-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
lorant12345 #10570 üzenetére
A PC-dnek fix IP-je van? Mert ilyenkor a DHCP-szerver nem működik, a gépedet fixen kell beállítani a 192.168.1.x tartományba (ha jól rémlik, a Skynet-kittel generált CFE-k a 192.168.1.1-es címre hallgatnak). Amúgy meg a következő lépés a v1.0-ás verzióhoz való CFE felküldés után a korábban belinkelt oldalról letölthető nvram.bin flash-elése volna, de írtad, hogy te is így csináltad. Majd újraindítás után a LAN-ledek kialszanak, és a power sem villog, ha nem így történik, akkor nem tudom, mi a gond.
#10569: Ha esetleg megnéznéd ennek a topiknak az #1-es hozzászólását.. -
And
veterán
válasz
lorant12345 #10558 üzenetére
A flash-be jtag-kábellel beírod a CFE-t, majd utána a "-backup:cfe" opcióval ki is olvasod. Ekkor kapsz egy újabb cfe.bin-t, amelynek a neve is dátum- ill. időbélyeggel lesz ellátva. Namost fogod ezt a kiolvasáskor kapott fájlt, meg az eredetileg beírt cfe.bin-t, és binárisan összehasonlítod a kettőt, egy akármilyen, erre alkalmas programmal (például Total Commander: Fájl / Összehasonlítás tartalomra.. menüpont). Ha a kettő egyezik, akkor léphetsz tovább, de ha nem, akkor az égetéssel van gond. Ugye a jtag-kábeled nem túl hosszú?
-
And
veterán
válasz
lorant12345 #10555 üzenetére
"[..] viszont nem ellenőriztem vissza."
Akkor először is tedd meg! A kiolvasás úgyis jóval gyorsabb, mint a flash írása.
Az átnevezéssel nincs gond, a jtag-util mindenképp ilyen (cfe / kernel / nvram.bin) fájlokat keres.
Próbáld meg a belinkelt leírás alapján a cfe-t működésre bírni, égetés után ellenőrizd vissza (pl. a Total Commander segítségével), és ha elakadnál, írd meg, hogy melyik pontnál! Én konkrétan dd-wrt-t tettem fel ilyen helyreállítások alkalmával, de nem hinném, hogy ennek jelentősége van (a leírásban openwrt-ről van szó).
"van még egy ugyan ilyen routerem es az alap weboldalán van egy lehetőség a backup és onnan lementetem mindent az nvramot a kernelt a cfe t "
Milyen firmware van rajta? Eddig én csak olyan backup-ot láttam, amellyel a konfiguráció (vagyis az nvram) volt menthető, és az sem jtag-gel visszaírható formátumban. Egy működő példányról jtag-kábellel akár fullflash-mentést is készíthetsz, amit aztán visszaírhatsz a rendetlenkedő routerbe, ha azonos a hw-verziójuk. Ilyenkor egyedül a MAC-address nem fog egyezni a router matricájára írt számmal, mivel azt a flash-tartalom hozza magával, viszont mindegyik 3rd-party firmware lehetőséget ad a MAC-címek (LAN, WAN, WLAN) utólagos szabad beállítására. -
And
veterán
válasz
lorant12345 #10553 üzenetére
Szinte biztosan felesleges ezzel a rövidre zárósdival foglalkoznod, ha már addig eljutottál, hogy full flasht töröltél és CFE-t tettél fel jtag-gel. A rövidzár arra való, hogy általa ellenőrzési hibát detektáljon indulásnál a bootloader, és failsafe-módba menjen (amelyben aztán TFTP-vel vel tudod tenni a kernelt és az nvram-ot). Azon felül elég veszélyes és kétesélyes módszer, annál a jtag / tftp sokkal biztonságosabb, mivel ezektől a hardver végzetesen biztosan nem fog károsodni.
Gondolt át, hogy eddig mivel próbálkoztál, esetleg mit felejtettél el:
- A jtag-utility rendben felismerte azt a Macronix-flasht? (A processzor biztos nem jelent gondot, azt már elég régen ismerik ezek a segédprogramok.) Az EJTAG debrick utility Tornado-mod (tjtag.exe) aktuális verziója biztosan ismeri.
- A beírt CFE.bin-t vissza is ellenőrizted (kiolvasás, bináris összehasonlítás)?
- Megfelelő nvram.bin-t tettél fel? Nem mindegy, milyen sw-verzióhoz készült.
- A kernelt is jtag segítségével küldtet fel? Mert ha a bootloader már feléled, nem világítanak a LAN-ledek, a power-led sem villog, ilyenkor TFTP-vel is felküldhető a kernel (sokkal gyorsabb, mint a jtag).
Itt egy leírás: [link]. Kicsit körülményes, nem biztos, hogy okkal (lehet hogy 1-2 lépése felesleges), de működik, és kifejezetten GL v1.1-hez való. Többször hoztam vissza halott WRT54GL-eket, szerintem ez az egyik legegyszerűbben 'jtag-elhető' típus. -
eketomy
senior tag
válasz
lorant12345 #10545 üzenetére
ha nem lehet pingelni akkor az elég nagy gáz! akkor tudtommal egy megoldás még létezik haverom csinált már ilyet, majd megkérdem tőle! a lényeg hogy szétkell szedni a routert és valamelyik lábat rövidrekell zárni amitől kapsz egy legyalult routert utánna szabadon rá lehet rakni ismét a szoftverét!
egyenlőre ennyi, elméletileg a neten is lehet találni linket a rövidrezárásról, üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged