- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
ezekről mi a véleményetek?
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #12522 üzenetére
sajnos nem megoldható a kábelezés
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #12520 üzenetére
kéne kerítenem egy másik routert akkor. vagy valami kifejezetten range extender készüléket router helyett..
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #12518 üzenetére
vagyis a hiba a zte router chipsetében van?
oda-vissza látják egymást, látom mindkét eszközt egymás mac address listájában. -
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #12516 üzenetére
semmi gond, köszi a linket
egyébként pedig érdekes, mert ugye azt mondja, hogy host és a client ssid nem lehet ugyanaz. no de pont az a lényeg, hogy az eszközök egy ssid-t lássanak bárhol a házban, mindig ugyanazt a hálózatot és ssid-t érzékeljék, mindenhol ugyanzon a néven. -
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #12514 üzenetére
igen, ezt csináltam végig. nem értem mi a nyavaja lehet a baja.
a fő routerem 182.168.1.254. a linksys meg 192.168.1.1. -
Integra
titán
srácok kéne egy kis segítség
adott egy t-home féle ZTE ZXDSL 931VII V2.0 dsl modem+router, gyári fw-vel, semmi módosítás. ezt a bázis router. van egy wrt54gl routerem, amelyre feltettem a dd-wrt v24-sp1 std fw-t. mindkét router működik rendben. próbálom beállítani a linksys routert, hogy a zte wifijét tovább erősítsem a házban (repeater bridges asszem a hivatalos megnevezése), de valamiért nem megy, bárhogy is próbálom.
guglizok ezerrel, olvasom a dd-wrt wiki-t, és ezt a leírást követem most. az első kérdésem az lenne, hogy ez a leírás működik e másnál?
bármit csinálok egyszerűen nem továbbítja a linksys a zte wifi-jét -
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #12215 üzenetére
nem, mixed-ben van.
a gl ugyanazt az id-t használja ami a zte wifije, ugyanazzal a titkosítással és kóddal. a két router ip-je különbözik (.1 a gl és .254 a zte) és a gl gateway pedig a .254 zte értelem szerűen. -
-
Integra
titán
srácok, beállítottam a gl-t ezen video alapján repeater bridge-nek, v24-sp1 dd-wrt-vel, a zte wifi routeremre, amiről kapja a wifit és az internetet. és a logo a bal elejében sem világít narancssárgán, tök sötét.
áram led világít, wlan led világít. de az internet led nem világít. miért nem? -
Integra
titán
írom ide, mert úgyis azonos az interéfsz
szóval adott egy BEFSR43 v3 router.
adsl kapcsolat fix ip címmel. pppoe-t kiválasztom, megadom a logint jelszót. eddig ok. de hol adom meg neki a szolgáltatótól kapott fix ip címet????
bazz, olyan régen volt adsl kapcsolatom, hogy fogalmam sincsen, nem találom a menüben, help -
Integra
titán
van egy befsr41 v3 router, ami közeli rokona a gl-nek, ezért megkérdem itt, hátha tudtok segíteni.
adott egy ip tartomány dhcp-ben. és abban azt szeretném, hogy az első kiosztandó ip cím az egy adott készüléké, egy másik routeré legyen. tudok valaho fixen kiosztani a routerben ip címmel eszközöket??
vagy simán valamit rosszul csinálok?illetve mikor fix ip címet adok egy laptopnak, akkor annak a fix ip-nek a dhcp tartományon kívül kell esnie kötelezően? vagy lehet dhcp-ben is?
nem értem, hogy ha dhcp-vel használom a laptopot, akkor van internet, de amint dhcp tartományon kívül adok meg neki fix ip címet, miért szűnik meg az internet kapcsolat.. erre van ötletetek??
-
Integra
titán
na kérem, amíg a ph lerohadt, addíg felhegesztettem a ddwrt-t
van repeater meg repeater bridge is.. szóval innen nem vagyok már okosabb, nem csináltam még ilyet, nem teljesen világos mi van.
úgy képzelném el, hogy átállítom repeater-re vagy repeater bridge-re (amelyik kell) és akkor kidobja a wifi-ket, amiket a router észlel, és abból választom ami kell, beütöm hozzá a kódját és megy. de semmi ilyet nem látok -
Integra
titán
gyári fw-vel meg lehet oldani, hogy másik router jelét fogjam wifin keresztül és aztán a saját gépeim a saját routeremtől kapják a jelet wifin???
a csatlakozandó router wifihez van természetesen belépési kódom.
azért kellene ezt megcsinálnom, mert wifin kapom a netet a lakásba, de kurva szar routere van és talán a gl-em képes atomstabilan venni a jelet róla. -
Integra
titán
őszintén?
sok éves tapasztalataim alapján az fw frissítés csak egyfajta utolsó próbálkozás..
miért oldaná meg? sok éven át hozzá se kellett nyúlni, mindent csinált tökéletesen a router, majd egyszer csak ezt kezdte el. persze, elöregedhet a lan-nal csatlakoztatott pc is, de akkor újabb másik pc esetében nem kéne, hogy ezt csinálja.
én valamiért csereérettnek érzem a routert
viszont akkor felmerül a kérdés, melyiket érdemes vennem linksysből a következő 5-6 évre? -
Integra
titán
kezd elhalni az egyik wrt54gl routerem
dd-wrt van rajta.
néha egyszerűen nem lehet becsatlakozni rá, sem lan-on, sem wifin.
ilyenkor csak az segít, hogy áramtalanítom a routert és visszadugom a tápkábelt.
esetenként az xp sima hálózat repair funckiója megtalálja, de van, hogy a lan-nal csatlakoztatott gépet, vagy a wifin becsatlakozó notebookokat is rebootolni kell...
van valakinek valami ötlete mi okozhatja ezt?
szerintem 4 éve van rajta 23-as fw, megnézem majd, de egy legújabb fw megoldaná? és ha igen, akkor melyik most a legújabb stabil fw?
vagy ez már hardver hibás mert elöregedett?
jó lenne megoldást találni, mert 1500km-ről nekem stabil rendszer kell a szüleimnek, hogy távfelügyelni meg segíteni tudjak, ha kell..
mert ha szar a router, inkább veszek egy új linksyst mint nekiállni pöcsölni, nem sok időm van -
Integra
titán
természetesen a kábelre gyanakszom inkább, de szétvág az ideg, ha megint a födémen keresztül kell majd kábelt húzkodnom..
-
Integra
titán
létezhet olyan hogy tönkremegy a lan csatlakozó aljazatom????
vagy inkább a kábelre tippeljek?
basszus, valahogy kontakthibás, ott kell a hátulján baszkurálni hogy végre világítson elől a led... -
Integra
titán
válasz
h_143570 #4793 üzenetére
érdekes.
a csompi kis rúterem a 3 szintes házban középen van.
vasbeton födémen keresztül is meglepően szépen, teljesen stabilan sugároz, mind a ház előtt kocsiban, mind a kertben is jól lehet vele dolgozni, és a filmek mozgatása is nagyon szépen működik
tény, hogy nem kábel, de egy rossz szavam nem lehet rá!
persze, amit csak lehet, kábellel csatlakoztatok és nem wifivel.. -
Integra
titán
-
Integra
titán
urak
erről mit tudtok??? -
Integra
titán
elvagyok kenődve
elindul a torrent és lehal a netem.
úgyhogy utána hiába lövöm ki a torrentet, egyszerűen csk úgy lesz újra netem, adatmozgás, hogy ha kikapcsolom a routert meg vissza.
én ezt nem értem.. -
Integra
titán
van aki próbált már ddwrt és tomato fw-t is?
ha igen, van nagy különbség?
úgy tűnik ddwrt alatt baszhatom a cfos-t, de tomato alatt megy simán..
lehet ddwrt-ről tomatora átállni?
honnan és melyik fw-t szedjem le hzzá? -
Integra
titán
valaki használ cfos-t ddwrt-vel???
spd.exe hibám van vele, legalábbis a cfos nem tudja rendesen emiatt kalibrálni magáta respond to ICMP request-et kell engedélyezni, hogy válaszoljon a router a ping kérésekre. ezt hol?? megtalálta valaki? mert én nem
és van még valami névtelen kérési kísérletek blokkolása is az eredeti firmware-ben, ezt nem szabad engedélyezni, de ezt se tudom hol van benne.
keresem de egyiket se látom jelenleg.
-
Integra
titán
laki vágja hogy pontosan mit jelent a router elején a linksys gomb világítása?
van a semmi, a fehér és a sárga..
cska sárgán van netem
és áramtalanitás, vagy áramszünet után egyszerűen nem akar sárgára ugrani magától, mindig nekem kell ráállítani. bosszantó
a másik routerem amit nemrég vettem az meg simán ugrik sárgára, igaz az gyári fw-s -
Integra
titán
dd-wrt tud valami packet kezelést, hogy ha p2p program megy, vagyis utorrent, emule etc, ne verje szét a forgalmam?
gyakorlatilag meghal az browser, ff és ie egyaránt képtelen oldalt betölteni és normális sebességgel dolgozni.... -
Integra
titán
válasz
h_143570 #4171 üzenetére
na ez az...
router ugye 192.148.1.1
ha fix ip-t osztok ki a gépemnek, akkor az mondjuk 192.168.1.156
mivel a dhcp az első 50-et osztja ki automatikusan
eddig ok.
de a tcpip beállításoknál akkor valmait elbénázok, mert valami nagyon nem stimm..
ugye a helyek ahova be kell pötyögni:
ddwrt23
use the following ip addresses:
ip address: ez a saját ip-m amit megadok 192.168.1.156
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: ide mit??? router 192.168.1.1-et????
aztán alatta:
use the following dns server address:
primary dns: ide mit???
secondary dns: ide mit???tegnap újra kellett resetelnem teljesen, meg t-online ügyfélszolgálat és mindent teljesen újra kell konfigolnom és hát évek óta hozzá se kellett nyúlnom, most meg nem igazán megy újra
-
Integra
titán
ha dhcp kiosztás van a gépek között, és nincsen fix ip cim
akkor routerben a port range forwardnál milyen ip-t adok meg hogy utorrentnek végre megnyissa a portot???
mert a port testben nincs nyitva még mindig -
Integra
titán
válasz
Cerebellum87 #3294 üzenetére
ok.
mert most mondják, hogy nemsokára kész a standard 24-es.
lehet hogy megvárom, végülis nem hajt a tatár, és akkor nem rakom fel az 23 sp2-t -
Integra
titán
érdemes megvárni a 24-es ddwrt-t vagy inkább rakjam fel a 23-ast?
-
Integra
titán
ha elutazok és lekapcsolom az elosztómat, teljesen áramtalanítok mind gépet, etc.. és a routert is, a routerem elfelejti 1-2 hét alatt a beállításaimat, vagy nyugodtan lekapcsolhatom a lakásban az áramot??
-
Integra
titán
na vettem még egy linuxos wrt routert
mi most a dd-wrt-ből a legújabb? a másikomon aszsem 23-as van még mindig.. -
Integra
titán
Linksys is keeping us busy with their new Ultra RangePlus family of home networking gear. Announced are the draft 802.11n Gigabit Router ($130 WRT310N, pictured), the draft-N Broadband Router ($100 WRT160N), and a trio of Dual-Band draft-N products including a USB Notebook Adapter ($80 WUSB600N), an ExpressCard Adapter ($80 WEC600N), and new Gaming Adapter ($90 WGA600N). The WRT310N and WRT160N both feature new un-Linksys designs with a dumbed-down, flash-based user interface and enhanced RangePlus internal antenna to keep the clutter down. The dual-band gear split the load between 5GHz (HD streaming or gaming) and 2.4GHz (everything else). The WGA600N, WUSB600N and WEC600N will be available soon, the others now.
-
Integra
titán
láttátok már az új lakkfekete linksys wrt wifi router sorozatot????
áááááááááálomszééééép
és ha még továbbra is ilyen jó a belseje mint a mostaninak..
-
Integra
titán
dd-wrt23 fw-vel
nálam hibátlanul működik, az is, csak jelszót módosítottam mert kurva nehéz volt a régi és a srácnak arra írtam át amit szeretett volna, nyomtam egy save-t és utána ennyi. nem engedett belépni az admin/jelszó párossal.
erre nyomtam hard resetet, de kábel kihúzással is nyomtam neki, hogy biztos ami biztos és most egyáltalán nem enged be. -
Integra
titán
cimbimnek hard resetet kellett nyomnom a routeren, mert a jelszóval nem engedett be..
de utána se enged be maszkba, és nem tudom a tvnetwork modem mac addressét benyomni hogy végre legyen nete..
tiszta száxxxx
szóval hiába írom be hard reset után hogy admin és enter, nem enged be, ha nem írok be semmit, akkor se.
vagy nem admint kéne beírnom a login-hez????? -
Integra
titán
-
Integra
titán
soha nem volt ilyen problémám, absz stabil.
utorrentet használok én is, dd-wrt firmware-rel.
fix ip-t meg úgy adsz a gépeknek, hogy az elején gyárilag is 50 dhcp cím van, vagyis a végén mikor az adott gépen magadod az ip címet akkor a vége 151 vagy 152 vagy 153 és így tovább felfelé essen, vagyis a dhcp tartományon felül.
és mikor állítod be a routerban a utorrent vagy bármi más port range forwardját, mikor a portot megadod, akkor már az adott gép előre beállított fix ip-jét adod meg ide.
ennyi -
Integra
titán
én ezt a led témát nem értem, megmondom őszintén.
nálam minden frankón megy, narancson világít 24/7 -
-
Integra
titán
ez érdekes
nekem dd-wrt van az első perctől fogva és minden absz hibátlanul működik és villámgyors
milyen torrent klienst használsz?
én utorrentet. nem lehet hogy a port range forwardot nem jól állítottad be?
ja igen, én nem használom a dhcp-t, hanem fix ip-ket osztottam ki otthon minden gépnek.
alapból 50 dhcp ip-t ad, vagyis a kiosztott címeim 151, 152, 153 végződésűek és így tovább. és ezt kell megadni a port forwardnál is. -
Integra
titán
egész jó nekem a wifi része is
3 szintes ház középső szintjén van, vasfödém lefelé és felfelé is, tetőtérben vagyok, itt is stabil a pda-nak meg a notinak, pc kábellel van rádugva természetesen, nappaliban is stabil a wifi és még a kertben is.
azt nem mondom hogy az 54mbit konstans, de 48 alá nem igazán ment még. egyszerűen a vasfödém és a légkör befolyásolja
csak aztán le ne fagyj a bringáról
[Szerkesztve] -
Integra
titán
hááááát
ha majd lesz full gigabit lanos új GL router, akkor talán..
egyébként meg vegyél egyet, érdemes, ne azt a ''pár'' ezer ft különbséget nézd
borzalmasan jó router, első dolgot hogy feldobsz rá egy dd-wrt cuccot és nem hiszed el mid vanolcsó húsnak híg a leve, örök szabály
-
Integra
titán
válasz
10GoBall #108 üzenetére
én a gl routerem 21ezerért vettem. miután először egy dlinket vettem és egy nagy rakat fos volt és garanciában cserélték bontatlanra, lemondtam róla és vettem a linksyst...
szóval a linksys név mögött tudás is van. minőségnek ára van.
én családi házban lakom, vasfödémen keresztül a gyári hozzá tartozó antennával semmi bajom, mind notebook, mind pda simán veszi a jelet és stabil, bár az 54mbitet nem mindig tudja, van hogy csak 48at. 3 szintes ház, és a kertben is fogom a jelét.
végpontoknál mit értesz?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- E-roller topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged