-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
katyilkadr #51280 üzenetére
Köszi szépen
-
Reggie0
félisten
válasz
katyilkadr #51168 üzenetére
Mutasd meg, hogy factory reset utan a sajat mintanak adott modeljuket sem tudja folytatni.
-
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr #51147 üzenetére
és mikor lesz fogyasztható a kovászolt filament? Kóstoló mikor lesz?
-
Guba4
tag
válasz
katyilkadr #51154 üzenetére
Ez így már egyértelmű siker.
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #51153 üzenetére
Nnna, az imént mértem meg a négy tekercset, 947 g. 7 grammal könnyebb. Kb. 7 órát sütötte a nap, bár többször volt felhős az ég. Úgy tűnik működik az ingyen szárítás.
-
Guba4
tag
válasz
Ez becsapós lehet, mivel a napon gondolom elég jelentősen felmelegedett a cucc, így a kijelzett relatív páratartalom akkor is csökkent, ha a víztartalom nem változott.
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr #51150 üzenetére
kreatív megoldás.
-
kavalkád
senior tag
válasz
de ha lezártad az üveget akkor hova lett a víz? vagy nincs lezárva csak rosszul látom?
-
vzso
aktív tag
válasz
katyilkadr #51130 üzenetére
241x254 (prusa mk) illetve 256x268 (anycubic), de más méretekben is találsz itt.
Próbáld ki a Smooth PEI lapot is, az jobban tapad a simánál. -
vzso
aktív tag
válasz
katyilkadr #51125 üzenetére
Szerintem fölösleges barkácsolni ha létezik a kereset méretben is, de ez a te döntésed.
Elvileg ugyan az az anyaga mindegyiknek, a szín, a festés és egy kis vastagság béli különbségekkel, de ugyan arra használhatók, PLA/TPU, illetve PETG/ABS alacsony hőfokon, vagy akár fűtésnélküli nyomtatására.
Úgy tesznek mintha feltalálták volna a spanyol viaszt. Már 15-20 évvel ezelőtt is működött a fűtött asztal nélküli nyomtatás, jobban mondva nem volt más választás fűtés hiányában -
válasz
katyilkadr #51121 üzenetére
Lézerrel biztos lehet szépen vágni
-
válasz
katyilkadr #51115 üzenetére
Itt keressétek:
[link] -
vzso
aktív tag
válasz
katyilkadr #51115 üzenetére
245x245 esetleg?
-
doc
nagyúr
válasz
katyilkadr #51077 üzenetére
Sok éve Revoluttal fizetek Alin (is)
-
Bear
aktív tag
válasz
katyilkadr #51077 üzenetére
Hogyne lenne a Revolut egyszer használatos kártyájához cvc kód. Mondom, én azzal fizetek ott. Még csak fizikai kártyát sem kell igényelned, regisztráció után egyből használhatod. Persze bank, szóval le kell fotózni egy-két dokumentumodat, illetve fotót kell készíteni magadról, nem egy next-next -finish a folyamat.
Szerintem nem bonyolult, de lehet egyszerűbb, ha bemész a bankodhoz, és igényelsz egy webes fizetéshez való kártyát. Speciel én Erstés vagyok, ott alapból van ilyen.
-
Imy
veterán
válasz
katyilkadr #51081 üzenetére
Igen persze lehet az OTP webkártyával fizetni.
-
Imy
veterán
válasz
katyilkadr #51079 üzenetére
Nekem az OTP-s webkártyát egyszer tiltották gyanús esemény miatt.
-
aDic
tag
válasz
katyilkadr #51075 üzenetére
Sok éve fizetek az alin ugyanazzal a kártyával, soha nem volt vele gondom. Igaz, soha nem mentem el, minden rendelésnél újból beadom a kártyaadatokat.
-
Bear
aktív tag
válasz
katyilkadr #51075 üzenetére
Csinálj egy Revolut fiókot, és ott van eldobható kártya, én azzal fizetek ott. Vagy a bankodnál ha van internetes fizetéshez kártya használd azt, és arra csak annyi pénzt raksz át, amennyi éppen kell.
-
Guba4
tag
válasz
katyilkadr #50736 üzenetére
Biztosan utána kell állítanod a szenzort, mert a kapcsolási pontnak a fúvóka alatt kell lennie.
-
Vesa
veterán
válasz
katyilkadr #50571 üzenetére
"Kinek mire állnak rá az agyi neuron pályái."
Ezt én is osztom. Pl. a magam részéről nem tudok magyar nyelvű programokat használni. Nagy hátrányt jelent pont a tanulásban is, mert a tutorialok 95%-ka angol felületű programmal van. -
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #50482 üzenetére
Structural, 10% kitöltéssel. A pontos sebességeket meg nem mondom neked, mert nem néztem meg. És egyelőre még egyszer nem áll szándékomban leszeletelni, mert úgy 5-10 percig dolgozott a 16 mag, 32 szál 99%-on, mire kész lett a szeletelés.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #50307 üzenetére
Az 1000W nem csúcsérték. Annál többet is fel tud venni.
A Bambu AC (váltóáram, 230V, avagy 110V amcsiban) megoldást használ és, ha nem vagy elég gyors, akkor nem is látod, hogy mennyit vesz fel, olyan gyorsan fel tud fűteni.
De ez ritkaság. A legtöbb nyomtató DC (egyenáram, jellemzően 24V a nyomtatóknál) megoldást használ, ami lassabban fűt fel, kevesebbet is kér pillanatnyiban.
Ha hozzátesszük az időt, akkor valószínű, hogy az AC megoldás összeségében kevesebbet fogyaszt, mint a DC, mire ugyanazt a méretű ágyat ugyanarra a hőfokra felfűti. Tippem szerint. Ilyen részletesen nem nézegettem, csak most így elgondolkodtam róla.
Amúgy több helyen is azt olvastam, hogy a 110V jobb neki. Mármint az amcsiba gyártott verziónak. Asszem 10 fokkal többet tud az ágy, mint az EU-ban.@Vesa: Nem gond, hogy itt megkérdezted, csak tippre azt mondanám, hogy szakirányosabb topic-ban esélyesebben kapsz megoldást, ha belemész a részletekbe. Ha meglenne még az X1C, akkor megnézném neked, hogy az AC hogy csatlakozik a fűtés elektronikájára. De már nincs meg.
-
Vesa
veterán
válasz
katyilkadr #50305 üzenetére
"A bambunál hogy mehet 1000W környékére?"
Gondolom úgy, hogy nem 4 és 10 perc alatt fűti fel.
POnt emiatt láttam is olyan megoldást a UPS után kutatva, ahol azt csinálták, hogy szakaszosan fűtötték fel, 5 fokos lépcsőben, így persze sokkal tovább tartott, cserébe nem kért 1000W-ot. -
doc
nagyúr
válasz
katyilkadr #50305 üzenetére
Ha már fogyasztás, az enyém (A1 Mini) is fogyasztasmeron van, nyomtatás közben 80-85W körül van folyamatosan, nyilván felfűtés kozben többet, de az gyorsan megvan
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #50219 üzenetére
Ez mintha olyan lenne.
-
válasz
katyilkadr #50204 üzenetére
Link jöhet mindkettőről.
-
Gh0sT
addikt
válasz
katyilkadr #50073 üzenetére
A látszat csal. Próbáld ki!
Azért nincs kereszteződés, mert minden második retegnel 90 fokkal elforgatasra kerül az infill. Az infill gyakorlatilag egyenes vonalakbol áll. Az egyik retegnel fentről le, a következőnel jobbról balra történik a kitöltés. -
válasz
katyilkadr #50073 üzenetére
A különbség abban rejlik, hogy a grid rétegen belül keresztez a rectilinear viszont a következő rétegnél
-
syler123
veterán
válasz
katyilkadr #50048 üzenetére
De lehet, pl túl extrudálás és grid infill együttese vagy csak középen elengedte az asztalt egy kicsit és már ilyen gondot okoz. Ennek ellenére gyroid a best...
-
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #49983 üzenetére
Na ennek már örülni fognak!
Rendesen felrúgja az ajtót?
Ha jól látom akkor a varrat nem sikerült a legszebben. Próbáljad ki a fuzzy skint a külső felületen 0,5/0,5 beállítással és a varratot pedig állítsad véletlenre. Így teljesen el fog tűnni és kap egy szép struktúrát a külső felület.
Nálam az okozta, a hibát, hogy tárgyankénti nyomtatás volt beállítva és a filament nemcsak a színében tért el hanem az anyagában is. -
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #49963 üzenetére
Akkor számít igazán ha például egy hegyesedő, csőszerű stb. dolgot nyomtatsz. Nem lesz ideje rendesen megszilárdulni és már rakja is rá a következőt.
-
syler123
veterán
válasz
katyilkadr #49961 üzenetére
Teszek be képet azon látszik a lényeg.
Ezt az értéket kellett finomhangolnom, mert konkrétan az elégtelen hűtéstől emelkedőknél voltak megsüllyedések.Kár hogy nem készítettem előtte utána fotókat, azon tudtam volna szemléltetni, hogy ennek a beállítása milyen hibákat okozott.
A CV profil olyat próbálna elérni, hogy nagyon dinamikusan változik a ventilátor fordulatszáma, de kisebb tárgyaknál mire felpörögne a venti, addig a fej már lerajzolta azt a részt, amit hűtéssel kellett volna.
-
syler123
veterán
válasz
katyilkadr #49958 üzenetére
Én OrcaSlicer-t használok, ott filament / hűtés / tárgyhűtő ventilátor.
-
válasz
katyilkadr #49930 üzenetére
Az is egy nagyon jó gép. Ha kell a hőkamra csak az ajánlható. Ha nem kell akkor már sok más nyomtató is van azon az áron.
AMS rakható lesz Qidihez is. A plus 4 gyárilag támogatni fogja, a Q1hez pedig biztos lesz 3rd party megoldàs mivel klipperes. -
Bubukain
senior tag
válasz
katyilkadr #49946 üzenetére
Megérkezett a qidi studio nevezetű slicer
Hogy érted hogy megérkezett? Elérhető már régóta.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #49942 üzenetére
Nem áll szándékomba fikázni a Qidit, egyszerűen csak az árak és képességek mentén mondom azt amit. Az extrém magas hotend és bed hőmérsékletnek én nem látom értelmét, főleg ha otthoni használatra kell a nyomtató. Mindig a gyakorlati használatos funkciók a mérvadóak, abban most jobb az Anycubic. Ugye az árat meg nem kell magyarázni. Persze még mindig nincs túl sok visszajelzés Anycubic kobra S1-ről ("nyugtával dicsérd a napot").
-
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #49934 üzenetére
Amióta megvan az AMS azóta nem használtam a kijelzőt (P1S) semmire és a Xtouch is leszerelésre került. Igazán nem számít a kijelző semmit és mint szempont figyelembe lehet venni de nagyon alacsony prio-val.
-
Joshi
titán
válasz
Kisebb a bed mérete mint a Kobra S1 és P1S-nek. Én most 180 alatt nem látok Qidi Q1 pro-t. Persze ettől függetlenül még lehet hogy jó nyomtató.
-
katyilkadr
tag
válasz
Helyesbítek, a bed 120c.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #49930 üzenetére
Drágább és kisebb a nyomtató felülete. Mondjuk azt nem tudom, hogy automatikus az asztalszintezése, de lehet hogy nem.
-
smithsys
aktív tag
válasz
katyilkadr #49864 üzenetére
Természetesen, Fusion 360.
-
kokokka
addikt
válasz
katyilkadr #49701 üzenetére
Alapból nem tudja. Kell hozzá a 3D nézegető a Store-ból.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #49701 üzenetére
Az egy előnézeti kép, ahhoz olyan programot rendelsz amilyet akarsz (nyilván amilyen meg tudja jeleníteni).
-
DonElvis
aktív tag
válasz
katyilkadr #49642 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy Gear modulban van egy olyan, hogy Wormgear, ilyeneket lehet vele csinálni:
Itt gyakorlatilag minden paraméter állítható, ki kell kísérletezni.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
katyilkadr #49642 üzenetére
Jelenlegi tudomásom szerint menetet létrehozni a 49624-es hozzászólásomban található oktató videó szerint lehet, én jobb hijján azt az utat járom. Viszont NF 49631-es hozzászólása figyelemre méltó (Fasteners modul használata), de én azt még nem próbáltam. Ezért kértem meg őt, hogy ossza meg velem a tapasztalatait. Örülnék ha sikerülne neki, mert a Sketchertől én lábrázást kapok.
-
NF-
tag
válasz
katyilkadr #49646 üzenetére
A freecad beállítsai közt a fasteners résznél van thread generation
-
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #49454 üzenetére
Célszerű a volumetrikus sebességet az optimális legjobbra bekalibrálni az adott nozzle-hoz és filamenthez. Ha szükséges akkor célzottan valamelyik sebességet veszed vissza vagy a volumetrikus sebességet. A lényeg, hogy a vumetrikus sebesség van a hierarchia csúcsán. Annál gyorsab semmi nem lesz mint amit megenged.
-
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr #49454 üzenetére
-
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #49445 üzenetére
Már egy páran kifejtették/válaszoltak de megpróbálom én is egy kicsit matekosan, hátha tudok tenni hozzá valamit.
Van egy bizonyos olvasztási képessége a hotendeknek, amit mm3/másodpercben mérnek. Persze minden gyártó igyekszik ezt magasabbra emelni. Egyrészt a hőmérséklet emelésével, mert a sok beletolt 'hideg filament elhűti. Ha ez kritikus szintre emelkedik akkor elkezdhet az exrtuder kaparni és végül a fuvóka is el fog dugulni. Másrészt a különleges konstrukciókkal. Például CHT nozzle-vel elérhető akár a 30mm3/sec is. Ezt mindig az adott filamentre / nozzle-re és hőmérsékletre mérjük.
Tegyük fel , hogy 0.4-es nozzle-vel nyomtatsz és 0.2 rétegmagassággal. Húz egy 1méteres szakaszt. Ezt egyszerűsítve egy téglatestként lehet elképzelni. 0.4*0.2*1000=80mm3
Értelemszerűen ha a volumetrikus sebességet 80-ra állítom és a sebesség beálítások is engedik akkor 1 másodperc alatt végez(ne) vele. Ha viszont 14mm3/s volt beálítva akkor 80/14=5,7másodperc alatt tesz meg egy métert. Ebből az adódik, hogy a maximális sebesség = 1000/5,7=175mm/s. A szeletelő ezt a 175 értéket globálisan kezeli, hiszen nem akar rosszat nyomtatni mert 'elkapkodja. Értelemszerűen lassabbat lehet beálítani.Mire jó ez nekünk?
Optimalizáljuk a nyomtatási minőséget. Leszeletelek egy benchy-t 22mm3/s filament használatával. (Ami ugye elég lenne a 275mm/s sebességhez is.)
Hát elég cifra lett és ott ahol narancs szín, ott éri el a 22mm3/s sebességet. A különböző színek eltérő felületi megjelenést okozhatnak. (Sávokban fényes/matt lehet)
A zöl és citromsárga szín elég sokat szerepel és leolvasható, hogy 10mm3/s környékén van. Most leszeletelem 10mm3/s beálítással. Az erdmény sokkal konzisztensebb és ez miatt jobb megjelenés várható.A másik, hogy kihasználjuk a maximális sebességet, például egy doboz nyomtatásánál.
Jól látszik, hogy itt 15 körül tud csak menni. Ilyenkor például lehet növelni a rétegvastagságot és már meg is van a 22.Ne felejtsük a sebesség beálításokat ellenőrini, nehogy egy beírt érték limitáljon.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Az extruderek nem egyforma erősek. Erről is van teszt yt-n.
És a nozzle-nak is van egy áteresztő képessége. Ezért találta ki a CHT a saját nozzle-ját, ami 3-ba vágja a filamentet, így javul az olvasztás. Ehhez kell egy jó extruder, ami sok anyagot át tud tolni rajta.
Hiába állítod be a 100-at, meg az 1000 mm/s sebességet, azt fogod látni, hogy hiányos a nyomtatás és azt fogod hallani, hogy kapar az extruderben lévő fogaskerék a filamenten.Max flow tesztre van tömeg teszt is, de ehhez kell egy olyan mérleg, ami ezredig tud mérni. Ilyankor kis kupacokat nyom , amiket le kell mérni és ez alapján meg lehet határozni, hogy mi az, ami még jó. Erről is van yt videó. Meg gcode generátor, mert szeletelőből ezt nem lehet megcsinálni.
A 300-400 m/s egy elég nagy sebesség. De gondolom csak elírás és mm/s akart lenni. Utazásnál, nem nyomtatásnál. A reklámokban ez a legnagyobb átverés.
-
Joshi
titán
válasz
Miért, ha 1millióra állítod, akkor elárassza az olvadt filament a lakásodat?
Gondold át logikusan. Minden attól függ, hogy melyik alkatrész mit bír. És ebbe beletartozik a filament is. A PLA közepes nyomtatási sebességen 200 C°-on olvasszuk meg, de pl a Bambu gyári filamenttel és beállítással már 220 C°-on nyomtatja. Sok tényezős a dolog, pont ezért kell kalibrálni.
-
kokokka
addikt
válasz
katyilkadr #49392 üzenetére
ACE-ben 1 az alap, ezt levittem 0.4-re. Ott már picit látszott,
hogy kevés, de 0.5-nél már jó volt. Gondolom Bamboo-ban is hasonló lehet. Torony nélkül 0.6 ra állítottam, szépen nyomtat, nincs szinátmenet. Mondjuk nem mostanában nyomtattam több színű tárgyat, ki is eszelek valami jót -
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #49392 üzenetére
Bambu AMS-nél lehet.
-
válasz
katyilkadr #49371 üzenetére
Nagyon szépen nyomtat ez a Qidi. YT-bon is istenítik.
Majd ha ök is csinálnak AMS-t... -
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr #49365 üzenetére
Hatalmas, saját tervezés? Mekkora kb?
-
Dhampir
félisten
válasz
katyilkadr #49208 üzenetére
Nagyon jók, a cica nagyon tetszik.
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #49284 üzenetére
Azért nem értem a hibát, mert az ini konfigurációs mappában benne van az alaplapon lévő STM32F401RGT6 mikroprocesszor architektúra.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #49280 üzenetére
Pár éve használtam, mikor az MZ2-höz kellett új Marlin-t fordítanom. A fordítással nem volt gond, de az SD kártya valamiért nem ment a nyomtatón. Pedig az fw-t is arról tette fel, de rendes működés közben nem talált tárolót. Úgyhogy klipper került rá.
-
beis-compo
tag
válasz
katyilkadr #49225 üzenetére
Nem hinném hogy bármiben követendő példaként érdemes nézni a gépemre. Az volt az alap koncepcióm, hogy ne legyen olyan vézna a gép, mint a tíz évvel ezelőtti gyári felhozatal, hogy ha rossz helyen emelik meg, javíthatatlanul törik/görbül. Tehát igen régen 8-10 éve kezdtem megtervezni (minden teljesen saját terv, minden részét magam vágtam/fúrtam/meneteltem), és beszerezni a hozzávalókat. Ennek megfelelően ôskövület Arduino+Ramps vezérli, az X Y Z motorokat 36V ipari motorvezérlők mozgatják, 0.9 fokos felbontású NEMA23 motorokkal, (ez szerintem itt nem mond sokat senkinek, lényeg hogy nagyon pontosak és erősek), minden tengely szokványos 3D nyomtatóhoz képest elképesztően masszív, a mozgó Z asztalnál fogva is fel merném emelni, pedig kb 30kg a szerkezet. Pl. a Z irány két 20mm köszörült tengelyen mozog, X/Y pedig 2x 15mm ipari lineáris sínen. Első tesztekkor a szokásos 6mm GT2 bordásszíjakat tettem rá, amiket hirtelen el is szakította (vagyis csak megnyújtotta, de a lényeg ugyanaz)
. A nyomtatási méret 210x300mm (azaz A4) 9 ponton alátámasztva, amit saját maga rajzolt meg saját gyártású csőtollal, ezt felesben lehet felfűteni, ha nincs szükség a teljes felületre (mint most pl.), teljes fûtôkapacitás kb. 500W. Az extruder is saját tervezés. De a gépen minden folyamatosan változik, ezért is épül egy klónja, így ha épp szét van az egyik szedve, a másik még megy.
Nagy előny számomra, hogy mivel én tervezem, tudom mi miért történik, és a gyártót bármikor szidhatom (tükör elött pl.).
Befotóztam. A kinézet pont most fog változni, mert átdobozolom-átkábelezem az elektronikát.
-
beis-compo
tag
válasz
katyilkadr #49219 üzenetére
Én hasonló megfontolásból saját nyomtatót építettem, azóta is az van, vagyis most fejezem be az ikertesóját. Pl. nekem is 3mm (vagyis az körüli) filamentet eszik, mert az volt az első gépembe való is.
Itt persze általában a saját barkács le van hurrogva, így elég meglep hogy ez a téma előjött. -
Emunem
őstag
válasz
A LIKE ment!
-
válasz
Nagyon ügyes vagy. Èn is ilyen nyugger akarok lenni
-
kokokka
addikt
válasz
katyilkadr #49216 üzenetére
Jó gondolat. A palack már amúgy is inkább ráfizetéses lenne így, hogy 50ft darabja.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Szerintem(nekem) tök-normális dolog.
Főleg hobbi szinten!
Kötelezővé tenném!A macsek különösen tetszett! Azok mondjuk élőben is!
-
kokokka
addikt
válasz
Gondolom nem azért csinálod, mert megéri. Láttam már ilyet, ötletes, gratula hozzá!
-
NF-
tag
válasz
Ez jobbnak tűnik mint néhány "márkás" petg.
-
szabieable
aktív tag
válasz
katyilkadr #49206 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
válasz
katyilkadr #49206 üzenetére
Éppen kérdezni akartam(sokadszor) a sok Yt-videót nézegetve(ahol saját készítésű filamentekkel is nyomtatnak), hogy próbálkozott-e valaki már ezzel? Mik a tapasztalatok?
-
válasz
katyilkadr #49203 üzenetére
Mikor indul a rep-rap közösség akkor volt jobban elterjedt. Ma már leszámitva pár "ipari" nyomtatót (Ultimaker, BCN3D) nem igazán hasznälja más.
Sikerült rendelni belöle?
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #49191 üzenetére
Ez attól függ milyen országot és pénznemet állítasz be fent. Nekem Magyarország van beállítva. Ha dollárt állítok be, akkor 600.44$-t mutat, ha pedig eurót, akkor meg 599€-t.
-
válasz
katyilkadr #49186 üzenetére
-
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr #49007 üzenetére
ritka egyének közé tartozol, ugye tudod? az internet szemében egy különleges darab vagy!
(csak sírok a neten
rulez) -
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #48936 üzenetére
Akkor marad az Orca megszokása. Szerintem túl liheged ezt a dolgot.
-
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #48936 üzenetére
Ne hátra hanem előre. Ezerrel!
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #48934 üzenetére
Nem tudom, szerintem ebből a szempontból nincs gond az Orca Slicerrel se. Szokd meg, vagy menj vissza Cura-ra.
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #48933 üzenetére
Annyi a bajom, hogy a cura és társai esetében, ha rákattintok az asztal tetszőleges pontjára, ha balra húzom balra fordul, jobbra húzom jobbra fordul. Az orca-nál forog minden felé, csak arra nem amerre én szeretném, "ergo" macerásabb.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #48931 üzenetére
Azzal mi a gond? Ne legyen kijelölve a modell, egyébként meg ugyan úgy tudod mozgatni bal egérgombbal az asztalt is.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #48929 üzenetére
Mi a baj vele? A képen láthatod, hogy a kiválasztott tengely (esetemben az Y 45°-ra állítva) melyik irányban fordul. Az értékek fokban értendők. De ha megfogod a tengelyen lévő nyilat, akkor tetszőlegesen oda forgatod ahova akarod. Ha arra gondolsz, hogy egyszerre minden tengelyen forgathass, na azt nem tudom hogy lehet-e. A modellt a tálcán meg kijelölve a modellt, oda húzod bal egérgombbal ahova akarod.
-
mumtaz
senior tag
válasz
katyilkadr #48894 üzenetére
Manapság számtalan nagyon jó megoldás van az alaplapokhoz. Főleg a Bigtreetech-nek vannak nagyon is innovatív fejlesztései és 2 éve én is csak BTT lapokat használok, illetve még tavaly vettem egy BTT Manta E3EZ-t, amit kimondottan Ender 3 nyomtatók gyári alaplapjának helyére találtak ki. Foglalat van benne Raspberry CM4, vagy BTT CB1, vagy CB2-höz. A Klipper meg csak szokás kérdése, mivel minden konfig fájlban van. a "firmware" meg van készen. Egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolják. Gyakorlatilag csak felrakja az ember és onnantól már csak a konfig fájlban kell matatni.
Ez az E3EZ van most a nyomtatóban és ezzel működik. -
mumtaz
senior tag
válasz
katyilkadr #48885 üzenetére
E3NG-t nem venni kell, hanem építeni. Zömmel valamelyik korábbi Ender 3 változat, vagy klónja felhasználásával.
Nekem Ender 3 V2 volt. Abból lett átépítve E3NG-vé.
Nagyon jó nyomtató, de gyakorlatilag az eredeti nyomtatóból nálam már csak a vázelemek és a tápegység maradt az eredeti.
Tavaly, mikor E3NG (még beta) lett belőle, akkor sokszor belefutottam abba, hogy a hozzá kinyomtatott részegység vagy nem volt jó, vagy sikeresen el is tört. És akkor újra lehetett összerakni a darabokra szedett nyomtatót, hogy a rossz/törött alkatrészt kinyomtassam, vagy valakit meg kellett kérni, hogy nyomtassa ki. De az átépítés alatt is szükség van nyomtatóra. Most a K1-et is azért vettem, mert újabb konstrukció, valamint mindenképpen kellett egy zárt második nyomtató.
Így az NG-t szétszedhetem és átépítem az újabb 1.2 változatra. -
NF-
tag
válasz
katyilkadr #48868 üzenetére
Millió-féle router van, ezért erre, hogy
hogy kell beállítani a routert, hogy fix ip címen legyen a nyomtató
kérdésre nincs olyan válasz ami minden routeren működni fog. Pl. DHCP-nél keress IP Reservation, vagy IP & MAC Binding részt és ott állíts be a nyomtatód MAC címére fix IP-t. -
bigrob
őstag
válasz
katyilkadr #48711 üzenetére
Ez mekkora doboz és hol vetted?
-
poli27
Topikgazda
válasz
katyilkadr #48715 üzenetére
Vegyél egy ilyet és bizzad erre a ki be kapcsolgatást
És látod a hőfokot telón is...
Ha meg páratartalmat is akarsz nézni :
Tuya Smart 85-250V AC 220V WiFi Relay With Temperature Humidity Sensor Switch RF433 Receiver Alexa Alice Compatible - AliExpress 44 -
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #48717 üzenetére
Nem tudom.
A PLA-t arra értettem, hogy, ha az a forró levegő rámegy a tekercsen lévő PLA-ra, akkor megolvadhat a szál. -
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #48715 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a PETG jobban bírja a hőt, mint a PLA.
Szóval nem biztos, hogy PLA szárítására alkalmas lesz. -
katyilkadr
tag
válasz
Ez is összeállt rendesen! A fűtőtest hőfokszabályozója nem működik és a HS PETG konzol nem bírta trópusi hőfokot, pedig csak 50+ pár fok volt. Az ABS talán majd jobban bírja. Csúszik a projekt. Másik fűtőtestet kell szereznem, mert ez, ha maximumra állítom, nem kapcsol ki. Ha kisebb hőfokra állítom, egy idő után kikapcsol, de nem soha többé nem kapcsol be.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Jól néz ki.
A hatékonyságról légyszi írj majd azért!
Mennyire zár jól? Egy hét alatt mennyi pára jut be? (Ha egyáltalán bejut.)
Milyen a párátlanító hatása?
Szóval nem most azonnal várom a tapasztalatot, mert ez idő. De érdekel.Lehet, hogy tök fölöslegesen vettem két Sunlu S4-et. De eszembe nem jutott az ablakszigetelő gumi, meg az extra klip az oldalára.
-
Ton-ton
tag
válasz
katyilkadr #48688 üzenetére
Uhhh.
Hol is kezdjem...
Ennél a méretnél sajnos nem lesz elég, hogy a két végén zár. Tehát javasolt hozzá egy "tömítés", és néhány plusz leszorító. A tömítés lehet a legvékonyabb ablakokhoz használt szigetelőgumi, vagy a légtechnikások, klímások által használt vékonyabbik neoprén öntapadós csík (nézzd el nekem, nem tudom a hivatalos nevét)
Javasolt több helyre a hosszú oldalra is leszorító füleket tenni. Ikeás dobozokhoz létezik ilyen. Ezekhez nem biztos, de thingiverse-n láttam, max nyomtatsz néhányat.
Ezzel légmentesítetted a dobozt.
A páramentesìtésre nem tudom mi az elképzelés... -
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #48688 üzenetére
Akkor van a fedelének valami gumi tömítése?
Mi a terv, mi fogja felszívni a nedvességet? Teszel be valami nedszívó zacsit? Vagy szárítás esetén kicsit nyitva hagyod a tetőt? -
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #48686 üzenetére
Ilyen nagy tárolóm nekem is van.
Mivel szigeteled, mert ez nem szigetelt, be tud jutni a pára. -
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr #48682 üzenetére
na az mekoraaaa? Komplett szobát nyomtatsz haver?
Most készül a hat személyes fila szárító.
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #48564 üzenetére
Csak a példálózás kedvéért, egy hónapja új gépet kellett vennem. Régóta szedem az igét ezen a fórumon, összeállítottam egy wishlistet. P1s, Qidi Q1 Pro, K1c, Sv08. A sovolt a gyári panelekkel, a silány kijelzővel túlárazottnak találtam. A crealityt, poli27 tapasztalatára alapozva, valamint a márka "jó" megítélésére alapozva kihúztam. A p1s-t az árcédulája, a szutyok kijelzője, és a gyengébb paraméterek sorolták hátrébb a sorban. Maradt a Qidi, megvettem. Ez a gép is out of print fele áron, hogy meddig tudja ezt, nem tudom.
-
tvamos
nagyúr
válasz
katyilkadr #48553 üzenetére
A 350 fok nagyon hasznos, mert akkor tudsz forrasztó ónt is belefűzni, és azt is kitolja.
-
snowman
tag
válasz
Nagyon egyszerű: amihez ennél is magasabb hőfok kell, arra a nyomtató többi paramétere sem alkalmas.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Csak úgy kíváncsiságból kérdem, mit nyomtatsz 300-350 fokon?
-
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr #48518 üzenetére
is-is.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #48487 üzenetére
"A bambunál a bed temp csak 80c"
Ha jól emlékszem, akkor az A1 és A1 mini megjelenésekor a tesztkészülékeknél valóban max 80 C°-ot lehetett beállítani, de a végleges verzióknál már 100 C°. -
Vesa
veterán
válasz
katyilkadr #48487 üzenetére
"bambunál a bed temp csak 80c"
Ez nem valid, a bed 100C max. még az A1-nél is
-
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48273 üzenetére
igen. cura-ban a gép beállításainál is lesz ehhez mező. Viszont be kell helyettesíteni a slicer változókat cura féle változóra.
Legegyszerűbb ha kiguglizod, valaki biztos átírta már. Keress rá hogy "[nyomtató neve] cura start gcode"
a rétegváltás rész sztm nem kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest