- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
philoxenia #598 üzenetére
Persze vmi füles megtöltött flaska se rossz ráakasztva, de itt megvan a veszélye, hogy
a, vízzel töltve: gyengül a stabilizáló erő, mert egy idő után megiszod.
b, pálinkával töltve: az állványé mellet gyengül a te stabilizáló erőd is és végleg befellegzett a fotózásnak. -
Zola007
veterán
válasz
philoxenia #594 üzenetére
Berázás az függ attól is hogy mennyire terpeszted + azért nagyon bika állvány kell, ami a középoszlopán is megtart egy jó méretes telét, anélkül meg van aki hiányolja a magasságot.
A lesúlyozásra van néhány szerkezeten kampó a ko-n v. van aki saját maga készít rá.
Alkalmazott verzió: kis bőrszütyő, megpakolod ~2 kiló kővel, kampóra felakaszt és mehet a fotózás, áll, mint a cövek. -
werttzui
addikt
válasz
philoxenia #594 üzenetére
Azért ki lehet bírni ha nem órákat mászkálsz vele és állványozásnak ez a lényege,hogy egy helyre menj és kattingass sokat nekem fejjel együtt 3 kiló de még egyszer sem panaszkodtam hameg viszel egy nagy telét is akkor úgy se sétálgatni fogsz vele hanem lerakod egy helyre és fotózol
-
werttzui
addikt
A 055-ös sorozat nagyon jó kis állvány jó teherbírási képességgel /nekem 055 prob-om van és meg vagyok vele elégedve viszont aki túrázni akarja vinni annak combosnak kell lennie nem egy könnyű szerkezet kb 6-7 kilót kibír kinyitva de közép oszlop nélkül leengedve biztos elbírná a legnagyobb telét is.
-
Zola007
veterán
válasz
philoxenia #591 üzenetére
-
Zola007
veterán
válasz
philoxenia #589 üzenetére
5 kiló az a valódi 2,5x-ese.
itt nézd meg: [link]
fej nagyrészt műanyag.
"Az 1.2 kg súlyú állványra akár 5 kg súlyú gépet is rögzíthet"
Rögzíteni tudod, lógva megtartjapixmánia hozza a szokásos pontosságot.
"3D pozicióban akár 175 cm magasságban készítheti képeit"
magasság 144 centi, 3D pozíció meg a mindennapi világunk. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ez az állvány ? Használ ilyet valaki? Az 5 kg soknak tűnik...Tényleg?
-
Zola007
veterán
Vkinek infója van a fototv-s anyagon kívül a Slik Sprint Pro EZ állványról, esetleg a rápakolt sh-707 fejről?
kb 1,5-max 2 kilót kellene vinnie (max k10d+kitobi+vaku v. váz+70-300)
A két kilót vajon viszi-e biztosan, illetve általánosságban a slikek mennyire jók ebben a kategóriában? (Elég vegyeseket olvastam róluk)
22600 pezó az ára jelenleg (esetleg vki olcsóbban?) -
Szoles
senior tag
válasz
Szten Márs #586 üzenetére
Miért bántjátok azt a nagy művészt???
Irigykedtek?
-
Zola007
veterán
válasz
Szten Márs #584 üzenetére
jó munkához idő kell....
szten: ez még elfér az aláírásodban:
On Ken Rockwell's desktop, the Trash Icon is really a link to National Geographic Magazine -
Szten Márs
nagyúr
És igen, másfél év után monopod lett a monoprodból
(cím)
-
Zola007
veterán
mik az igények? mennyi legyen a min. és max. magasság.
A súlyt már tudjuk, gondolom kitobi+ egy-két alap másik lehet később.
Látom néztél merevítőset is, de lehet, hogy később akarsz makrózni, ahhoz meg vehetsz külön v. mást nézz inkább.
nem top cucc, de szerintem elég lenne és az ára is jó: [link] -
loccs
csendes tag
Sziasztok!
Keresek használt Manfrotto 190 Prob állványt fejjel, vagy anélkül. Ha valaki tud valamit, szóljon plíz! Felőlem lehet ütött-kopott is, csak szuperáljon!
köszi! -
Pistabaaa
aktív tag
Üdv minden kedves éjjelibagolynak!
Két kérdéssel fordulok a tőlem tapasztaltabbakhoz:
- a már régebben említett autóraszerelhetőállványházilag teóriámat továbbfejlesztettem (gondolatban) és az új cél egy olyasmi megvalósítása, mint amit gondolom itt is használtak olyan 4:57-től van több felvétel is abból az állásból. Tudom, itt nem 2 forintos felszereléssel nyomták, de kíváncsi lennék, hogy vajon egy ilyet össze lehet-e hakkolni házilag. Mondjuk ha nem is olyan távolról, de azért kb. 1-1,5m-ről lehessen vele stabilan kamerázgatni. Úgy gondoltam, hogy ehhez lehet, hogy már nem elég az 1 üvegszállító tappancs, 2-vel stabilabb lehetne. A további dilemma: hol lehet olyan karokat beszerezni, amik elbírnának ilyen terhelést? Vagy ezt is érdemesebb lenne házilag odabarkácsolni valami strapabíróbb anyagból? Vagy egyáltalán van értelme szerintetek ezzel kísérletezni házi megoldásokkal?
- ez a kérdésem már kicsit földhöz közelibb (
): mi a véleményetek a Manfrotto ModoSteady-ről? Olyan 24k körül már hozzá lehet jutni. Ennyit megér vagy van hasonló tudás olcsóbban is? Tapasztalatok is érdekelnének, mert bár amiket láttam vele tesztvideókat, eléggé meggyőzőek, de hátha valakinek vannak itt is prói és kontrái.
Köszi előre is!
-
Szoles
senior tag
Szívesen. Persze nem szeretnék beledumálni, de azért nézd meg a Giottos monopodjait, különösen EZT ITT NI! Ez meg ITT a gyári oldal.
Nekem ilyen volt, de a múlt héten adtam el, mert nem igazán használtam ki. A lényeg, hogy szerintem az egyik legkomolyabb monopod, ennyiért meg pláne. Nagyon erős, és a feje is rettentő stabil, mindamellett fluid is, ami kis videokameránál és a Fuji 6500-nál nagyon hasznos volt. Kulturált tatyó is jár hozzá. Precízen megcsinált az egész, minden két ujjal, fínoman működik, de nagyon tart. Érdemes lenne kipróbálgatnod egyet.
Mindezt csak azért írom, mert látom, előbb-utóbb DSLR-re váltasz. Egy gyengébb cucc ott már lehet, hogy kevés lesz, de pld. ez biztosan elég lenne.(+ küldtem egy privátot is!)
-
vegesj
tag
Nem azon vagyok kiakadva hogy 3,5kg-ot bír, hanem azon hogy ha valaki közel 4kg-ot rak rá és így használja hónapokig majd miután a fej ettől szétkopik azt mondja hogy csalódott benne (:. Az a fej mint írtam nem egy ilyen terhelésre lett kitalálva (mint az az árából is meglátszik - hiszen az ár azért valahol minősíti is az adott terméket). A Velbon azt a fejet inkább csak azért adja szerintem hozzá hogy ezzel is magához csalogassa azokat akik ebben az árkategóriában szeretnének valamilyen állványt venni hiszen milyen jól hangzik az hogy a pénzéért az érdeklődő nem csak egy állványt kap, hanem egy fejet is ami bizonyos
kompromisszumokkal ugyan de jól használható amennyiben 2,5-3kg-tól többet nem pakolunk rá. Ne akarjunk többet elvárni egy ilyen fejtől ennyi pénzért és ne minősítsük az állványt le azért mert a fej a túlzott terheléstől szétkopott. -
Teng
aktív tag
Én nem teljesen értem, hogy miért vagy kiakadvagy 4kg helyett a 3,5kg-on.. főleg 25k körüli állványnál... Mert kb 2-300e kategóriába nemnyom annyit egy fényképező álltalába obival, hogy kevés legyen neki a 3,5kg "szerintem". Akinek meg komolyabb gépe és objektive van tegyük fel 400e felett, azmeg szerintem eleve drágább állványt vesz, mert nem azon akar spórolni.
-
Zola007
veterán
Köszi az útmutatást, szerintem ez lesz. Nem nagyon találok mást a piacon ezen az áron, aminek nem fix feje van, normál magasságot is tud (183 centi vagyok) és esetleg kezdő dslr-t is elbír. Amik vannak, vagy nagyon vékony és max 1 kg-t bír vagy 20 ezer fölött.
Egy másik kérdés is lenne. Szeretnék egy tripod állványt növény+bogárfotózáshoz (előtéttel, tehát kell a stabilitás), tehát itt vmi mini állványra gondoltam. A fennt említett monopod 65 cm fölött elég lesz, asztali állványt már vettem, de az max 20 centi. Tehát ezt az űrt szeretném áthidalni (sok általam kedvelt téma esik erre a magasságra), de amit találtam, az nagyon drága (bár iszonyatosan tesztik): [link]
Ennyit nem vagyok hajlandó adni egy ekkorka valamiért, így ha tud vki olyan kicsi állványt, ami ezt lefedi, legyen szíves linkelje.Velbon 600r-t szoktam kölcsönkérni, ha kell vmi nagyobb tripod, az elmegy 30 centire, de egy virágágyás közepén mégse terpeszthetem ki egy nm2-en.
-
vegesj
tag
Sziasztok!
Ez az első hozzászólásom a fórumon és mivel most vettem egy Velbon Sherpa 750 tipusú állványt ezért előzőleg utánanézegettem egy kicsit.
Visszaolvastam a fórumban is és szeretném pontosítani az említett állvány teherbírásával kapcsolatosan azt hogy sok helyen max.4kg-ot írnak erre a tipusra (még a 2007-es Velbon katalógusban is ez van megadva (?)).Több helyen viszont 3,5kg-ot tüntetnek fel a termék adatai között.Az én állványomhoz mellékelt adatlapon max.3,5kg terhelhetőség van meg-
adva (ez ugyanaz a tipus mint amihez 4kg-ot írnak néhol).Dtomi a #131-es hozzászólásában írja hogy egy ilyen állványt sikerült fél év alatt legyilkolnia 3900gr rápakolásával
.
A gyártók maximális terhelését (már más is megírta) nem árt bizonyos fenntartással kezelni, így ez az állvány ezzel a fejjel szerintem rendszeres használat mellett 2,5-3kg körül terhelhető. Az állvány felépítése egyébként szerintem lehetővé teszi az 5kg körüli terhelést, csak nem a hozzáadott fejjel ami egy Velbon PH-157 Q tipusú 8.508Ft-os fej (www.megapixel.hu) tehát nem egy prémium kategória.
Az említett fórumtársunknak is (saját bevallása szerin) a fej lazulása "nyeklése" jelentette a gondot, de ez nem is csoda hiszen 3900gr. az kicsit több mint max.3500gr.
Egy ilyen olcsó fejtől azért mégsem várhatjuk el ugyanazt mint pl.a 25.000Ft-os vagy drágább fejektől így szerintem az értékeléséhez nyugodtan visszarakhatja azt a levett 2-3 pontot.
Nekem tetszik hiszen a konkurens termékekhez képest olcsó 24.990Ft a DigitCam-nál, jó összeszerelésű stabilnak tűnő szerkezet és kezdetnek a hozzáadott fej részemre tökéle-
tesen elegendő - később ha a jelenleginél nehezebb felszerelés menne rá legfeljebb veszek hozzá egy strapabíróbb fejet és annak úgy szerintem 4,5-5kg-ot ezzel az állványrésszel ki kell bírnia (annál súlyosabb cucc meg nem fog rámenni amilyenek az objektív árak manap-
ság). Bocsánat ha egy kicsit hosszúra sikerült, de mint írtam ez az első hozzászólásom. -
Jinxx
senior tag
Nem csak a nagy fej miatt választottam ezt a megoldást.
Rup fej:[link]Sherpa fej:[link]
1. Mivel úgyis akarok tripodot venni, az is boztos, hogy 200R-t, vagy 250R-t így olcsóbb 5k-val az egész.
2. Kipróbáltam, a Rup fejen kicsi a gömb, ezért nekem elég szaggatottnak tűnt a mozgatása, a Sherpáé vajpuha.
3. A Sherpa gyorscseretalpas, így akármikor le tudod venni gyorsan, ha hirtelen állvány nélkül akarsz fotózni, vagy természetjárás közben el akarod rakni a gépet, mert már nem kell, vagy csak sétapálcának akarod használni a monopodot.
4. Egy masszívabb fej csak jobban megbírkózik egy 2.5 kilós fotóscuccal.
De mindez csak az én véleményem, én is Rup 43-at akartam, de végül ezek miatt így döntöttem. -
Jinxx
senior tag
Én ma vettem monopodot, és nekem nem volt túl kecsegtető az a pici gömbfej, ezért mivel később úgyis akarok venni egy Velbon 200R tripodot, most vettem egy Velbon Up 4000 monopodot, amin nincs fej, és most használom simán beletekerve a gép/obi állványcsatijába, később pedig a tripod fejét rá fogom tudni rakni, ami elég masszív és könnyen kezelhető.
-
Zola007
veterán
Tudna vki segíteni nekem monopod ügyben?
Kinéztem ezt a típust: Velbon RUP 43, de nem tudom mennyire stabil a gömbfej rajta, egyy-két vélemény szerint kezdő dslr-t elbírja.
Egyébként egyáltalán jó kombináció a monopod + gömbfej?
Úgy értem mennyire gázos beállítani a vízszintet, stb (úgy látom kör alakú a talp, tehát libellát se olyan könnyű rá applikálni.Természetfotózáshoz, néha erdőbeli, bozótos makróhoz venném, ahol már guggolva, hajolva 1/80 alatt képstabi nélkül nehéz kitartani + kiköpöm a tüdőm, mire belövöm a képet.
Köszi a segítséget.
ja, s6500 alá lenne, de nem bánnám, ha mondjuk dslr-re csere esetén is megtarthatnám. -
mob_zzz
aktív tag
Én nemrég vettem meg ennek a kisebbik kiadását, a CX-560-at. A kiépítése a masszívabb Hamákéhoz hasonló, de azoknál talán egy fokkal stabilabb. Sajnos ezen is sok a műanyag alkatrész, de szerintem hobbi (nem mindennapos) használat mellett egy darabig nem lehet gond vele -meg amúgyis 2 év garancia van rá, ha jól rémlik. Emellett táska is jár hozzá, valamint libellával is el van látva az állvány. 10000 forint körül szerintem jó vétel, ilyen árkategóriában talán még a Soligor állványok érdemesek szóra, de azokhoz pl. nem jár táska.
-
rauschie
senior tag
válasz
Szten Márs #561 üzenetére
Ma már másodszor segítesz ki, köszii!!
-
rauschie
senior tag
Erre valaki?
-
leewi
aktív tag
Üdv
tudom át kéne olvasni idáig..de sajnos most nincs időm..
ha lenne valakinek eladó vagy tud valami eladó manfrott vagy hasonló állványt akkor bármiféle információt elfogadok..
a kivehető középoszlop lenne egyedül lényeg meg egy sima egyszerű 3D-s fej.. -
SSwift2
tag
Van 3D fej is ehhez a Goldphotohoz. [link]
A gömbfej nekem sem lenne jó, mindenképp 3D fejet akarok.
Egyébként a Manfrottohoz is jár tatyó, nézd csak meg a fotomarket honlapján.
Viszont a Manfrotto könnyebb a Velbonnál, nekem meg ez lenne előny, mert gyakran túrázok, és fél kiló különbség van a kettő között. -
Teng
aktív tag
tény hogy az álvány elég ígéretes
viszont a gömbfej számomra nemlenne megfelelő. Jobban utánna kell nézni a márkának ha találtok róla valami infót vagy felvennétek a cikk készítőjével a kapcsolatot kérlek jelezzétek már vagy itt vagy pü-ben felém is, mert szerdafelé már rendelnem kellene, hogy péntekre megjöjjön... Még egy dolog ahogy néztem a Velbonhoz jár tatyó viszont a manfrattóhoz nem, ez elég gázos dolog számomra
-
Szoles
senior tag
Szerintem ott kérdezd meg a srácokat, hogy mennyire vált be. Mindenesetre, ha tényleg jókat mondanak, akkor esetleg én is beszállnék egy közös rendelésbe. 19 ezer alatt megúszták, az nagyon jó lenne. Bár ha bírod az ángliust, akkor esetleg Kínából is lehetne rendelni, bár nem tudom, mennyi a rendelhető legkisebb mennyiség. A gyárat már kinyomoztam.
-
SSwift2
tag
Én is néztem ezeket, de nem tudom mennyi lenne a posta.
Elég masszívnak néz ki, csak nemsok info van róla a neten. Makrozásra jó ez szerinted és a középoszlop aljára is tehető a fej?
Ha valakinek van ilyen állványa mondhatna róla pár infot.
Ha van valaki aki még rendelne ilyet, akkor tényleg elgondolkodnék rajta. -
SSwift2
tag
[link]
Pl itt van egy link. De olvastam máshol is, hogy DSLR-hez kevés a 718B. Jó volna valahol megnézni ezt a 728B-t is, de nem tudok olyan helyet a közelben sajnos. Az tuti, hogy ennél is lehet a fejet a középcső aljára tenni? Az nem volna rossz.
A Manfrotto 728B viszont könnyebb a 750R-nél
Már tényleg nem tudom melyiket kellene.
Remélem a héten meg tudod venni, aztán megsasolnám ezt a Manfrottot -
Teng
aktív tag
és hol láttad hogy a 718B-t nem nagyon dícsérik, mert én nemnagyon találtam erre utaló nyomot, amúgy a 728b-nek a feje is komolyabb a váza is nehezebb és több súlyt is bír el. Elméletileg a lábai is egy fokkal jobbak bár a képeken nemlátok eltérést csak a fej tekintetében. Még annyit hogy a velbonnál is lehetett a fejet a középcső aljára rakni mivel kipróbáltam a médiarákba
és szerintem ennél is meglehet ugyanazt csinálni
Igaz a velbon egy vonoval jobban tetszett a magasságállító karja miatt..
-
SSwift2
tag
Tudom, hogy jó. De ez amit linkeltél, már nem éppen a 25-30e-res kategória. Hidd el, ha lenne ennyi pénzem én is ezt venném, mert tetszik és jót írtak róla a tesztben. De a keret 25e körül van, és ebben a fejnek is benne kell lennie. Ennyiért viszont így elsőre, a Velbon ár/érték arányban jobbnak tűnik, és a 29 cm-el már elégséges a makrozáshoz is.
Jó lenne nekem használtan is, de 25e körül ritkán van a linkelt Manfrotto -
SSwift2
tag
Én pedig Miskolc melletti vagyok
Én is csak Velbonokat láttam mindenhol, a Mediamarktba is azok vannak kitéve és még néhány Hama, de azokat inkább kerülöm
Ha meglesz az állványod esetleg van arra lehetőség, hogy találkozzunk és megszemléljem?
Igazából az tetszik a Velbonban, hogy 29 cm-re is lehet állítani a magasságát, amivel földközeli kis virágokat, bogarakat, már egész jól lehetne makrozni. De most így, hogy ajánlottad a Manfrottot, megint nem tudom milyet akarok. A Manfrotto 718B-t viszont nemnagyon dícsérték, ezért is félek kicsit 728B-től, bár ez valamivel erősebb.
Május 1-ig muszáj döntenem, mert addigra kell az állvány -
Teng
aktív tag
Nekem is K10D hez lesz az állvány és nekem is 70-300as obim lesz
Ha minden jólmegy köv héten meg is lesz a pénz az állványra meg az obira. A makrozás nekem is szempont. A variálhatóságot nemtudom, amőgy az tény, hogy mindkét álvány elég jó. Én Miskolcon lakom és itt csak velbonokat tudtam megszemlélni, viszont van pár pesti ismerősöm és amikor felvetettem a Velbon-Manfrattot 30k-s árkategóriában mindenki a Manfrattot javallotta konktéran azt amit belinkeltem, de itt a topikban is kérdeztem már (keresd lentebb) és ittis mindenki a Manfrattót javallotta.
-
SSwift2
tag
Köszi az infot.
Azt elfelejtettem írni, hogy nekem makrozásra is kellene az állvány, arra pedig a Velbon 750-es alkalmasabbnak találom, mint ezt a Manfrottot. A Velbon szerintem jobban variálható, mint ez és stabilabb hatást is kelt, bár ezt a Manfrottot nem láttam még élőben, a képek meg csalóak lehetnek róla. Mint márka a Manfrotto jobb, de nem tudom, hogy ebben az olcsóbb kategóriában milyen.
Neked milyen állványod van?
Még mindig nem tudok dönteni, melyik lenne jobb vétel. Egy K10D-t kellene elbírnia maximum egy 70-300-as obival, de azt stabilan. -
mob_zzz
aktív tag
Ez volt már? Nagyon ötletes szerintem.
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #536 üzenetére
Egyensúlyprobléma nem a gép,és az obi körül adódik, az obigyűrű jó helyen van, hanem a kipróbált állványfej teherbírása nem megfelelő, berezeg a súlytól .Még szerencse, hogy az a szutyok Hama csak kölcsön van.Pedig állítólag 7 kg
a teherbírása.
Masszív állványt keresek, erős fejjel. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
johnjohn #535 üzenetére
Ha hosszú az obid, esetleg megoldás lehet, de ez magyar sufnituningötlet
, hogy egy kölön bilincset csinálsz az obinak ezt felfogatod egy karra, aminek a másik végén állványcsavar a gépnek, a karra pedig állványmenet a körülbelüli súlypontba. Így azt csavarod fel az állványra, amire a teher így szinte függőlegesen esik.
-
SSwift2
tag
Légyszives mondj már egy olyan Manfrottot fejjel együtt, ami strapabíróbb, mint az említett Velbon Sherpa 750. Én is épp most szeretnék venni állványt, de Manfrottobol nem találtam 30e-ért olyat, ami jobb lenne az említett Velbonnál.
Most a Digitcamnál a Velbon 750-est 25e Ft-ért meg lehet venni. -
Jinxx
senior tag
válasz
johnjohn #530 üzenetére
Meg lehet eléggé tépni a fejet, én régebben egy Sigma 70-300-al használtam, ami nem olyan nehéz, viszont a gép tartotta az egészet. Használtam m42-es obikkal is, amiken szintén nincs saját felfogatás, azokkal sem volt nagy gond. Nálam egy 200R állvány volt, a váz pedig 350d.
-
johnjohn
addikt
Értem! Az a gond, hogy ez egy 135-400-as Sigma obi,1,2 kg , ami elég hosszan kinyúlik, és ezért végképp nem az állvány fölé esik a súly nagy része, állványgyűrű ide-vagy oda.Exponáláskor berezeg amivel próbáltam, bár az egy nagyobb Hama Gamma 75-ös volt, aminek elég gagyi a feje.
-
johnjohn
addikt
Milyen állvány bír el, valóban berezgés nélkül, egy kb.2,5 kg -os D 200-Obi kombinációt?
Valamelyik Velbon Sherpa esetleg?Vagy a Slik állványokat használta valaki? A tesztek nem egyértelműek.30 000.- a határ, amit tudnék rá költeni.
-
Pistabaaa
aktív tag
Ezt, mint mit? Illetve akkor kérdésem: esetleg nem tudod, hogy hol lehet ilyet kapni? Mármint a tappancsot. Mert kerestem már, de nem nagyon volt, egyedül a Praktiker-ben mondták, hogy szokott lenni, de múltkor pont nem volt (és azt sem tudom, hogy ilyen-e, de valószínűleg igen, mert körülírás alapján bólogattak az eladók, hogy az).
-
Pistabaaa
aktív tag
Nos, ha kell, barkácsolok, bár azért próbálok ilyen tappancsos megoldást, mert nem speciálisan mondjuk csak a B oszlopra lenne téve. Tehát pl. ilyen beállításokra is gondoltam. Úgyhogy mindenképpen ilyen megoldásban gondolkodok, ehhez ha lenne esetleg ötlet, vagy pl amit írtam, hogy szerintetek azt elbírja-e.
Többiek: a rázkódáson pedig azt a kellemetlen verziót értettem, amikor a kamera maga remeg be egy-egy kisebb bukkanó vagy hasonló miatt. Tehát valahogy ezt szeretném kivédeni. Kérdés, hogy mondjuk egy ilyen tappancsos megoldás mennyire tudja elnyelni ezt a rászkódást a rugalmasságából adódóan.
-
Dtomi
őstag
válasz
Pistabaaa #518 üzenetére
Nem tudom te, hogy állsz a barkácsolással de nem egy nehéz művelet egy ilyen berendezést megcsinálni akár fából otthon is. Egy B oszlophoz rögzíthető (ha a hátsó ablak leereszthető) állványt 3 csavarral 2 szárnyas anyával 3 furattal és némi fantáziával fél óra alatt össze lehet tenni úgy hogy atomstabil legyen.
-
pitman
őstag
válasz
Pistabaaa #518 üzenetére
"Apropó rezonálás: másik kérdés, hogy (mozgásban lévő) autóban történő felvételhez mit és hogy érdemes használni, hogy ne remegjen a kép, stabil legyen, az "autóval együtt mozogjon"?"
Az garantált, hogy az autóval együtt fog mozogni/remegni a gép. Ezen szerintem nem kell aggódni. Azon viszont lehet, hogy egy mozgó autó iszonyatosan rázkódik, még ha mi nem is érzékeljük azt.
A remegés megfogásán optikai stabilizátor javíthat valamilyen szinten, de valószínű, hogy nem lesz tökéletes ez sem. Fényképezés esetén rövid záridők alkalmazásával tovább lehet csökkenteni a bemozdulás okozta életlenséget. -
Pistabaaa
aktív tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy barkácsolt-e már valaki olyat, hogy üvegszállító tappancsból kamera állvány?
Ugyanis szeretnék egy ilyet, de erre a gyári megoldások kissé nem az én árfekvésemben vannak. Ráadásul vannak gondok is velük néha (hidegben nem az igazi pl. ez a szívótalpas dolog). Viszont az üvegszállító tappancsos verziót többen is ajánlották már. Utánajárva egy kicsit, egy ilyen tappancs 40kg-val is megbírkózik, tehát elég biztos állványt biztosítana az én kis kompaktomhoz, de akár még a miniDV kamerámhoz is.Amire használnám: főleg autón elhelyezve különböző "extrém" helyekre, így lehetne egy-két érdekes, filmekben látott szögből is lőni pár képet, videót.
Tehát a kérdés adott: tud-e valaki nekem ilyenben segíteni, ajánlani hozzávalókat, megoldásokat, stb.?
Illetve szerintetek egy ilyen asztalra csíptethető mini állvány az üvegszállító tappancs fogantyújára csíptetve mennyire stabil? Mert képeknél sem árt, ha nem remeg a dolog, bár ott ha szerencsém van, tudok lőni egy jó képet, amikor épp nem remeg, de videónál kellemetlen, ha olykor be-be rezonál.
Apropó rezonálás: másik kérdés, hogy (mozgásban lévő) autóban történő felvételhez mit és hogy érdemes használni, hogy ne remegjen a kép, stabil legyen, az "autóval együtt mozogjon"?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #515 üzenetére
Magyarázat ON .
Szerintem Teng eredetileg arra gondolt, hogy komoly gép, komoly súly, ahhoz kicsi állványt nem használ az ember.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #509 üzenetére
Annál nincs merevítő és középcső amelyiknél a középoszlop fordítva is behelyezhető, hiszen itt útban lenne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #508 üzenetére
Szerintem, de én is a statika és nem az állványok ismerete felől közelítek, a nagyon könnyű és vékony anyagból kis lábvastagsággal, vagy a láb anyagában kis falvastagsággal rendelkező állványoknál lehet szükség merevítésre.
-
Szten Márs
nagyúr
Én, mint laikus, és az állványokhoz nem értő, azt mondanám, hogy ha az olcsó állványoknál alkalmazzák előszeretettel az valszeg azt jelenti, hogy az olcsó állvány képtelen lenne megállni a lábán enélkül. Egy minőséginek meg nincs szüksége rá. Aztán lehet baromság, szóval offba is teszem inkább.
-
Teng
aktív tag
Konkrétan 4 álványt néztem ki esetleg tudnátok segíteni szerintetek melyik a jobb? [link] [link]
[link]
[link]
esetleg más tipp, ilyen árban?
Még egy kérdésem lenne van az álvány alján az a rész amitől a 3 láb egyszerre nyílik az nagyban befolyásolja a stablitást, vagy egyálltalán fontos szerepe van, esetleg anélkül könnyebben borul? mert erről sehol nemtaláltam leírást, és senkisem adott még értelmes választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- Facebook és Messenger
- TCL LCD és LED TV-k
- Gurulunk, WAZE?!
- PayPal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest