- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLaci
őstag
válasz
Real_Necro #2098 üzenetére
jellemzően épületeket, tereket
-
SkyLaci
őstag
válasz
szeva000 #2096 üzenetére
ne vicceljünk már egy 40000 forintos géphez nem veszek 60000es állványt.
canon sx130 - eddig ugye a hama is simán megteszi
és szeretnék barkácsolni egy ehhez hasonló nodális fejet, ehhez van szükség talán egy picit nagyobb stabilitásra.
Szóval nem kell itt komoly dolgokra gondolni, inkább legyen olcsó, a célnak minimálisan megfelelő, elszórakozhassak vele.
-
SkyLaci
őstag
válasz
Real_Necro #2094 üzenetére
hama star 75 miért nem jó? az csak 5500
Mi az ami jó, mennyiért?
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok
10000 forint alatt (lehetőleg olcsóbban) szeretnék összecsukva max 45 cm hosszú állványt venni (elférjen egy hátizsákban). legyen minél stabilabb (majd szeretnék hozzá barkácsolni egy nodális panoráma fejet), fontos továbbá a 3D panoráma fej (ha lehet minden irányban leköthető legyen a fej mozgása).
Mit ajánlotok? -
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, Slik tripodokrol hallott valaki valamit? Jot vagy rosszat egyarant?
-
Mikisys
őstag
Monopodot vennék, ha van hozzá gyors-csatlakozós talp, aminek az ellendarabja a gépre csavarozható és mint egy vakut a gépet csak rátolom. Így a gyors le, illetve felrakás megoldható lenne.
Létezik ilyen?Üdv!
-
A Zéé
addikt
Felállítva, ha kicsit megnyomtam a tetejét a lábak elcsúsztak ki oldalra mindhárom irányba. Meg ha megfogtam 2 lábat iszonyat nagyot lehetett tekerni rajta megerőltetés nélkül. 10-20 foknyit legalább. Szóval szimplán nem volt stabil. Pedig a leírt tulajdonságai alapján nekem is tetszett. A Velbon mintha egy teljesen más kategória lett volna.
-
A Zéé
addikt
válasz
k78chriss #2076 üzenetére
Hali!
Manfrotto konfigurátor, visszaolvasás, videók megvolt, de sajnos többet tényleg nem tudnék rákölteni mint 35-37k fejjel együtt. De egyre inkább úgy érzem, hogy valamelyik Vanguard verzió lesz a befutó. Egyébként nekem is szimpi lenne a Te szetted
TheChos3nOne
Az előbb linkeltek közül a Cullmann nálam nagyon hamar kiesett, nagyon instabil, nyeklik-nyaklik. A Velbon Sherpa amivel érdemes lehet kezdeni. Talán masszívabb a Manfrottonál is, csak nekem a panormafej nem barátomZavar a kiálló kar.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Növeltem a keretet 20-25k-ra, korábban ezt ajánlottátok nekem: [link] Biztos ez a bestbuy ennyiért? Hogy őszinte legyen nem néz ki túl biztatóan.
Ami fontos lenne, ha más állvány jön képbe, hogy 90 fokban el tudjon fordulni és gyors cseretalpas legyen.
Felhasználás: Panorámák és makrók
Gép: Canon EOS 30D + 18-55mm IS
(Panoráma miatt olyan kellene amin van a forgatást segítő kar, ezt nem minden állványon látom
)
-
k78chriss
tag
Szia
Én is sokat tanakodtam és itt segítettek én nikon D5100 hez + Nikon 18-105 és Sigma 170-500 hoz keretem állványt. Tegnap jött meg a Giottos MT9361 + 1300-621c fej. Atomisztikus
Azokból kiindulva amit nekem tanácsoltak minél jobb a terhelhetőség annál stabilabb.
A Manfrotto oldalán van [Configurátor] (service menü)
Nekem ott a 190 es és a 055 seriát ajánlottta. Youtube on vannak videók nézz körbe azok is segítenek. -
A Zéé
addikt
Hali!
Lenne 3 állvány variációm, szerintetek melyik lenne a legjobb választás? D3100+18-105 alá kéne egyenlőre. Későbbiekben, ha esetleg vennék telét, az is maximum valami 300as végű lenne.
Manfrotto 293 494RC2 fejjel
Vanguard Alta+ 234AB
Vanguard alta+ 233AT + SBH-50 vagy 494RC2
Mindegyik mellett lenne + és - érvem is, de nem tudok dönteni, ezért érdekelne, hogy valakinek van-e tapasztalata ezen lehetőségek közül akármelyikkel is. Többet nem tudnék rászánni, már ez is kicsit több, mint amennyit igazából szeretnék, de az ezeknél olcsóbbak közül nem nagyon találtam elfogadható alternatívát.
Esetleg szóba jöhetne a Manfrotto 394, de kicsit tartok tőle, hogy ez se lenne jobb, mint akármelyik másik 15-20k-s állvány. -
szeva000
addikt
válasz
k78chriss #2073 üzenetére
Hidd el,nem éri meg spórolni.A Giottos meg tényleg nagyon jó cucc.Megveszed és sokáig használni fogod boldogan
...Én a régi állványomon néha nem mertem elengedni a D90-et portrémarkolattal és 300-as obival
....inkább nem kockáztattam tovább.Erre nyugodtan rá merem bízni a gépet
(nekem is Kornél segített,hogy milyen kategóriát is keressek és mondhatom,hogy ennyiért sztem a legjobb vétel ez az összeállítás.Nomeg pár emberke már évek óta nyúzza és kutya bajuk.)
Majd arra az 500-as sigma képekre kíváncsi lennék...majdnem vettem nemrég én is,de inkább most berendeltem egy 90-es F2.8-as tamront,mert én makrózni szeretek még mindig....
-
k78chriss
tag
válasz
kiskornel #2072 üzenetére
Mivel az obi nekem új (jó vásár volt használtan) eddig nem volt gond az állványommal, mióta megvan már igen. Ezért kértem tanácsot. A gép és obi súlyából gondoltam, elég a gyári adatot tekintve pl cullmann nanomax 260+ cb6.3 ez cirka 25e, de mint kiderült közel sem elég!! De hát ezért is írtam ide.
Köszönöm mindenkinek
Asszem maradok szeva000 ajánlatánál, digitcam et felhíva is ide lyukadtunk ki.
-
kiskornel
addikt
válasz
k78chriss #2070 üzenetére
Kicsit elnavigáltad magad. Ha 500-as telére van pénzed, akkor legyen olyan állványra is, ami azt biztonsággal megfogja. Ez min. 50k. És akkor tilos a TC-k használata. Olyan 60k-s költségvetésből már lehet hozzávaló állványt + fejet venni.
Szerintem csak gömbfej. 15-20k teherbírással. Állvány meg min 8-10kg teherbírású. Az alatt csak káromkodni fogsz. -
k78chriss
tag
Egyébként gömbfej vagy 3d?
-
k78chriss
tag
Sziasztok
A következő szetthez szeretnék állványt beszerezni:
Nikon D5100
Nikon 18-105
Sigma 170-500Nézegettem de nem igazán sikerült döntenem, néztem gömbfejjel ill 3d fejjel, melyik lenne jobb? kb 25000 ft ig
-
Songo
senior tag
Sziasztok
dejó, hogy megtaláltam ezt a topicot.
Karácsonyra beújitunk egy Canon 600D szerkezetet és szeretnénk hozzá egy a kínai 4000Ftosál kicsit komolyabb álványt. Olyan 25-30között gondoltuk. Általános célokra tehát még semmi speciális makró és tsai
Többnyire családi események és rendezvények lesznek fotózva kül és beltéren egyaránt
Illetve némi mennyiségű videózás is cél.
Jólenne ha nem sírná el magát az állvány ha 20centi hóba van felállitva.Pár éve volt egy "márkás álvány" ami 3nap hazsnálat után úgy berozsdásodott hogy öröm volt beállitani a kukába
(jó tegyük hozzá volt vagy 25éves)
Köszönöm előre is
Üdv -
Real_Necro
veterán
válasz
Danubius L #2057 üzenetére
Utóbbiból van egy teljesen új eladóm, még nem volt használva, mert elmaradt az utazás, ahova vettem. Természetesen bolti ár alatt, gari is van rá, ha érdekel, dobj egy privit.
-
A Zéé
addikt
Helló!
Jönnék az örök paradoxonnal: olcsón szeretnék stabil, de könnyű és összecsukva kicsi tripodot
Kicsit konkrétabban: Manfrotto 293+gömbfej-t néztem ki előzetesen magamnak, bár akkor még 32k volt.
Esetleg lenne-e más, jobb alternatíva 30-35k magasságában? Külön állvány és külön fej variáció is érdekelne.
186 magas vagyok, szóval az ilyen 140-145cm magas állványoktól kicsit tartok, hogy nagyon sokat kéne gubbasztani mögöttük, meg ki kéne hajtani a középoszlopot teljesen, ami a stabilitás szempontjából nem feltétlen előnyös.
A gömbfej szimpatikusabbnak tűnik, mint a panorámafej, de meggyőzhető vagyok.
Egy Nikon D3100-at kellene megtartania, egyenlőre a 18-105 obival.
Köszi szépen előre is. -
Zinho
aktív tag
válasz
Nem lesz túl stabil, de nyaralós/utazósnak még ezt is megnézheted: Vanguard Nivelo 204BK. 15e-ből ez is kijön.
-
válasz
Ebben az árkategóriában mindegy melyiket veszed, ugyanaz az alapanyaguk, és ugyanannyira "tartósak". A Cullman jobban megfelel az elvárásaidnak, összecsukott méretben, és súlyban. Maximális magasság... (főleg ha stabil megoldást szeretnél) ez nem az a kategória.
-
Max. 10-15e Ft. Könnyű legyen (1kg alatt): Kicsire össze tudjam csukni, és beleférjen egy hátizsákba + minél nagyobb legyen a maximális magassága + legyen hozzá valami tok amiben hurcolhatom.
Én eddig ezt a kettőt néztem ki:
-
Zinho
aktív tag
válasz
Danubius L #2055 üzenetére
Ár? Méret? (Hurcolászni sok mindent lehet, de pl. hátizsákban már nem mindet...)
-
Sziasztok fúrumtársak!
Most keztem a fényképezést, és vettem egy Canon 550D-t, ehhez keresek egy állványt amit tudok hurcolászni. Tudnátok nekem segíteni a választásban?
2 állványt is kinéztem, de kíváncsi vagyok, hogy ti mit ajánlotok.
Köszönöm.
-
törölt tag
a benro cuccokat nem ismerem, de pl egy panorámafejnél a közepes méretű triopo gömbfej már éppen kevés (NB2s), mert a panorámacucc miatt lényegesen nagyobb az erőkar, mintha közvetelnmül tennéd rá a gépet a gömbfejre.
A fentire egyébként 8kg-ot adnak meg teherbírásnak, ami végülis nem esik le róla, ha a tömegközéppont környékén támasztja alá, de a gyakorlatban mégis kevéske. Belépő dslr-t egy 100/2,8-as lencsével még megfog úgy, hogy nem kell megtépni a csavart rajta. -
anelvi
csendes tag
Most épp alu Benro állványokkal szemezek (így virtuálisan). Szerintetek megéri mondjuk utazáshoz egy A168 travel angelre költeni (~40 cm-re csukható gömbfejjel együtt), vagy kényelmesen cipelhető egy A158 is egy akármilyen fejjel? A t. angel csak kitben jön ha igaz, tehát felmerül a kérdés: megér a B0 gömbfej olyan 15ezerrel többet, mint a BH0? Vagy egyik se olyan nagy szám, vegye az ember a legolcsóbbat és keressen hozzá fejet más gyártótól? És náluk vajon mennyire érdemes túltervezni a teherbírást? A 24 mm átmérőjű B00 fej is (elvileg bír 6 kg-t) megbírhatja az én (egyszer majd lehet, max.) 2 kg-s cuccomat? Egyébként olyan gömbfejet szeretnék, amivel lehet panorámázni is, ha a B Benro fejeken kívül tudtok még ilyet ajánlani, szívesen veszem. Az árakat már nem is merem nézni, de azért ne 100ezres cuccokat említsetek, légyszi.
Köszi előre is, ha valakinek van türelme reagálni. -
törölt tag
tud esetleg vki helyet Bp-en, ahol lehet venni 1/4-es csavart süllyesztett fejjel, ami min. 20mm hosszú? Egy állvány modhoz kellene...
-
anelvi
csendes tag
válasz
Real_Necro #2044 üzenetére
Köszi a véleményt, elvileg a Magnesit sorozat jobb anyagokkal dolgozik mint a Nanomax, tehát ha az is használható, ezt pozitívumnak veszem. A 200T amúgy nekem alacsony lenne egy kicsit.
-
válasz
Balinov #2045 üzenetére
Szia,
Szerintem anyagra jó, és tartós minőséget ad, ez nem a belépő fröccsöntött kategória (Carbon Fibre tubes with aluminium column and castings).
Nekem ami nem tetszik benne, hogy videófejes és nem gömbfejes, de ez megszokás/felhasználás kérdése. Manfrottóéknál a 3,5kg terhelés az valós terhelést jelent, ezt el is bírja, máshol osztani kell ezen értékeket, mert csak marketing hazugság, tehát az 55-200-ad biztosan elbírja.
Alapvetően ennyiért alut kapsz, mint pl:[link]
De még ez is egy meglehetősen jó vétel szerintem.
Amit meg kell gondolnod, hogy a szénszálas, csak 142 cm magasságig állítható, átlagban elég, de vannak esetek, mikor nem.
Viszont!
A lényege még, hogy ezt a szénszálasat picire össze tudod csukni, és iszonyatosan könnyű, ami fontos szempont (~1kg-val könnyebb mint az alu)! -
Balinov
titán
Sziasztok, Manfrotto promozik most egy szenszalas allvanyt, a MY 3WHEAD 4SC KIT SZ3 CF-et 99fontert, 199GBP-rol leertekelve.
Mivel a prmo januar vegeig kitart, gondolkodom, hogy beruhazok egyre karacsony utan. Szerintetek kiszolgalna ez egy Nikon D5000-et, amihez peripll egy 18-55kitobi ill. egy nikkor 55-200 kistele van? Objektivparkbovites tervben van jovore, egyenlore egy 35mm fixet meg talan egy makroobit tervezek, ha osszejonnek a dolgok, szoval nem kell egy 5kilos telet megtartania
Koszi
Balinov -
Real_Necro
veterán
Szia!
Nekem egy kicsi Cullmann Nanomax 200T van, mint hordozós. Nem egy atomstabil darab, ha ki van teljesen nyitva, de utazós célra méretéből és súlyából adódóan nekem megfelel. Amúgy a Cullmann erre is 10 év garit adott, csak be kellett regelni a német oldalon.
szerk.: Ne ajánlatnak vedd, csak kb ennyi tapasztalatom van Cullmann-tól. Szemezgettem ebay-en Velbon Ultrek állványokkal, de árban 2-3x annyiba került volna. Gondolom minőségben is jobb, de nem használom olyan sűrűn az állványt, hogy ennyit áldozzak rá.
-
Zinho
aktív tag
Én a helyedben Vanguard háza táján néznék szét. Elég jókat olvasni róla úgy általában, olcsóbb mint a Manfrotto / Giottos, de sokan legalább olyan jónak is tartják őket. Ugyan személyes tapasztalatom nincs velük, de mostanában elég sokat turkáltam a neten állvány ügyben.
-
anelvi
csendes tag
Sziasztok!
Kicsi, m4/3-os gép alá keresnék alkalmankénti használatra egy elfogadható minőségű és lehetőleg hordozható méretű állványt hosszú záridős képekhez. A Cullmann Magnesit 519/522 állványok specifikáció és leírások alapján szimpatikusak lettek, de megtapogatni nem volt még alkalmam. Nincs itt tapasztalata valakinek ezek valamelyikével? Kb. végigolvastam ezt a fórumot, és többször kicsit lenézően legyintettetek a Cullmann állványokra, de nem találtam meg az okát. A Magnesit családra 10 év garit vállalnak, ami nekem meggyőzőnek tűnik. Hasonló árkategóriában (20-25, max. 30e) tudtok javasolni jobbat esetleg?
(Abszolút zárójelben, ha erről az új Hama-ról lenne személyes tapasztalat, azt is szívesen meghallgatnám:
http://www.hamabolt.hu/termek/3869/hama/traveller_compact_pro_foto-video_allvany
Ezt fogtam kézbe és elég masszívnak tűnt, ha a 10kg teherbírás nem reális, az nem zavar, mivel a felszerelésem hosszabb távon sem valószínű, hogy 2 kg felett lesz.) -
Zinho
aktív tag
-
Az a nagy helyzet, hogy ami ennyibe kerül, abból kispórolják az anyagot, amit nem kell magyaráznom mivel jár, és egy drágább szettet én biztosan nem bíznék rá.
Magát a Fluid Head-et nem ismerem úgyhogy a finom mozgás terén erre nem tudok mit mondani.
(azért nem szólnak hozzá, mert ez a 8-12 ezer forintos állványok mind ugyanolyanok, egyik ebben jobb másik abban, de tartósan ne várd, hogy kiszolgáljon, főleg ha rendszeresen akarod használni) -
Carte
tag
Most komolyan, ennyire kihalt ez a topic?!
-
Carte
tag
Szép hosszú hozzászólást írtam, de megfagyasztotta a firefox, úgyhogy megúsztátok
A lényeg: Velbon C400-at vennék Fluid Head miatt (többek között). Mennyire "jobbak" az 5-6 ezres hama állványoknál.Nyilván a fluid head kivételével, mert ahogy láttam nem nagyon van alternatívája ilyen árban, persze ez érthető nyilván ez sem tud teljesen sima mozgásokat ennyért. De mégis... jobb ez valamivel??
-
mebalazs
csendes tag
válasz
atm*RefeeZ #2034 üzenetére
Végül is a te döntésed.
Én csak azért javasoltam, mert már dobtam ki pénzt állványokra, de nem akarok beleszólni a végleges döntésbe. Abban igazad van, hogy a Manfrottok drágák, de azt el kell mondanom, hogy megérik az árukat. Én fej nélkül vettem az állványt és utána vettem rá a fejet, és teljesen elégedett vagyok a kombinációmmal, ezért javasoltam neked is a Manfrottot.
-
andorra
őstag
válasz
atm*RefeeZ #2034 üzenetére
A masszív és egyúttal jó minőségű nehéz állványok drágák, a masszív és könnyebb állványok még drágábbak. Vehetsz megfelelő állványt kb 50-60 Euro árban, ami kevésbé masszív, de egy D90-hez még elég és azt sem kell kukába dobnod azért. Kicsit visszaolvasol, (jaj csak azt ne) én is ajánlottam egyet.
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
mebalazs #2033 üzenetére
rálestem erre a gitzo meg manfrotto dologra.. gyanítom, hogy nem dobok ki annyi pénzt állványra, amennyiért a gépet vettem..
a tippet azért köszönöm, tüzetesebben is átvizsgálom majd a kínálatukat, csak hirtelen találtam egy kitet 680 fontért.. sokallom, hogy egyebet ne mondjak
-
mebalazs
csendes tag
válasz
atm*RefeeZ #2031 üzenetére
Szerintem egy jobb Manfrotto-t, vagy (ha van rá pénzed) egy Gitzo-t vegyél.
-
mebalazs
csendes tag
Én egy Manfrotto állványt használok Manfrotto fejjel. Szerintem egyszer kell egy jó állványt venni és utána csak használni amikor kell.
-
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok!
d90-em van, és feltehetőleg még lesz is egy darabig. Nem tervezek teléket venni hozzá, úgyhogy arra volnék kiváncsi, milyen értelmes tripodot tudnék hozzá beszerezni, amit nem kell kukába hajítanom hetek vagy hónapok múltán. Túl nagy elvárásaim nincsenek vele szemben, azon felül, hogy legyen masszív. Nem érdekes a súly, valahogy megoldom a cipelést, azon nem fog múlni. Nem írnék maximálisan ráfordítani kívánt összeget, talán csak annyit, hogy szeretném, ha nem kerülne többe mint maga a masina amit tartani fog
Köszönöm előre is.
-
soldierboy
tag
Milyen gömbfejes stabil állványt javasoltok, amely van 170cm magas? Maximum 30.000Ft-m van rá.
-
matyi94
senior tag
Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ha egy Soligor vt 950-eshez jutnék 25.000 Ft csereárban az mennyire lenne jó vétel? Mivel régi típus, nem találtam róla semmit.
-
MegaQxY
csendes tag
Sziasztok,
Új állvány beszerzésén gondolkozom, ki is néztem magamnak kettőt így hirtelen :
Vanguard Alta 263AGH illetve Vanguard Alta 234AB
Vannak ezekről tapasztalatok esetleg ?
Üdv MegaQxY
-
Sucuka
senior tag
Üdv!
Linhof állványokról tud valaki valamit? Megéri 15.000-ért gömbfejjel együtt? Alumínium váz, 60 cm összecsukva, és kb 1,6 kg.
Köszi! -
eeXaa
addikt
...köszönöm az ötleteket, asszem ez már elég segítség a döntéshez....
-
Real_Necro
veterán
30 körül én ezzel szemezgetnék:
-
andorra
őstag
Van alternatív megoldás erre. A márkanevet, mindig meg kell fizetni.
-
krasds
csendes tag
Szép jó estét mindenkinek!
Látom mindenki állványt szeretne vásárloni, és mindenki ugyanazt szeretné amit én. Olcsót és jót ( tudom hogy a ketto egyutt nem nagyon mukodik). Én a Canon SX130IS -hez szeretnék egy állványt, mivel az anyagi keret eléggé szukos ezért valami ilyenre gondoltam.
Esetleg vélemény, tapasztalat róluk? Vagy valami jobb minosegu hasonló árkategóriában?
Válaszaitokat elore is koszonom!
-
eeXaa
addikt
...nna joo... mit ajánlanátok max 15e-ig?
-
eeXaa
addikt
sziasztok!
...ajánlana valaki egy-két jó állványt valaki? kb.10 ezerért
ha lehet müanyag csak diszítésként legyen rajta, és horizontáisan is lehessen mozgatni... -
Zinho
aktív tag
válasz
Real_Necro #2009 üzenetére
Én is azt olvastam róla negatívumként, hogy nem gyorszáras, nehézkes rárakni a gépet sajnos..
-
Real_Necro
veterán
Igen, ma hoztam el az állványt. Tesztelni még nem volt időm. Elsőre jó kis kompakt, bár az alsó lába elég vékonyka. Gépet ma este rárakom, meglesem mennyire bírja. Ami elsőre negatívum, hogy a fejet nehézkes szerelni, még nem jöttem rá hogyan aplikáljam rá ügyesen és gyorsan a gépre.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Real_Necro #2007 üzenetére
Helló!
Megvetted végól a Nanomax 200t-t? Kíváncsi lennék a véleményedre; én ugyanilyen cipőben jártam (ugyanezen kritériumok, ugyanilyen árkategória). Én is a Cullmann Nanomax 200t-t találtam az egyedüli befutónak, a 220 már picit nagy. De végül nem vettem meg, mert kaptam kölcsönbe egy Slik Mini-t, de az meg már túl pici, nagyon kényelmetlen használni, több helyen nem is lehetett... szóval nemsokára újból napirendre kerül a téma. -
Real_Necro
veterán
válasz
kiskornel #2006 üzenetére
Elsősorban olyan állványt keresek most, amit nyaralásra magammal tudok vinni. Árkategóriában 10-15 környékén. Értem én, hogy jó a minél nehezebb, tömzsibb, de nem lesz olyan sűrűn használva, hogy beruházzak 40e Ft értékben rá. A 8-10kg teherbírást nem értem. A stabilitás miatt jó, hogy ennyire túl legyen tervezve (kb 1kg az össztömege a gépnek obival), vagy vállról indíthatót is rá lehessen szerelni, azért jó a nagyobb?
Ennyi erővel már megvehetném amúgy ezt is:
De sajnos ez is túlmegy a kereten.
Tegnap este találtam pár képet, amit a kicsi Cullmann nanomax 200t állványról fotóztak:
Erősen filózom ezen a típuson, de a keresést azért még nem adtam fel.
-
kiskornel
addikt
válasz
Real_Necro #2005 üzenetére
Szerintem a helyi fotósbolt a megoldás.
Ha már mindenképp ilyen kategóriába gondolkozol... helyi fotósbolt. Ha az nem megy, akkor azt válaszd, ami a legsúlyosabb, legtömzsibb, legjobban kidolgozottnak tűnik.
A "tekerős" rögzítő sokkal időtállóbb, mint a "füles", és jobban meg is fogja a lábakat.
Ezek közül EZ a nyerő természetesen. A magnézium, a 3,5kg, a 118cm, stb.
Ha a lábak visszafordíthatók, akkor a váz mellé lehet tenni. Így már egy fej rátétele mellett sem lesz gond a hosszával. Vegyél hozzá egy Manfrotto, Gitzo, vagy Giottos 8-10kg bírású fejet.
Ez így együtt olyan 35-40 ropi lenne, bár ennyiért már egy jobb 3 lábut is kapsz normál kategóriában... -
Real_Necro
veterán
Nem tudtam lemondani arról, hogy dél-olaszországi utamra állvány nélkül menjek, így nem adtam fel a reményt és tovább kezdtem kutatni ideális eszköz után.
Igyekeztem olyat keresni, ami elég kicsi, de azért strapabíró is. A legjobb egy 30cm körüli méretre összecsukható lenne, mert az elfér oldaltáskához rögzítve. Hátizsákot nem vinnék, mert nem látom éppen mit emelnek le róla. A másik dolog, hogy ugye megfelelő méretre ki lehessen nyitni, de azért megmaradjon a masszívsága. Ez a kategória eléggé túlhaladja anyagi lehetőségeimet, így olcsóbbak között kezdtem nézegetni.A következőket találtam.
Nagyon olcsó kategória:
Aztán találtam a korábban említett Fancier típust. Méretre összecsukva nagyobb (39cm), így elég furán mutatna oldaltáskán, de kialakításra tetszik.
Majd találtam közel duplaannyiért egy 33cm-re csukhatót, fej nélkül:
Majd kompromisszumokat keresve és maradva a 10-15e Ft-os árnál rátaláltam erre:
Legutolsó állvány hazánkban kb 11e Ft-os áron kapható. Sajnos nincsen rajta vízmérték, de 28cm-re csukható, ellenben a maximális magassága 82cm. AZ eddig ekkora méretben talált állványok csak 58cm-re voltak nyithatóak. Ahhoz mérten ez már szerintem nem olyan rossz, igaz, nem is kényelmes magasság, de valamit valamiért...
Lényegében továbbra is utazós állványt keresek, amit könnyen cipelek, könnyen kinyitok és használok, ha pl tengerparton fotózásra adom a fejem. Többségében kézből fogok fotózni, csak a hosszú záridős rögzítésre szeretnék megoldást találni.
Ki mit szól hozzá?
-
Danniel
tag
válasz
szeva000 #2001 üzenetére
Azt is pont most nézegettem, lehet beruházok majd egy olyanra is. 10mp-es önkioldó nem segít a helyzeten? Nekem is d90 van, 18-105-tel per pillanat. Az az igazság, hogy szerintem egy párszor használnám az állványt, ezért nem szeretnék sokat adni érte... Kicsit több (5-6 ezer) még belefér, de ennek úgy megfogott a kicsire összepakolhatósága...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jogász topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest