Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz lorant12345 #10553 üzenetére

    Szinte biztosan felesleges ezzel a rövidre zárósdival foglalkoznod, ha már addig eljutottál, hogy full flasht töröltél és CFE-t tettél fel jtag-gel. A rövidzár arra való, hogy általa ellenőrzési hibát detektáljon indulásnál a bootloader, és failsafe-módba menjen (amelyben aztán TFTP-vel vel tudod tenni a kernelt és az nvram-ot). Azon felül elég veszélyes és kétesélyes módszer, annál a jtag / tftp sokkal biztonságosabb, mivel ezektől a hardver végzetesen biztosan nem fog károsodni.
    Gondolt át, hogy eddig mivel próbálkoztál, esetleg mit felejtettél el:
    - A jtag-utility rendben felismerte azt a Macronix-flasht? (A processzor biztos nem jelent gondot, azt már elég régen ismerik ezek a segédprogramok.) Az EJTAG debrick utility Tornado-mod (tjtag.exe) aktuális verziója biztosan ismeri.
    - A beírt CFE.bin-t vissza is ellenőrizted (kiolvasás, bináris összehasonlítás)?
    - Megfelelő nvram.bin-t tettél fel? Nem mindegy, milyen sw-verzióhoz készült.
    - A kernelt is jtag segítségével küldtet fel? Mert ha a bootloader már feléled, nem világítanak a LAN-ledek, a power-led sem villog, ilyenkor TFTP-vel is felküldhető a kernel (sokkal gyorsabb, mint a jtag).
    Itt egy leírás: [link]. Kicsit körülményes, nem biztos, hogy okkal (lehet hogy 1-2 lépése felesleges), de működik, és kifejezetten GL v1.1-hez való. Többször hoztam vissza halott WRT54GL-eket, szerintem ez az egyik legegyszerűbben 'jtag-elhető' típus.

Új hozzászólás Aktív témák