- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
-
Danniel
tag
-
imis
senior tag
Sziasztok,
Monopod állványt keresek, minél kisebb legyen a szállíthatóság miatt.
az első jelölt pl 32,5cm összecsukva. : Velbon Ultra Stick M50 (sajnos nálunk nem kapható)esetleg más hasonlót tudtok ajánlani?
-
k.andras
csendes tag
Sziasztok,
Állványt+fejet szeretnék venni legalább 2 kg-os teherbírással a ~25-30ezres kategóriában. Leginkább fotózásra lenne, és csak néha videóra.
Ezeket néztem ki:Velbon Sherpa 750R
Velbon Sherpa 600R
Benro A 300EX + BH-0
Cullmann Magnesit 522 állvány + fej (C55221)Ti melyiket ajánlanátok? Nem zárkózom el más modellektől sem, de a Nanomax 260-at már kilőttem a listából, mert a mellette lévő Sherpa 250-hez képest elég mozgékony volt teljesen kihúzott állapotban.
Eddig a Velbonok tetszettek a legjobban (ezeket meg is tudtam fogdosni), de a ma délelőtti keresgélés után a Cullmann és a Benro (ez utóbbihoz egyébként sehol nem találok magyar árakat) kicsit elbizonytalanított.
A Velbon 600 és 750 között azért nem tudok dönteni, mert más a lábszög beállító megoldásuk. Már összehasonlítottam őket, és semmilyen más paraméterük nem érdekelne, csak az, hogy melyik szögállító mechanizmusa a tartósabb.
Ha valaki fogdosta már valamelyiket, ne tartsa magában a véleményét
Előre is köszi,
András -
M_o_g_y_i
őstag
-
dabgergo
őstag
válasz
M_o_g_y_i #1988 üzenetére
Ez valóban komolyabbnak tűnik, csak nehezebb is és nincs hozzá táska. Persze vmit vmiért, nekem sztem fontos, hogy minél jobban tudjam szállítani is akár túrákra is. De még nem döntöttem.
Azt viszont tényleg nem értem h a Cullmann Nanomax 260-at miért húzza le mindenki, amikor elvileg jobb kéne h legyen mint a Primax 180, amit meg agyon dicsérnek. -
dabgergo
őstag
Ez a Cullmann Primax 180 nekem is nagyon megtetszett. Olvatsam elég sok angol tesztet meg véleményt és nagyon elégedettnek tűnik kb mindenki, szinte el sem hiszem, hogy ilyen olcsó. Ha tudok kicsit többet is rászánni akkor 20 körül mi az ami ennél jobb lehet?
-
M_o_g_y_i
őstag
Én ma "tapiztam meg" egyet, szerintem ezen az áron elég jó minőség.
Bár viszonyítási alap nem sok van, de nekem kifejezetten tetszik, és elég stabilnak tűnik.Nyilván a drágábbak jobbak, de ez van sajnos.
-
Sefter
veterán
sziasztok
Cullmann Primax 180 állványról vélemény?
~2,5-3kg kéne megtartania... -
dabgergo
őstag
-
Sucuka
senior tag
Minden fotóállvány tudja fogadni az összes fényképezőt, amin van szabványos 1/4"-os állványmenet, és az 550D is pont ilyen, tehát vehetsz akármilyen fotóállványt, tuti, hogy rá fogod tudni tenni.
Én inkább arra hívnám fel a figyelmedet, ha komolyabb állványba szeretnél befektetni, akkor egy állványvásárlásnál kizárólag az állványt kapod, azt a bizonyos dönthető, forgatható állványfejet, ami a fényképezőgépet tartja, külön kell megvenned. (Ez viszont csak akkor van így, ha minőségi profi állványt szeretnél. A hagyományos hobbi célú állványok pl. HAMA fejjel együtt vannak, és a néhány ezer forintba kerülnek. A profi állványok pedig több tízezerbe, + külön még a fej ára.) Csak hogy ne érjen meglepi -
Mukk
tag
hali! lenne egy láma kérdésem: honnan tudom egy állványról, hogy a gépemet tudja fogadni? (eos 550d)
-
dabgergo
őstag
Cullmann Nanomax 260-at néztem most ki, ebben az árkategóriában tudtok jobbat? Mit tudtok erről az állványról?
-
menpee
aktív tag
Sziasztok!
Állvány vásárláson töröm már a fejem egy ideje. A Tesco-ból elvitték az összes Hama Star 700-ast (lehet, hogy ez egy égi jel volt számomra?), plusz a fórumot végiglapozgatva célirányosan már nem is tűnik olyan jó vételnek
[Cullmann Alpha 2500] állványt néztem ki, viszont olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy kompatibilis-e a Panasonic TZ-7-em állványmenetével?
Ha más javaslat is felmerülne, nyugodtan adjátok ki magatokból, olyan 8k a keret.menpee
-
lorcsi
veterán
sosem volt még állványom
kezdésnek szvsz megtenné...jobb gépre nincs igényem...de pl. éjjeli állványos módban hihetetlen sokat számítana -
lorcsi
veterán
sziasztok !
van egy fuji s1500-as gépem és szeretnék hozzá állványt vásárolni.
nagyon kezdő vagyok még, úgy gondoltam, hogy valami egyszerű, könnyen hordozhatóra lenen szükségem...1-2k szeretnék rászánni
mire kell figyeljek?
miylen érdemes ?
használttal nagyon mellé lehet fogni ? -
dabgergo
őstag
Én is szeretnék venni állványt d90-hez kb 20ezer körül, de azért lehet kicsit több/kevesebb is. Tudom, hogy egészen más a videózásra szánt állvány meg a fotózásra, de nincs vmi átmenet vagy olyan fotós állvány amit pl. finomabban lehetne forgatni meg alacsonyra is le tud menni?
Egyébként a korábban linkelt Cullman MAGNESIT 522 az eléggé tetszik de nem tom mennyire jó minőségű.
Tudtok segíteni ötletekkel, tapasztalatokkal? -
Dolphine
addikt
Nekem egy FZ45-ös gépet egy ilyen állvány tart: [link]
Eddig még nem volt vele gondom. -
vendingo
veterán
válasz
Mr.Csizmás #1948 üzenetére
Nekem nem nagyon jött be ez az állvány.
Holdfotózáshoz vettem, de nem lehet finoman állítani, és nagy zoomnál hatalmasak a kilengések, nehezen tudtam állítani a fejet, de 1Forintot megért, szóval inkább nem is panaszkodok. -
vendingo
veterán
Ma voltam a tescoba állványt venni, találtam is egy HAMA star 700-as állványt 5000Ft-ért, a lényeg az, hogy rosszul volt bent a rendszerbe, és 1 forintba került.
Holnap megyek egy kört, bepróbálkozok nagy tételbe vásárolni belőle. -
Sucuka
senior tag
Tisztelt Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen állványt érdemes, ki mit javasol? Konkrétabban: gömbfej vs 3D fej kérdésben várom a válaszokat. Elég kezdő vagyok még, úgyhogy bocs a zöldfülű kérdésért. -
Ramius
őstag
-
Ramius
őstag
Ma sikerült szert tennem egy Cullmann primax 180-as állványra. Edigital-nál akciós. Aki hasonló kategóriájú állványban gondolkodik, annak bátran ajánlom. Egyetlen hibát tudnék most megemlíteni, mégpedig azt, hogy a fejet elég nehéz vízszintbe hozni. A vízimérték mintha késne kicsit
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Flashback #1940 üzenetére
Itt most 10% van ha azokból rendelsz ami akciós. Nekem holnap hozzák meg a Giottos 9361-et 1300-as fejjel. De nem kell ennyire sokat költened, veszel pl. egy Velbon-t vagy a legkisebb Giottost fej nélkül, azt még a nélkül is tudod használni mivel a középoszlop kifordítható és dönthető, bizonyos korlátok közt kiszolgál egy ideig. Majd később veszel valami fejet hozzá, de szerintem ne vegyél 3d-t hacsak nem videózni szeretnél inkább. Fényképezéshez általában sokkal jobb a gömb.
-
Hmm ez jobbnak tűnik. Az ára is még 20K körül van...
-
Ezen tudom cserélni későbbiekben a fejet?
-
Állványt szeretnék venni a Dslremhez (Canon 500D). Maximum 3 kg környéke amit rápakolnék. Kezdésnek ezt néztem ki: Cullman Nanomax-260. A keret az állványra 20K. Ezért tudok venni stabilabb állványt?
-
willska
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Hogyan lehet gömbfejet javítani?
A problémám a következő: van egy Cullmann CB7.3 gömbfejem, annak a szorító pöcke túlzottan ki lett csavarva és kieshetett vmi, mert azóta nem szorít rendesen. Lehet kapni oda vmit, vagy kénytelen leszek új fejet venni? -
Cancer
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #1934 üzenetére
Finom beállítás a magassághoz.
-
Cancer
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #1932 üzenetére
Jah, hogy diszkonttal jutsz hozzá! Az más.
Hmm.. de nem fog hiányozni a középső kihuzat? -
Mr.Csizmás
titán
ha nekem szól, akkor az ötletemet az adta, hogy egy 23k-s állványt megkapnék 12k-ért.
persze átalakításokkal, pl. a hegyét leszedném a lábakról, és hasonlók.
-
Cancer
senior tag
Ahogy néztem az emelős állványok 30-40e-től kezdődnek...az pedig nem olyan ócó..
Tud valaki olcsó (tényleg olcsó) állványfejet?
-
Mr.Csizmás
titán
-
kiskornel
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1924 üzenetére
Nehéz dolgot kérsz, mert ilyen kombókat mindenki csak egyszer vesz... aztán lecseréli valami komolyabbra. A Sherpa sorozatot ugyan szokták ajánlani, de van rá elég sok ellenpélda is. Azt szokták minimumnak mondani.
Én csak azt írom le, mivel próbálkoznék ilyen szegényes költségvetéssel:
A márkásak közt ez a kombó 3,5kg, viszont alacsony. KIS DSLR-ekre. Bővíted az obiparkod, már nem lesz jó: [link]Esetleg egy ilyet megpróbálnék: [link]...
Előre mondom, egyiket se próbáltam! Tehát nem szémélyes tapasztalat...
-
andrasferenc
tag
válasz
Mr.Csizmás #1926 üzenetére
Véleményem szerint a Joby gorillapod hasznos első állványként.
Korábban volt "olcsó" állványom, amit igen gyorsan elajándékoztam. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andrasferenc #1925 üzenetére
hát már nagyon kellene....max. akkor nem teszem rá a telét, vagy csak kis nyitásban.
-
andrasferenc
tag
válasz
Mr.Csizmás #1924 üzenetére
Állványt az ember hosszabb távra vásárol. Amennyiért Te akarsz vásárolni, nem igen kapsz megfelelő állványt. Valamelyik fórumban írták, mint ökör szabályt, hogy az állvány terhelhetősége a felszerelés kb. 3 szorosa legyen a megfelelő stabilitás miatt.
Ha nem sürgős, akkor várj vele, mivel az eddigi szokások szerint. vélhetően a
Studio Line az év végén a készleten levő állványait igen nagy árengedménnyel adja.
Kb. 50 ezer Ft alatt megfelelő állványt és fejet nem igen lehet kapni. -
kiskornel
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1921 üzenetére
-
andrasferenc
tag
Néhány link a gorillapodról:
Benjamin.hu
Pixinfo
Film -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andrasferenc #1920 üzenetére
köszi.
más állvány téma kaptam egy ajánlatot egy Velbon Sherpa 250 állványra. ugyanúgy mint a fentiek, 1110gr. terhelés, teleobival, akksival. megfelelő lenne?
-
andrasferenc
tag
válasz
Mr.Csizmás #1919 üzenetére
Mivel kb. 1,1 kg-mal akarod megterhelni az állványt, vélhetően semmi gondod nem lesz. Azért nem árt az óvatosság. Amikor felhelyezed az állványt, nem árt meggyőződni a biztonságos rögzítésről.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andrasferenc #1918 üzenetére
az a 3 kg vonatkozik arra is, hogyha pl lógatva, vagy oldalvást teszem fel?
-
andrasferenc
tag
válasz
Mr.Csizmás #1917 üzenetére
A JOBY GorillaPod SLR ZOOM + gömbfej vízszintezővel gorillapod 3 kg-ra méretezve.
Szerintem biztonságos a reteszelés. Egy nyomógombot kell megnyomni a kiolodáshoz.
Műanyag a cseretalp, ami jó minőségűnek tűnik. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andrasferenc #1916 üzenetére
köszi. akkor felejtős itt az apróban az utángyártott vackok....
mert 25k körül szántam állványra, de a fentebbi ajánlás alapján inkább egy gorillapod, aztán majd legózok a korláttal, meg mindennel.
a legnehezebb amit tennék rá, az 1110g lenne (e520+300mm)
mod. a gömbfej az biztonsági reteszes? a cseretalp az fém?
-
andrasferenc
tag
válasz
Mr.Csizmás #1915 üzenetére
Eredeti Joby GorillaPod-ot itt tudsz venni.
JOBY GorillaPod SLR ZOOM + gömbfej vízszintezővel
Igaz, nem olcsó, de jó minőségű.
Utángyártottakról jót nem lehet hallani. Kikotyogósodik, stb. -
Mr.Csizmás
titán
üdv újra,
gondolkoztam, és valszeg egy gorillapod slr zoom jó lenne nekem. hol tudok venni eredetit? az utángyártottal mi a tapasztalat?
-
kiskornel
addikt
válasz
Geresics #1908 üzenetére
Neves márkákból Manfrotto, Giottos, stb... a leírásban szereplő értékek alapján lehet eldönteni. Legyen ott, hogy professional, és legyen minél nagyobb a terhelhetősége.
Noname, vagy kevésbé márkás cuccoknál a várható terhelhetőség 4x esét vedd alapul terhelheetőségnek. Pl.: 2kg-ra vegyél 8kg-os terhelhetőségű állványt.
Ne vegyél kombót! Külön vegyél fejet és állványt. A fej teherbírására pedig nagyobb értéket kell venni. 12-14kg már jó egy közepes teleobi + vaku + vázhoz. Teljes biztonságot a közel 20kg terhelhetőség biztosít.Akkor jó egy állvány, ha van bent anyag -> annak meg van súlya. Ne tévesszen meg, alu állvány + fej tömege min. 2,8-3kg kell, hogy legyen; Magnéziumosnál kicsit kevesebb, karbonnál min ~2,5kg. Ha kicsi a saját tömege, akkor beremegésre is alkalmasabb.
Ár is figyelmeztet. A fej + állvány együtt olyan 50k HUF körül van minimum. Az alatt csak kompromisszumokkal lehet létezni.
Ha a nevében benne van: video, menekülj tőle.
Fejnél a cseretalp fémből legyen!
sztem nagyjából ennyi...És ez is igaz: [link]
-
válasz
Geresics #1908 üzenetére
Minél nagyobb a terhelhetősége a hozzá tartozó fejnek, annál biztosabb, hogy könnyedén megtartja a rápakolt gépedet.
Nekem megvolt a tanulópénzem az állvány témakörben, egy nanomax 260 személyében, jó volt szép volt, de macerásan lehetett állítani, kellett 4-5 s időzített kioldás, hogy a zár ne mozdítsa be a gépemet, de nem tartott sokáig, elrepedt a feje. (mondjuk strapáltam is rendesen). -
Geresics
addikt
Sziasztok!
A héten veszem meg első DSLR gépem, és az érdekelne, hogy honnan tudhatom meg, hogy milyen állványt szabad hozzá rendelnem, és milyet nem?
Extreme Digital-nál láttam egy-két termék értékelésénél, hogy bemozdul, nem jól tart némelyik állvány a mechanika mozgásakor. Honnan tudom, hogy melyikkel nem lesz baj? -
kiskornel
addikt
Bocs a késői reagálásért, csak most vettem észre kérdésed...
Nagyon kevés műanyag fejet láttam, ami tartós, megbízható. Mihelyt elkezdenek kikopni, DSLR cuccokkal nem szabad tovább nyomulni. Kipattan a helyéből a cseretalp, és lezúg a cuccod. Nem látok rajt biztonsági zárat!!!
Amúgy a Benro 19kg teherbírású gömbfej tart meg egy 2,5kg-os cuccot teljes biztonsággal. A 12kg-os változat még megszorítva bedőlhet (hangsúlyozom, szélső értékeknél Pl.: felkapom a 400-as telét, és állvánnyal együtt cipelem, előrebukik, mikor a vállamra veszem.)
A fogasléces megoldás se biztató. Kevés, nagyon drága, márkás cuccnál működik megfelelően. Ezeknél az olcsó kategóriáknál inkább a "rezgések forrása" lesz.
Ezért, ha egy kisebb kompaktot raksz rá, az rendben is lesz. De egy nagyobb DSLR sajnos komolyabb alátámasztást igényel.
Portrémarkolat + 90°-ban elfordított (portré állás) gép a fejre nagy erőt fejt ki. -
dabgergo
őstag
Sztetek lehet vhol Mo-on kapni ilyen vivitar állványt, vagy bármilyen hasnolót? (nagyon kicsire összecsukható, ez az egyetlen szempont szinte)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jogász topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- SzoftverPremium.hu
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest