- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szoles
senior tag
Az állványt nem ismerem, de azért a vízmértékkel vigyázz! Hiába van rajta, attól még nem biztos, hogy használható is. Például az én fejemen (nem a sajátomon, hanem az állványén, mielőtt még valaki lecsapna a magas labdára) is van egy kerek vízmérték, de alig használható. Egyrészt fentről kellene belenézni, de az a rárakott gép miatt nem igazán megy, másrészt pontosan beállítani egy ilyen kerek vízmértéket igazi kínlódás.
Viszont vettem valami teszkószerűben 150 Ft-ért egy gagyi vízmértéket, abban 3 db libella van ( 8 x 35 mm méretűek). Ebből kettőt éppen most aplikálok fel a cseretalp két oldalára. Sokkal egyszerűbb ezekkel beállítani. Ha kicsit is barkácsolós vagy, könnyen meg tudod csinálni.
Másik lehetőségre most akadtam, szerintem frappáns megoldás: [link]
-
D4rkm4n
őstag
Szerintetek egy EOS 350D alá jó választás egy Velbon CX-640/F?
Elsősorban panorámázáshoz használnám, szóval jó lenne tudni, hogy ezen a típuson van-e vízmérték. Vélemények vagy tapasztalatok érdekelnének!
-
ottkar
addikt
Namost így nem lehet dekázni a teherbírással hogy a gép súlya 1,6kg akkor veszek 1,8-nek írt teherbírásút aztán oké. Ilyen esetben inkább 2,8-3kg-ra ajánlottat érdemes venni, mert elfelejted hogy az állványt ha hurcolod nemcsak szélcsendben használhatod. Természetesen a Velbon állványok jók és olyat kell venni amelyiknek lecsavarható a feje az már garancia a maszívitásra. Én most vettem egy Velbon midi gömbfejet ésszel okosan van megtervezve, nem panorámás de én direkt úgy vettem mert nekem van Manfrotto 3D fejem ami arra jó.
-
sylas
tag
Manfrotto Modo Tripod álványt terveztem venni de ezt elvileg 1kg-ig lehet terhelni akkor mégsem oké mivel a gép akksival objektívvel 1066gr kicsivel túllépve az álvány teherbírását bár ha a jövőben megveszem tamron 70-300asát akkor már 1.2kgnál járok
Velbon-t néztem azok árban jók
Velbonokról vélemény? -
ottkar
addikt
válasz
Cassidey #889 üzenetére
Az állványmenetek szabványosak kettő van 1/4" és 3/8". Nekem pld az állványomon 1/4-es menet (a vékonyabb) van. Vettem egy Velbon gömbfejet annak mindkét menete meg van ezért nemcsak az én állványomra de a vastagabb menetűre is fel lehet tenni. Az a kérdés hogy az állványodon milyen menet van és a vett fejben milyen lesz mert ha egyforma akkor nincs probléma, ha meg minkét menetű közdarabot adják hozzá akkor se lesz. Régebben viszont vettem egy Manfrotto 3D- fejet abban 3/8-os menet van ezt az 1/4-esre csak közcsavarral lehet feltenni. Akármelyik márkát felteheted csak meg kell kérdezni hogy olyan menet rendelkezésre áll e a fejhez amilyen az állványod menete.
-
Cassidey
senior tag
a benro allvanyomra akarmilyen markaju fejet tehetek? mert azt a fejet nem tudjak szallitani csak masfel honap mulva amit valasztottam..
-
Szoles
senior tag
-
Teng
aktív tag
No nézegettem a slik 700DX hol 43? mert amit találtam 48e volt .... olcsóbban sehol sem láttam. a benrót néztem A-258 n6 CLASSIC kishijján egyárban van a Giottos-sal, annyi hogy számomra tottál ismeretlen márka mégcsak tesztet sem láttam róla sehol, megprobálok keresgélni ezügyben... És a fejről, amit kinéztem mi a véleményed?
-
Dtomi
őstag
Ezt a két állványt helyből körberöhögi a slik 700DX a maga 43e árával, fejjel együtt!!!
A giottos úgy tekeredik mintha gumiból lenne, akármilyen jó fejet teszel rá, oldalirányba kihúzott lábaknál még nagylátónál is el tud mozdulni. 300mm-en meg pláne!A manfrottó jo darab, csak ennyi pénzért sokkal jobbat kapsz pl benroból kapsz ennyiért 12kg teherbírásút majdnem ugyan ekkora súllyal vagy A-258 n6 CLASSIC 14 ezerrel olcsóbb 1kg al nagyobb a teherbírása és fél kilóval könnyebb.
-
Dtomi
őstag
válasz
Cassidey #869 üzenetére
1kg a váz+ 1,6 a tele + 1kg az állvány fej + vaku 0,5kg. És leszereled a markolatot az 5D-ről mikor ráteszed állványra mert kis teherbírásút vettél, és mikor portré állásba fotózol a gép köré tekeredsz, mikor ott a táskába a portré markolat
és mikor szél van még azért jó lenne rátenni egy babzsákot is. A 8gk-os állványok tipikus DLSR tripodok amin max 5-6kg os felszerelés csücsül. a nagy állványok 12-15 kg os tripodok Wimberley fejjel azok a tipikus telés állványok.
-
Teng
aktív tag
Hello. Egy kis help kellene állványt szeretnék venni. K10D fényképezőm van meg tamron 70-300am egyenlőre, nemtudok dönteni [elso] és [masodik] állvany között, esetleg valakinek van valami 5lete melyik éri meg jobban az árát? Fejnek pedig ezt néztem [fej], esetleg valami más tipp annyi, hogy 50e-nél nem szeretnék többet költeni.
-
:AMF:
senior tag
válasz
Cassidey #872 üzenetére
Azt jelenti, hány tagból áll az állvány lába. (Ha nagyobban nézed a képeket láthatod a 3 szekciósnak kettő, a 4 szekciósnak három rögzítőcsavar van a lábai végén.) A 4 szekciós összecsukva gondolom rövidebb. Nekem a 3 szekciós szimpatikusabb, de ha komolyan gondolod, akkor szerintem nézd meg életnagyságban őket. (Aztán mondd el mit láttál közelebbről.
)
-
-
Cassidey
senior tag
koszi most neztem pont
igeretesek ezek a benrok, szerintem veszek egy ilyet
jol gondolom, h a 4,5 kg-s terhelhetosegu eleg nekem akkor ugye? markolat ugysem lesz a gepen ha allvanyozok szerintemvagy vegyem a 8kg-t ha mar lud legyen kover?
ps.: csak kivancsisagkepp, a nagyobbakat mihez hasznaljak? termeszet nagytelekkel, madarak meg ilyesmi?
-
ottkar
addikt
Az hogy a gömbfej mekkora telét képes megtartani egyedül a golyó átmérőjétől függ. Amit most vettem Velbont 36mm-es. Van 52mm-es is.de a teléknél nem a felcsavarozás pontja számít hanem az optika előre lógása is, azt ki kell támasztani.egy 200-ast sőt 135-öst is ajánlatos.
-
Cassidey
senior tag
azert irtam gombfejet, mert eddig csak azt probaltam, es gyorsnak, egyszeruen hasznalhatonak tunt. igazabol makro, meg termeszet nem igazan erdekel, par ejszakai varosfotohoz, selfportrait-hoz kellene (persze ha lebeszelsz a gombrol akkor siman meggyozheto vagyok).
megnezem a benrokat, ezekrol nem hallottam meg, bevallom elsore vmi manfrotto ugrott beottkar: nekem tok mind1, h egyutt van e bar ugy hallottam azok nem szoktak jo minoseguek lenni, annyit mondtam, h mi a keret mert annyira nem tartozik az atlagfelhasznalasomba az allvany-szukseglet (nem is tudom, h fogalmazzak
h ketszer ennyit fajna kiadni erte..
-
Dtomi
őstag
válasz
Cassidey #858 üzenetére
Ritka szar dolog gömbfejen telézni. Vagy video vagy 3D fej kéne a tele alá. Állványból szerintem az egyik ha nem a legjobb a SLik 700DX otiformnál már csak 43e-ft vagy valami jó benro egy jobb fejjel. egyébként ezzel a comboval bőven 3kg fölé fogsz menni főleg egy markolattal két akkuval és ne adj isten egy 580ex II-vel, uh minimum olyan állványt nézz ami ~5kg vagy inkább 5 fölötti terhelést bír. ha pedig külön nézed az állványt és a fejet akkor még számold le az állványról az álltalában 1 kilós fejet is.
-
Cassidey
senior tag
Allvanyt szeretnek venni tudnatok ajanlani? Hosszabb tavra kene de mivel csak ritkan hasznalnam ezert nem akarok sokat raszanni, 30-40k korul jo lenne megallni. Kesobbiekben max 5D Mark II-t es egy 70-200 2.8 IS-t kell elbirnia, ennel nagyobb teleket nem..
Tripod kellene, es gombfejben gondolkodom. -
ottkar
addikt
Pld panorámázni sokkal jobb és kényelmesebb a 3D fej. Általában ahol derékszögben kell lépni. A gömbfejeket is úgy csinálják már hogy nem nyeklik minden irányban hanem a talpon lehet fordítani. Azokon a Slikeken amit ajánlok azért nem gagyi műanyagfej van. Ha nincs több pénzed a 10-re leárazottat nyugodtan megveheted, vagy Velbon sherpát.
-
Szoles
senior tag
OK, nekem mindegy, nem vagyok az ügynöke egyik cégnek sem.
A gömbfej pedig szerintem egyáltalán nem követelmény, félreérthetted. (Sőt, van amihez még hátrány is a gömb.)
Nézelődj akkor használtakat (nem a vaterán, hanem fórumok hirdetései között), szerencsével megcsíphetsz egyet. Például én is ráakadtam egy Manfrottóra, jó fejjel 15-ért.
-
Chapel
addikt
Akkor nem marad más mint felkerekedem és megnézem őket élőben!
Ötletek? Edigital,Digitcam az eddigi útiterv.
Konkrét állvány ötletek 10k körül?
-
ottkar
addikt
Egy állványnál nemcsak a lábak merevsége a mérvadó hanem a fej milyensége is. Hiába jók a lábak ha gyenge műanyag fej van rajta amit nem lehet rendesen meghúzni. DSLR-nél előre kell gondolkodni, ajánlatos olyan állványt venni amire később egy jobb fejet is fel lehet csavarni.
Én most vettem egy Velbon midi gömbfejet 12900 volt natúre. -
Chapel
addikt
Üdv!
Pentax K200D-hez állvány kéne,a keret szűkös max 10kpl. ezt néztem. Vélemény? Tipp?
-
-
levy1983
aktív tag
Sajna a Slik-et nem próbáltam ki, csak reménykedni tudok, hogy jó lesz. Sajna vas megyei vagyok és nincs lehetőségem fotós boltokban állványok tesztelésére. Csak emiatt meg nem fogok felmenni BP-re. A héten került hozzám egy 70-300mm-es obi, és hát pár kép készítése után látszott, hogy állvány nélkül használhatatlan. Ezért is sürgettem és most nagyon jó árban volt és a tesztfilmet is láttam. Először Hama Omega Premiummal szemezgettem, aztán a Giottosokkal. Előbbi Hama, utóbbi 30 alatt nem jött volna ki fejjel együtt. Ez a SLIK meg 20 alatt volt fejjel. Szóval majd kiderül. Amúgy igaza van Ottkar kollégának: fémfej megoldaná a dolgot a Jessops-on is. A SLIK-en már cserélhető van tudtommal.
-
Szoles
senior tag
válasz
levy1983 #827 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
A Slik állványt nem tudod kipróbálni valahol? Én nem mernék venni kipróbálás nélkül.
Nekem fél év volt, mire meglett az állványom, és több darab is volt, ami neten, képeken, leírás alapján tetszett, aztán mikor kipróbáltam, inkább otthagytam. (bár ez a Slik tényleg jónak tűnik)
Ennek a Sprint Pro EZ-nek egyébként levehető a feje, vagy fix? (gondolom már rendesen utánanézegettél)
-
Pocér
csendes tag
Belépő szintű DSLR-hez ( Pentax K200D ) keresek amatőr felhasználásra háromlábú állványt, alapvetően szabadtéri témákhoz, max. 20eFt-ért. Előny ha nem túl nehéz és viszonlyag kicsire összetolható ( kirándulás), cserélhető fej nem igényem, de az egyszerű 3D beállítási lehetőség és a stabilítás fontos. Milyen típust ajánlanátok? Előre is köszönöm a javaslatokat.
-
levy1983
aktív tag
válasz
johnjohn #816 üzenetére
Igen a filmet láttam, ezt írtam is fentebb. És emiatt döntöttem mellette. De egyrészt furcsálom, hogy nem tettek rá kamerát (nem hiszem el, hogy nem volt kisebb objektivük) másrészt a fórumtársak saját tapasztalatának örülnék. De ha senki nem használ ilyent, akkor majd beszámolok én 2-3 hét múlva. Így csak bizakodom, hogy a 1,5-2 kg-ot valóban lazán, recsegés és mozgás mentesen megtartja.
-
levy1983
aktív tag
Ok, köszi. Én is a teszt alapján döntöttem az állvány mellett, de annyi eszem már nem volt, hogy végigolvassam a hozzászólásokat. Van egy Jessops TP323 típúsú állványom,
de annyira gagyi feje van, hogy mindig az adott fotózandó dolog "fölé kell célozzak", mivel szorítás után még pár cm-et esik a feje és így nagyon macerás pontosan beállítani. Kamerázáshoz az is ideális, csak én inkább fotózni szoktam. Szóval akinek van személyes tapasztalata a Slik Sprint Pro EZ-el, az ne habozzon, ossza meg véleményét. -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Volt valakinek tapasztalata a Slik Sprint Pro EZ állvánnyal+SH707E fejjel? Ugyanis ilyet rendeltem, mert kicsi és könnyen szállítható, viszont félek, hogy nem lesz elég stabil egy Minolta Dynax 7D géphez. Nem használok brutál állványmenetes obikat, csak amolyan standardokat (28-75mm, 70-300mm) A gyári specifikáció 2kg terhelhetőséget ad meg és ahogy számoltam az én cuccom átlagban 1,5kg. Elég stabilitást fog adni az állvány? Ezzel a gyári fejjel (SH707E) lehet valahogy állóképeket készíteni, mert tudtommal csak 2D-s. És ha nem, akkor az SBH-100 fej elég a 1,5 kg-hoz?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Badb0y
addikt
Szeretek utazgatni, és a kamera a + fényképező, + táska megtömve+állvány hosszú sétál alkalmával nagyon leterhelő. Ezért is próbálok szabadulni Canon 30D-mtől valami 1000D-re vagy inkább kis kompaktra. Megrendeltem ezt az 500g-os kaki állványt, majd megmondom ha megjött milyen.
-
Szoles
senior tag
Nem tudtam, hogy ennyire számít a súly. (Hegymászó vagy, vagy bringás?)
Még nem volt a kezemben ilyen Slik, de dicsérik, és ami Sliket láttam, az mind nagyon jónak tűnt. Hogy "kis kar" van-e, nem tudom. Ha nincs, akkor meghúzott fejjel, és kilazított középoszloppal tudsz körpanorámát videózni. De lehet, hogy van ilyen üzemmódja is, a fene tudja. Persze ha nehéz neked, akkor mindegy. A gömbfejes, amit legelőször linkeltél, az viszont tényleg hihetetlenül könnyű.
Egyébként én nem tudok elképzelni egy kilós állványt, amit 160 centire kihúzva ne lengene.
-
Badb0y
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest