szoftvereket de nem feltételezem ,hogy ott vásárolsz
). sztem kell... de ha csak ugymond ''mezei'' juzer vagy akkor nem muszáj. (na ezt is jól le írtam remélem érthető volt
)
-
na jóreggelt
most csináltam egy linksys wap54g ap -ból egy client - bridge modult
2 óra és összehoztam. majd még de postolok most alvás.
-
válasz
Dudikoff #1593 üzenetére
én úgytudom ,hogy a linksyséknél csak printserverre jó az usb vagy modem csatlakoztatásra. persze miután linux fut a dobozban ''impossible is nothing''
ha mákod van és másnak is sikerült akkor a vas letudja kezelni az usb -s merevlemezeket onnantól 1 kis linux buher és mehet is a móka. -
kérdés: milyen antennával tudnék körbesasolni a kerülteben?
-
nekem az első dolgom az fw upgrade volt
előtte 2 hétig egy g v5.0 át teszteltem.
-
azzal tisztában vagytok ,hogy sok a hamis linksys router a made in china változatok közt?
-
új project: Linksys WAP54G -re dd-wrt -t fel clien bridge mód megvalósítással. Lehetséges? Olvastam ,hogy igen. Másik ,hogy csak a client routeren akarok állítani. Értsd van a sarokban a GL -es routerem - vagy a szomszédé
- a client AP -val meg csak simán csatlakozok az SSID -re és megy (persze bekonfigolva). És ha jól tudom a dd-wrt BETA fw már támogatja az ap -t is?
köszi! -
kérnék infókat erről a eth külső rackről + a megvalósításról.
ngabor2: memória? -
válasz
iceman1024 #1497 üzenetére
vinyós még nem megoldható
(remélhetőleg lesz majd vmi elmebteg vagy csak olyan alak aki türelmetlen és gyárt vmi elektronikát + moddot a vinyóhoz).
a mmc / sd beépítés kis buher. én nemmerném mert nemértek az elektrohoz. -
nah. rádobtam az fw -t. hát tényleg nemvolt nagy dolog. ullácik most tökéletes
-
köszi ezeket nemtudtam
de a simában nincs!
-
válasz
Cerebellum87 #1384 üzenetére
adsl -nél fájó pont az egyszerre föl / le történő adatforgalom. gyk. lehetetlen
. ezér javallják ,hogy letöltésnél a max. sebesség fel ugy a legjobb ha a max. 80% -ra állítjuk.
-
ngabor2: akkor most a rammal milegyen?
-
hu hogy kell lementeni az eredeti fw -t?
-
hétfő ugynézki ruter
izgis lesz a fleselés. dd-wrt -ben gondolkodom...
-
költői kérdés
: tomato vs dd-wrt? pro és kontra? (dilemma...)
-
-
sziasztok. a karomvastag antenna nem fekszik mert irányított
másik kérdés alapból 0db -s antenna van a cumóhóz? érdemes venni 5db -st? ( <nagyobb jel) másik lehet kapni 5db+ os antennát is?
-
válasz
hruodnand #1303 üzenetére
ha torrentezni akarsz ezzel a routerrel (ugynézki mindeféleképpen kell a 3rd party fw). az tuti ,hogy akármelyiket teszed fel (fw) a torrent menni fog. hogy a kapcsolatok max száma ezt hogy befolyásolja arrol naon nemtok mint mondani neked (nemtudom)
wan to lan az mi?
énis csak most tanulgatom a ''szakmát'' -
kezdek félni:
''Putting the transmission rate beyond 100mW is illegal in ETSI/FCC standards. 251mW is obtainable from the WRT54G chipset but this can affect your health.''
magyarul: 100mW felé tolni a transmission rate -t illegális ETSI/FFc szabványok szerint... és a max. tehát a 251 mW az már káros lehet az egészségemre... mégse jó megoldás ''A'' antenna? -
sziasztok!
elmondom akkor ,hogy mi van és mi kéne: van 1 db Linksys WRT54GL -es router. van 1 ugynom bnagy antenna (1db nem pár de gondolom az is elég). azt kéne vele ,hogy 4 házzal arréb lepakoljuk a dolgot és 4 házzal arréb fogjuk a netet. akkor ez megvalósítható. sima AP -val ki lett próbálva az antenna, ok de gondolom kevés volt neki a szufla (alap 28mW)
kérdések: megvalósítható -e? mennyi áram kell az antennának? jó lesz -e? és melyik fw képes erre?
válaszokat köszike!
u.i.: arra rájöttem ,hogy az ''A'' antenna csak adóként fog menni jól vevőként hülyeség...
[Szerkesztve] -
válasz
xabolcs #1273 üzenetére
tényleg. mert akro eskü megpróbálom. pont azért kezdtem ezzel foglalkozni mert 1 barátom csak a szomszédból a másik házba akarja betolni a netet. na majd tánanézek...
ilyen tök jó 1m 20 magas fehér borításu és v 15cm átmérőjű az antenna. nagyvan hozzá kábel is
annak 100mW elég?
-
Transmit Power Adjustment (0-251mW, default is 28mW, 100mW is safe)
ez mennyire reális?ha jól értelmezel alap 28mW de 100mW -s rádió teljesítmény még bőven ok és mennyivel mő a hatótáv?
az az igazság ha nálam beválik a rutet igy akkor máshova is kell ilyen... -
hát ha aszonnyátok ,hogy bátran álljak neki upgradelni bevállalom... végülis csak 20k
és akkor dd - wrt. ha betonstabli lesz + torrent megy meg minden nekem bőven oks. lehetséges az egyedi forgalomszabályozás (melyik ip mikor mennyi fel / le) és lehet a dd wrt -vel wlan clinest (szomszéd net lopás*) csinálni a kütyüből?
-
válasz
ngabor2 #1248 üzenetére
azon gondolkodom ,hogy akkor miután ezt is tesztelésre kértem beszerzek egy gl -est és ha jól olvstam tomatoval erősebb a wifi része és használom azt...
kérdés: ha gl -est neadjisten elrontom a flashelés vissza lehet még hozni? esetleg megintneadjisten szervizelni kell rá lehet rakni a basic gyári fw -t?
memforrasztáshoz pedig sok sikert! néztem a videot! mi az az ón eltávolító? madzag-drót? -
+1 kérdés a micro mivel tud kevesebbet? és ha elrontom visszalahet hozni?
-
kérdések: mindenkinek ilyen ''haszontalan'' alapból ez a router?
melyik a legjobb ,legkisebb és leghasználhatóbb firmware?
u.i.: nekem a tomato nagyon bejön. az jó?
[Szerkesztve] -
ngabor2: megnéztem és 5.1 -es a wrt54g -s ruter. az most akkor rossz gondolom...
az az igaság ha tudom ,hogy veszek egy gl -es és biztosan tudom ,hogy jó lesz a flashelés után esetleg backupolni is tudom ha kell megvenném... -
hát ezt buherálni nem fogom (nem az enyém) de megnézem hátha horro deról ki róla
-
Firmware Version: v1.00.6
mellesleg most ,hogy ki - be dugtam jó... de megint ua lesz...
[Szerkesztve] -
áh ez a ruter megöl... sima g és egyszerűen ''fos''. csalódtam benne... nem megy a torrent beraktam ruternek belassult (átag 10mp még bejön maga a gép...) stb. ezt nem veszem meg...
-
sziasztok! a sima ''G'' -s ruternek is baja van a torrentel?
-
válasz
Kaslerka #1016 üzenetére
nyomd be a hátulján a reset gombot majd húzd ki az áramból , de közen nyomd a resetet még 30 mp -ig majd dugd vissza áramba még mindig nyomod a resetet 10 mp -ig. most sinálsz egy ''hard resetet'' tehát gyári alapra teszed. ha utána sem éred el akkor aumm lerontottál vmit
szval:
resetnyom + kihuz + 30mp resetnyom + bedug + 10 mp reset nyom (benyomod reset és a végén engeded csak fel!)
remélem érthetően helpelek -
köszi de nemértem.
akkor thibor féle fw csere után acces pointként hogy lehet használni?
vagy mi?
-
sziasztok!
lehet ebből a routerből acces pointot csinálni? (tudtommal igen) a található wlan netet kéne szétosztani -
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: a nem linux firmware -s routerrel megy a torrent?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Spórolós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motoros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest