- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gausz
aktív tag
Szia,
a leírásod alapján sikerült beállítani a hálózatot. Mókás dolog amúgy, hogy G-ben gyorsabb, stabilabb a sokéves linksys fejlesztés, mint a friss TP-Link
(19-20Mbps vs 8-10Mbps)
Szóval köszönöm szépen, nélküled nem sikerült volna ilyen gyorsan és egyszerűen megcsinálni. -
Gausz
aktív tag
Gyárival néztem.
Ha minden a helyén van, akkor 2.4GHz G-ben 2/2 körül, ugyanezt tudja repeateren keresztül is.
Szabad rálátással, 2méterről 2.4GHZ G-ben már 8Mbps a letöltés.Ha minden a helyén van, akkor 2.4GHz N-ben marad 2/2 körül.
Szabad rálátással, 2méterről 2.4GHZ N-ben 2 Mbps a letöltés.Ha minden a helyén van, akkor 5GHz N-ben 10/2 körül, bár speedtest rendesen ugrált.
Szabad rálátással, 2méterről 5GHz N-ben már 25-30 Mbps a letöltés.
N-es mérésekre sajnos csak a céges laptopom képes, amin nem netezek, hátha rámegy valami. Szóval muszáj lesz beszereznem 5Ghz-s N-es kártyákat, esetleg N-es repeatert...
Itt azért nézegettem inSSIDer-rel a jelszinteket, a folyosón -50dBm, kettőt lépek a szobába már -70dBmNem semmi fal lehet az. Úgy tudtam, hogy 2.4GHz távolabbra visz, de ezek szerint elég sok az interferencia errefelé.
Örülök ennek az eredménynek is, legalább tudom, hogy merre léphetek tovább.
Nagyon szépen köszönöm a segítségnyújtásodat! Kellemes ünnepeket!
-
Gausz
aktív tag
Van valamilyen titkos beállítás, amit nem találok meg a belinkelt leírásban? Szépen be tudtam állítani mindent, de a sebesség valami iszonyú lassú lett.
A fő router egy TP-Link TL-WDR4300 lett, a három hosszú antenna biztos nem hazudik, gondoltam magamban. A helyéről azonban az sem fedi le a szükséges szobát high transmit powerrel:A repeaterként működő WRT54GL ezt látja:
Szerintem teljesen normális jelszintek, és a speedtest a 50/2-es netemre 2,5/2-t ír ki...
A fő és repeater router közt 7m és 1 fal található, a repeater és a számítógépek közt 5m és 1 fal. Rendezzem át a lakást?
-
Gausz
aktív tag
Szolgáltatóm adott egy D-Link DIR600at, azt próbáltam repeater módba állítani, de feladtam, mivel minden leírás szerint csak úgy menne, ha kábellel kötném össze a fő routerrel. Meg hát annak csak egy kis antennája van.
A [leírában] viszont úgy látom, hogy vezeték nélkül is összehozható a rendszer.
Kicsit beleolvastam, és ilyet láttam:
Wireless Network Name(SSID) : Must Match Primary Router exactly including exact case- Make sure you spell this correctly
Wireless Channel : Must Match Primary Router (This will disappear once you put it in RB mode, and isn't needed)Szóval elvileg nem is fogom tudni, hogy éppen melyik eszközre vagyok csatlakozva?
Köszi szépen a segítséget! Megpróbálom a D-linket, aztán legfeljebb veszek valami erősebbet, ha azzal nem menne.
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
GL típusomat (tomato 1.28) szeretném egy repeaterrel megtoldani. Amit találtam, az egy Netgear WN3000RP. Ennek a leírásában az szerepel, hogy WPS-en keresztül konfigolható be a routerhez. Ilyen gomb viszont nincs a routeren, csak SES. Ugyanazt a funkciót takarja, elvileg összehozható a rendszer?
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
WRT54GL V1.1 tulaj vagyok és már régebb óta küszködök a jószággal. Ugyanis tomato 1.28 telepítése után hiába adtam pl tegnap is 30-30-30 resetet, valamiért a hibája nem akar megszűnni: bizonyos időközönként megáll az élet, a router még csak a ping-re sem válaszol.
Amint 1-2 perc után helyreáll, gyorsan belépek a webes felületére, ahol a következő kép fogad:
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.00 / 0.00 / 0.00
Total / Free Memory 14.19 MB / 4,700.00 KB (32.35%)Kábelnet van, nem tudom számít-e valamit. WLAN kikapcsolva.
Másik fw-t is próbáljak, vagy másban kell keresni a megoldást?
Köszönöm
Peti -
Gausz
aktív tag
válasz
öregmotoros #10273 üzenetére
Szia,
mint látod, nálam is hasonló a gond. Ha évekig jól működött, akkor az utóbbi időben mit változtattál? Más lett az ISP?
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
wrt54gl-en tomato 1.28am van, régebben sem volt bajom egy régebbi verzióval, az új router azonban már 1.1es.
Szóval az a gáz, hogy a netet néha-néha eldobja a kábelen csatlakozó PC-m és wifis laptop is. A routert még pingelni sem tudom; vagy skypeon még tudok vidkamozni, ha a probléma előtt elkezdtem már, de firefox és ie semmit sem tud megnyitnom fél perc töltés után "a kiszolgáló nem található" jelenik meg, de vmi bejön+torrent feltöltés is megáll, de a letöltés megy?! Amikor csak úgy magától visszajön minden, gyorsan belépek routerre, azt látom hogy a cpu load 0! Ez naponta legalább 5ször előfordul és pár perc múlva magától megjavul.
Csináltam olyat, hogy letiltottam a PC hálózati csatlakozását, majd megint engedélyeztem. Ekkor csak keres-keres, de nem tud csatlakozni, a gép újraindítása azonnal megoldja.
Vidanet az ISP. -
Gausz
aktív tag
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
visszatérek a témával: WRT54GL-en lassult a torrentezés. Azelőtt 15/2es net maxon ment, most viszont a feltöltés csak 100k körüli, szóval a fele alatt...
Advanced/conntrack beállításai:
Maximum Connections 3000 (2845 connections currently tracked)
TCP Timeout
None 300 (0 in this state)
Established 300 (43 in this state)
SYN Sent 120 (24 in this state)
SYN Received 60 (2 in this state)
FIN Wait 120 (8 in this state)
Time Wait 120 (1195 in this state)
Close 10 (8 in this state)
Close Wait 60 (6 in this state)
Last ACK 30 (0 in this state)
Listen 120 (0 in this state)UDP Timeout
Unreplied 30 (36 in this state)
Assured 180 (1432 in this state)Valami rosszul van, vagy máshol kell keresni a hibát?
Köszi,
Peti -
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
nem az első ilyen routert állítottam be, de ez most kifog rajtam. Vidanetnél nem tudom belőni a wrt54gl-emet. Auto DHCP-n van, de címet már nem kap. Ha szgép csatlakozik, és a kapott címeket fixként beállítom routeren, akkor se hajlandó működni. Vidanetet felhívtam, mintha sokat tudnának mondani... indítsam újra modemet, routert, gépet, pont ebben a sorrendben, de semmi. Másnál volt már ilyen?
Köszi,
Peti -
Gausz
aktív tag
válasz
h_143570 #5835 üzenetére
Ezekkel mind tisztában vagyok, és nem adsl van, hanem kábel. Speedtest 2 mérése:
5984/1920
6123/1872Felfelé max kb 220kbyte/s megy, lefelé kb 750. Ha 450el jön lefelé, akkor fel csupán 100.
QoS nélkül is ez van, de csak most vettem észre. Eddig ugyanis 1024/256kbps tehát 128/32kB volt és 70/32 is simán ment.
-
Gausz
aktív tag
Szervusztok!
Tipikus QoS kérdésem lenneSikerült annyira belőnöm az egészet, hogy a háttérben futó p2p nem zavarja a böngészést, minden azonnal bejön.
Ha csak torrent tölt fel, akkor az megy maxon, böngészés nem zavarja nagyon, azonban ha valamilyen torrent letöltés van folyamatban a max. sávszél 60%-ára korlátozva, akkor a feltöltés is visszaesik 50-60%-ra.
Mit kattintottam el? Priorizációnál csak ack van pipálva tomato 1.21-ben.
Vagy ez mindig így lesz? -
Gausz
aktív tag
Sziasztok!
Erre mondjatok vmi okosat
Egy hétig szarakodott a netem vmilyen okból, nem is fontos. A lényeg, hogy a utorrent alul sárga, hogy nincs kapcsolat, a teszt is passzívat jelzett. Nyomkodtam össze-vissza, de nem történt semmi változás. Aztán megnéztem bnőm laptopján is, neki zöld, minden jó. Közben nálam továbbra is sárga maradt, de a teszt szerint jó volt. Miután kikapcsoltam a laptopot, továbbra is sárga, de már nem enged át a teszt.
Vki?Kösz,
PéterLehet köze ahhoz, hogy mindkét gépen létrehoztam xp alatt egy új usert, hogy lássuk egymást hálóban? Hülye kérdés, de más változtatás nem történt mostanság.
-
Gausz
aktív tag
válasz
h_143570 #2907 üzenetére
Bővítettem a letöltött fájl-ok listáját az általad linkelt dd-wrt-vel, tomatonál 1.13-ban csak ilyet találtam "WRT54G_WRT54GL.bin", nincs generic végű.
Most a bix.hu pingelése 500 csomaggal teljes siker volt, nem veszett el semmi, és most már minden lap bejön a neten, routeré még mindig nem, de az nem is fontos annyira. Szerintem még nem rakok fel új fw-t, csak ha mégegyszer elővenné magát.
Remélem csak a szolgáltatóm szerencsétlenkedik vmitKösz a help-et!
-
Gausz
aktív tag
válasz
h_143570 #2899 üzenetére
GL v1.1 és CL7C. Végülis dd-wrt-ből találtam ilyet, hogy "dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin ", meg az aláírásodban levő oldalon találtam pár cikket tomato-ról, azt is szedtem le, még nem raktam fel egyiket sem.
Végülis te melyiket ajánlanád? Szerinted a gyári fw miatt alakult ki az a hiba, hogy nem jön be a router webes felülete és weblapok se mindig, továbbá akad csomagvesztés, bár most 0-2%, nem úgy mint #2891 hsz-ben.
Viszont most router felülte 2x bejön, 3. katt-ra csak tölt és nem csinál semmit, és innentől fogva minden csomag elveszik. Új fw-t neki?Kösz,
Péter -
Gausz
aktív tag
Szerinted akkor milyen fw-t érdemes felrakni rá? Mert ez így tényleg nagyon gáz, hogy semmi se akar bejönni? DD-WRT-t nézegetem, vagy tudnál adni egy pontos linket arról, hogy melyik verzió kell nekem, illetve légyszi áruld el előre is, hogy mit kell majd átállítani.
Kösz
Csak ilyeneket találok:
dd-wrt.v24_mini_wrt54gs.bin, meg
dd-wrt.v24_mini_wrt54gsv4.bin, nincs wrt54gl végződésű fájl, mi kell nekem? -
Gausz
aktív tag
Kösz, sikerült meghackelni
Íme az eredmények:
Routerrel 2szer pingeltem bix.hu-t 50 csomaggal:
veszteség: 20%. min:10, max 420, átlag 48ms
veszteség: 24%. min:10, max:257, átlag 40msRouter nélkül 1*50:
veszteség: 0%. min:8, max 71, átlag 20msIsmét routerrel 2*50:
veszteség: 7%. min:11, max 66, átlag 22ms
veszteség: 10%. min:9, max:62, átlag 20ms10 perc múlva:
veszteség: 8%. min:10, max 40, átlag 15msSzóval viszem vissza a boltba
Hacsak az nem normális,hogy van csomagvesztés,és hogy alig tudom behozni a router beállításait
Kösz a segítséget
-
Gausz
aktív tag
Üdv!
Engedjétek meg, hogy panaszkodjam kicsit. Úgy kezdődött a szenvedés, hogy kb 2-3 napja szidom a szolgáltatómat, mert nem akarnak bejönni a weblapok. Akkor voltam teljesen kiakadva, amikor a bix pingelésének eredménye 40%os csomagvesztés volt, 5 perc múlva viszont minden jó, kis idő múlva meg megint elszáll. (torrent viszont jól megy)
Kitaláltam, ugyan megnézem a kb 4 hónapos wrt54gl routert. Itt valami nagy bibi van, ugyanis fél percig tölti a lapjait, és akkor se jön be rendesen, firefox kidobja néha-néha, hogy "probléma az oldal betöltése közben", és net is hol van, hol nincs közben.Router nélkül netet nem tudom kipróbálni, mert MAC címet kellene szolgáltatónál átíratni. Routeren gyári 4.30.7 fw van.
Szerintetek a router szállt el?
Kösz,
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest