- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
válasz
emcee825 #6099 üzenetére
Vanguard Alta Pro 263AP
Most volt extreme digitalban leárazva 46.000-re. De úgy látom még van ahol ennyi.
-
emcee825
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam majdnem az egész topicot, hogy megtaláljam a számomra megfelelő állványt, de azt vettem észre, hogy trendszerűen ajánlotok bizonyos márkákat, típusokat. Ezt betudom annak, hogy régóta fut a topic és változnak a trendek, fejlődnek a termékek, kifutnak és bejönnek típusok.
Szeretném kérni, hogy ajánljatok nekem egy (vagy inkább több) állványt a következő összeállításhoz:
- Gép (Canon 6D) + markolat + "L" vas az álló képhez + tele objektív = max. 3kg
- Ár: max. €150
- terepen jól használható, stabil állvány érdekelne, ami kitart jó sokáig
- videózást nem tervezek, így gondolom a fluid fej fölösleges
- panorámaképeket viszont tervezek csinálni
- vízszintjelző praktikus lenne
- max magasságban nincs tapasztalatom, de én 183cm magas vagyok, így gondolom egy kb. 160cm-re kihúzható állvány már elég is lehet
- számít a minimális magasság is, mivel gondolkodom makrókban isTermészetesen ha ennyi pénzért nem lehet teljesíteni az elvárásaimat, akkor árban hajlandó vagyok elmenni max €200-ig.
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
van egy giottos 9371b allvanyom + vanguard sbh 300 fejem hozza.
alapvetoen az allvanyt szeretnem cserelni valami egesz picire, a fej maradhatna (bar az is kicsit overkill MILC ala).
van valami kicsi allvanyt, ami befer a gombfejjel egyutt egy hatizsakba, es konnyu is?
vagy adjam el az egeszet, es vegyek valaami komplett, kompakt cuccot?ND zeshez hasznalom, nincs szuksegem ekkora magassagra
elore is koszi -
MrChris
nagyúr
Nincs neve, még a bratyóm vette vagy húsz-huszonöt éve. Alu sínek, benne réz meg acél csúszó bizbaszok, de a reteszkar az lehet, hogy műanyag, melóhelyemen van. Az a vicc, hogy dög nagy súlyt is raktunk rá, egész jól bírta, meg még videóhoz is viszonylag egyenletesen lehet mozgatni, míg a kis 718b Manfim feje elég vacak. Viszont a noname állványnál az IS itt is elég jól rásegít, 'kiszedi' azokat a rángásokat, így nem szükséges a fluid fej. Örök darabnak tűnik.
-
MrChris
nagyúr
Ezt patronnak is hívják, csövek, hengerek rögzítéséhez ideális. Hangolókulcsom is ilyen csak az acélból meg rézből van. Annyira nem kéne túl kemény anyagból lennie a két félhengernek, különben megfaragja a rudat a ki-be húzigáláskor, inkább a jobb szorítás miatt jobb ha több darabból van. Az anya amit tekersz nyomja őket egymás felé, de a működése gondolom világos. Nekem a csattos is szétesett már párszor, de azt szépen össze is lehet rakni, meg mindene fém és noname, de masszív.
-
tvamos
nagyúr
Legkozelebb csavarost szeretnek... Cullmann concept one.
(#6084) Tomdriver válasza r.levente75 (#6083) üzenetére
Szerintem kene hozza valami hosszabbito minden keppen, mert egylabunak hoszabb a kenyelmes, mint tura botnak. Vagy nem tudom...Egy igazi m..r..ha vagyok. Elso talalat a google-on: [link]
De ez sem rossz: [link] -
jjeahh
nagyúr
Kösz, mostmár értem
. Hát ezt állványvásárlás előtt nem igazán lehet megnézni, de tényleg vékony szirsz*rnak t-nik. Mondjuk ha bírja a strapát és nem megy tönkre... Nekem most reteszes van, nem csavaros, az szerintem teljesen másképp műkszik, nincs benne ilyen félhenger, egyszerűbbnek tűnik a mechanikája, pedig a csavaros verziót gondoltam én egyszerűbbnek.
-
madgie
titán
-
hegyimorc
senior tag
válasz
r.levente75 #6088 üzenetére
Az, hogy bizonyos összeg alatt nem éri meg az időt pazarolni rá.
-
hegyimorc
senior tag
-
madgie
titán
Na meglettek a darabok, de nagyon durva, milyen vékony ez a sz*r műanyag. Nem volt éppen jó vétel 30-ért ez a lom. A régi, majdnem 15 éves állványomnak semmi baja, pedig ezerszer keményebb dolgokon mentünk át. Csak hát elég nagy és nehéz az a cucc, MILC-re feleslegesen nehéz.
-
Tomdriver
őstag
válasz
r.levente75 #6083 üzenetére
Ok, ez így egyszerű.
A bot magasságát viszont jól el kell találni, mert ugye állítási lehetőség nem lesz.
-
madgie
titán
Mikrosat állvány, de szerintem kábé ugyanaz, mint az átlag kínai állvanyok.
Valahogy jó lenne megjavítani.
-
jjeahh
nagyúr
Ez most így nem tudom melyik része és mi az, de szerintem nem fogsz találni alkatrészt hozzá, ez a kínai állványok hátránya, ha valami elromlik valszeg dobhatod ki... mondjuk cserébe olcsók és legtöbb esetben ugyanúgy évekig kiszolgálhatnak. Amúgy milyen márka/modell? Vagy noname?
-
madgie
titán
Ehh, baj van, Houston
Vannak ezek a random, soknevű csavargathatós lábú kínai állványok. Na, meló közben túl lazára engedtem a dolgot, széthullott az egyik láb, én hülye meg ott nem vettem észre ,hogy két "félhenger" alakú végtelenül vékony műanyag bizbasz tartja meg az egész szekciót (elég idióta megoldás). Szóval ilyet keresnék, csak nem tudom, hol keressem
Lőttem róla egy képet (bocs a telefonos minőségért), szétkaptam a másik lábat.
-
Tomdriver
őstag
Bevallom "gyári" sétabot terén sem vagyok otthon... eddig az erdő kerestem egy masszívabb faágat, amit annak használtam. (van egy-két kedvenc amit megfaragtam, azok most is megvannak, de hát azokra állványfej?
)
(#6073) jjeahh: He-he.
Elbírja persze, mert csak 2 kiló (az obi).
(#6074) r.levente75: Nem barkácsolok mert nem értek hozzá és türelmem sincs így a végeredmény = gagyicucc.
Asszem én leszek az első aki ilyent sétabotnak tesztel. Ugyanis az a helyzet, hogy beszállítónál mégis akadt egy Sirui P-306, amit a jövő héten megkapok.
Szóval jövő hét végén megyek egy hosszabb túrára, a végén tudni fogjuk mit bír(t). -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #6047 üzenetére
A kérdésemre ugyan nem kaptam választ, de most mást kérdeznék: Van ez a Sirui P-306 monopod amit a csavaros láb összeállításnak és a 8 kg teherbírásának köszönhetően el tudtam volna képzeni sétabotnak is (tehát terepen néha megtámaszkodjak vele), de sajnos nem rendelhető.
Helyette néztem ezt a Manfrotto XPRO Fotó Monopod alu 3 szekciós cuccot, ami 10 kg tud ugyan, de nekem mégsem annyira szimpi ez a gyors záras láb, valahogy gyengébbnek képzelem.Mi a tapasztalat, vannak olyan stabilak ezek a gyors (patent) záras lábak, mint egy menetes gyűrű által meghúzott láb?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dolphine #6065 üzenetére
Én anno eu-ból rendeltem, de sajnos már csak kínábl lehet... ilyen amúgy. Létezik még ilyen noname verzió is, de nem tudom a minősége milyen, meg a bilora is gyárt hasonlót, ami egész komolynak tűnik, de a mechanikája nekem nem szimpi, aztán nem tudom valós használattal mennyire jó/rossz.
-
Dolphine
addikt
válasz
Grga_Pitic #6063 üzenetére
Nekem sincs nagyon ínyemre a 60e forint, ráadásul plusz még egy fej...
Akkor nagyon sok lesz a vége!
-
Dolphine
addikt
válasz
Grga_Pitic #6061 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a választ!
Másodszor ezt a kört már én is lefutottam!Sajnos az én mostani monopodom sem kompatibilis egy ilyen tartóval. A legnagyobb probléma nem is ez, hanem az, hogy maga a monopod nem bírja el már a súlyt. A hétvégén fotóztam vele és a felső része nem volt valami stabil! Tehát mindenképpen cserélni kell. Ha már cserélek, akkor legyen normális.
Az a nagy kérdés, hogy a Manfrotto tényleg annyival jobb-e, mint amennyivel többe kerül.
A Sirui állvány ára az horror, abban nem is gondolkodom. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Dolphine #6060 üzenetére
Létezik még Manfrotto kínai koppintás bagóért, illetve van más típus is. Ezekbe más monopodot is tudsz tekerni, de a monopod lábánák tudnia kell 3/8"-os csavart fogadnia a rögzítéshez, illetve a Manfrotto koppintásnál szerintem az alsó szekció átmérője sem mindegy..
Én akartam ilyet venni, de a régi Giottos monopodom lába nem kompatibilis vele, úgyhogy nem tudom megmondani, mennyire használható. -
Dolphine
addikt
Ha feltétlenül videózni szeretnék, szerintem arra ott a tripod panorámafejjel.
A kérdés teljesen jogos és fogalmam sincs, hogy mi a válasz. Azt látom videókon, hogy a Manfrotto állványt nagyon gyorsan és egyszerűen lehet rögzíteni (mármint az alját), a Vanguard egy kicsit bonyolultabb ennél, de nem biztos. Tisztára összezavarodtam! -
jjeahh
nagyúr
válasz
Dolphine #6052 üzenetére
Nekem is van olcsóbb Andoer márkájú ebayes változatom, nekem abszolút bevált, full fém minőségi cucc és amióta megvan nagyon ritkán használok táskát. Túrázás, kerékpározás, esemény-koncertfotózás közben is ezen hordom a gépet a jobb oldalamon, a balon meg egy szintén övre fűzhető obitáska van. Igaz nem árt ha valami masszívabb (mondjuk bőr) öved van, no meg nem biztos, hogy a sony a58-al is kényelmes lenne, nekem egy kisebb pana g3 meg egy g6 van...
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Nagyon úgy tűnik, hogy a mostani monopodot (Cullmann 290) a felszereléssel kinőttem (SONY A58 + Tamron 70-300 + SONY vaku). Azon gondolkodtam, hogy egy olyan monopodot veszek, aminek van plusz 3 lába.
Ilyen típusból ezt a kettőt találtam.https://www.manfrotto.hu/xpro-video-monopod-alu-4-szekcios-fluidtech-alap
VanguardAz első kérdés, hogy ezek közül melyiket, mert a különbség eléggé jelentős!
A második kérdés, hogy van-e alternatíva, vagy ilyen típusból ez van?
A harmadik kérdés, hogy erre jönne még egy gömbfej, abból milyet.+1
A napokban felcsigázott egy ilyen cucc:
Peak Capture Pro
Használ valaki ilyet? Jó ez?A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
Kirtam
tag
válasz
r.levente75 #6050 üzenetére
Ez a 498-as elkerülte eddig a figyelmemet, köszönöm.
-
Kirtam
tag
Sziasztok,
Manfrotto 190xpro4 + 496 rc2 gömbfej elég lehet akár 2,5 kg-ot is meghaladó gearhez?
Úgy általában elég 183cm-es magassághoz kényelmesen használni?
Ebben az árkategóriában (100K) tud valaki esetleg ennél jobb kombót ajánlani?
Főleg tájképezéshez kellene, hosszú távra, súly nem szempont. A lényeg, hogy beton stabil legyen és sokoldalú, hogy ne kelljen még egy állvány másfajta képekhez, pl portrékhoz vagy makróhoz.
Előre is köszi. -
rekid
addikt
Sziasztok!
Van utazó (repülőn kézitáskában is elférő) kategóriában ajánlott olcsó -akár kínai ebay- megoldás DSLR-hez? (Tripod) Másfél kilót kellene megtartson. Olyan kellene ami egy babzsáknál azért picit nagyobb szabadságot ad de nem kell semmi extra feature.. -
Tomdriver
őstag
Sziasztok, nézegetem a fotó állványokat, főként monopod érdekelne, ami erdőn-mezőn akár sétabotként is használható.
A baj, hogy nem igazán találok ilyent.Néztem ezt, de alacsony és gyenge. Aztán van ez a hagyományos, magasságra már jó, de nem tudom sétabotként megfelelhet e? Talán ez a típus lenne a legjobb, erős is, megfelelően hosszú is. Viszont nincs rajta markolat...
Mit javasoltok, szerintetek mi felelne meg a célnak legjobban? Tehát hegy-völgy túra, ahová kedvenc sétabotom most is magammal viszem, de ez most helyettesíthetné.
Nikon D5600 + 70-300 kitobi, később 600 körüli tele alá kéne. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Pana G3 alá egy Manfrotto Compact Action megfeleő lenne, vagy ebben az árkategóriában van jobb darab?
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, hogy újra felteszem a kérdést, de hátha tudtok segíteni állvány ügyben:
A D7100-as masinánkhoz szeretnék egy állványt venni. Minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot, így akár használtat is vennék max 30.000 Ft-ig. (100 eurig)
Elég alacsony vagyok, 161 cm, így túl nagy állvány nem kell. Mivel néha makróznék is, meg szeretném a kutyusunkat is fotózni, így jó lenne, ha az állvány a földhöz közel tudná engedni a gépet.
Egyelőre csak egy 18-105-ös kitobi van, de a legnehezebb az max egy 70-200-as 2.8-as Tamron lesz szerintem.
Eddig a következőket néztem ki:1. Rollei Compact Traveler No. 1 - újan 100 eur
2. Rollei C5i titanium - használtan olyan 85-90 eurElőre is köszönöm!
Üdv
Gábor -
ssgt1981
senior tag
Tudnátok ajánlani állványt max. 20000 ft-ig ? Elsősorban utazáshoz szeretném használni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
boomba335 #6035 üzenetére
Kínai márka, Fancier néven is fut, gyakran másolják a manfrotto termékeket és a jó ár/érték arányú állványaikról híresek. Az FT-717a-t én használtam egy hétig itt minden nap hajnaltól estig kánikulában, esőben, sárban, patakba állítva stb., elég jól bírta a strapát, ugyanott egy manfi 055 meg valami fluid fejes velbon állvány megadta magát
. Igaz a manfi már nem volt makulátlan, de a lényeg az, hogy a 717 jól szuperált, utánna még többször elkértem kisebb melókra.
-
boomba335
tag
válasz
Snoop-y #6026 üzenetére
Értem, bocsi
A következőképpen néz ki kb egy szett:
- panasonic g7
- pana 25 f1.7, vagy Minolta MD 50 f1.8, vagy Samyang 12 f2 (ez meg sajnos nincs meg)
- matte box, follow focus, sín
- rode mic
- lcd monitorKb ezek első körben, aztán lesz olyan amikor slider kerül majd rá.
Szerintem 3-5kg között fog maradni
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
D7100-as masinánkhoz szeretnék egy állványt venni. Minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot, így akár használtat is vennék max 30.000 Ft-ig. (100 eurig)
Egyelőre csak egy 18-105-ös kitobi van, de a legnehezebb az max egy 70-200-as lesz szerintem.
Eddig a következőket néztem ki:
1. Rollei Compact Traveler No. 1 - újan 100 eur
2. Rollei C5i titanium - használtan olyan 85-90 eurElőre is köszi
Üdv
Gábor -
boomba335
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan állványt videózásra, ami jó, de nem nagyon drága? Használtan jó lenne 40-50eFt környékén megúszni a dolgot
Előre is köszi a segítséget!
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Látom nem nagyon illik ide a kérdésem, de teszek egy próbát!
Szeretnék iPhone-hoz venni egy állványt, aminek segítségével tudnék time laps-et csinálni. Tudtok esetleg ebben segíteni? Ha dobtok egy linket, hogy melyik honlapon vannak az is szupi!
Köszönöm előre is!
-
Snoop-y
veterán
válasz
dangerzone #6019 üzenetére
Hat igen neha az is baj ha tul konnyu a gep ( mert akkor nehezebb allvany kell hozza
)
Itt az allvany 1,5Kg korul van plusz a gep meg az obi szoval olyan 2,5 -3 kg korul leszel. Ha nem huzod brutal magasra akkor eleg stabil lesz. -
Snoop-y
veterán
válasz
dangerzone #6017 üzenetére
Ilyen sulyhoz gyakorlatilag barmelyik normal allvany jo (mondjuk ha lehet ne HAMA-t vegyel
)
Ezt en meggondolnam a helyedben pont belefer a koltsegvetesbe:
Manfrotto Compact Advanced
-
Snoop-y
veterán
válasz
dangerzone #6015 üzenetére
Hany kilo a legnagyobb objektiveddel egyutt?
Nekem anno manfrotto 390 alu volt (most ez a vaku allvany
)
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Van egy Sony A6000 gépem hobbi célre. 30% fotózáshoz, 70% videózáshoz, akár kültérre milyen belépő szintű állványt ajánlotok? Szívem szerint 10.000-nél nem nagyon költenék rá többet. De ha van miért, akkor 20.000-ig még hajlandó vagyok rá kiadni. Használt is szóba jöhet.
-
Falovas
aktív tag
Sziasztok!
Itt most 10ezerrel olcsóbban tudtok minőségi utazó állványt vásárolni. Én az ezüstből vettem egyet, szuper, stabil, igazán minőségi darab: [link] -
jjeahh
nagyúr
Nem tudom, csak a saját szubjektív tapasztalataimról tudok beszámolni... én eddig kétféle merevítős állványt használtam: nagyon olcsó gagyit, amire azért tettek merevítőt mert nélküle darabokra hullana és méregdrága kva nehéz atomstabil, profi videós állványt. A WF-6662a-t amúgy stabilitásban nem olyan nehéz túlszárnyalni, csak minimum egyel magasabb árkategóriában kell keresgélni.
-
tvamos
nagyúr
Nekem is van ugye WF-6662, es az arahoz kepest nagyon jo, de csak kene valami stabilabb. (1m fokusztav ala azert kene...) Azon gondolkodom, hogy vennek egy olyasmit, aminek kozepen vannak merevitoi. Szerinted az jobb lenne? Nem akarok makrozni rola, szoval nem kell leterdeltetni, vagy ilyesmi.
Termeszetesen a 150 ezres allvany nem opcio. -
jjeahh
nagyúr
válasz
g.killer #5999 üzenetére
Nekem is 6662a van, szeretem, de ekkora dslr-t én nem raknék rá. 531T mintha picivel jobbnak tűnik, de weifeng fronton igazából én minimum ft-717-et vennék ilyen gép alá. Igaz az általában fluid fejjel jön, ami ha nem videózol fölöslegesen nagy, de az egész állvány atom masszív. Csak hát ez már túllóg a kereteden... nagyonmax 20k-ért valszeg használtpiacon kéne szétnézned szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Revolut
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest