- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Integra #12517 üzenetére
"no de pont az a lényeg, hogy az eszközök egy ssid-t lássanak bárhol a házban, mindig ugyanazt a hálózatot és ssid-t érzékeljék, mindenhol ugyanzon a néven."
Ez repeaterrel, legalábbis a dd-wrt VAP-os megoldásával szerintem nem fog menni, a virtuális AP SSID-je ne is legyen ugyanaz, mint a fizikai wlan-csatolóé (ami repeater-híd módban a kliensé, amellyel a távoli AP-re csatlakozik). Meg lehet oldani,hogy ugyanaz legyen az SSID, de ahhoz nem repeater kell, hanem WDS! Pont a dd-wrt-féle WDS tudja azt (azonos típusok vagy legalábbis chipsetek között), hogy a két WDS-be kapcsolt router között a kliens szakadás nélkül tud váltani. Tehát ami repeater-híd esetén nem megengedett (azonos SSID), az WDS-nél egyenesen követelmény, ha a dd-wrt megoldását használod. Mod.: csakhogy ehhez mindkét oldalon WDS-t kell konfigurálni, ami eltérő típusok vagy chipsetek esetén nem feltétlenül lesz problémamentes, ha pedig a ZTE modem+router nem támogatja a WDS-t, akkor főleg nem.
Egyébként többször használtam a WRT54GL-t repeaternek, és semmi gond nem volt vele, lényegében az általad először belinkelt (dd-wrt wiki-s) leírás alapján konfigurálva.
#12520: WRT54GL-ek esetén nincs ilyen gond, mivel összesen kétféle hardververziót élt meg, mindkettő esetén a "wl0_corerev" változó értéke 9, vagyis teljes mértékben (eltérő MAC-címekkel) támogatja a virtuális AP-k létrehozását. -
válasz
Integra #12521 üzenetére
Hát igen, szoftveres mókolással sok router alkalmas erre, de tuti csak a célhardver! Kábellel nem tudod összekötni a két eszközt? Akkor már simán menne a dolog, ráadásul ott működik a Te elképzelésed is, hogy azonos SSID, azonos jelszó és titkosítás, csak a csatornaszám más, és így az erre felkészített kliensek automatikusan át is állnak az erősebb jelforrásra!
-
válasz
Integra #12519 üzenetére
Az én esetemben a WRT54GL volt a hunyó, mert nem volt képes egy időben kliens és AP módban is működni! A képeken a nyíllal jelölt helyen 1-es volt benne! A fő router, ami nálad a ZTE, nem igazában játszik bele ebbe, mivel ez szimplán csak AP módban megy, amire minden WiFi router képes, hiszen erre van csinálva! Neki aztán teljesen mindegy, hogy aki rá csatlakozik, az egy notebook, egy telefon, egy USB stick, vagy éppen egy másik router! Itt a dolog a kliens routeren (esetedben a Linksys) múlik, hogy működik-e, vagy se... Szerintem!
-
válasz
Integra #12517 üzenetére
De most így eszembe jutott, hogy én is próbálkoztam már régebben egy hasonló beállítással, ahol is egy WRT54G v2.2 lett volna WiFi kliens, és AP is egyben, de nem jött össze, mert annak a Wireless Chipset-e nem volt erre alkalmas! Akkoriban, ha jól rémlik And nézett utána, és kiderült, hogy valóban vannak olyan példányok, amik nem alkalmasak virtuális AP-k hozzáadására, mert csak egy AP kezelésére képes a chip! Lehet Te is pont egy ilyennel rendelkezel, és ezért nem megy...
Tomato fw egyébként ki is írta, hogy csak egy AP-t lehet beállítani rajta, DD-WRT-t ez nem nagyon érdekelte, de működni azon sem működött!
Az akkori Linksys WRT54G-m, és egyéb ASUS routerek!
-
-
And
veterán
válasz
Integra #12220 üzenetére
Ok, és el is éred a ZTE felületét (vagy akár az internetet, mivel az is a ZTE-n keresztül jön), ha a GL-re LAN-on keresztül csatlakozol? Ha igen, akkor átválthatsz repeater-híd módba, hozzáadhatod a virtuális adaptert (VAP-ot) a Wireless / Basic settings oldalon, és ha azt felkonfigurálod, meg is van a repeater.
-
And
veterán
válasz
Integra #12216 üzenetére
Újra: kliensként (akár sima kliens-híd módban) fel tud csatlakozni a WRT54GL a ZTE-re? Mert ha igen, akkor innen már csak egy lépés a VAP hozzáadása repeater-hídban, és kész a repeater. Ha meg nem, akkor először is próbáld meg egyszerűsített körülmények között: ideiglenesen letiltott kulcsolás, g-only wifi-mód mindkét routeren, ZTE-n engedélyezett SSID-broadcast (ha nem lenne aktív, de legalább kereséskor lássa a GL), ZTE-t a sávközépre (6-os csatornára állítani), és a többi. Ha végre megy kliensként, utána el lehet játszani a kulcsolással. Az SSID-knek természetesen muszáj egyezniük, mint minden kliens-AP kapcsolatnál, a hálózati beállítások (az azonos IP kivételével: alhálózati maszk, átjáró, DNS) pedig nem sok vizet zavarnak, ami a wifi-link létrejöttét illeti.
-
-
And
veterán
válasz
Integra #12212 üzenetére
A fizikai link megvan a ZTE-routerrel? Ahhoz már tudott csatlakozni kliensként a WRT54GL? Ha az előbbi már megvan, a hozzáadott virtuális AP (amitől végeredményben repeater lesz) engedélyezett SSID-szórás mellett látszódik egy wifi-s kliensgépen? Egyébként itt a legegyszerűbb megoldás: [link], innen: [link]. A DD-WRT repeater-bridge módja lényegében egy olyan kliens, amelynél a virtuális AP-ket tudsz a rendszerhez adni, és ameddig ilyet nem hozol létre, addig ne mis különbözik semmiben a sima kliens-hídtól.
-
And
veterán
válasz
Integra #12209 üzenetére
És valami csatlakozik is a WAN-portra? Mert ha nem, akkor nem is fog világítani az internet-led. Márpedig repeater-módnál természetes, hogy ott nincs semmi, hacsak a beállításoknál hozzá nem rendeled a WAN-portot a switch-hez (és úgy 5-portos switch-et kapsz). Ha jól tudom, a narancs Cisco-led akkor világít repeater-módban, ha a fizikai interfész (ami kliens) fel tudott kapcsolódni az eredeti AP-re / routerre.
-
And
veterán
válasz
Integra #11371 üzenetére
Nekem úgy tűnik, sajnos közel sem rokona a GL-nek (Realtek chipset, 1MB flash), és sajnos utóbbi okán 3rd-party firmware-ekkel sem kompatibilis. Ha a gyári szoftver támogatja a statikus DHCP-t, akkor lefoglalható az adott IP.
"illetve mikor fix ip címet adok egy laptopnak, akkor annak a fix ip-nek a dhcp tartományon kívül kell esnie kötelezően? vagy lehet dhcp-ben is?"
Nem kötelező, de ha a DHCP-tartományba rakod, akkor címütközést kockáztatsz. Persze ha a DHCP-tartomány nagy, a kliensgép kevés, és a fix IP-t a kiosztható címtartomány végére teszed, akkor ennek kevés az esélye. -
And
veterán
válasz
Integra #10224 üzenetére
Pedig nem túl bonyolult. Ha még nem használtál okos fw-t, akkor kicsit furcsa lehet elsőre, de nem túl nehéz konfigurálni. A dd-wrt-féle repeater bridge lényegében nem más, mint egy kliens (ennek megfelelően kell beállítani a fizikai wlan-interfészt), amelyhez virtuális access pointo(ka)t (VAP-okat) lehet hozzárendelni. VAP létrehozása nélkül lényegében nem is repeaterként, hanem egyszerű kliensként működik. A VAP pedig az a 'virtuális csatoló' amelyre a saját klienseid tudnak csatlakozni, ettől válik jelismétlővé. A két rendszer (fizikai kliens és virtuális AP) beállításai egyébként akár teljesen eltérőek is lehetnek: SSID, titkosítási algoritmus, megosztott kulcs. Egyedül a rádiócsatorna marad ugyanaz, de ez természetes.
-
And
veterán
válasz
Integra #10220 üzenetére
Félreértettél. Arra utaltam, hogy ha a te routeredből nem kábellel szeretnél csatlakozni a kliens pc-idre, akkor nem jó neked a wireless kliens-mód (mivel az helyileg csak vezetékes elérést biztosít). Ha wifi kliens is szeretnél lenni (a szomszéd routere felé) és egyben wifi-elérést szeretnél adni a saját gépeidnek, akkor kell repeaterként konfigurálnod a routeredet.
-
And
veterán
válasz
Integra #10218 üzenetére
("gyári fw-vel meg lehet oldani, hogy másik router jelét fogjam wifin keresztül és aztán a saját gépeim a saját routeremtől kapják a jelet wifin???"
Mint a másik topikban említettem, a gyári fw-rel nem fog menni. Amúgy ha a saját gépeid felé is vezetéknélküli elérés kell /ami a wifi-sebességet ugye megfelezi/, akkor nem kliens-, hanem valamelyik repeater-mód kell neked.) -
Tonyk
veterán
válasz
Integra #7983 üzenetére
Kb két vagy három hete jártam úgy az egyik GL-el, hogy 8 hónapja semmi baj vele, majd egyszer csak nincs net, de az összes gépen ami csatlakozik hozzá.
Reset után van 1-2 percig, majd lehal minden. Ezzel elvoltam vagy másfél órát, majd rájöttem az egyik gép okozza. Ha levettem a hálóról, ment minden frankón amíg vissza nem dugtam, utána az egész rögtön meghalt. Jöhetett megint a reset. Az adott gép már vagy 3 éve nem volt piszkálva.
Végül a megoldás az volt, hogy PCI hálókártya másik pci foglalatba szépen átcsücsült, és azóta vígan megy.
Szóval én is azt hittem hogy a router hányta össze magát. Próbáljátok ki ezt, bár nálatok ez távirányítva gondolom elég nehéz lesz. -
And
veterán
válasz
Integra #7980 üzenetére
"szerintem 4 éve van rajta 23-as fw, megnézem majd, de egy legújabb fw megoldaná? és ha igen, akkor melyik most a legújabb stabil fw?"
Senki sem garantálhatja, hogy a legutolsó fw megoldhatná, de jelenleg a v24 sp1-es DD-WRT a 'legfrissebb' stabil verzió. Azt is kipróbálhatod, hogy naponta egyszer időzített resetet állítsz be a routeren (administration / keep alive / schedule reboot), pl. éjfélkor. Találkoztam már olyan hálózati eszközzel, amelynél ez bevált, bár az konkrétan fagyott folyamatos 7/24 üzemben pár nap után, és nem router volt. Ha a router valóban hardverhibásnak bizonyul, azon viszont nyilván semmilyen firmware nem tud segíteni hosszútávon. -
h_143570
addikt
válasz
Integra #4315 üzenetére
Tul sok kulonbseg nincs a 2 kozott atlagos felhasznalast nezve.
[link]
WRT54G_WRT54GL.bin
Elkepzelheto, hogy kell egy reset frissites utan, mert add-wrt tikositott formaban tarolja a webes felulet jelszavat a tomato meg nem tud vele mit kezdeni.
root/adminJa igen mivel rouer mogott vagy igy a cfospeed kell, nem pedig a sima cfos.
-
And
veterán
válasz
Integra #3330 üzenetére
Ha az eredeti gyári fw-ről frissítesz, akkor ajánlott a 'generic mini' verziót feltenni először, majd arra a véglegest, pl. a standard-et. Webfelületről mindig 'generic' verziót kell feltenni, nem valamelyik hardverspecifikus fájlt (azok tftp-hez valók). Ha eleve 3rd party fw-ről indítod a műveletet, akkor már mindegy.
-
And
veterán
válasz
Integra #3293 üzenetére
A végleges v24-est eredetileg 2006 karácsonyára ígérték, ehhez képest még most is csak RC6.2-nél tartanak. A v23 SP2 már lassan másfél éves, valóban stabil kiadás. Mire kellene Neked annyira a v24? Némi fejlődést - sok apróság formájában - tényleg láttam benne, csak épp a sima DHCP-s netelérésem nem működött vele
.. Persze nem próbáltam ki az összes létező RC-verzióját, de inkább megvárnám az első 'valódi' kiadást. Addig inkább v23.
-
And
veterán
válasz
Integra #3184 üzenetére
Nyugodtan kikapcsolhatod, nem fogja elfelejteni a beállításokat, mivel azok a belső flash-romban tárolódnak (ugyanott, ahol a firmware).
#3185: Tedd fel magadnak a kérdést, hogy az a kábé 3x-os sebességmaximum, amit maximális térerő mellett a 802.11n tervezetet támogató eszközökkel helyi hálózatban elérhetsz, megéri-e a router cseréjének költségét. Ha igen, mert sokat másolsz pl. két gép között wifi-n, akkor cserélj, de mondjuk a netelérésed ettől valszeg egy dekát sem fog gyorsulni. -
Rommel6600
őstag
válasz
Integra #3031 üzenetére
Csak tudnám hogy az a trió band 802.11a és 802.11n szabvány keveréke lenne? Vagy mind a kettőt külön külön kezelné, ezáltal nem kell megvenni hozzá a spéci Linksys cuccokat egy fél vagyonért? Akárhogyis van, érdekes hogy egyáltalán szóba kerül a 802.11a szabvány, mert nem igazán elterjedt.
-
h_143570
addikt
válasz
Integra #2193 üzenetére
A tvnetwork nem a modem mac cimet nezi hanem a halokariet, amivel eloszor felcsatlakoztal. A prancssorba a kovetkezo parancs begepelesevel deritheted ki a fizikai cimnel (feteve ha annal a gepnel ulsz amelyikrol legeleoszor felcsatlakoztal):
ipconfig /allA masik megoldas, hogy felhivod az ingyenes 1289 et, a szerzodes szam es a lezart boritokeba kikuldot pinkod birtokaban, majd bediktalod routered MAC cimet.
-
-
Jadro
veterán
Persze, a port range forwarddal semmi baj nem volt. Én is utorrenttel nyomom. A pipa zöld volt. Egyszerűen egy idő után kicsinálta a routert a sok kapcsolat és a web elhalálozott szinte teljesen. De ez nem egyedi probléma nálam, ahogy olvasom szinte törvényszerű ennél a routernél. Rengeteg fórum és hozzászólás foglalkozik ezzel. Többek közt itt is van pár tipp ennek leküzdésére. Ezeket alkalmaztam sikeresen. Ennek örültem. Azóta még mindig klasszul bírja a net, pedig megy a torrent rendesen. Úgyhogy a problémát megoldottnak nyilvánítom.
-
Jadro
veterán
Azért nem volt az olyan egyszerű. Utána kellett olvasnom rendesen, mert a torrent rendszeresen megfektette. Sűrűbben mint amikor a gyári sw volt fent. De mindenképpen jobb a dd-wrt szoftver. Most hogy úgy néz ki sikerült stablira reszelni, azt mondom megérte kínlódni vele.
-
-FreaK-
veterán
-
Gh0sT
addikt
Azureust használok már jó ideje. Upnp le van tiltva, a portokat forwardolom. Ezeket biztosan jól állítottam be, mert a NAT teszt OK-t mond az állapotomra. Cfosspeedben a torrent és a jawav prioritását lejjebb vettem, ahogy kell, de semmi.
Ha lesz időm, akkor felteszem ismét a DD-WRT-t és megnézek egy másik torrentet.
Neten találtam több írást is, hogy mit lehet tenni a Torrent és router összeakadásával, de az sem segített.
MOD: ezt találtam
''The default firmware for Linksys (and all replacement firmwares except for the latest DD-WRT and HyperWRT Thibor) have a severe problem where they track old connections for FIVE days, which causes the router to hang when using P2P apps, or any software that generates a lot of connections. DHT only aggravates the situation because of the number of connections it generates.
Linksys has yet to address this issue, but there is a fix. If you use alternative firmware, you can put in a start-up script to fix this problem. DD-WRT and HyperWRT support custom start-up scripts.''
A startup scriptet megírtam, csak semmi haszna nem volt.
[Szerkesztve] -
htoms
tag
áhh értem én köszi
van egy asus wl-500gP m azon is DD-WRT fut ma óta, eddig oleg ment. Csak a wifi teljesítményével nemvagyok megelédve. Ugyanazokkal a kliensekkel a régi 2 antennás 11Mbit-es SMC 7004VWBR tökéletes volt mondhatni, ezzel meg néha le le szakadoznak a kliensek. Szal szép, jó de csak otthonra. Nekem meg két épület közé kellene. Tudom antanna csere. Az nem is baj mert lesz, csak ha ment a régi vacakkal ami semmit nem tudott akkor az uj vacak is menjen
Szóval ezért lesz WRT54GL, de találtam is már, reggel megyek érte. Lehet iszok egy kv-t aztán tekerek is
Igaz 9-re beszéltük le de addi már kár lefeküdni
[Szerkesztve] -
10GoBall
aktív tag
Nagyon köszönöm.
Végponton a klienseket érteném. A routerre 3 különböző helyen lévő asztali pc és egy noti lenne rákötve. A lakás per-pill bérelve van - szerencsétlen kolléga építkezik- és nem akarná szétfúrni a bérleményt. Három fia viszont szétszedik ha addig is net nélkül kéne tengetni nyomorúságos életüket. Szóva erre kéne valami használható megoldás.
Linksys valóban nem rossz név a piacon, itt a mh-en is eme gyártmányt használjuk spagócásbam. Személy szerint nekem viszont egy régi D-Link van már vagy 2,5-3 éve, de -lekopogom- semmi gondom nem volt vele. Igaz az is vezetékes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest