-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Egy olyat próbáltam feltenni ami már volt rajta korábban. Nem mini vagy micro, viszont az tuti, hogy azzal ment. Legfeljebb megpróbálok egy mini-t. A webes felületen keresztül próbáltam amivel korábban nem volt gondom.
Az lehetett gond, hogy közben egy másik fülre váltottam a böngészőben? Talán netezni is próbáltam, erre már nem emlékszem, csak arra, hogy másik fülre váltottam. -
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #12534 üzenetére
A hibaüzenetet én is megértettem csak azt nem értettem, hogy miért nem találja, amikor megadtam a teljes elérési útvonalat.
Amúgy már jó, sikerült egy Maces klienssel megcsinálni. Köszönöm a segítséget.
Most kérnék egy jó leírást amivel a gyári fw-t le tudom cserélni egy dd-wrt-re. A tomatoval (több verziót is próbáltam) folyton újraindulgatott. A dd-vel nem volt ilyen gondom, viszont amikor a gyáriról akartam feltenni a dd-t, akkor ment tönkre. -
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #12531 üzenetére
Na eddig jutottam.
1 Router kihúz minden kábel áramtalanít
2. Géppel összeköt 1-es port
3. Fix IP beállítva
4. A gépen beírtam ezeket a parancsokat. Az utolsó előtt bedugtam a routerbe a tápkábelt és utána adtam ki a put parancsot azonnal.@ ~ $ tftp 192.168.1.1
tftp> binary
tftp> rexmt 1
tftp> timeout 60
tftp> put /Users/llaszlo/Desktop/WRT54G_4.20.8_ETSI_code.bin
tftp: WRT54G_4.20.8_ETSI_code.bin: No such file or directoryHol hibáztam?
-
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #12529 üzenetére
Kösz. Közben szerkesztettem a hszt a gép beállításait kérdeztem. A kliens felejtős egyelőre, mert vagy OSX vagy linux van itthon.
Itt sehol sem írnak róla mármint a gépről: [link]
-
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #12527 üzenetére
A tftp-nél melyik porton kössem össze a routert a géppel? Ezt nem találtam meg. Simán az 1-es portba dugjam az utp-t?
És a gépet hogyan kell beállítani? Fix vagy dhcp? hálózati mask? Ezeket sehol sem találtam a leírásokban.
-
llaszlo
veterán
JTAG kábelt olyan párhuzamos portból is lehet építeni amit nem lehet szétszedni?
Itt a képen szétszedhető kábelt látok, viszont nekem csak nem szétszedhető van éppen ha jól emlékszem.
[link]Illetve ha a power villog folyamatosan, akkor sehogy sem tudok hozzáférni a routerhez?
A gyári FW-ről frissítettem és sajnos sikertelen lett. Aztán a power villogás fogadott, amikor rebootoltam. De lehet, hogy ezt sem kellett volna, mert akkor még pingelni tudtam legalább.
Linuxal javítható az FW? v2.2-es verzióm van, egyből felmehet rá egy dd-s fw is, vagy gyárit kell feltenni? -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #11604 üzenetére
Ez pont v2.2. Ezek szerint nem megy sehogy? Korábbi verzióknál még működött, vagy a későbbi verziókba rakták ezt be?
Bár nálam eleve másképp néz ki a Tomato is, pedig a legújabb van fent. -
llaszlo
veterán
válasz
Intruder2k5 #11695 üzenetére
OK kösz. Már csak az a kérdés, hogy tomatoval (vagy dd-vel) hogyan lehet megoldanií Mert erre még nem jöttem rá, csak wifiről UTP-re osztottam eddig.
-
llaszlo
veterán
Ezzel a routerrel megoldható olyan, hogy az egyik antennán egy másik wifi hálózathoz csatlakozik a másikon pedig megosztja ezt? Azt tudom, hogyha a wifin jön a net akkor UTP-n meg lehet osztani, viszont nekem wifi-ről wifire kellene.
-
llaszlo
veterán
válasz
mate0314 #11562 üzenetére
Folyamatosan próbáltam elérni valahogy a routert. A power led nem villogott így bíztam benne, hogy bebootolt és nem kell JTAG. Nyomkodtam néha a resetet. Egyszer észrevettem, hogy a DMZ led villog. Előtte nem volt ilyen.
Ekkor már működött a DHCP is és kaptam IP-t. Utána már ment minden. Feltettem egy dd-wrt-t és kész. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #11559 üzenetére
Huhhh
Nem tudom mit csináltam pontosan, de sikerült csatlakozni. Egyfolytában villog a DMZ led, eddig ezt nem csinálta. Most UTP-vel LAN.on ssh-val beléptem. Most jó lenne csináli egy full resetet, de nem jöttem rá, hogy pontosan hogyan kell. És kísérletezni nem akarok.
Vagy rátenni egy másik firmware-t, dd-wrt-t mondjuk. Ezt már próbáltam így:
root@MyWrt:~# mtd -r write /tmp/dd-wrt.v24_std_generic.bin firmware
Could not open mtd device: firmwareAz openwrt oldalán találtam egy leírást az alapján csináltam. Csak én töltöttem át a firmware-t a gépről.
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tovább?
Net az nincs. De egyelőre ez nem is gond.
-
llaszlo
veterán
A helyzet a következő. Elnéztem egy oldalt meg fáradt is voltam és megcsináltam ezt. Odáig, hogy
"Note that the antenna designations have changed in the various versions of the WRT. For earlier WRT54G/WRT54GS models, -1=auto, 0=main (next to power socket), 1=aux (next to reset button), 3=diversity.
Starting with WRT54G v2.0 and WRT54GS V1.1 these are reversed 0=main (next to reset button) and 1=aux (next to power jack). "És csak ez után indítottam újra. Open wrt van rajta. Nincs grafikus felület sajnos.
Jelenleg sehogy sem tudok hozzá csatlakozni, a wifit eleve nem is látom. A reset gomb nem működik, nem tudom, hogy miért. A router bebootol sőt még az IP-ket is beállítja.
Ezt abból gondolom, hogy ha összekötöm a géppel LAN porton, akkor ha beállítom az IP-t és hálózati maszkot ahogy az oldalon van akkor kiírja, hogy az IP használatban van.
Pl Ha:
IP 10.60.68.17
netmask 255.255.255.248VAGY
IP 10.60.11.151
netmask 255.255.255.224Ekkor is jelzi, hogy használt az IP. Viszont a pingre egyik ip sem válaszol.
Mit lehet most tenni? Mert sem telnettel sem ssh-val nem érem el a routert (előtte ment), hard resetet valami oknál fogva nem tudok csinálni. Arra gyanakszom, hogy a reset gomb meghalt. Legalábbis mivel a router bebootol, de hiába nyomom nem történik semmi sem.
Hogyan tudnék hozzáférni a routerhez, vagy hogyan tudnám resetelni? A 30/30/30-at már próbáltam.
Tudom, hogy hülyeséget csináltam ezt nem kell külön leírni.
-
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #11107 üzenetére
Egyébként ez lenne az?
[link]
És honnan tudom, hogy nekem melyik kell? Vagy ennek nincs jelentőssége csak más a kernel?
K2.6
K2.4
Na meg ahogy az aláírást nézem itt ASUS-hoz van. Van egyáltalán ilyen Linksys-hez is? Vagy ennek nincs jelentőssége?
Itt van egy táblázat és az alján ott van a Sibby féle fw, de van egy másik ott meg van Victek RAF. [link]Most kicsit összekuszálódtak a dolgok.
-
llaszlo
veterán
válasz
PonPon #11106 üzenetére
Köszönöm. Ezt a leírást már olvastam, viszont amit keresek nem találtam benne. Ugyanezt ami benne van a RAF-ban meg lehet csinálni egy tűzfal scripttel is, jelenleg ezt meg is csináltam (tulajdonképpen a kettő ugyanaz, csak nem látod, hogy mi történik a háttérben, vagyis a scriptet). Ebben a megoldásban a teljes kimenő forgalmat szabályozom. Így a letöltés és pl egy weblap lekérés nem lassul be annyira. Mert itt pl az is gond, hogy ha fullon megy a feltöltés akkor még egy weblapot sem lehet normálisan betölteni. Így most ezzel nincs gond csak sokat lagol.
Én viszont csak azt az adott feltöltést és egy adott szerverre akarom korlátozni, az összes gépről/eszközről nem az egészet. Tehát, hogy arra a szerverre (azt hiszem az IP cím is meg van hozzá) ne menjen ki nagyobb adatforgalom ÉS/VAGY hogy az oda menő forgalom prioritása mindig kisebb legyen, mint pl egy weblap lekérése, pl amíg a weblap betölt addig a feltöltés a háttérben várakozna vagy lecsökkenne a sebessége, így a weblapokat is normálisan betöltené. Ezt talán QoS-el meg lehetne csinálni, viszont nem tudom, hogy hogyan kell.
Erre nem találtam még megoldást. Ha a RAF mégis tudja ezt akkor felteszem azt, csak én a leírásban nem találtam ilyet. -
llaszlo
veterán
Feltöltési sebességet kellene korlátozni. Sehogy sem tudom beállítani, hogy jó legyen.
Próbáltam QoS-el meg Firewall-al is, script generatorral.
A lényeg, hogy egy adott állandó IP címre kellen korlátozni. A port korlát nem jó, mert a 443-as portot más is használja és amikor azt beállítottam, akkor pl a netet is ugyanúgy korlátozta.
Megoldható ez QoS-el vagy firewall scripttel? Tomato van rajta. WRT54G. -
llaszlo
veterán
Egy ilyen mod-ot akarok bele tenni a routerembe.
A kérdésem, hogy olyan SD foglalatot hol tudnék beszerezni?
Illetve a soros port az tulajdonképpen mire is használható?
Van olyan magyar oldal ami kifejezetten a moddal foglalkozik? -
llaszlo
veterán
Van egy wrt54g v2.2 routerem. Ebbe bele lehet építeni egy USB portot?
Már kerestem ezen a fórumon, google-n és a linksys.org-on is. Korábban úgy emlékszem találtam is leírást, de akkor nem foglalkoztam különösebben a témával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest