-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
Üdv!
Adott egy ilyen G router, rajta Tomato Firmware v1.28.1816. Wifi-n a sebesség nem éri el a 2Mbps-ot sem! LAN-on pörög-forog-repül.
Minden beállítás default, egyedül egy másik csatornára tettem át ahol nincs router a tömbben. Próbáltam több üres csatornával is.
2 telefon és egy laptop csatlakozik rá. Ha bedugom LAN-on a laptopot akkor rendben van a sebesség.
Találkozott ilyennel valaki? Mit lehet tenni? -
daninet
veterán
válasz
neduddki #10920 üzenetére
Amit megtudtam:
A TCP Vegas egy torlódáskerülő, forgalom szabályzó algoritmus. A Tomato-ban béta jellegű, de maga a kód már stabil verzióban fut.
A Tomato 1.22 verzióig csak scripttel lehetett szabályozni, 1.23-tól a webUI-n is bekapcsolható, illetve változtatható az alpha-beta-gamma érték.
Sokat variálták az értékeket a userek különböző fórumokon, de legjobb a default 2-6-2.
Hogy jobb lesz-e a dolog pár napon belül kiderül, használjuk kicsit.
Mindenesetre lényegesen javítható a torrentezésből eredő lassulás, ha nem a router-t használjuk dns-ként, hanem openDNS szervereket adunk meg a gépünkön IP confignál. -
daninet
veterán
Üdv!
Van itt egy ilyen routerem, tomato van rajta. A probléma, hogy szobatársam eszetlenül torrentezik, 100 torrentet is futtat néha, használhatatlan néha a net és unom, hogy rá kell szólnom. Lehetne valahogy a kapcsolatok számát egy gép felé maximalizálni? Nem a sebességet akarom korlátozni. -
daninet
veterán
max 1 hónapig ment így... nem értek a wlan cuccokhoz sokat, de napi 1-2 órát volt hozzá eszköz csatlakoztatva (tehát az sem nonstop, gondolom nem szórja az adatot a wlan ha nincs hozzá kapcsolódva semmi, csak valami életjelet)
itt szó sincs hosszútávú dolgokról (persze nem kevés az egy hónap, de routeres időben mérve az, nekem volt hogy 1,5-2 évig sem volt néha a régi routerem újraindítva szünet nélkül ment)
plusz ketten is vagyunk ezzel a bajjal -
daninet
veterán
Szerintem ennek is örülhetsz, más márkás routereknél 15-16 megabit a plafon, és nem a 3ezer forintos tp linktől van szó (habár azok se rosszak csak érted...)
Esetleg próbálhatsz a frekvenciákkal variálni, hogy a router és a kártya is egy frekvencián legyen de nemhiszem, hogy sokat számítana... -
daninet
veterán
rosszul írtam valóban
mindenesetre megoldódott végül. Az egyetlen bajom az volt, hogy sokszor eltűnt a router ssid-je ha titkosítást váltottam. Ráadásul amikor WPA-Personal kódolást választottam, a windóz XP nem fogadta el az ASCII karaktereket mondván csak szám
Végül kapott egy WEP kódot, ami tekintve, hogy az erkélyen van a router (3 emeletet így bírtam áthidalni, de így is 60%-os maradt a jelerősség) nem túl szerencsés. Majd megbirkózok még vele.
Apropó terasz. Egy gumitömítéses uzsonnás dobozba akarom tenni a router-t, kábel és antenna lyukaknál leszilózva. Vízzáróssággal nem lesz gond, a hideget kiderül hogy bírja (meleggel gond nem lesz mert árnyékban lesz)
-
daninet
veterán
Hát nálunk elég bonyolult a hálózati rendszer
, lényeg, hogy elég sok gép van UTP-n és egy sima 4 portos wlan router nem volt elég. Így egy 8 portos routerünk van, és egy kliensként belekötve egy AP ami a wlan elérést biztosítja, gyakorlatilag el sem érem csak a 8portos router felületét (ez egyébként rejtély, hogy még a statisztikában sem látszik, hogy csatlakozott az AP
)
Volt egy olyan ablak, ahol a linksys kilistázta az elérhető hálózatokat és lehetett csatlakozni az oldal alján volt valahol a gomb. Esetleg ennek a helyét ha meghatározná valaki
Szerintem többek között ez a kusza rendszer miatt sem működik, de nem is nálam lesz a végső nyughelye, így egyelőre nem aggódom -
daninet
veterán
Üdv!
Teljesen kezdő vagyok wrt-ből úgy írjatok
Tehát egy wlan hálózatot szeretnék kiterjeszteni, hogy nagyobb legyen az adókörzet a lakásban. A két router rálát egymásra. Teljesen elvesztem, hogy most repeater vagy client bridge vagy mi kell nekem.
Úgy is jó, ha másolja az elsődleges router hálózatát, és úgy is jó, ha láncként van felfűzve az első routerre. Ezt beállítgattam, de felkiáltójeles lesz a hálózat a gépen.
Aki tudna linkelni nekem egy számomra megfelelő tutorialt annak megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest